قیمت گذاری هوشمند (Smart Bidding) در گوگل ادز چیست؟ و انواع آن

قیمت گذاری هوشمند (Smart Bidding) در گوگل ادز چیست؟ و انواع آن

قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز از پیشنهادات گوگل به تبلیغ کنندگان می‌باشد که به کاربر کمک می‌کنند تا بازدهی مطلوب خود را از تبلیغات بگیرند و بدین ترتیب مناسب‌ترین قیمت را بپردازند. در نگاه اول به نظر می‌رسد که استفاده از تبلیغات گوگل ادز هزینه زیادی دارد، اما درواقع همیشه اینطور نیست؛ به دلیل اینکه گوگل اصلا نمی‌گذارد که کاربرانش احساس نارضایتی داشته باشند و همیشه سعی می‌کند که روش‌‌هایی را به افراد ارائه دهد تا تبلیغات آنها مقرون‌ به‌ صرفه‌تر شود و آنها رضایت هم داشته باشند. انتخاب روش صحیح قیمت‌ گذاری هوشمند در گوگل ادز و همچنین به کارگیری چندین استراتژی قوی برای کاهش هزینه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. زیرا شما می‌توانید با به کارگیری یک استراتژی درست تاثیرگذاری کمپین تبلیغاتی خود را به شدت بالا ببرید و باید به این مورد توجه کنید که اگر در این کار ندانید که چه می‌کنید با چند کلیک ساده قسمتی از بودجه تبلیغات خود را هدر خواهید داد. باید بدانید که تغییر صحیح استراتژی قیمت‌گذاری هوشمند در گوگل ادز می‌تواند نرخ تبدیل تبلیغات شما را بیش از 100 درصد افزایش دهد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی روش‌ها و استراتژی‌های قیمت‌‌گذاری در گوگل ادز یا اسمارت بیدینگ بپردازیم؛ پس با همیار وردپرس همراه شوید.

گوگل ادز چگونه کار می‌کند؟

برای اینکه این مسئله را بهتر درک کنید باید بفهمید که گوگل ادز چیست و چگونه کار می‌کند. گوگل ادز درواقع یک پلتفرم تبلیغاتی گوگل است که بر اساس تعداد کلیک‌های کاربران کار می‌کند یعنی وقتی کاربری روی آگهی شما کلیک می‌کند به ازای هر کلیک شما به گوگل هزینه‌ای را پرداخت می‌کنید و این هزینه برای اینکه آگهی شما در رقابت با سایرین در نتایج گوگل نشان داده شود هردفعه تغییر پیدا می‌کند؛ بدین ترتیب شما می‌توانید با بیدینگ هوشمند گوگل ادز فعالیت‌های خود را ساده‌تر کنید.

در نتایج جستجوی گوگل برای اینکه آگهی شما در مزایده واجد شرایط شرکت شود، باید کلماتی که افراد جستجو می‌کنند با کلمات کلیدی شما تقریبا یکسان باشد. همچنین باید بدانید که تنظیماتی هدفمند مثل، سن و جنسیت کاربر، موقعیت جغرافیایی و دستگاهی که کاربر استفاده می‌کند و… هم برای ورود به مزایده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

همانطور که در بالا گفته شد، هزینه تبلیغات گوگل به ازای هر کلیک توسط تبلیغ دهنده مشخص می‌شود و سپس آگهی ما وارد مزایده می‌شود که به آن در انگلیسی CPC یا Cost per Click گفته می‌شود.

قیمت تبلیغات در گوگل ادز به دو نوع دستی (manual) و اتوماتیک (automated) تقسیم می‌شود که در بیدینگ دستی هزینه برای هر کلیک توسط تبلیغ دهنده پیشنهاد می‌شود گوگل هم بر اساس قیمت تعیین‌شده جایگا‌هی را به تبلیغات موردنظر شما اختصاص می‌دهد ولی در بیدینگ هوشمند روش اتوماتیک، کاربر اهداف خود را به گوگل اعلام می‌کند و سپس خود گوگل قیمت مناسبی را برای بهینه‌ترین حالت تبلیغات پیشنهاد می‌کند.

باید بدانید که روش‌های قیمت‌گذاری بر اساس عمل کاربر، نرخ بازگشت سرمایه و نمایش هدف از پرکاربردترین روش‌ها در گوگل ادز می‌باشند.

