ردیابی نرخ تبدیل در گوگل یا conversion tracking + راهنمای جامع

ردیابی نرخ تبدیل در گوگل یا conversion tracking + راهنمای جامع ردیابی نرخ تبدیل در گوگل یا conversion tracking + راهنمای جامع

دوست دارید بدانید آیا تلاش‌های‌تان در راه رسیدن به اهداف‌تان موثر واقع می‌شوند یا نه؟ ردیابی نرخ تبدیل (Conversion Tracking) در این راه به شما کمک می‌کند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با این موضوع آشنا کنیم و مزایای استفاده از آن را مورد بحث قرار دهیم. پس اگر می‌خواهید با مفهوم کانورژن ترکینگ آشنا شوید و از مزایای آن بهره ببرید، در ادامه با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • منظور از ردیابی نرخ تبدیل و کانورژن ترکینگ چیست؟
  • چرا باید از ردیابی نرخ تبدیل استفاده کنیم؟
  • نحوه عملکرد ردیابی نرخ تبدیل
  • وارد کردن Goals در گوگل آنالیتیکس

تصور کنید که تبلیغات در گوگل را آغاز کرده‌اید و توانسته‌اید از تعداد قابل توجهی از تبلیغات بهره ببرید. در این حالت کارتان را عالی انجام داده‌اید. شما قطعا با دلایل خاص و محکمی از آن‌ها استفاده کرده‌اید. پس حتما دوست دارید بدانید این موارد چه قدر در عملکرد کسب و کار شما موثر واقع شده‌اند.

ممکن است هدف شما بالا بردن ترافیک برای یک صفحه فرود (Landing Page)، افزودن به تعداد بینندگان یک ویدیو، بیشتر کردن تعداد مشترکین خبرنامه یا افزایش دادن فروش محصولات سایت باشد.

در هر یک از حالات ذکر شده باید برای مطلع شدن از این که تبلیغات چه مقدار در موفقیت‌تان موثر بوده‌اند، از ابزار کانورژن ترکینگ استفاده کنید. این ابزار به شما اجازه می‌دهد که ببینید چه قدر به آن چه در سر می‌پرورانده‌اید، نزدیک شده‌اید. ردیابی نرخ تبدیل شما را قادر می‌سازد که داده‌های مربوط به نحوه تعامل کاربران و تبلیغات را جمع‌آوری کنید.

بر اساس این اطلاعات، می‌توانید در کمپین‌های‌تان عملکرد بهتری داشته باشید و ترافیک سایت‌تان را بیشتر کنید. در نهایت نیز مشتریان‌تان بیشتر می‌شوند و پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری خواهید پیمود. پیش از این که در این مقاله بخواهیم شما را با کانورژن ترکینگ آشنا کنیم، بهتر است به شما بگوییم نرخ تبدیل چیست.

منظور از ردیابی نرخ تبدیل و کانورژن ترکینگ چیست؟

ردیابی نرخ تبدیل به شما اجازه می‌دهد که ببینید پس از تعامل مشتری با تبلیغات‌تان، چه اتفاقی رخ می‌دهد؛ آیا کاربر محصول مورد نظر را می‌خرد؟ در خبرنامه شما نام‌نویسی می‌کند؟ با شما ارتباط برقرار می‌کند؟ یا اقدام به دانلود برنامه‌تان می‌کند یا نه؟ وقتی یک مشتری فعالیتی را تکمیل می‌کند که برای شما ارزشمند است، آن مشتری کانورژن یا نرخ تبدیل نامیده می‌شود.

بر اساس این که مرتب‌ترین چیز به کسب و کارتان چیست، باید انتخاب کنید که چه نوع نرخ تبدیلی را می‌خواهید مورد بررسی قرار دهید. با این که ردیابی تمامی کانورژن‌ها الزامی نیست، اما جمع‌آوری داده‌های مفید می‌توانید حسابی به دردتان بخورد. شاید در آن لحظه به داده‌ها جمع‌آوری شده نیاز نداشته باشید، اما آن داده‌ها ممکن است در آینده برای‌تان کارآمد باشند.

