دیجیتال مارکتینگ Digital marketing چیست؟ + شاخه های اصلی آن

دیجیتال مارکتینگ Digital marketing چیست؟ + شاخه های اصلی آن دیجیتال مارکتینگ Digital marketing چیست؟ + شاخه های اصلی آن

در عصر حاضر کسب‌و‌کارهای سنتی روز به روز در حال کمرنگ شدن هستند و جای خود را به کسب‌وکارهای اینترنتی داده‌اند؛ به گونه‌ای که امروزه صاحبان مشاغل سنتی در تلاشند تا در کنار فعالیت‌های فیزیکی که دارند وبسایت و فروشگاه اینترنتی خود را نیز راه‌اندازی کنند و در دنیای دیجیتال مارکتینگ شروع به فعالیت کنند؛ زیرا اکثر افراد محصولات و کالاهای موردنیاز خود را از طریق وبسایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین به صورت اینترنتی جستجو، مشاهده، مقایسه و در نهایت اقدام به خرید می‌کنند. به همین دلیل می‌توان نتیجه گرفت که کسب‌وکارهای اینترنتی نسبت به مشاغل اینترنتی از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند و هر وبسایتی بتواند اعتماد، توجه و رضایت بیشتری از کاربران را جلب کند قطعا موفقیت و درآمد بیشتری را کسب خواهد کرد؛ اما یکی از مهمترین معیارهایی که شما را در کسب این موفقیت بزرگ و جذب مشتری بیشتر یاری می‌کند دیجیتال مارکتینگ می‌باشد؛ چنانچه با Digital marketing آشنایی چندانی ندارید و در تلاش هستید تا کسب و کار خود را رونق دهید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با دیجیتال مارکتینگ و شاخه‌های آن بیشتر آشنا شوید.

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • دیجیتال مارکتینگ چیست؟
  • انواع شاخه‌های بازاریابی دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

به عبارتی ساده می‌توان گفت که دیجیتال مارکتینگ Digital marketing به مجموعه‌ای از اقدامات، فعالیت‌ها و ابزارهایی گفته می‌شود که به منظور بازاریابی و فروش محصولات و خدمات در فضای وب مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ کسب‌و‌کارها از طریق کانال‌های دیجیتالی مانند موتورهای جستجو، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و وب‌سایت‌ها می‌توانند مشتریان فعلی و بالقوه خود را حفظ، مشتریان جدید جذب و با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. چنانچه بخواهید وارد این عرصه عظیم و جذاب شوید لازم است با انواع روش‌های گوناگون بازاریابی دیجیتال آشنا شده تا بتوانید با استفاده اصولی و استاندارد در عرصه رقابتی کسب‌وکارهای آنلاین، سهم قابل توجهی از بازار و مشتریان را از آنِ خود کنید. در ادامه انواع روش‌های بازاریابی دیجیتال را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع شاخه‌های بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال از بزرگترین و مهم‌ترین مباحثی است که از طریق آن قادر خواهید بود وبسایت خود را برندینگ و به صورت جهانی به مخاطبان معرفی کنید؛ بتوانید با شناسایی و شناخت نیازهای مخاطبان در راستای جلب نظر و رضایت آن‌ها گام بردارید تا حس اعتماد را در آن‌ها برانگیخته و در نتیجه بازدیدکنندگان وبسایت یا فروشگاه خود را به مشتریان بالقوه و دائمی تبدیل کنید. به منظور موفقیت و حفظ سهم بازار در فضای رقابتی کسب‌وکارهای آنلاین لازم است انواع روش‌های دیجیتال مارکتینگ را شناخته و آن‌ها را به صورت پیوسته و اصولی در وبسایت خود پیاده کنید.

  1. سئو یا بهینه‌سازی موتورهای جستجو

سئو و بهینه‌سازی وبسایت به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که با کمک آن‌ها بتوان رتبه سایت را در نتایج موتورهای جستجو افزایش داد، با افزایش رتبه سایت؛ ترافیک ارگانیک سایت شما نیز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. سئو یکی از بهترین، کارآمدترین و اقتصادی‌ترین روش‌های دیجیتال مارکتینگ بوده و می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود رتبه‌بندی و ترافیک سایت شما شود. افزایش جذب مخاطب در سئو دارای روش‌های گوناگونی از جمله سئو داخلی که به تمام فعالیت‌های داخلی سایت مانند تولید محتوای سئو شده، استفاده از کلمات کلیدی مناسب، لینک‌سازی داخلی و غیره مرتبط است، سئوی خارجی بر فعالیت‌های خارج سایت از جمله لینک‌سازی خارجی، بک لینک، رپورتاژ و غیره می‌باشد؛ و آخرین مورد سئوی تکنیکال نام دارد که اقدامات فنی سایت از قبیل بهبود و افزایش بارگذاری سرعت سایت، بهینه‌سازی کدهای سایت، فشرده‌سازی تصاویر و شناسایی مشکلات موجود در سایت را مورد بررسی قرار می‌دهد.