قیمت گذاری هوشمند (Smart Bidding) در گوگل ادز چیست؟ و انواع آن

قیمت گذاری هوشمند چیست؟

قیمت‌گذاری هوشمند در گوگل ادز از استراتژی‌های پیشنهادات خودکار در آن است که با استفاده از هوش مصنوعی برای افزایش نرخ تبدیل استفاده می‌شود. گوگل جست‌وجوهای کاربر و داده‌های متنی را پیش‌بینی و بررسی می‌کند و بر آن اساس نرخ پیشنهادات شما را بالا می‌برد. پنج استراتژی مختلف پیشنهاد قیمت هوشمند وجود دارد و هرکدام یک هدف خاص را در اولویت قرار می‌دهند که عبارتند از:

  • به حداکثر رساندن تبدیل: این مورد پیشنهادها را برای بیشتر کردن تبدیل از بودجه شما بهینه می‌کند.
  • ROAS: پیشنهادهای شما را براساس بازگشت سرمایه‌ای که برای تبلیغات در نظر گرفته‌اید بهینه می‌کند.
  • CPA: پیشنهادات را براساس cost per action که در زبان فارسی یعنی (رسیدن به هدف نهایی موردنظر شما) بهینه می‌کند.
  • سهم ایمپرشن: این مورد پیشنهادها را برای نمایش دادن تبلیغات در بالای صفحه تنظیم می‌کند.
  • CPC پیشرفته: این مورد نیز حداکثر هزینه برای هر کلیک را برای بیشتر شدن تبدیل‌ها بهینه می‌کند.

این پنج استراتژی که گفته شد برای بهینه‌سازی قدرتمند هستند و قیمت گذاری هوشمند به طور کامل آنها را کنترل و مدیریت می‌کند.

مدل‌های مختلف قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز

در این بخش از مقاله سعی می‌کنیم تا شما را با مدل‌ها و استراتژی‌های مختلف قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز آشنا کنیم تا بتوانید از بهترین آن‌ها انتخاب کنید.

  • Target CPA: در این مدل با توجه به حداکثر هزینه‌ای که برای هر کانورژن اختصاص داده می‌شود، گوگل به گونه‌ای هزینه پیشنهادی را برای هر کلیک تعیین می‌کند تا بیشترین کانورژن را دریافت کنید.
  • Target ROAS: واژه ROAS کوتاه شده Return On Ad Spend است. باید بدانید که گوگل سعی می‌کند هزینه پیشنهادی برای هر کلیک را باتوجه به میزان بازگشت سرمایه تبلیغاتی که مشخص می‌کنید طوری تعیین کند که بیشترین کانورژن را دریافت کنید.
  • Maximize clicks: در این مدل گوگل سعی می‌کند هزینه پیشنهادی را به گونه‌ای برای کمپین تبلیغاتی‌تان تعیین کند که حداکثر کلیک دریافت شود، در این حالت شما می‌توانید برای هر کلیک بیشترین هزینه را مشخص کنید.
  • Maximize conversions: در این حالت گوگل سعی دارد با توجه به بودجه تبلیغاتی کمپین‌تان، هزینه پیشنهادی برای هر کلیک را به‌شکلی تعیین کند که حداکثر کانورژن را دریافت کنید.
  • Maximize conversion value: این بار تبلیغ دهنده یا گوگل سعی می‌کند هزینه پیشنهادی برای هر کلیک را به صورتی تعیین کند که بتواند بیشترین ارزش کانورژن را دریافت کند. همچنین این مورد را در نظر بگیرید که در گوگل ادز می‌توان برای هر کانورژن یک ارزشی را مشخص نمود.
  • Enhanced CPC: این مورد حداکثر هزینه برای هر کلیک را برای بیشتر شدن کانورژن بهینه می‌کند.
  • Target impression share: در این حالت برای هر کلیکی که کاربر انجام می‌دهد گوگل شانسی که برای نمایش آگهی شما وجود دارد را افزایش می‌دهد.

