سلام دوستان؛
تا امروز به شما ثابت کردیم که راههای متعددی برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد فقط کافیست کمی دقت کنیم و تلاش خود را در مسیر رسیدن به هدف درست، افزایش دهیم. یکی دیگر از روشها، کسب درآمد از شبکههای اجتماعی است. آیا تا به حال به این موضوع اندیشیدهاید؟
فرصتهای درآمدی خوبی در شبکههای اجتماعی موجود است که میتوانید از آنها بهرهمند شوید و سود ببرید. اگر موافقید در این جلسه به بررسی این فرصتها میپردازیم.
کسب درآمد از شبکههای اجتماعی
بسیاری از متخصصان بر این اعتقاد هستند که شبکههای اجتماعی تنها برای متصل شدن کاربران به یکدیگر کاربرد دارد و نمیتوان در آن خرید و فروشی را انجام داد و بهرهمند شد. اما باید برای همین اتصالات، اهرمی وجود داشته باشد! غیر از این است؟
اگر بتوانید با فالوورهای خود صادقانه رفتار کنید، مطمئن باشید که میتوانید لینکها و خدمات مختلفی را با آنها به اشتراک بگذارید. در اینجا به 6 روش برای کسب درآمد از شبکههای اجتماعی میپردازیم.
1- تبلیغ محصولات وابسته
مهم نیست که در چه صنعتی مشغول کسبوکار هستید، تبلیغات یکی از بهترین روشها برای ارائه محصولات است. میتوان این تبلیغات را در فضاهای مختلف ارائه دهید اگر این روش برای معرفی محصولات شما کارآمد نیست و آن را مناسب نمیدانید، میتوانید با یک فروشنده شخص ثالث همکاری کنید (مانند همکاری اشخاص در آمازون که تنوع محصولات دارد.) میتوان محصولات موردنظر خود را انتخاب و در فضای شخص ثالث به فروش رساند.
بهجای درج پیامها و لینکهای اسپم در توییتر و منتظر ماندن، در نظر داشته باشید که صادق بودن مؤثرترین روش برای تبلیغ محصولات است. پس از بررسی محصولات شخصاً از یک محصول و موارد مشابه آن استفاده کنید و کارکرد و کیفیت آن را به نمایش بگذارید. پس از یک بررسی طولانی مدت و معرفی محصولات، در مورد آنها در وبلاگ خود بنویسید و محتوای آمادهشده را به اشتراک بگذارید حتی میتوانید از ویدیو برای معرفی محصولات خود استفاده کنید.
سعی کنید که روابط وابسته خود را کاملاً شفافسازی کنید. این کار در بسیاری از موارد الزامی قانونی دارد و اعتماد مخاطبان نیز جلب خواهد شد.
2- تهیه و ترویج اطلاعات (فروش فایل)
اگر صاحب یک وبلاگ یا وبسایت هستید و در یک موضوع مشخص و در یک بازه زمانی تخصص خود را به کاربران خود نشان دادهاید، این میتواند بهترین فرصت برای ساخت کتاب الکترونیکی، تولید برنامههای صوتی و ساخت دورههای آموزشی ویدیویی برای شما باشد که آنها را به مخاطبان خود ارائه دهید. رسانههای اجتماعی بهترین مکان برای تبلیغ چنین محصولاتی است.
پلتفرمهایی مانند Gumroad, Sellfy و Amazon’s KDP بهترین مکانها برای انتشار و فروش محصولاتی در قالب PDF, MP3 یا vide براساس قیمت انتخابی شما است. همچنین میتوانید پلتفرمهای ایرانی را نیز بیابید مانند دیوار. دقت کنید که انتخاب سیستم و فضای مناسب برای فروش از موارد مهم در این زمینه است؛ مانند هر محصول دیگری کیفیت از کلیدیترین اصول تهیه و فروش محصولات است. به این نکته توجه کنید که افراد مبلغی را برای مطالعه و دریافت اطلاعات هزینه میکنند بنابراین بسیار مهم است که در ساخت و ارائه اینگونه موارد دقت لازم را داشته باشید.
اگر محصولات خود را با اطلاعات سطح بالا، طراحی مناسب، تبلیغات جالب و باکیفیت مناسب ارائه دهید مطمئناً فروش بیشتری نیز خواهید داشت و به کسب درآمد از شبکههای اجتماعی خواهید رسید.
3- تبلیغ محصولات و خدمات
فرصتهای زیادی برای به اشتراک گذاشتن محصولات اسپانسر و پشتیبانی شده وجود دارد به این صورت که افرادی محصولات و خدمات سایر شرکتها را معرفی و تبلیغ میکنند. این روش راه بسیار عالی و مستقیم برای کسب درآمد از شبکههای اجتماعی است اما اگر دنبال کنندگان قابلتوجهی نداشته باشید روش جالبی نیست.
