مصاحبه مجله خلاقیت با علی حاجی محمدی

مصاحبه با علی حاجی محمدی

سلام دوستان؛

چندی پیش در مجله ی خلاقیت، شماره ی 80 که نیمه اول دی ماه 1394 به چاپ رسید، مصاحبه ای با آقای علی حاجی محمدی مدیر محترم وبسایت همیار وردپرس انجام شد که تصمیم گرفتیم در وبلاگ همیار وردپرس نیز برای علاقه مندان منتشر کنیم.

سایت هایی که با قالب آماده وردپرس روز به روز در ایران و جهان همه گیر تر می شوند و برندهای بزرگتری به سمت استفاده از آن کشیده می شوند. این سایت ها به دلیل قالب های آماده ای که دارند و برنامه نویسی نمی خواهند، کارآفرینی اینترنتی را برای بسیاری از علاقه مندان این حوزه آسان کرده اند که با بازدهی بسیار خوبی هم همراه است. با توجه به این تحول، تصمیم گرفتیم با علی حاجی محمدی بنیانگذار برند همیار وردپرس در ایران گفت و گویی داشته باشیم و درباره چند و چون این فناوری و تاثیری که می گذارد صحبت کنیم که در ادامه می خوانید:

مدیریت مجموعه همیار وردپرس بر عهده چه کسی است و این مجموعه کارش را از چه مقطع و چه زمانی آغاز کرده است؟

با عرض سلام. من علی حاج محمدی، بنیانگذار مجموعه همیار وردپرس هستم. کار اصلی من طراحی سایت بود و با یک سری از سیستم های مدیریت محتوا که به وسیله گروه های برنامه نویسی خارجی ایجاد میشوند، کار می کردم. سیستم های مختلفی از جمله datalife را آزمایش کردم. بعد از مدتی به سیستمی برخوردم که بسیار قدرتمند کار میکرد و پیش می رفت. برنامه نویسان آن سیستم هم افراد قدرتمندی بودند. اسم این سیستم وردپرس بود. تاریخچه وردپرس اینطور بود که اولین سیستم آن در آدرس wordpress.com بوده و یک سیستم وبلاگ دهی مثل بلاگفا بود. فعالیت خوبی داشتند. مدیر این سیستم، آقای مت مولنوگ، سیستم وبلاگش را به صورت رایگان عرضه کرد.

ده پانزده سالی هست که وردپرس مشغول فعالیت است. گروهی هم در ایران بودند که روی وردپرس فارسی کار و هسته آن را عرضه میکردند. وقتی خودم کار با این سیستم را شروع کردم و خواستم که وبسایت مشتریانم را با استفاده از وردپرس طراحی کنم، متوجه شدم که هیچ منبع فارسی ای در این زمینه وجود ندارد و مجبور بودم سوالاتی که در حین طراحی سایت مشتریان پیش می آمد را به انگلیسی جستجو کنم. اینطور شد که وبلاگی هم ایجاد کردم تا مشکلاتی که با آنها برخورد میکردم و راه حلشان را در آن بنویسم تا افرادی که سطح زبانی بالایی ندارند هم بتوانند از آن استفاده کنند. من فقط اطلاعاتی که به دست آورده بودم را با کاربران به اشتراک می گذاشتم اما متوجه شدم که گوگل به بلاگ من نمره 5 داد. برایم عجیب بود و کارشناسانی که در زمینه سئو کار میکردند هم به من گفتند که این نمره اشتباه شده و درست نیست. بعد از چند وقت که رنک وبلاگم بالا رفت، شرکت های مختلفی با من تماس گرفتند و درخواست درج آگهی دادند. وقتی برای وبلاگم تبلیغات گرفتم، متوجه شدم که درآمد تبلیغات از درآمد طراحی سایت با آن همه دردسر راحت تر و شیرین تر است. برای همین تصمیم گرفتم مانور بیشتری روی سایتم بدهم و محتوای بیشتری در آن گذاشتم و آموزش هایم را کامل تر کردم. تعداد آموزش های بلاگم که بالا رفت، تعداد افرادی که مایل به آموزش خصوصی بودند هم زیاد شد. من شروع کارم در اصفهان بود و جالب است بدانید که درآمد طراحی سایت در اصفهان خیلی زیاد نیست. برای همین تصمیم گرفتم سرفصلی آماده کنم و دوره ای تحت عنوان «صفر تا صد طراحی سایت» برای اولین بار در ایران تدریس کنم و فرآیند طراحی اولیه در فتوشاپ، کد نوشتن و تبدیل به وردپرس را آموزش دهم. البته از همان اول خیلی از همکارانم با این قضیه مخالف بودند و دوست نداشتند که کار طراحی سایت کاری همه گیر شود. در حالی که این یک فرهنگ جا افتاده ست و کسی که بخواهد هرطور که شده یاد میگیرد.
اولین دوره من در تابستان برگزار شد و استقبال مردم بسیار عالی بود. دوره دوم که در پاییز برگزار شد اما با اقبال زیادی مواجه نشد. زمستان دوره ای نگذاشتم و تصمیم گرفتم برای بهار مجددا کلاس بگذارم. به دلایلی بهار را در تهران شروع کردم و تصمیم گرفتم که در همینجا دوره بعدی را برگزار کنم و تا مقدمات این کار را فراهم کردم، تابستان شده بود. دوره های من 16 نفره بود اما در تهران 32 نفر ثبت نام کردند. استقبال خیلی بیشتر شده بود. با بررسی هایی که در گوگل آنالیز (ابزار گوگل که آمار و روند بازدید سایت را نشان میدهد) انجام دادم، متوجه شدم که وقتی میخواهم کاری را حضوری انجام دهم، باید شهر را متناسب با بازدیدکننده ها انتخاب کنم. 16 درصد بازدیدکننده های من تهران و حدود 5 درصد اصفهان بودند. بنابراین می بایست که تلاش من در اصفهان چندین برابر تهران باشد.

