یکی از جذابترین و حساسترین بخشهای طراحی سایت، انتخاب تنالیته رنگی یا رنگبندی صفحات سایت است. رنگها به طور مستقیم روی احساسات و هیجانات کاربران سایت تأثیر دارند و اگر بدون توجه به اصول روانشناسی رنگ انتخاب شوند، ممکن است به راحتی تمامی زحمات تیم سئوی سایت را به هدر بدهند!
تمام تلاش سئو قرار گرفتن سایت ما در بهترین نقطه از ویترین وب، جذب کلیک بیشتر، برانگیختن احساسات کاربران و ترغیب آنها به خرید محصول یا خدمات ماست. در شرکتهای حرفهای مانند طراحی سایت دی ام روم به این موضوع به صورت تخصصی پرداخته میشود، ولی اگر قرار است خودتان رنگبندی صفحات سایت را انتخاب کنید، باید اهمیت این موضوع در سئوی سایت، فلسفه و مفهوم پنهان در رنگها و به طور کلی اصول انتخاب رنگ در طراحی سایت را بدانید.
اگر با این موضوعات آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
اهمیت رنگ در طراحی سایت و تأثیر آن بر سئو
در سال 2022 تعریف جدیدی از سئو تحت عنوان «Search Experience Optimization»، به معنای بهینه سازی تجربه جستجوی کاربران ارائه شد که تعریف گذشته آن با مفهوم بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو را گستردهتر میکند.
در این تعریف نه تنها موتورهای جستجو، بلکه تجربه کاربری مخاطبان سایت نیز به عنوان بخش مهمی از سئوی سایت در نظر گرفته شده است؛ بخشی که طراحی سایت فروشگاهی، شرکتی و آموزشی جز بسیار مهمی از آن را تشکیل میدهد.
دیزاین و طراحی کاربرپسند، سرعت بارگذاری بالا و تنالیته رنگی جذاب همگی تکههایی هستند که پازل طراحی سایت را تکمیل میکنند.
در بین این فاکتورها، رنگبندی اولین و قدرتمندترین المانی است که میتواند احساسات کاربر را تحریک و توجه او را جلب کند یا کاری کند که کاربر بلافاصله پس از ورود به سایت، آن را ترک کند.
انتخاب رنگ مناسب و جذاب از این جهت اهمیت دارد که به راحتی میتواند نرخ پرش (بانس ریت) سایت را تحت تأثیر قرار دهد.
مفهوم پنهان در رنگها و تأثیر آن بر احساسات کاربران
براساس مفاهیم روانشناسی رنگها، هر کدام از رنگها مفهوم پنهانی دارند که در احساسات، نگرش و رفتار مخاطب ما تأثیر میگذارد. در ادامه میخواهیم شما را با مفهوم رنگهای رایج در طراحی سایت آشنا کنیم:
✔ رنگ سفید
نماد و مفهوم: نمادی از پاکی، تمیزی و معنویت
مناسب برای طراحی سایتهای: پزشکی، بیمارستانی و درمانی
✔ رنگ سیاه
نماد و مفهوم: قدرت و جدیت
مناسب برای طراحی سایتهای: مُد و فشن، آرایشی و زیبایی و کالاهای لوکس
✔ رنگ بنفش
نماد و مفهوم: سلطنت، تجمل و شکوه
مناسب برای طراحی سایتهای: روانشناسی، محصولات زیبایی، خدمات سلامتی و زیبایی (آرایشی، یوگا، ماساژ و…) و محتواهای آموزشی انگیزشی
✔ رنگ سبز
نماد و مفهوم: سلامتی، شادابی و زندگی
مناسب برای طراحی سایتهای: سایتهای محصولات سلامتی و پزشکی، علوم زیستی، محیط زیستی، روانشناسی و جهانگردی
✔ رنگ زرد
نماد و مفهوم: حس نشاط، اعتماد، خوشبینی و انگیزه
مناسب برای طراحی سایتهای: کسب و کارهای فنی، آموزشی و تفریحی
✔ رنگ نارنجی
نماد و مفهوم: شادابی، انگیزه و سرگرم کننده
مناسب برای طراحی سایتهای: فروشگاههای آنلاین غذا، مراقبت از کودکان، فناوری، خودرو و پوشاک
✔ رنگ قرمز
نماد و مفهوم: شور، هیجان و سرزندگی
مناسب برای طراحی سایتهای: سرگرمی، ورزش، تبلیغات و بازاریابی، خدمات اورژانسی و رستورانها
✔ رنگ آبی
نماد و مفهوم: آرامش و امنیت
مناسب برای طراحی سایتهای: دندانپزشکی، پزشکی، مراقبتهای بهداشتی، فناوریهای پیشرفته، خدمات عمومی و دولتی و حقوقی
اصول انتخاب رنگ برای صفحات سایت
رنگهایی که برای طراحی رابط کاربری سایت انتخاب میکنیم، باید مفهومی متناسب با هویت کسب و کار و پرسونای مخاطبان ما داشته باشند و در عین حال چشم کاربران را اذیت نکنند. انتخاب این رنگها اصول و الزامات خاصی دارد که باید آنها را رعایت کنیم:
✔ از رنگهای با روشنایی بسیار بالا پرهیز کنید
به طور کلی چشمها تحمل کمتری برای خیره شدن به رنگهای با درجه روشنایی (Brightness) بالا دارند. هر چقدر از درجه روشنایی 100 درصد به سمت درجات پایینتر برویم، چشم مخاطب کمتر اذیت میشود و بیشتر میتواند به محتوای ما خیره شود.