به طورمعمول سیستم‌های بیدینگ که هوشمندانه فعالیت می‌کنند با هدف بهینه سازی در بهتر نشان دادن آگهی تبلیغ و همچنین پرداخت هزینه ایجاد می‌شوند ولی همیشه نیز این سیستم بیدینگ موجب بهینه شدن تبلیغات نمی‌شود و امکان دارد با توجه به شرایط و معیارهای دیگری تغییر یابد. گوگل همیشه سعی دارد که هزینه پیشنهادی برای هر کلیک را به گونه‌ای تعیین کند که شانس نمایش آگهی شما در صفحه نتایج جستجو افزایش پیدا کند.

باید بدانید که دو لایه از پیشنهادات هوشمند وجود دارد که لایه ۱ به استراتژی‌های Maximize Conversions, Target ROAS و Target CPA مربوط می‌شود و لایه ۲ نیز Maximize Clicks, Enhanced CPC و Target Impression Share Bidding را دربر می‌گیرد. انتخاب استراتژی و انتخاب هدف از مهم‌ترین موضوعات هر کمپین برای کسب‌وکار است که به آسانی می‌توان اهداف هر کاری را با استراتژی‌هایی که در بیدینگ هوشمند وجود دارد، مرتبط کرد.

چرا استفاده از سیستم‌های پیشنهاددهی می‌تواند باعث کاهش کارایی کمپین شود؟

چرا استفاده از سیستم‌های پیشنهاددهی می‌تواند باعث کاهش کارایی کمپین شود؟

در این بخش از مقاله بررسی می‌کنیم که چرا و در چه شرایطی استفاده از سیستم‌های پیشنهاددهی اتوماتیک می‌تواند منجر به کاهش کارایی کمپین پس از تغییر بیدینگ از CPC به دیگر سیستم‌های پیشنهادی قیمت شود:

باید به استراتژی‌ها فرصت زیادی دهید

باید بدانید که برای اینکه کمپین CPA شما بهینه شود به زمان نیاز دارد تا گوگل بتواند داده‌های مرتبط با کارایی در کمپین شما را درک کند و همچنین بتواند قیمت گذاری را در شرایط‌های مختلف و برای کلمات کلیدی گوگل ادز بهینه سازی کند. پس فراموش نکنید که صبور بودن جزئی از کار است و کمپین‌هایی با بیدینگ هوشمند اتوماتیک به‌صورت سریع جواب نمی‌دهند. بهتر است به جای اینکه کمپین تبلیغاتی را متوقف کنید یا تنظیمات بیدینگ را به حالت قبل برگردانید کمی صبر کنید تا هوش مصنوعی بتواند فرصت پیدا کند داده‌های بیشتری را جمع‌آوری کند و بدین ترتیب کارایی کمپین شما را بهبود بخشد.

  FID یا First Input Delay چیست + آموزش بهینه سازی آن

منتظر داده‌های کانورژن بیشتری باشید

داده‌هایی که به کانورژن‌ها مربوط هستند در هر اکانت به گوگل کمک می‌کنند تا بتواند استراتژی‌های قیمت گذاری اتوماتیک را بهینه کند. پس اگر کانورژن کمی در اکانت خود دارید، داده‌های کانورژن اکانت شما کم می‌باشد و این موضوع باعث می‌شود تا گوگل نتواند قیمت گذاری بهینه‌ای را اعمال نماید. به یاد داشته باشید که برای اینکه استراتژی‌های بیدینگ هوشمند شما بتوانند درست کار کنند، باید اکانت شما حداقل 50 کانورژن در یک ماه گذشته داشته باشد تا بتوانید از مزایای استراتژی‌های اتوماتیک گوگل بهره مند شوید ولی اگر شما 100 کانورژن در ماه داشته باشید، گوگل اطلاعات دقیق‌تری را نیز در اختیار شما قرار خواهد داد. درواقع هر چقدر تعداد کانورژن‌ها بیشتر باشد، گوگل به همان اندازه اطلاعات دقیقی را در اختیار شما خواهد گذاشت و این می‌تواند باعث بهینه‌تر شدن کمپین شما شود.

نباید کلمات کلیدی کسب و کار شما محدود باشد

اگر کمپین‌های شما به کلمات کلیدی خاصی محدود هستند و همچنین حجم جستجوی پایینی هم دارند، در این صورت داده کانورژنی کمی ایجاد می‌شود و بدین ترتیب گوگل داده کافی برای بهینه سازی قیمت‌های پیشنهادی برای هر کلیک را نخواهد داشت.