khalaghiat-80-hamyarwp

پس فعالیت رسمی تان از تهران شروع شد؟

بله. من حول و حوش سال 91 دفتری در تهران گرفتم و تعداد کارمندانم را افزایش دادم و کارمند طراحی وب گرفتم که در طراحی ها کمکم کند. همانطور که گفتم سومین دوره صفر تا صد که در تهران برگزار شد بسیار موفقیت آمیز بود و همان جا بود که چندین نفر از شمال و جنوب ایران تماس گرفتند و درخواست کردند که از کلاس ها فیلم برداری شده و به صورت اینترنتی فروخته شود. ایده بدی نبود. از طریق شبکه های اجتماعی فیلمبردار پیدا کردم و کلاس ها را به صورت پکیج عرضه کردم و همین پکیج ها باعث شدند که من درآمد خوبی به دست آورم و از رنج 600هزار تا یک میلیون تومان درآمد ماهانه به دست آمده از طراحی سایت به 20 میلیون تومان درآمد آموزش برسم. همین باعث شد که من کار طراحی سایت را رها کنم و به آموزش بقیه مباحثی که بلد بودم، بپردازم.

  چرا ساختن لیست ایمیل امروزه بسیار مهم است؟

آدرس اولین دامنه ای که ثبت کردید و آموزش های طراحی سایت را در آن می گذاشتید، چه بود؟

اولین دامنه ای که ثبت کردم، داستان جالبی دارد. من دامنه wordpress98.com را ثبت کردم ولی بعد از مدتی که رتبه خوبی به دست آوردم و بازدیدهایم زیاد شدند، ایمیل هایی دریافت کردم و متوجه شدم که wordpress.com از من به دلیل شباهت دامنه شکایت کردند و مدعی شدند که رتبه و بازدید خوبی که به دست آورده ام، ناشی از شباهت اسمی وبسایتم به وبسایت فوق بود. به هرحال در این ماجرا آنها برنده شدند و من دامنه ام، یعنی هویت وبسایتم را از دست دادم.

