ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟ + انواع استراتژی ها

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟ + انواع استراتژی ها ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟ + انواع استراتژی ها

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) یکی از قدیمی‌ترین روش‌‌های دیجیتال مارکتینگ به حساب می‌آید. اما هنوز هم می‌توان از این روش استفاده کرد و بهترین نتیجه را گرفت. ما در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم ایمیل مارکتینگ چیست و باید از چه استراتژی‌هایی برای موفقیت در این راه استفاده کرد. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

همه ما می‌دانیم که در سال‌های اخیر روش‌های جدیدی برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب و مشتری ارائه شده است. روش‌هایی نظیر استفاده از شبکه‌های اجتماعی، گفتگوی زنده و بسیاری دیگر. با این وجود هنوز هم سرویس ایمیل مارکتینگ، بیشترین میزان استفاده را در این بین به خود اختصاص داده است. قابل ذکر است که میزان بازده سرمایه‌گذاری (ROI) با این روش، 38 دلار به ازای هر دلار است. در نتیجه توجه و اهمیت دادن به این روش کاملا منطقی به نظر می‌رسد.

ایمیل مارکتینگ را می‌توان موثرترین راه برای بازاریابی دانست. این روش حتی از سئو (SEO)، شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی آشناسازی (Affiliate Marketing) هم تاثیرگذارتر است. علت آن چیست؟ چرا این روش محبوبیت و تاثیرگذاری زیادی دارد؟ چرا این راهکار قدیمی هنوز هم موثرترین استراتژی بازاریابی است؟

با این که در سال‌های اخیر شبکه‌های احتماعی رشد چشم‌گیری داشته‌اند، اما مردم هنوز هم از ایمیل بیش از هر پلتفرم دیگری استفاده می‌کنند. پس چون مخاطب شما در روش ایمیل مارکتینگ زیاد است، در نتیجه اثرگذاری‌تان هم بیشتر خواهد شد. همچنین در بازاریابی ایمیلی نحوه ارتباطات وابسته به خودتان است. پس دیگر نیازی نیست نگران تغییر الگوریتم‌ها یا مواردی از این قبیل باشید. به همین دلیل است که بهره‌مندی از یک سرویس ایمیل مارکتینگ قوی اهمیت زیادی دارد.

ایمیل مارکتینگ چیست؟

بازاریابی ایمیلی یعنی ارسال پیام تبلیغاتی به تعداد بسیار زیادی از افراد. شما با این روش می‌توانید میزان فروشتان را بالا برده یا به تبلیغ کردن بپردازید.

یادتان باشد که شما در صفحه اینباکس (Inbox) آن‌ها یک مهمان هستید

مردم این روزها به هرجا نگاه می‌کنند، تبلیغ می‌بینند. از دید شما ممکن است ایمیل‌تان کاملا خاص باشد. اما برای دریافت‌کننده، این فقط یک مورد از میلیون‌ها ایمیل تبلیغاتی محسوب می‌شود که به دست‌اش رسیده است. در نتیجه بهتر است کمی با دقت بیشتر کارتان را انجام دهید و از بهترین روش‌ها برای جلب توجه استفاده کنید.

این که وارد Inbox یک نفر شوید، مثل این است که شما به خانه آن فرد رفته باشید. اگر آن فرد از شما چیزی بخواهد، شما وظیفه خود می‌دانید که آن کار را انجام دهید. ایمیل مارکتینگ هم همین قائده را باید رعایت کند.

ایمیل مارکتینگ چیست؟

نحوه عملکرد بازاریابی ایمیلی

همان‌طور که پیش‌تر ذکر کردیم، این روش یکی از بهترین استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ است. ایمیل مارکتینگ در ابعاد گسترده انجام می‌شود و معمولا عملکرد خودکاری است. اساسا یک کمپین بازاریابی ایمیلی موثر به سه عنصر ضروری نیاز دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. یک لیست ایمیل

برای اجرا کردن یک کمپین بازاریابی ایمیلی موفق، باید لیستی از ایمیل‌های فعال داشته باشید. این لیست شما آدرس ایمیل افرادی می‌شود که به پیام‌های ارسال شده از سوی شما واکنش نشان می‌دهند.

برای ساخت لیست ایمیل می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. یکی از آسان‌ترین راه‌ها این است که در عوض چیزی که افراد به آن علاقه دارند، آدرس ایمیل آن‌ها را دریافت کنید.

