مقایسه html با فلاتر (آیا html به فلاتر مرتبط است؟)

مقایسه html با فلاتر

ما در این مقاله به مقایسه ویژگی های html با فلاتر می پردازیم زیرا امروزه زبان ها و ابزارهای برنامه نویسی مهم ترین عامل ایجاد تمامی نرم افزارها، وب سایت ها، اپلیکیشن ها و… می باشند. با توجه به گسترش علم کامپیوتر و فناوری دیجیتال در صنایع مختلف، یادگیری و تسلط به انواع زبان های برنامه نویسی آینده روشنی را برای شما رقم خواهد زد.

اگر قصد ورود به حیطه برنامه نویسی را دارید، شناخت تفاوت های html با فلاتر برای شما مفید خواهد بود. زیرا علاقه مندان به برنامه نویسی قطعا دچار سردرگمی در مقابل انبوهی از زبان های برنامه نویسی خواهند شد. مقایسه تحلیلی زبان های مختلف به انتخاب نهایی شما کمک خواهد کرد.

HTML چیست؟

اچ تی ام ال

زبان html یک زبان نشانه گذاری است که بخش های مختلف آن به واسطه تگ ها از یکدیگر جدا شده اند. عناصر مختلف این زبان هر کدام کاربرد و معنی خاص خود را دارند. HTML یا Hyper Text Markup Language زبان استاندارد برای طراحی صفحات وب است که در نهایت توسط مرورگر ترجمه شده و نتیجه نهایی برای کاربر نمایش داده می شود.

برای مثال اگر وب سایتی با زبان برنامه نویسی ASP یا PHP ساخته شود؛ پس از اجرا بر روی سرور به قطعه کد های HTML تبدیل شده و به صورت ترجمه شده برای مخاطب نمایش داده می شود.

زبان html به عبارتی پیش نیازی برای ورود به دنیای وب تلقی می شود. این زبان صرفا جهت نمایش محتوا در ساختار های از پیش تعیین شده کاربرد دارد و در اصل یک زبان برنامه نویسی نیست. بخش مربوط به ظاهر و گرافیک یک سایت با کمک CSS و Java شکل می گیرد. برای آموزش HTML میتوانید از سایت medadsabz.com اقدام کنید و همونطور که میدانید کدنویسی HTML به هیچ ابزار خاصی نیاز نخواهید داشت زیرا جزو ساده ترین زبان های کامپیوتری محسوب می شود.

تگ های HTML و خصوصیت های آن

در ایجاد ساختار صفحات وب هر عملیاتی به واسطه تگ های html امکان پذیر می شود. شما برای قرار دادن جدول، عکس، متن، تیتر، فیلم و … در صفحه مدنظر خود باید از تگ مربوطه استفاده کنید. این تگ ها باعث می شوند تا مرورگر متوجه شود که صفحه شما دارای چه عنصری است و باید به چه شکلی نمایش داده شود.

تگ ها دارای خصوصیات و صفت هایی هستند که به آن ها attribute می گویند. Attribute ها نیز دارای مقادیری به نام attribute value می باشند. صفت ها تاثیر قابل توجهی بر روی محتوای شما می گذارند و حاوی مقادیر خاصی هستند.

زبان برنامه نویسی flutter

زبان برنامه نویسی فلاتر

با توسعه روز افزون در عرصه موبایل، فناوری جدیدی به نام flutter توجه همگان را به خود جلب کرد. فلاتر یک بسته توسعه نرم افزار open source و رایگان و یک Mobile UI Framework می باشد. امروزه اپلیکیشن های موبایل بسیار پرطرفدار هستند و ابزارهای برنامه نویسی گوناگونی برای توسعه آن ها وجود دارد. که یکی از راه های یادگیری و آموزش فلاتر سایت مداد سبز می باشد که بصورت رایگان انجام میشود.

یکی از این ابزارهای کاربردی فلاتر است. این که چرا فلاتر مورد توجه توسعه دهندگان موبایل قرار گرفته است، به این دلیل است که می توان با استفاده از آن یک Native Application را بر اساس کد مبنا ساخت. اپلیکیشن های بومی با توجه به نوع دستگاه و سیستم عامل آن ساخته می شوند. با استفاده از flutter می توان دو یا چند اپلیکیشن مختلف برای Android و iOS ایجاد کرد.  فلاتر از دو بخش کلی تشکیل شده است.

SDK یا بسته توسعه نرم افزار: شامل مجموعه ای از ابزارهاست که در راستای بهبود توسعه اپلیکیشن کاربرد دارند.

چارچوب نرم افزاری: واسط مبتنی بر ویجت ها، مجموعه ای از اجزای رابط کاربری است که می توان آن ها را سفارشی سازی کرد.

در مقایسه html با فلاتر باید گفت که با هر دوی این ها می توان سایت ساخت. امکان ساخت وب سایت با فلاتر نیز وجود دارد اما به دلیل عدم پشتیبانی از SSR و وجود Performance های مختلف در issue ها، ساخت وب سایت با Flutter برای سایت هایی که به سئو خود اهمیت زیادی می دهند، توصیه نمی شود.