شرکت همیار وردپرس به طور رسمی از چه سالی کارش را شروع کرد و چه خدماتی ارائه میدهد؟

ما از سال 90 کارمان را شروع کردیم و اولین هدفمان این بود که فرهنگ سازی کنیم تا مردم از وردپرس و سیستم های رایگان بدون نیاز به کد نویسی های پیچیده استفاده کنند. ما دوباره دپارتمان طراحی وبسایت را ایجاد کرده ایم. خدمات طراحی وبسایت بر پایه وردپرس است که فقط هزینه هایی مانند طراحی قالب اختصاصی، افزونه نویسی، هماهنگی با پنل های پیامکی، درگاه های بانکی، سیستم پستی و ایجاد فروشگاه آنلاین از آنها گرفته میشود و برای نصب وردپرس از آنها وجهی گرفته نمیشود. عمده فعالیت ما آموزش بوده و هست. تا به امروز به صورت فروش پکیج های آموزشی فعالیت میکردیم اما از این به بعد قصد داریم دوره های آنلاین برگزار کنیم.

یعنی دیگر دوره های حضوری برگزار نمی کنید؟

بر اساس تصمیمی که گرفتیم، دوره صفر تا صد را در تابستان امسال متوقف کردیم و در حال حاضر دوره ای حضوری تحت عنوان «وب مستران هوشمند» ایجاد کردیم. مشکلی که متاسفانه وب مستران با آن مواجه هستند این است که مشتری ای که هوش تجاری بهتری دارد به وب مستران سفارشی میدهد که از فردای راه اندازی سایت ماهانه 10 تا 20 میلیون درآمد ایجاد میکند اما وب مستر اگر خیلی زرنگ باشد نهایتا میتواند 5 میلیون از او دستمزد بگیرد. به همین خاطر من دوره ای تحت عنوان وبمستران هوشمند طراحی کردم؛ هوشمند از این بابت که بتوانند با هوشی که دارند پول در بیاورند. در این دوره که دوره ای جامع و سه ماهه است، هر چیزی که یک وبسایت به طور کامل به آن احتیاج دارد، برآورد میکند و وبمستران سایت میزنند و اکثرا ناموفق میشوند و دلیل این عدم موفقیت هم شانسی بودن و تحلیل و بررسی نکردن شرایط است. اما ما در کنار کارمان آموزش سئو، تاسیس فروشگاه آنلاین، ایمیل مارکتینگ، کار با گوگل آنالیز، شناخت دلایل افت ناگهانی بازدید سایت و در نهایت امنیت و … را نیز خواهیم داشت. دلیل جدا شدن من از دوره صفر تا صد و روی آوردن به وبمستران هوشمند این است که به دلیل ابزارهای آماده ای که در حال حاضر موجود است، کسی حاضر نیست حتی یک خط کدنویسی کند و ترجیح میدهد از یک قالب آماده استفاده کرده و همان را توسعه دهد.magazine-mockup

همیار وردپرس چه تغییراتی در دنیای وب و برای کاربران وب ایجاد کرده است؟

طبق گزارش های اعلام شده، حدود 25 درصد از فضای اینترنت جهان بر پایه وردپرس است و جزو پر استفاده ترین سیستم هاست. در ایران تا چند سال پیش اصلا استفاده از یک سیستم آماده جا افتاده مرسوم نبود ولی ما داریم تلاش می کنیم تا این فرهنگ را جا بیندازیم و تغییری که ایجاد شده این است که ذهنیت مردم از برنامه نویسی و تصور دشوار بودن وبسایت و منوهای سخت آن فاصله گرفته است. همیار وردپرس نشان داده است که خود وردپرس سیستمی کاملا ساده و لذت بخش است و میتوان تنها در عرض 5 دقیقه وبسایتی ایجاد کرد. علاوه بر این برای طراحان وب بستری فراهم کرده تا بتوانند بر روی آن بستر کسب درآمد کنند.

به تازگی نسخه جدیدی از همیار وردپرس ارائه شده است. لطفا در مورد ویژگی ها و تغییرات آن برایمان بگویید.