  1. ابزار ایمیل مارکتینگ

سرویس ایمیل مارکتینگ یا ابزار بازاریابی ایمیلی به شما در مدیریت لیست ایمیل‌های‌تان کمک می‌کند. همچنین این نرم‌افزارها به شما کمک می‌کنند که بتوانید کمپین‌های اتوماتیک به وجود آورید. ابزار ایمیل مارکتینگ به شما اجازه می‌دهد که بتوانید به صورت خودکار با توجه به رفتار مخاطب هدف، یک سری از اقدامات را انجام دهید. در نتیجه می‌توانید هر تعامل با مشتری را کاملا شخصی‌سازی کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد که نرخ تعامل و ارتباط با مشتری را بهبود ببخشید.

  1. اهداف مشخص و تعریف شده

شما می‌توانید از ایمیل مارکتینگ برای رسیدن به اهداف مختلف کاری استفاده کنید. برای مثال شما از بازاریابی ایمیلی می‌توانید برای اهداف زیر استفاده کنید:

  • فروش بیشتر
  • شناساندن بیشتر برند تجاری
  • افزایش جلب توجه
  • افزایش تعامل با مشتریان
  • وفادار نگه داشتن مشتریان

برای اجرا کردن یک کمپین ایمیل مارکتینگ موفق باید لیست ایمیل‌ها، ابزار بازاریابی ایمیلی و اهداف شما منظم و هم‌سو با یکدیگر باشند. اگر این شرایط به وجود آید، شما می‌توانید به هدف خود برسید.

اولین قدم این است که باید لیست ایمیل‌های خود را بر طبق مشخصات مشترکین و فعالیت‌های آن‌ها طبقه‌بندی کنید. سپس باید یک یا چند ایمیل طراحی کرده و در آن‌ها مشتری را به یک کار خاص هدایت کنید. در آخر هم از یک ابزار ایمیل مارکتینگ برای ارسال و مدیریت پیام‌ها استفاده کنید.

  بیزینس پلن Business Plan چیست ؟ نحوه نگارش آن چگونه است ؟

نحوه عملکرد ایمیل مارکتینگ

مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

درست مانند هر روش بازاریابی دیگری، ایمیل مارکتینگ هم مزایا و معایب خود را دارد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین موارد آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مزایا

  • ایمیل کاملا مجوز محور (Permission-based) است

وقتی یک مشتری به شما اعتماد کرده و آدرس ایمیل‌اش را می‌دهد، مثل این است که کلید خانه‌اش را به شما داده است. در نتیجه در این حالت شما می‌توانید هر زمان خواستید، برای آن شخص پیام ارسال کنید.

  • داشتن ارتباط مستقیم با مشتری

شما می‌توایند به صورت مستقیم با مشترکین ارتباط برقرار کنید. علاوه بر این، به خاطر این که افراد معمولا ایمیل‌های خود را به صورت روزانه چک می‌کنند، احتمال دیده شدن پیام شما زیاد است.

  • داشتن کنترل بیشتر

در سایر پلتفرم‌ها شما کنترل کامل را در دست ندارید. مثلا اگر یک پلتفرم به پایان راه خود برسد، تمام تلاش‌های‌تان از بین خواهد رفت. اما در ایمیل، شما تسلط بیشتری بر ارتباطات‌تان با مشتریان دارید.

  • قابلیت‌های شخصی‌سازی بیشتر

شما می‌توانید از داده‌های جمعی و روان‌شناختی برای به وجود آوردن کمپین‌های هدفمند و شخصی‌سازی‌شده استفاده کنید. تحقیقات نشان می‌دهند که کمپین‌های طبقه‌بندی شده و شخصی‌سازی‌شده تا 760 درصد موجب افزایش بازده می‌شوند.

  • قابل اندازه‌گیری بودن

توجه به میزان تاثیرگذار بودن یک کمپین مارکتینگ کاملا حیاتی است و بازاریابی ایمیلی هم به آن اهمیت زیادی می‌دهد.

معایب

  • رقابت دشوار

ارسال ایمیل به یک Inbox به‌هم‌ریخته می‌تواند کاملا چالش‌برانگیز باشد. شما باید به صورت هوشمندانه عمل کنید تا مطمئن شوید ایمیل‌تان دیده شده و باز می‌شود.