اگر داخل اکانت شما با توجه به حوزه کسب و کارتان فقط 3 کلمه کلیدی وجود داشته باشد، با تغییر بیدینگ به اتوماتیک وضعیت کمپین شما هیچ تغییری پیدا نخواهد کرد و بهبودی حاصل نخواهد شد. برای چنین کمپین‌هایی پیشنهاد می‌شود از بیدینگ دستی یا CPC استفاده کنید و برای بهبود عملکرد کمپین‌تان حداقل 3 ادز در هر ادگروپی داشته باشید، تا گوگل بتواند بهترین آگهی را به افراد نمایش دهد. بعضی از موضوعات و کسب‌وکارها کلمات کلیدی محدودی دارند و به همین دلیل آمار جستجوی پایین و درنتیجه تعداد کانورژن پایینی هم نیز دارند و گوگل هم به دلیل نداشتن داده کافی نمی‌تواند بهینه سازی قیمت را به صورت صحیحی انجام دهد. برای اینکه این کار به شکل درستی انجام شود نیاز به یک سری ملزومات است؛ به عنوان مثال آن کلمه‌ای که افراد جستجو می‌کنند باید با کلماتی که شما در مطالب سایت و عنوان‌های خود انتخاب کرده‌اید منطبق باشد که به این انطباق اصطلاحا match type گفته می‌شود.

در تبلیغات گوگل موارد دیگری نیز وجود دارند که روی قیمت کلیک‌ها تاثیرگذار هستند مثلا می‌توان به کیفیت ظاهری و محتوایی یک سایت، میزان رضایت کاربران سایت از مطالب و… اشاره نمود.

از تغییرات زیاد در اکانت خود خودداری کنید

هرگاه تغییری در کمپین با بیدینگ هوشمند اتوماتیک اعمال می‌کنید، مدتی زمان نیاز دارد تا گوگل ادز داده‌های جدیدی را برای بهینه سازی پیشنهادات بررسی کند و در این حالت کمپین در وضعیت Learning قرار می‌گیرد. توجه کنید که تغییراتی مانند حذف یا اضافه کردن کلمات کلیدی، تغییرات زمان‌بندی، موقعیت جغرافیایی و… باعث می‌شود گوگل دوباره شروع به بررسی تاثیرگذاری تغییرات روی کمپین کند و بدین ترتیب تغییراتی نیز در استراتژی پیشنهاد قیمت ایجاد شود. به یاد داشته باشید زمانی که کمپین در حالت Learning قرار می‌گیرد، احتمال ایجاد کلیک‌ غیربهینه با قیمت بالا وجود دارد.

مزایا و معایب قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز

مثل هر چیزی درPPC هیچ استراتژی نمی‌تواند در هر موقعیتی کامل باشد و درنتیجه مزایا و معایب خودش را دارد که در اینجا به آن اشاره می‌کنیم.

مزایای استفاده از سیستم قیمت گذاری هوشمند:

  • در زمان بسیار صرفه جویی می‌کند.
  • به شما امکان می‌دهد کمپین‌ها را تنظیم و فراموش کنید.
  • گوگل اطلاعات و داده‌های بیشتری نسبت به شما برای کار دارد.
  • گوگل ادز را برای مشاغل کوچک باز می‌کند.
  • تبلیغات گوگل را برای مشاغل کوچک‌تر امکان پذیر می‌کند و این چنین باعث رشد آن‌ها می‌شود.

معایب استفاده از سیستم قیمت گذاری هوشمند:

  • شما هیچ دید یا کنترلی بر روی داده‌های مورد استفاده ندارید.
  • داده‌های گسترده گوگل امکان دارد مخاطبان هدف شما را به درستی مشخص نکنند.
  • گوگل دقیقا نمی‌داند کسب‌وکار شما چیست.
  • زمان می‌برد تا گوگل بتواند کمپین‌های شما را یاد بگیرد.
  • اهداف کمپین تبلیغاتی محدود می‌شود.
  • گوگل تجارت شما را نمی‌شناسد.
  • میزان کنترل بر بودجه را کاهش می دهد.