چرا باید از ردیابی نرخ تبدیل استفاده کنیم؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، هدف نهایی از به کار بردن کانورژن ترکینگ چیزی نیست جز فهمیدن میزان تاثیرگذاری تبلیغات در زمانی که مشتری با اهداف شما تعامل دارد. وقتی نرخ تبدیل را ردیابی می‌کنید، به موارد زیر اشراف پیدا خواهید کرد:

  • می‌توانید ببینید کدام کلمات کلیدی، تبلیغات، گروه‌ها و کمپین‌ها در بیشتر کردن کانورژن عملکرد بهتری داشته‌اند.
  • می‌توانید از بازگشت سرمایه (ROI) مطلع شوید که این موضوع در تصمیم‌گیری بهتر برای نحوه تبلیغات در کمپین‌های بعدی به شما کمک می‌کند.
  • می‌توانید از انواعی مختلفی از استراتژی‌های Smart Bidding استفاده کنید و این امر به شما اجازه می‌دهد به صورت خودکار کمپین‌های‌تان را بر اساس اهداف نرخ تبدیل‌تان، بهینه‌سازی کنید.
  • می‌توانید به شکل واضح‌تر مسیر که مشتریان قبل از تبدیل شدن به کانورژن می‌پیمایند را ببینید.

نحوه عملکرد ردیابی نرخ تبدیل

برای شروع کار کانورژن ترکینگ، ابتدا باید با انتخاب فعالیت نرخ تبدیل، دست به ساخت یک Conversion Tracker بزنید. شما می‌توانید با استفاده از کانورژن ترکینگ، فعالیت‌هایی که در ادامه ذکر می‌کنیم را ردیابی کنید:

  • فعالیت‌های سایت: خرید، ثبت نام و دیگر فعالیت‌هایی که مشتریان در سایت‌تان انجام می‌دهند.
  • تماس‌های تلفنی: تماس‌های مستقیم از طریق تبلیغات، تماس‌های مربوط به شماره تلفنی که در سایت قرار داده شده و کلیک روی شماره تلفنی که در نسخه موبایلی سایت شما قرار دارد.
  • نصب اپلیکیشن و فعالیت‌های درون برنامه‌ای: نصب اپلیکیشن‌های اندروید و iOS و خرید و دیگر فعالیت‌های درون برنامه‌ای مربوط به آن‌ها.
  • وارد کردن: فعالیت‌های مشتری که آنلاین آغاز می‌شود و به صورت آفلاین به پایان می‌رسد. مثلا وقتی مشتری روی یک تبلیغات کلیک کرده و به صورت آنلاین یک فرم را ثبت می‌کند. سپس به دفتر شما مراجعه کرده و فرمی را در آن جا امضا می‌کند.
  • فعالیت‌های محلی: این فعالیت‌ها وقتی حساب می‌شوند که افراد با یک تبلیغات مربوط به مکانی فیزیکی یا فروشگاه مربوط می‌شود، تعامل دارند.

از نظر فنی فرآیند کانورژن ترکینگ در انواع مختلف نرخ‌های تبدیل عملکرد متفاوتی دارد. برای هر نوع، به جز کانورژن آفلاین، عملکرد به این نحو است:

  • کانورژن ترکینگ با تگ‌های ردیابی‌ای که به صورت دستی قرار گرفته‌اند، انجام می‌شود

یک تگ ردیابی نرخ تبدیل یا یک قطعه کد به کدهای برنامه موبایل یا سایت‌تان اضافه کنید. هر بار که یک شخص از طریق صفحه نتایج جستجوی گوگل روی تبلیغات شما کلیک می‌کند، یک کوکی موقتی روی کامپیوتر یا موبایل‌اش ذخیره می‌شود.

وقتی شخص هدف نرخ تبدیل که شما آن را از پیش مشخص کرده‌اید را تکمیل کند، Conversion Tracker کوکی را تشخیص خواهد داد و یک نرخ تبدیل ثبت می‌کند.

