شکسته شدن لینکها در وبسایت زمانی رخ میدهد که محتوایی جا به جا شود یا آدرسی تغییر کند و امکان ریدایرکت یا انتقال به آدرس جدید برایش فراهم نباشد. در چنین مواقعی با خطای 404 یا عدم یافتن صفحه مورد نظر مواجه میشویم. همین خطا باعث از دست رفتن رنک و امتیاز شما از سمت گوگل شده و دشمن سرسخت برای جذب کاربران میشود. حال برایتان یک خبر خوب دارم! برای مبارزه با پیوندهای شکسته شده در وردپرس راهحلی داریم که هم بتوانید آنها را در وبسایت خود بیابید و هم مشکل را برطرف کنید.
پیوندهای شکسته شده در وردپرس
پیدا کردن پیوندهای شکسته شده در وردپرس همیشه به راحتی نیست و شما دقیقا نمیدانید به چه تعداد پیوندهای شکسته شده در وردپرس دارید. اما این دلیل نمیشود این پیوندها را به حال خود رها کنید بلکه باید با دقت و روشهایی آنها را یافته و برطرف کنید. حال اینکه چگونه آنها را بیابید به شما خواهم گفت. با من همراه باشید…
یافتن پیوندهای شکسته
یکی از راحتترین روشها برای یافتن پیوندهای شکسته شده در وردپرس یا هر وبسایت دیگری، استفاده از Google webmaster Tools است. اگر آن را برای وبسایت خود تنظیم کرده باشید، همه چیز برایتان ساده است و میتوانید با مراجعه به آن و وارد شدن به حساب کاربری خود به قسمت Crawl>> Crawl Errors>>Not Found بروید تا لینکهایی که شکسته شدهاند و به خطای 404 در وبسایتتان منجر میشوند را مشاهده کنید:
کار سخت یافتن تمامی خطاهای 404 موجود در سایت بود که با کمک این ابزار به راحتی انجام شد. حال باید ببینم چگونه میتوانیم این پیوندهای شکسته شده در وردپرس را از بین ببریم.
حل مشکل لینکهای شکسته شده
در اینجا اول از همه باید ببینیم کدام یک از این لینکها باید به کلی حذف شود و کدام باید ریدایرکت شود. گوگل وبمستر در این حوزه میگوید:
خطای 404 بخش طبیعی و نرمالی در وبسایت است. این موضوع هر روز در حال تغییر و تحول است زیرا یک روز مطلبی متولد شده و روز دیگر از بین میرود. زمانی که از بین میرود مسلما با خطای 404 یا پیدا نشدن صفحه مواجه خواهیم شد.
برخی قوانین ساده در انتقال آدرس قدیمی به آدرس جدید
- زمانی که آدرس مطلبی با خطای 404 رو به رو میشود باید آن را به آدرس جدید منتقل یا ریدایرکت کرد.
- اگر لینک مطلبی که دیگر وجود ندارد را بیابید و مطلبی مشابه با آن در سایت باشد میتوانید به آن مطلب ریدایرکت کنید.
- اگر مطلبی از سایت شما حذف شده اما آدرس آن با خطای 404 مشاهده میشود باید تصمیم به حذف کامل صفحه بگیرید تا دیگر با چنین خطایی مواجه نشوید.
انتقال آدرس و ریدایرکت کردن برای مقابله با پیوندهای شکسته شده در وردپرس کار سختی نیست زیرا افزونههای وردپرس به کمک شما آمده و این مشکل را رفع میکنند.
- مدیریت لینک های ۴۰۴ در وردپرس با Redirection
- انتقال آدرس ها با redirect301 در وردپرس با Quick Page/Post Redirect Plugin
- ریدایرکت صفحات ۴۰۴ در وردپرس با افزونه All 404 Redirect to Homepage
جلوگیری از ایجاد لینکهای شکسته
وقتی برای یک بار پیوندهای شکسته شده در وردپرس را از بین بردید، مسلما میخواهید دیگر با چنین صفحاتی در سایتتان مواجه نشوید و چنین مشکلی پیش نیاید. وقتی یک بار این تغییر مسیر را انجام دادید لطفا دیگر کاری به آدرس آن نداشته باشید و بار دیگر تغییر ایجاد نکنید مگر با آگاهی دقیق!
نتیجه گیری
هرگز اجازه ندهید پیوندهای شکسته شده در وردپرس باقی بمانند و بارها توسط کاربرانتان دیده شوند. بله به دنبال راه چاره باشید. راه چاره آن در وردپرس کمک گرفتن از افزونههای ریدایرکت است. اول پیوندهای شکسته را بررسی کنید، بیابید و سپس در صدد رفع آنها باشید.