آموزش سئو در ۷ مرحله برای مبتدی‌ها

آموزش سئو آموزش سئو

سئو برای برخی افراد مثل افسانه شده است. تصور می‌کنند یک کارشناس سئو مثل جادوگر ورد می‌خواند  بعد به صفحه اصلی وبسایت فوت می‌کند تا رتبه آن در نتایج گوگل بالا رود. باور کنید جادوگری هم اصولی دارد و اگر اصولش را درست یاد بگیرید می‌توانید جادوگر موفقی شوید! در این مقاله می‌خواهم مراحل یادگیری و آموزش سئو را برای شما ساده کنم. هر فردی با مطالعه و یادگیری در این ۷ بخش از سئو می‌تواند کارهای سئو کسب‌وکار خودش را انجام دهد یا از سئو کسب درآمد کند. قبل از این که سراغ مراحل یادگیری سئو برویم اول به یک تعریف مشترک از سئو برسیم.

سئو به زبان ساده

ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که اصلاٌ سئو چیست. سئو یعنی عمل به نکات و انجام کارهایی که باعث می‌شود وبسایت در نتایج جستجو بیشتر و بهتر دیده شود و در نتیجه کاربران بیشتری وارد آن می‌شوند. به عبارت دیگر سئو یعنی بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو. گاهی وقت‌ها سئو رنگ و بوی تقلب هم می‌گیرد که البته به مبتدی‌ها پیشنهاد نمی‌شود.

بهینه سازی برای موتورهای جستجو
بهینه سازی برای موتورهای جستجو

حالا برویم سراغ مراحل و بخش‌هایی که یک فرد مبتندی باید یاد بگیرد.

۱. درک سئو و هدف آن

اول باید کلیات سئو را درک کنید. پیشنهاد می‌کنیم بعد از این مقاله، راهنمای جامع تعریف سئو را در آکادمی نوین بخوانید. بعد از فهمیدن این که سئو چیست باید درک درستی از سئو در نگاه گوگل به دست آورید. اجازه دهید موضوع را ساده کنم؛ هزاران وبسایت وجود دارد که هرکدام با هدف خاصی ایجاد شده‌اند. بیشتر آنها می‌خواهند به کاربران خودشان کمک کنند. این کمک می‌تواند با ایجاد ارزش مثل یک وبسایت مقالات علمی یا طنز و بعضی وقت‌ها فروش کالا باشد. از نظر گوگل وبسایتی باید رتبه بالاتر بگیرد که بهتر به نیازهای کاربران پاسخ می‌دهد. گوگل به این مفهوم می‌گوید برطرف کردن نیاز (Needs Met). مفهوم دومی که برای گوگل خیلی اهمیت دارد «کیفیت» است.

کیفیت از نگاه گوگل یعنی توانایی دستیابی به هدف صفحه. برای مثال، اگر عنوان مقاله‌ای «آموزش کامل سئو» است واقعاً کامل باشد نه یک راهنمای چند خطی. این دو مفهوم پایه در تمام بخش‌های سئو دیده می‌شود. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید کتاب «راهنمای ارزیاب‌های کیفیت نتایج گوگل» را مطالعه کنید.

۲. الگوریتم‌های گوگل

وقتی موتور جستجوی گوگل محبوب شد و تقریباً تمام بازار جستجو در اینترنت را به دست گرفت، افرادی شروع به استفاده از تکنیک‌های تقلب کردند تا وبسایت خود را به رتبه اول نتایج برسانند. ساده‌ترین روش، اشباع کلمات کلیدی در متن بود. هرچه تعداد کلمات کلیدی معادل عبارت جستجو شده تسط کاربر در صفحه بیشتر می‌شد، رتبه آن هم به همان اندازه بالاتر می‌رفت. خیلی مسخره بود نه؟

google algorithm- الگوریتم‌های گوگل
الگوریتم‌های گوگل

گوگل در سال ۲۰۰۳ اولین به‌روزرسانی در الگوریتم خود را انجام داد و این ضعف بزرگ را تا حدودی از بین برد. در سال‌های بعد هم به‌روزرسانی‌ها ادامه پیدا کرد.

حالا در هر مقاله یا دوره آموزش سئو حتماً نامی از این الگوریتم‌ها وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم درباره به‌روزرسانی‌های الگوریتم گوگل از اولین تا آخرین در بلاگ نوین مطالعه کنید.

۳. سئو داخلی (on-page)

سئو داخلی یا همان سئو صفحه در کل سئو متمرکز بر بهبود صفحه و محتوای آن با هدف جلب رضایت کاربر است. این بخش از سئو شامل موارد زیر است:

مهندسان گوگل همیشه می‌گویند کاری کنید که کاربران از شما راضی باشند تا رتبه بهتری در گوگل کسب کنید.