با انجام این روش‌ها قادر خواهید بود به صورت کاملا استاندارد مخاطبان بیشتری را به وبسایت خود هدایت کرده و فروش خود را افزایش دهید.

  1. بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا نوعی آموزش و ارائه خدمت به بازدیدکنندگانی است که برای خرید یک کالا و یا استفاده از خدمات یک فروشگاه به دنبال محتوا و اطلاعات مرتبط و مناسب هستند؛ به عبارتی دیگر بازاریابی محتوا به معنی تولید محتوا به منظور ایجاد آگاهی از برند، رشد ترافیک، و هدایت مشتری به سمت وب‌سایت می‌باشد. این روش نسبت به روش‌های تبلیغاتی هزینه‌بر بسیار اثربخش‌تر و مقرون به صرفه‌تر نیز می‌باشد. با تولید و انتشار محتوای مناسب در پست‌های وبلاگ، کتاب‌های الکترونیکی و اینفوگرافیک‌ها می‌توانند در استراتژی بازاریابی محتوای شما نقش موثری را ایفا کنند.

  1. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی از دیگر روش‌های موثر و جذاب در دیجیتال مارکتینگ است به طوری که با انتشار و ترویج محتوای تاثیرگذار می‌توانید مخاطبان را به گونه‌ای درگیر کنید که محتوای شما را با دیگر دوستان و آشنایان خود به اشتراک گذاشته و مشتریان بالقوه بیشتری را به سمت وبسایت شما هدایت کنند. این روش خود نوعی تبلیغات بشمار می‌آید که موجب افزایش آگاهی از برند و جذب مشتری و در نتیجه فروش محصولات و استفاده از خدمات می‌گردد. شبکه‌های اجتماعی که می‌توانید در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی از آن‌ها استفاده کنید عبارتند از: فیس بوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام، اسنپ ​​چت و پینترست.

  1. تبلیغات کلیکی (PPC)

 تبلیغات کلیکی برای افزایش ترافیک سایت شما به گونه‌ای عمل می‌کنند که برای هر بار کلیک بر روی تبلیغ خود، می‌بایست هزینه‌ای پرداخت ‌کنید که از رایج‌ترین انواع آن گوگل ادز (Google Ads) نام دارد. گوگل ادز این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا تبلیغ خود را جزو نتایج اولیه گوگل قرار دهید و با کمترین هزینه و بدون دردسر بیشترین فروش را تجربه کنید. سایر روش‌هایی که می‌توانید به کمک آن‌ها از تبلیغات PPC استفاده کنید؛ تبلیغات پرداختی در فیس‌بوک، کمپین‌های تبلیغاتی توییتر و تبلیغات در لینکدین می‌باشند.

  1. بازاریابی وابسته یا همکاری در فروش

بازاریابی وابسته یک روش درآمدزایی و نوعی تبلیغات است که در آن شما برای تبلیغ و فروش کالاها یا خدمات دیگران در وب‌سایت خود کمیسیون دریافت خواهید کرد. شما می‌توانید وبسایت‌هایی که به صورت همکاری در فروش فعالیت می‌کنند را پیدا کرده تا محصولات و خدمات سایت شما را در ازای دریافت کمیسیون تبلیغ و به فروش برسانند. دو روش از کانال‌های بازاریابی وابسته به صورت زیر هستند:

  • تولید و انتشار ویدئوی تبلیغاتی در شبکه اجتماعی یوتیوب و کسب درآمد از آن
  • به اشتراک‌گذاری لینک بازاریابی وابسته در شبکه‌های اجتماعی خود
  1. تبلیغات همسان (Native)

تبلیغات همسان به گونه‌ای از تبلیغات جذاب اطلاق می‌گردد که عمدتاً مبتنی بر محتوا هستند و در یک پلتفرم عمومی در کنار محتواهای رایگان و مرتبط دیگر نمایش داده می‌شوند. به احتمال بسیار زیاد تاکنون این تبلیغات را در اینستاگرام مشاهده کرده‌اید اما به سادگی از کنار آن‌ها گذشته و توجهی به آن‌ها نکرده‌اید. این تبلیغات با عنوان Sponsored در بالای پست‌ها ظاهر و در فید کاربران نمایش داده می‌شوند. تبلیغات بومی در پلتفرم موردنظر در بخش‌های مرتبط ظاهر می‌گردد تا کاربر متوجه تبلیغاتی بودن محتوا نشود.