دقت داشته باشید که هرگز برای کسب درآمد بیشتر یک محصول را بیشازحد متعادل تبلیغ و توصیه نکنید! چون در این صورت اگر دنبال کنندگان شما احساس کنند که در مورد یک محصول یا هر چیز دیگری بیشازحد صحبت میکنید نهتنها بر روی لینکهای ارائهشده کلیک نمیکنند بلکه موجب ریزش تعداد دنبال کنندگان شما خواهد شد.
بسیار مهم است که موارد مختلفی را در کنار هم ادغام کنید و زمانی را برای انتشار پست در رسانههای اجتماعی صرف کنید. در این صورت اگر این پستها باارزش و جذاب باشند دنبال کنندگان بیشتری جذب خواهید کرد که بهترین فرصت برای تبلیغ و معرفی محصولات است. این کار قطعاً باید بخشی از استراتژی کسب درآمد از شبکههای اجتماعی برای شما باشد.
4- استفاده رسانههای تصویری برای تبلیغ صنایع
اگر در زمینهٔ صنایع دستی مشغول هستید و به ساخت صنایع دستی مانند آثار هنری، مقالات مرتبط با لباس، بافندگی و… علاقه دارید رسانههای اجتماعی میتوانند فرصتی عالی برای نمایش محصولات شما باشند. اینستاگرام و پینترست مکانهای مناسب و جالب برای ارائه این نوع محصولات هستند.
فیسبوک، توییتر و گوگل پلاس نیز کانالهایی بسیار عالی برای اشتراکگذاری رسانههای تصویری هستند.
5- تبلیغ مربیگری و خدمات مشاورهای
بستر رسانههای اجتماعی مکانی بسیار عالی برای ارائه خدمات مشاوره و مربیگری است. اگر مربی و یا مشاور هستید (بهعنوانمثال مربی گیتار) و یا بهصورت تخصصی در زمینهای کار کردهاید، میتوانید با برقراری ارتباط با مشتریان هدف در رسانههای اجتماعی نسبت به کسب درآمد و ارائه خدمات اقدام کنید. میتوانید جلسات مربیگری و مشاورهای خود را در بستر نرمافزارهایی مانند اسکایپ و یا سایر برنامهها ارائه دهید. این روش فرصت بسیار مناسبی برای کسب درآمد از شبکههای اجتماعی، بدون خروج از منزل و بدون هزینه است. به یاد داشته باشید که هزینهای منصفانه برای زمان و انرژی صرف شده خود در نظر بگیرید.
نکته: این استراتژی میتواند در کنار استراتژی فروش اطلاعات (فروش فایل) فعالیت کند زیرا ممکن است افرادی که مایلاند مشاوره دریافت کنند تمایل به دریافت کتابهای الکترونیکی و دورههای آموزشی شما نیز داشته باشند.
6- به آپارات ملحق شوید
ایجاد یک کانال محبوب در وبسایت فیلم و ویدئو مانند آپارات میتواند کار را برای شما بسیار سادهتر کند. اگر قبلاً دنبالکنندگان خاص خود را داشتهاید و یا قصد دارید ترافیک جدیدی کسب کنید و کسبوکار خود را بهبود ببخشید، بهتر است که از آپارات برای ارتقای کسبوکار و کسب درآمد کمک بگیرید. کسب درآمد از طریق این وبسایت مسیری است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
در آپارات تولیدکنندگان محتوای برجستهای حضور دارند که سطح درآمد بالایی را از طریق این برنامه دریافت میکنند. این قانون برای شما استثنا نیست و شما نیز میتوانید از طریق این برنامه به معرفی کسبوکار خود، ارائه تبلیغات و کسب درآمد بپردازید. برای این منظور باید برنامه مناسب و تبلیغات خوبی را در ذهن داشته باشید. سایر موارد شامل صرف زمان، داشتن استراتژی مناسب و معرفی اصولی است. علاوه بر این پس از جذب بازدیدکننده صاحب تعداد زیادی بازدید و کلیک خواهید شد که از طریق این زمینه نیز میتوانید به تبلیغات و کسب درآمد از شبکههای اجتماعی بپردازید.
جمعبندی نهایی
روشهای معرفیشده در این مقاله تنها بخشی از هزاران روشهای کسب درآمد از شبکههای اجتماعی است. وبسایتهای بیشماری برای پولسازی در این زمینه وجود دارند.
بسیار مهم است که همیشه به یاد داشته باشید کسب درآمد از طریق رسانههای اجتماعی کار سادهای نیست اما اگر یک روحیه کارآفرینی داشته باشید، سختیهای کار را تحملکنید و تمام جوانب را بررسی و ارزیابی کنید، شانس موفقیت شما بهمراتب بسیار بیشتر از افرادی است که فقط بهقصد تجربه در این زمینه قدم گذاشتهاند.
این مطلب به کمک سرکار خانم اسماعیلی تهیه و تدوین شده است.