  • به لیستی از ایمیل‌ها نیاز دارید

در ایمیل مارکتینگ شما قائدتا به یک لیست از ایمیل‌ها نیاز دارید. بدون آن نمی‌توانید هیچ کمپین تاثیرگذاری را به وجود آورید.

  • باید به نکات و ترفندهای مختلف توجه کافی داشته باشید

اگر می‌خواهید از ایمیل برای اهداف تجاری استفاده کنید، باید به قواعد و قوانین مختلف توجه کنید. از همین رو اگر به این موارد توجه نکنید، هرگز نمی‌توانید به اهداف مورد نظرتا برسید.

متاسفانه برخی از مشترکین حتی پس از عضویت اختیاری در لیست شما، باز هم پیام‌های‌تان را اسپم می‌کند. این اقدام روی عملکرد شما کاملا تاثیرگذار است.

  • مشکلات مربوط به تحویل ایمیل‌ها

صراحتا باید بگوییم که هیچ تضمینی وجود ندارد که حتما ایمیل شما در Inbox مشتری قرار بگیرد. برای ایجاد یک کمپین ایمیل مارکتینگ موفق، باید با این مشکلات دست و پنجه نرم کنید.

مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

بهترین استراتژی‌های ایمیل مارکتینگ

برای موفقیت در امر بازاریابی ایمیلی باید کمپین‌های خود را با استراتژی‌های دقیق طراحی کنید. ما در ادامه بهترین استراتژی‌های ایمیل مارکتینگ را به شما معرفی می‌کنیم.

  • در ساخت لیست ایمیل‌های خود دقت کنید

میزان موفقیت در کمپین بازاریابی ایمیلی به کیفیت لیست ایمیل‌های شما بستگی دارد. برای ساخت یک لیست خوب، باید از استراتژی‌های ساخت لیست (List-Building Strategies) بهره ببرید. با این روش می‌توانید مخاطب هدف خود را جذب کنید.

  • توجه به ارزش لیست ایمیل

یکی دیگر از استراتژی‌های ایمیل مارکتینگ، این است که شما باید لیست ایمیل‌ها را کاملا از نظر فعالیت مشتریان بررسی کنید. درواقع باید کاربران غیرفعال را حذف کرده و آدرس ایمیل‌هایی که به کارتان نمی‌آیند را از لیست کنار بگذارید. این اقدام به بهبود عملکرد شما کمک می‌کند.

  • تعامل را بیشتر کنید

به طور عادی ارسال ایمیل برای لیست‌تان، مخاطب را با شما در تعامل قرار می‌دهد. هرچند اگر شما برنامه‌ی دقیق و حساب‌شده‌ای برای ارسال ایمیل نداشته باشید، ممکن است مشترک به کلی شما را از یاد ببرد. این اتفاق روی نرخ تبدیل تاثیر گذاشته و آن را کاهش می‌دهد. اگر چنین اتفاقی رخ داد می‌توانید با طراحی مجدد کمپین، تلاش کنید تا مشترک بار دیگر با شما در تعامل قرار گیرد.

  • روی یک هدف متمرکز باشید

شما باید هر سرویس ایمیل مارکتینگ را برای یک هدف مشخص طراحی کنید. در بازاریابی ایمیلی خبری از یک تیر و دو نشان زدن نیست. اگر بخواهید اهداف مختلفی را دخیل کنید، مشتری سردرگم می‌شود و از طرفی نرخ تبدیل کاهش پیدا می‌کند.

  • تعریف شاخص‌های عملکرد و پیگیری آن‌ها

ایمیل مارکتینگ صرفا ارسال چند پیام به مشترکین نیست. شما باید در این روش عملکرد کمپین‌تان را هم زیر نظر داشته باشید. برای این کار باید شاخص‌های عملکرد تعریف کنید. اگر تاکنون توجهی به بازاریابی ایمیلی نداشته‌اید، بهتر است کمی در رویکردتان تجدید نظر کنید. اگر بتوانید روش‌ها و استراتژی‌های آن را به خوبی درک کنید، مطمئنا می‌توانید بازخوردهای خوبی دریافت کنید. در واقع ایمیل مارکتینگ چیز پیچیده‌ای نیست. اگر بتوانید مودبانه و با احترام ایمیلی ارسال کنید که ارزشمند باشد، مطمئنا مخاطب با شما تعامل خواهد کرد.

این بود هرآنچه باید از ایمیل مارکتینگ و استراتژی‌های مهم آن می‌دانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منبع: NeilPatel

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.