مزایا و معایب قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز

پیشنهاد قیمت در گوگل ادز

برای انتخاب قیمت چند مورد باید بررسی شود که در این قسمت به آنها خواهیم پرداخت:

ارزیابی اکانت مورد نظر

برای اینکه بخواهیم از smart bidding استفاده کنیم باید نگاه استراتژیک به موضوع داشته باشیم، پس قبل از اینکه بررسی کنیم که سیستم قیمت گذاری هوشمند برای چه استراتژی‌هایی مناسب است، باید ببینیم که در چه مواقعی مناسب نیست.

تازه بودن اکانت و نبود اطلاعات

از دیگر موضوعات مهم در قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز این است که در هر اکانت تبلیغاتی، داده‌هایی که با کانورژن‌ها مرتبط است برای مشخص کردن استراتژی‌های مربوط به بهینه سازی قیمت گذاری کمک بسیار زیادی می‌کند. پس بدین ترتیب تا زمانی که در اکانت گوگل شما داده کافی وجود نداشته باشد، گوگل نمی‌تواند قیمت گذاری خوبی را پیاده‌سازی کند. پس اگر شما حدود 100 کانورژن در یک ماه داشته باشید، گوگل ادز توان این را پیدا می‌کند که اطلاعات مهم‌تر و بیشتری را برای بررسی کند. در حقیقت هرچقدر میزان کانورژن بیشتر باشد، کمپین بهینه تری را خواهیم داشت.

تقسیم بندی نامناسب کانورژن‌ها

اگر اکانت‌تان انواعی از کانورژن‌ها را دارد، قبل از شروع استراتژی برای بیدینگ هوشمند، باید اطمینان پیدا کنید که این کانورژن‌ها به‌صورت صحیحی تقسیم بندی شده‌اند.

داده‌های از دست رفته گوگل ادز

این موضوع را همیشه مورد بررسی قرار دهید چرا که در برخی موارد اطلاعات مشتری به‌صورت صحیح از گوگل ادز جمع آوری نمی‌شوند.

بازار بی ثبات

همانطور که می‌دانید بعضی از بازارها در شرایط خوبی نیستند، بازارهایی وجود دارد که اتفاقات چند روز در آنها می‌تواند بر روی یک سال اثر بگذارد و در بعضی از موارد این تلاطم بازار به قدری زیاد است که به دلیل عدم کنترل پذیری قیمت کلیک‌ها، قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز اصلا پیشنهاد نمی‌شود.

پیش بینی و تخمین یک استراتژی به صورت آزمایشی

برای این مرحله سعی کنید از پیش‌نویس‌ها و همچنین تست‌هایی که درحال حاضر وجود دارند استفاده کنید. یک مزیتی که این روش دارد آن است که دیگر کمپین‌ها از آنها استفاده کرده‌اند و نتایج تاحدودی مشخص می‌باشد.

به خاطر داشته باشید که اجرای تست ایده آل همیشه هم امکان پذیر نیست ولی این چیزی است که شما باید آن را هدف خود قرار دهید.

بهینه سازی عملکرد

یکی از مهم‌ترین مراحل، مرحله بهینه سازی عملکرد است. این مرحله به مراحل قبل وابسته است ولی درواقع هر تستی باتوجه به نتایج قبلی آن باید انجام شود. شما حتما باید تست خود را بهینه کنید و برای پیدا کردن بهترین استراتژی باید تست را ادامه دهید، زیرا هرچقدر اطلاعات و داده‌ها بیشتر و با کیفیت‌تر باشند نتیجه هم بهتر خواهد بود؛ به دلیل اینکه گوگل از دانش یادگیری ماشین استفاده می‌کند.

جمع‌بندی

استفاده از سیستم‌های پیشنهادی گوگل متناسب با هر کسب‌وکار و معیار و شرایط آن امکان دارد سودمند یا مضر باشد. پس قبل از اینکه این سیستم‌های هوشمند را انتخاب کنید باید اطلاعات کاملی از کسب‌وکار خودتان را داشته باشید تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید. قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز یک تغییر عظیم به حساب می‌آید که با مطالعه این مقاله می‌توانید درباره استفاده از سیستم‌های پیشنهاد هوشمند گوگل بهتر تصمیم بگیرید و اگر سوالی نیز در این مورد داشتید، می‌توانید از بخش دیدگاه‌های همین نوشته با ما در ارتباط باشید.

منبع: https://www.thedrum.com/opinion/2019/07/22/smart-bidding-the-pros-and-cons-automated-bidding-google-ads

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.