ما هر سال یا هر دو سال نسخه ای جدید ارائه میدهیم و نگرش های جدیدمان را در آن اعمال میکنیم. من تا دو سال قبل علاقه زیادی به جذب تبلیغات داشتم ولی در نسخه جدید سایت تبلیغات به کلی حذف شده و فضای عریض و فوق العاده ای برای خواندن مقالات ایجاد شده است زیرا تبلیغات چشمک زن و ستون کناری که حاوی مطالب متفرقه بود نیز حذف شده تا حواس کاربر پرت نشود. ضمنا تصمیم گرفته ایم که مطالب سطح بالاتری نیز عرضه کنیم و در این راستا از اساتید بزرگی مانند آقای بقوسیان، آقای رضا شیرازی دعوت کرده ایم تا با همکاری کنند. وجه تمایز این نسخه مطالب سطح بالا یا همان مطالب اکسیژنی (بر اساس شعارمان که اکسیژن وردپرسی ها هست) و دوره های آنلاین است. تا چند روز آینده فروش پکیج ها نیز متوقف میشود و هرکسی بخواهد از آموزش های ما استفاده کند باید از دوره های آنلاین استفاده کند.

برای آینده شرکت همیار وردپرس چه برنامه ای دارید؟

دوست دارم در آینده کاربران و کسانی که از مطالب همیاروردپرس استفاده میکنند، بخشی از بار آموزشی سایت را به عهده گرفته و مطالب آموزشی ایجاد کنند و با ما همکاری کنند. هدف من این است که در آینده همیاروردپرس به بزرگترین منبع در زمینه وردپرس تبدیل شود و این منابع را تا حد امکان به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دهیم.

علاقه مندان میتوانند اصل مصاحبه را در مجله خلاقیت شماره ۸۰ – نیمه ی اول دی ماه 94 مشاهده کنند. 

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. سلام
    بهشون تبریک میگم
    چن ساله در زمینه وردپرس فعالبت دارن؟

  2. 8 سال عضو همیار وردپرس

    سلام و درود
    آقا محمدی شما که رو دست همه زدی
    پس یک باره بگید حریف می طلبید

    فقط لطفا مشکل بنده رو رو با سایتتون حل کنید

    قابلیت پرسش ندارم یعنی نمی تونم سوالی در قسمت پرسش و پاسخ ارسال کنم؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      امکان پرسش و پاسخ از سایت همیار وردپرس حذف شده است. و شما می‌توانید سوال خود را در بخش دیدگاه مطلب مرتبط با موضوع سوال بپرسید

  3. 9 سال عضو همیار وردپرس

    باسلام متاسفانه مشکلی که در پوسته همیار مشاهده کردم این بود
    بخش نظرات وقتی فردی به نظر فرد دیگری پاسخ میدهد یک مربع خالی کوچگ گنار نام و عکس فرد ظاهر می شود که اصلا جالب نیست و خیلی راحت در فایل responsive.css برید و این کلاس رو بهش بدید تا از بین بره یاعلی مدد
    .articleComments ol li ul.children li:before,
    .articleComments ol li ul.children li:after {
    display:none;

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      دوست گرامی این بخش در طراحی همیار وردپرس اعمال شده تا رابط بین دیدگاه و پاسخ دیدگاه باشد و یک باگ نیست.

  4. پدر وردپرس ایران هستن ایشون

  5. آموزشهای همیار وردپرس خیلی عالیه. امیدوارم با قدرت به کارتون ادامه بدید

  6. مصاحبه بسیار زیبایی بود.
    یه نکته برای جالب بود در مورد قالب قالب قبلی با همه تبلیغات و عرض ، فونت خواناتری داشت البته منظورم خود فونت نیست! با توجه به عریض شدن ظاهر بد نیست که یه ضره هم فونت متن اصلی رو درشت تر کنید به سختی میشه مقالات رو خوند.
    تیترهای رو نمیگم البته منظورم متن اصلی پست هاست که واقعا ریزه.

  7. سلام، خیلی عالیه، به امید خدا موفق باشین همیشه

  8. خیلی وقته که با همیار وردپرس و خود وردپرس آشنا هستم التبه با وردپرس خیلی زود تر آشنا شدم اما زمانی توانایم زیاد شد که همیار وردپرس این توانایی را به من داد بسیاری از مطالب که قرار می دهید ممکن است صد ها خط کد لازم داشته باشند اما با یه افزونه(اون هم که به بهترین شکل توضیح میدید) مشکل حل میشه موفق باشید
    مدیر سایت شاپر شاپ

  9. بسیار عالی