✔ از رنگهای تیره به عنوان پس زمینه استفاده کنید
برای پس زمینه صفحات اصلی از رنگهای تیره به جای رنگهای روشن استفاده کنید. این کار باعث میشود کاربران با پس زمینه و محتوای ما بهتر ارتباط برقرار کنند.
برای فونتها نیز از رنگ روشن و ترجیحاً سفید استفاده کنید که خوانایی بهتری دارد.
✔ از به کار بردن رنگهای زیاد خودداری کنید
تجربه کاربری مخاطبان نشان میدهد، اغلب کاربران از سایتهایی که تنوع رنگ اصلی بالایی دارند، چندان استقبال نمیکنند و بیشتر ترجیح میدهند سایت یک یا دو رنگ اصلی داشته باشد.
برای انتخاب رنگ، روشهای مختلفی وجود دارد؛ روش سه گانه یا Triadic، روش مرکب یا Compound و روش رنگهای مشابه Analogous. این روشها برای انتخاب رنگ سایت کاملاً تایید شده و اصولی هستند.
✔ از رنگهای متضاد استفاده کنید
سعی کنید در بخشهای مهم و حساس سایت از رنگهای متضاد استفاده کنید. این موضوع به جلب توجه کاربر و خوانایی بهتر مطلب کمک میکند.
به عنوان مثال، اگر رنگ پس زمینه یک صفحه خاکستری است، برای نوشتهها از رنگ سفید استفاده کنید.
✔ مراقب ترکیب رنگهای سرد و گرم باشید
رنگهای گرم برای سایتهای با طراحی شاد و پرانرژی و رنگهای سرد برای سایتهای با طراحی آرامشبخش، حرفهای و اطمینانبخش استفاده میشوند. اگر در ترکیب رنگهای سرد و گرم دقت نکنید، سایت شما شلوغ، غیرقابل اعتماد و بینظم به نظر خواهد رسید.
✔ اصل هارمونی رنگ را در کل سایت رعایت کنید
صفحه اصلی، پس زمینه صفحه وبلاگ، بنرها، حاشیههای سایت، دکمهها، تیترها و…، همگی جزئیات مهمی در تعیین رنگبندی سایت هستند و اصل هارمونی یا ترکیب رنگ در آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
رعایت اصل هارمونی به شما کمک میکند که از رنگهای مشابه در کنار هم استفاده نکنید، از ترکیبهای با کنتراست بالا پرهیز کرده و به سراغ رنگهایی که چشم را اذیت میکنند، نروید.
✔ از فضاهای خالی و رنگ سفید بیشتر استفاده کنید
رنگ سفید، خنثی و آرامشبخش است و چشمها را اذیت نمیکند. برای فضاهای خالی از این رنگ استفاده کنید. همچنین سعی کنید فضاهای خالی بیشتری را برای استراحت چشم کاربر در نظر بگیرید.
چطور بهترین رنگ را برای صفحات سایت انتخاب کنیم؟
اگر فکر میکنید ممکن است در انتخاب رنگ مناسب برای صفحات سایت اشتباه کنید یا در این زمینه نیاز به مشاوره تخصصی دارید، پیشنهاد میکنیم از تیم طراحی سایت آکادمی تخصصی دیجیتال مارکتینگ دی ام روم مشورت بگیرید.
آژانس دی ام روم، با سابقه فعالیت چندین ساله در حوزه خدمات سئو و طراحی سایت و اجرای موفق بیش از 200 پروژه، نیاز کسب و کارها و روحیه کاربران آنها را به خوبی درک کرده و علاوه بر ارائه مشاوره انتخاب رنگ و طراحی سایت، صفر تا صد خدمات طراحی سایتهای فروشگاهی، شرکتی و آموزشی را انجام میدهد. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی https://dmroom.co/ مراجعه کنید.