معماری فریم ورک فلاتر

هسته اصلی Flutter از زبان Dart تشکیل شده است. البته گوگل برای توسعه این سرویس و اضافه کردن امکانات جدید، از چندین زبان دیگر هم استفاده می کند. موتور فلاتر به زبان سی پلاس پلاس نوشته شده است و با وجود کتابخانه گرافیکی Skia گوگل، از رندرگیری Low Level پشتیبانی می کند.

فلاتر دارای دو دسته ویجت می باشد که ویجت Cupertino برای شبیه سازی طراحی اپل و متریال دیزاین زبان طراحی گوگل است. کتابخانه Foundation که به زبان دارت نوشته شده است نیز دارای تعدادی توابع و کلاس است که برای ساخت اپلیکیشن های گوناگون کاربرد دارند.

ویژگی های فریم ورک Flutter

فریم ورک Flutter اولین بار در سال 2017 توسط گوگل رونمایی شد. در همین مدت زمان کم در میان برنامه نویسان به محبوبیت زیادی رسید. شما می توانید با یک بار کد نوشتن در این فریم ورک، خروجی Native اندروید و ios داشته باشید. در صورتی که اگر می خواستید برای این دو سیستم عامل اپلیکیشن های جداگانه تولید کنید باید زمان و هزینه بیشتری برای یادگیری دو زبان برنامه نویسی صرف می کردید. زبان مورد استفاده در Flutter زبان توسعه یافته Dart است که یک زبان سطح بالا و شی گرا محسوب می شود.

رابط کاربری منعطف فلاتر

در مقایسه html با فلاتر باید گفت که در فلاتر امکان پیاده سازی طرح های پیچیده و خلاقانه به آسانی وجود دارد. این موضوع یکی از جذاب ترین ویژگی های فلاتر است. اما برای پیاده سازی طرح های خاص توسط html به تسلط بالا در زمینه جاوا اسکریپت و css نیازمند خواهید بود.

آینده فلاتر و سرعت بالای آن

آینده فلاتر قطعا درخشان خواهد بود، زیرا بازدهی بالایی دارد و امکان تغییر دادن کدها در کسری از ثانیه وجود خواهد داشت. قابلیت Hot Reloading باعث می شود که شما بدون نیاز به راه اندازی مجدد اپلیکیشن بتوانید تغییرات مدنظر خود را اعمال کنید. توسعه دادن یک پروژه همسان در Flutter به دلیل وجود Widget هایی مانند ListView بسیار سریع اتفاق می افتد.

عملکرد عالی Flutter

عملکرد فریم ورک Flutter در مقایسه با React Native بسیار بهتر است. زیرا این فریم ورک بدون نیاز به جاوا اسکریپت می تواند با کامپوننت های نیتیو ارتباط برقرار کند. این موضوع موجب بازدهی بیشتر اپلیکیشن می شود.

ابزارهای رایگان فلاتر

به دلیل open source بودن و رایگان بودن فلاتر لازم نیست برای استفاده از ابزارهای آن هزینه ای پرداخت کنید. به همین دلیل امکان توسعه دادن پکیج های آن توسط برنامه نویسان وجود دارد. این موضوع فرایند پروژه را برای شما مقرون به صرفه تر و راحت تر خواهد کرد.

آینده فلاتر به چه صورت خواهد بود؟

به دلیل Community گسترده، فریم ورک فلاتر به طرز عجیبی در حال توسعه است. همچنین از پشتیبانی گوگل و زیر ساخت فنی مناسب بهره مند می باشد. به همین علت پیش بینی می شود که بخش زیادی از برنامه نویسی وب، موبایل و دسکتاپ در آینده به فلاتر وابسته خواهد بود.

فلاتر برای چه کسانی مناسب است؟

اگر قصد دارید در مدت زمان کوتاهی یک اپلیکیشن جذاب طراحی کنید، فلاتر یکی از بهترین گزینه های پیش روی شما خواهد بود. زیرا هم توسعه اپلیکیشن ها را تسریع می بخشد هم موجب کاهش هزینه های شما خواهد شد.  زیرا لازم نیست به صورت جداگانه برای ios و Android اپلیکیشن طراحی کنید. فلاتر در کسب و کارهای مختلف کاربردهای فراوانی دارد.

نتیجه گیری

درصورتی که قصد یادگیری فلاتر را دارید بهتر است ابتدا html را یاد بگیرید، گرچه این دو زبان به یکدیگر مربوط نمی شود اما html یکی از زبان های نشانه گذاری پیش زمینه است. درصورتی که قصد یادگیری هرکدام از موارد بالا را دارید می توانید به وب سایت مداد سبز مراجعه کنید و در دوره های رایگان سایت مداد سبز شرکت کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.