۴. سئو خارجی (off-page)

گوگل علاوه بر این که صفحه‌ها و وبسایت‌ها را به تنهایی بررسی می‌کند، وبسایت‌ها و صفحه‌ها را از سراسر اینترنت هم زیر نظر دارد.
بخش مهمی از سئو خارجی مربوط به لینک‌ها است که اصطلاحاً به آن بک لینک هم می‌گویند. حالا بک لینک چیست؟ همان لینک‌هایی هستند که از سایت‌های دیگر می‌گیریم. در ابتدا هر وبسایت هر چقدر لینک بیشتری از بقیه وبسایت‌ها می‌گرفت رتبه آن بالاتر می‌رفت، اما حالا گوگل به صورت هوشمند لینک‌سازی‌ در وب را زیر نظر دارد و هر کار مشکوک را به سرعت شناسایی می‌کند.

به جز بک‌لینک‌ها، تاثیر برندینگ، اعتبار و شهرت هم در سال‌های اخیر بیشتر شده است. جالب است بدانید به اشتراک‌گذاری محتوا و لینک وبسایت‌ها در شبکه‌های اجتماعی هم یک سیگنال مثبت از نظر گوگل است و باعث بهبود سئو می‌شود. در کل هرکاری که بیرون از وبسایت با هدف سئو انجام می‌شود در بخش سئو خارجی می‌گیرد.

۵. سئو فنی

پیچیده‌ترین مرحله در یادگیری و آموزش سئو سایت سئو فنی است. سئو فنی شامل تمام کارهایی است که کمک می‌کند وبسایت بهتر توسط ربات‌های خزنده شناسایی شود. سئو فنی نکات ساده و پیچیده‌ای دارد که در بخش‌های زیر تاثیر گذار هستند:

  • ساختار وبسایت
  • لینک‌سازی داخلی
  • متاتگ‌ها
  • کاربردپذیری
  • بهینه‌سازی تصاویر
  • سرعت وبسایت
  • کدنویسی بهینه
  • کاهش خطاها
  • اسکیما
  • بهینه‌سازی برای موبایل

۶. تحلیل و گزارش

انجام هرکاری در سئو نیازمند بررسی نتیجه است. برای مثال، اگر محتوایی منتشر می‌کنید باید بدانید چه اندازه روی بازدید تاثیر داشته است یا اگر رتبه سایت در نتایج ناگهانی پایین می‌رود دلیلش را پیدا کنید. ده‌ها ابزار مختلف برای بررسی و گزارش‌گیری از وبسایت‌ها وجود دارد که از میان آنها موارد زیر کاربرد و اهمیت بیشتریی دارند:

  • گوگل آنالیتیکس
  • سرچ کنسول گوگل
  • گوگل تگ منیجر

در سطح تخصصی‌تر می‌توانید از ابزارهایی مثل MOZ و SEMrush هم استفاده کنید که پلتفرم‌هایی با امکانات همه‌جانبه برای سئو هستند.

۷. سئو محلی

خیلی از نتایج گوگل بر اساس موقعیت کاربر شخصی‌سازی می‌شوند. مثلاً اگر کاربری در ایران برای عبارت «رستوران چینی» جستجو کند، نتایجی درباره رستوران‌های چینی در شهر خودش و نتایجی مرتبط با محل زندگی‌ را نمایش می‌دهد. در بعضی موارد هم مکان کسب‌وکارها روی نقشه نمایش داده می‌شود چون قصد کاربر از این جستجو به احتمال زیاد مراجعه به محل است.

local seo- سئوی محلی
سئوی محلی

با رعایت نکاتی در وبسایت و بهینه‌سازی‌هایی بیرون از سایت مثل ثبت محل کسب‌وکار در نقشه‌ها می‌توان کاری کرد وبسایت برای کاربران منطقه مورد نظر بیشتر و بهتر نمایان شود.

منابع معتبر و دقیق به جای آموزش سئو افسانه‌ای

همانطور که در ابتدا گفتیم در سئو افسانه‌سازی زیاد است. برخی افراد دانسته یا نادانسته چیزهایی را مطرح می‌کنند که هیچ تاثیری در سئو ندارند یا راهکارهایی ارائه می‌دهند که فقط در کوتاه‌مدت کارایی دارند.
همیشه بهترین راهکار دنبال کردن و مطالعه از منابع معتبر آموزش سئو است نه منابعی که سئو را ناقص و مثل داستان‌های افسانه‌ای تعریف می‌کنند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.