ثبت دامنه (Domain): قدم 0 طراحی سایت

ثبت دامنه

شما یک بلاگ نویس باشید یا یک کارفرما و یا موسس یک کسب وکار، برای راه‌اندازی آنلاین یک پروژه نیاز به یک نام دامین یا همان دامنه Domain دارید. شما می‌توانید یک نام دامنه را در سایت های ارائه کننده به نام خود ثبت کنید و یا اینکه دامین‌های موجود که قبلا ثبت شده را از اشخاص خریداری کنید.
در هر صورت خرید دامین یا همان دامنه، اولین قدم برای راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین است.

ثبت دامنه در ایران هاست

دامنه چیست؟

نام دامنه در حقیقت همان نام سایت شماست. از نام دامنه برای پیدا کردن سرورهای سرویس دهنده بر روی اینترنت استفاده می‌شود. این سیستم‌ها همگی از آدرس آی پی عددی استفاده می‌کنند. آدرس وب سایت‌ها در حقیقت یک رشته متوالی از اعداد است که به آنها IP گفته می‌شود و تمام سیستم‌ها در شبکه یکدیگر را با این آدرس آی‌پی می‌شناسند. با توجه به اینکه میلیون‌ها سایت با آدرس آی‌پی‌های یکتا وجود دارد و از طرفی به خاطر سپردن آدرس آی‌پی بصورت اعداد، کار بسیار مشکلی است، بدین منظور برای این آدرس‌ها یک نام مشخص در نظر گرفته می‌شود. نام دامین، در واقع اشاره به آی‌پی سرور وب سایت دارد تا بدین ترتیب بتوان سایت را پیدا کرد.

خرید دامین لزوما بدین معنی نیست که تنها یک بار باید هزینه آن را بپردازید و برای همیشه مالکیت آن را داشته باشید. خرید دامین، در حقیقت بدین معنی است که شما به عنوان مالک موقتی این نام، می‌توانید دامنه را برای دوره زمانی مشخصی رزرو کرده و از آن استفاده کنید.

برای اینکه بتوانید امکان استفاده از نام دامین را داشته باشید، می‌بایست از طریق یک شرکت میزبانی و یا نماینده‌های خرید دامنه، آن نام را برای خود رزرو کنید.

هنگام خرید دامنه، باید توجه کنید که نام دامنه‌تان دارای املای درستی باشد، متناسب با کسب‌و‌کار شما باشد و به خاطر سپردن آن راحت باشد.

نکته دیگری که در هنگام ثبت دامنه به آن توجه می‌شود، این است که سعی کنید نام‌های مشابه با آن را نیز خریداری کنید. این کار باعث می‌شود افراد دیگر نتوانند با نام دامنه‌ای مشابه با نام شما، کسب‌و‌کار مشابهی را راه‌اندازی کنند.

از طرفی، شما نیز در هنگام خرید دامین، باید دقت کنید نامی را انتخاب نکنید که مشابه با سایت های بسیار مشهور باشد.

famous domain- دامنه مشهور
ثبت دامنه های مشهور

نکته‌هایی برای ثبت دامنه

برای ثبت دامنه نکات بسیاری وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

  1. در اینترنت جستجو کنید. می‌توانید بر اساس نوع کسب و کاری که قرار است راه اندازی کنید، در اینترنت جستجو کنید و کلمات و نام‌های مورد علاقه کاربران را لیست کنید.
  2. نامی انتخاب کنید که به خاطر سپردن آن آسان باشد. نامی را انتخاب نکنید که طولانی بوده و یا به نحوی پیچیده باشد که به خاطر سپردن آن مشکل باشد.
  3. در صورت تمایل، دامین با پسوند .com را انتخاب کنید. این پسوند محبوب ترین پسوند دامنه است.
  4. مراقب انتخاب نام‌های مشابه باشید. هنگام خرید دامین دقت کنید، نامی که انتخاب می‌کنید بسیار شبیه به نام شرکت‌ها و سازمان‌های مشهور نباشد، در غیر اینصورت ممکن است با شکایت سازمان مربوطه آن دامنه را از دست بدهید.
  5. در نام دامین، از اعداد استفاده نکنید. ضمنا در هنگام خرید دامین، از اعداد به جای حروف استفاده نکنید. مانند این حالت که صفر را به جای حرف O قراردهید!