  1. اتوماسیون بازاریابی

اتوماسیون بازاریابی یکی دیگر از روش‌های کارآمد در دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود و به نرم‌افزاری اطلاق می‌شود که به منظور اتوماتیک‌سازی کلیه عملیات و فعالیت‌های بازاریابی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از بخش‌های بازاریابی با استفاده از این اتوماسیون قادر خواهند بود از انجام بسیاری از کارهای تکراری مانند ایمیل مارکتینگ، شبکه‌های اجتماعی و سایر فعالیت‌های وب‌سایت خود را به صورت دستی جلوگیری کنند. از جمله فعالیت‌هایی که می‌توان از طریق اتوماسیون بازاریابی به طور خودکار انجام داد عبارتند از: ارسال منظم خبرنامه‌‌ها برای مشترکین از طریق ایمیل، زمان‌بندی انتشار پست در شبکه‌های اجتماعی، ردیابی و گزارش کمپین‌های بازاریابی و غیره.

  1. پرفورمنس مارکتینگ

از دیگر روش‌های تبلیغات در زمینه بازاریابی دیجیتال که بسیار اقتصادی و هدفمند بوده پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملگرا نامیده می‌شود؛ همانطور که از نام آن مشخص است در این روش تنها زمانی هزینه تبلیغات پرداخت می‌شود که کاربری روی صفحه شما کلیک کند و یا از کالا یا خدمات شما استفاده کند؛ به بیانی دیگر در روش بازاریابی عملگرا هزینه ثابتی برای تبلیغات وجود ندارد و هزینه‌ها به نحوه عملکرد و میزان نتایج بستگی خواهد داشت.

  1. ایمیل مارکتینگ

بازاریابی ایمیلی از سریع‌ترین و مستقیم‌ترین راه‌ها برای دستیابی به مشتریان وبسایت است. وبسایت‌ها و کسب‌وکارهای آنلاین از بازاریابی ایمیلی به عنوان راهی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده می‌کنند. ایمیل اغلب برای تبلیغ محتوا، اعلام تخفیف‌ها، جشنواره‌ها و رویدادها و همچنین تشویق و هدایت افراد به سمت وب‌سایت استفاده می‌شود. خبرنامه‌های وبلاگ، ایمیل‌های پیگیری، ایمیل‌های خوشامدگویی، اعلام تخفیفات باشگاه مشتریان و بسیاری از موارد دیگر از انواع ایمیل‌هایی می‌باشد که ممکن است در کمپین بازاریابی ایمیلی از آن‌ها استفاده کنید.

  1. بازاریابی درون‌گرا

بازاریابی درونگرا روشی است که تمرکز آن بر روی جذب مشتری با ایجاد محتوای جذاب و تجربیات ارزشمند و متناسب با آن‌هاست به طوریکه آن‌ها تشویق و به سمت وبسایت‌ هدایت می‌کند؛ در این روش لازم نیست هزینه‌های گزاف برای تبلیغات پرداخت کنید تا خود را در معرض دید مشتری قرار دهید؛ بلکه می‌توانید زمان خود را صرف جذابیت و بهبود محتوا و رسانه‌های وبسایت خود کنید و کاری کنید تا مشتری در زمان نیاز به سوی کسب‌وکار شما جذب و خرید خود را انجام دهد. بازاریابی درون‌گرا یا جاذبه‌ای در مقایسه با بازاریابی برون‌گرا برای مشتری بسیار موردپسندتر بوده و توجه بیشتری به آن‌ها نشان می‌دهند. کلیه موارد فوق از روش‌های اصولی در زمینه بازاریابی دیجیتال هستند و اکثر افراد روزانه از این راهکارها به منظور افزایش ترافیک، جذب مشتری بیشتر و در نهایت افزایش فروش و کسب درآمد استفاده می‌کنند.

  تکنولوژی NFC چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 

نتیجه‌گیری

راه‌اندازی یک کسب‌وکار اینترنتی و موفقیت در عرصه دیجیتال مارکتینگ نیازمند صبر، تلاش و بکارگیری روش‌های اصولی می‌باشد، هر گونه کسب‌وکاری با هر فعالیتی که در اینترنت حضور دارد لازم است برای حفظ، پایداری و موفقیت خود با انواع روش‌های بازاریابی دیجیتال آشنا باشد و آن‌ها را برای افزایش جلب نظر و رضایت مشتری و همچنین برقراری تعامل با آن‌ها بکار ببندد تا مشتریان بیشتری را به سایت خود سرازیر و فروش خود را تا چندین برابر افزایش دهد. در این مقاله به معرفی و بررسی دیجیتال مارکتینگ و انواع آن پرداختیم؛ امیدواریم مطالعه این مقاله بتواند تاثیر مثبتی در بهبود وضعیت کسب‌وکار آنلاین شما بگذارد. شما عزیزان می‌توانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

منابع:

hubspot.com

marketo.com

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.