  • کانورژن ترکینگ بدون تگ‌های ردیابی‌ای که به صورت دستی قرار گرفته‌اند، انجام می‌شود

برای برخی از انواع نرخ تبدیل‌ها، نیازی نیست که به صورت دستی تگی را در اپلیکیشن موبایل یا سایت‌تان قرار دهید. اگر می‌خواهید نرخ تبدیل تماس‌های تلفنی را از طریق Call Extension یا Call-Only Ads ردیابی کنید، می‌توانید از Google Forwarding Telephone Number (شماره تلفن منحصر به فرد گوگل که در تبلیغات‌تان به شما برای ردیابی تماس‌ها کمک می‌کند) استفاده کنید. وقتی این شماره در تبلیغات‌تان مورد استفاده قرار گیرد، می‌توانید به جزئیاتی نظیر مدت مکالمه، زمان شروع و اتمام تماس و کد منطقه تماس گیرنده دسترسی داشته باشید. این مورد برای دانلودهای اپلیکیشن و خریدهای درون برنامه‌ای از گوگل پلی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  قیف فروش Sale Funnel چیست ؟ راهنمای جامع

پس از این که با موفقیت کانورژن ترکینگ را انجام دادید، می‌توانید داده‌های مربوط به نرخ تبدیل را برای کمپین‌های‌تان، گروه‌های تبلیغاتی و کلمات کلیدی ثبت کنید. این داده‌ها به شما کمک می‌کند که بیشتر و بهتر تاثیر تبلیغاتی که روی آن حساب کرده‌اید را درک کنید. در نتیجه می‌توانید با سرعت بیشتری به سمت اهداف خود در کسب و کارتان حرکت کنید.

اگر می‌خواهید ردیابی نرخ تبدیل را در گوگل ادز اندازه‌گیری کنید، دو راه پیش روی‌تان قرار دارد. اول این که اگر پیش‌تر Goals در گوگل آنالیتیکس را ثبت کرده باشید، می‌توانید همان موارد را به گوگل ادز منتقل کنید. راه دوم این است که باید به صورت مستقیم در خود گوگل ادز دست به ست کردن اهداف بزنید. در ادامه ما این دو روش را به شما آموزش خواهیم داد.

وارد کردن Goals در گوگل آنالیتیکس

وارد گوگل ادز شوید و از آن جا منوی Tools را باز کنید. سپس به بخشMeasurement  بروید و از آن جا گزینه Conversions را انتخاب کنید.

وارد کردن Goals در گوگل آنالیتیکس

در ادامه روی Conversion کلیک کنید. در پنجره‌ای که باز می‌شود Import را بزنید و پس از آن گزینه Google Analytics را انتخاب کنید. در انتها روی گزینه Continue کلیک کنید.

وارد کردن Goals در گوگل آنالیتیکس

حال لیست اهدافی که در گوگل آنالیتیکس ساخته‌اید برای‌تان به نمایش درمی‌آید. هر کدام که می‌خواهید را انتخاب کنید و گزینه Import and Continue را بزنید. در انتها نیز روی Done کلیک کنید. حالا اهداف را به عنوان نرخ تبدیل به گوگل ادز وارد کرده‌اید.