این اقدام جز سردرگم کردن کاربران، فایده دیگری ندارد.

  1. نام انتخابی را با اطرافیان به اشتراک بگذارید. اگر فکر می‌کنید انتخاب یک نام برای وب سایت کار دشواری است، می‌توانید از دیگران کمک بگیرید.

انواع پسوند دامنه

domain perfix- پسوند دامنه
پسوندهای دامنه

قدم بعدی در انتخاب نام، انتخاب پسوندی مناسب برای دامنه است. با توجه به نوع کسب و کار خود، می‌توانید یکی از پسوندهای رایج مانند com ,org ,IR ,net و غیره را انتخاب کنید.

پسوند دامنه، در حقیقت مشخص می‌کند که این دامنه از چه نوعی است:

GTLD

به پسوندهای عمومی معروف هستند، این نوع از پسوندها از سه حرف یا بیش از سه حرف تشکیل شده اند.
در حال حاضر دامنه های بسیاری از نوع GTLD  در دسترس هستند، مانند: .game,.green,.edu,.org و غیره. محبوب ترین آنها پسوند .com است. در ابتدای معرفی این پسوند، قرار بوده برای سایت های تجاری مورد استفاده قرار بگیرد، اما امروزه برای هر نوع سایتی کاربرد دارد.

CCTLD

نوع دیگری از پسوندها، پسوندهای دو حرفی بوده و مخفف نام کشورها هستند. این پسوندها توسط سازمان‌های دولتی همان کشور مدیریت می‌شوند. از جمله این نوع پسوندها، میتوان به پسوند ir برای ایران، پسوند in برای هند و غیره اشاره کرد.

برخی از این پسوندهای کشوری، تنها توسط افراد ساکن در همان منطقه قابل ثبت هستند. نکته‌ای که در خصوص این نوع از پسوندها وجود دارد، این است که ربات‌های گوگل در رتبه‌بندی نتایج جستجو در مواجه با پسوندهای کشوری (مانند ir) نتایج را متناسب با کاربران همان منطقه (به عنوان مثال ایران) نمایش می‌دهد. البته عوامل بسیاری در رتبه بندی و SEO سایت شما موثرند که دامنه تنها یکی از این عوامل است.

کدام شرکت میزبانی برای خرید دامین مناسب است:

the best company- بهترین کمپانی
بهترین شرکت میزبانی هاست و دامنه

در هنگام ثبت دامنه توسط شرکت های مختلف به برخی از نکات می‌بایست دقت کنید:

  1. ارائه پنل کاربری مدیریت دامنه: پس از ثبت دامنه، شرکت میزبانی می‌بایست یک پنل جهت مدیریت دامنه در اختیار شما قرار دهد. با استفاده از این پنل، شما می‌تواند آدرس NS و هاست متصل به دامنه را تغییر بدهید، مشخصات آن را تغییر دهید، دامنه را تمدید کنید و برخی از موارد مدیریت دامنه را شخصا انجام دهید.
  2. ثبت دامنه به نام شما: دقت کنید دامنه‌ای که خریداری می‌کنید حتما به نام شما ثبت شده و مالکیت آن کاملا محرز باشد. ممکن است برخی از شرکت‌ها، دامنه با قیمت ارزان به شما ارائه کنند اما در مقابل، مالکیت آن را در اختیار شما قرار ندهند. لذا در حقیقت، مالکیت آن دامنه در اختیار شما نیست و با افزایش محبوبیت سایت شما، ممکن است برای تمدید مبالغ غیر منطقی از شما طلب کنند.
  3. امکان انتقال: هر زمان واز هر شرکتی که ثبت دامنه را انجام می‌دهید، باید این امکان را داشته باشید که بتوانید دامنه را به شرکت دیگری منتقل کنید.

    transfer- انتقال دامنه
    انتقال دامنه
  4. قیمت: نوع دامنه تاثیری در سرعت و عملکرد سایت شما ندارد. لذا،اگر قیمت دامنه برایتان بسیار مهم است، می توانید برای ثبت دامنه ir اقدام کنید. دامنه IR، ارزان‌ترین دامنه محسوب می‌شود.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.