وارد کردن Goals در گوگل آنالیتیکس

ردیابی نرخ تبدیل با تگ منیجر در گوگل ادز

در این روش، کانورژن به صورت مستقیم در گوگل ادز به وجود می‌آید. ابتدا روی گزینه Website کلیک کنید. سپس در قسمت Category گزینه Convesion را انتخاب کنید. در ادامه بخش‌های برای‌تان به نمایش درمی‌آید که ما در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • Name: در این بخش باید نامی را انتخاب کنید که دقیقاترین توصیف ممکن را از نرخ تبدیل‌تان ارائه می‌دهد.
  • Value: اگر نرخ تبدیل مربوط به معملات تجارت الکترونیک (eCommerce) باشد (خرید آنلاین)، Use different values for each conversion را انتخاب کنید. زیرا شما نیاز دارید که مقدار واقعی معاملات را به دست آورید. در غیر این صورت می‌توانید گزینه Use the same value for each conversion را انتخاب کنید. اگر فعالیت مربوطه ارزش مادی ندارد، به این فکر کنید که آن مورد چه قدر برای‌تان ارزشمند است و بر این اساس گزینه‌ای را انتخاب کنید. قابل ذکر است که اگر از تصمیم خود پشیمان شدید، می‌توانید هر زمان دوست داشتید Value را تغییر دهید.
  • Count: در این جا باید گزینه Every یا One را انتخاب کنید. یک کاربر ممکن است پس کلیک روی تبلیغات، فعالیت مربوط به نرخ تبدیل را در همان موقع یا در زمانی دیگر، بیش از یک بار تکمیل کند. اگر هر مرتبه اقدام کاربر برای‌تان ارزشمند است، گزینه Every را انتخاب کنید. اما اگر تنها یک بار اهمیت دارد، باید به سراغ گزینه One بروید. برای مثال خرید کردن برای دفعات متعدد ارزشمند است، اما ثبت آدرس ایمیل در سایت فقط یک بار ارزش دارد.
  • Click-through conversion window: این برای مواقعی است که کاربر روی تبلیغات شما کلیک می‌کند، اما تکمیل فعالیت مربوط به نرخ تبدیل را به کمی بعد موکول می‌کند. در این بخش باید یک بازه زمانی انتخاب کنید که پس از اتمام آن، اقدام کاربر نرخ تبدیل به حساب نیاید.
  • View-through conversion window: این مورد مربوط به زمانی می‌شود که شخص تبلیغات شما را می‌بیند، ولی روی آن کلیک نمی‌کند. در این مورد نیز باید مشخص کنید که اقدام تا چند روز پس از مشاهده تبلیغات مورد محاسبه قرار گیرد.
  • Attribution model: باید مشخص کنید که اگر شخصی از طریق گوگل ادز وارد سایت‌تان شود، اما در آینده از راه دیگری به سایت برگردد و فعالیت مربوط به نرخ تبدیل را تکمیل کند، این مورد مورد محاسبه قرار گیرد یا نه.

پس از پشت سر گذاشتن این مراحل گزینه Create and Continue را بزنید. سپس روی گزینه Use Google Tag Manager کلیک کنید.

ردیابی نرخ تبدیل با تگ منیجر در گوگل ادز

کدهای Conversion ID و Conversion Label را ذخیره کنید، زیرا به آن‌ها نیاز پیدا خواهید کرد. در ادامه روی Next کلیک کرده و در انتها Done را بزنید.

حال باید وارد گوگل تگ منیجر شوید. از طریق منو گزینه Tags را انتخاب کرده و روی گزینه New کلیک کنید. حال باید روی تگ خود یک نام بگذارید. برای انتخاب نوع تگ باید روی Tag Configuration کلیک کنید. همچنین اگر می‌خواهید نوع نرخ تبدیل را انتخاب کنید، باید گزینه Google Ads Conversion Tracking را بزنید.

حال باید در بخش Conversion ID و Conversion Label اطلاعاتی که پیش‌تر ذخیره کرده بودید را وارد کنید. سپس در قسمت پایین گزینه Triggering را بزنید. حال باید یا تریگر بسازید یا از تریگرهای از قبل ساخته شده استفاده کنید. برای مثال صفحه تشکر پس از انجام خرید یک تریگر به حساب می‌آید.

ردیابی نرخ تبدیل با تگ منیجر در گوگل ادز

پس از انتخاب تریگر روی Save کلیک کنید. حال اگر شخصی از طریق تبلیغات وارد سایت شود و تریگر را فعال کند، یک عدد به تعداد نرخ تبدیل اضافه خواهد شد.

کلام آخر

همان‌طور که در این مقاله خواندید، کانورژن ترکینگ اهمیت زیادی دارد و می‌تواند در راه رسیدن به موفقیت به شما و کسب و کارتان کمک کند. ما تلاش کردیم مفهوم نرخ تبدیل را به شما آموزش دهیم و راه‌های محاسبه آن را بگوییم. اطلاعات ذکر شده در این مطلب اهمیت زیادی دارند، پس سعی کنید آن‌ها را بتا دقت به خاطر بسپارید.

این بود هرآنچه باید درباره ردیابی نرخ تبدیل می‌دانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منبع:

Conversion Tracking: What is it, Why you need it, How to use it? (thenextad.io)

Google Ads conversion tracking – Website Insights

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.