یکی از مشکلات رایج و متداول در وردپرس مشکل ارسال ایمیل است. بسیاری از ایمیلهایی که از طرف وردپرس ارسال میشوند یا نرسیده یا سر از پوشه اسپم در میآورد. در واقع این مشکل به دلیل پیکربندی نادرست سرور سایت شما بوده که باعث مختل شدن عملکرد صحیح PHP Mail Functions میشود. در این مقاله به بررسی علل بوجود آمدن مشکل ارسال نشدن ایمیل در وردپرس میپردازیم و با بررسی تنظیمات وردپرس و با کمک افزونه smtp mailer این مشکل را حل خواهیم کرد.
رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس
آنچه به اختصار در این مقاله خواهید خواند:
- پروتکل SMTP چیست؟
- چرا ایمیلهای وردپرس ارسال نمیشوند؟
- چگونگی رفع مشکل ارسال ایمیل با افزونه smtp mailer
پروتکل SMTP چیست؟
پروتکل SMTP مخفف عبارت Simple Mail Transfer Protocol بوده، پروتکلی است که به منظور ارسال ایمیل، مورد استفاده قرار میگیرد که مانند یک دستیار عمل کرده و ایمیل را از فرستنده دریافت و برای گیرنده ارسال میکند. به بیان ساده SMTP برای کاربران امکان ذخیره ایمیلها را روی یک سرور یا دانلود آنها از سرور فراهم میکند.
چرا ایمیلهای وردپرس ارسال نمیشوند؟
وردپرس برای ارسال ایمیل از تابع ()mail در زبان php بهرهمند میشود و در صورتی که این تابع بر روی هاست به هر دلیلی فعال نباشد عملا هیچ ایمیلی به گیرندگان از سوی وردپرس ارسال نخواهد شد پس این تابع همیشه باید بر روی هاست شما فعال باشد و به درستی کار خود را انجام دهد. گاهی اوقات نیز ایمیلهای شما به درستی ارسال میشوند و هیچ مشکلی در تابع ایمیل php هاست وجود ندارد ولی به دلایلی ایمیل شما به عنوان اسپم نزد سرویس دهندههای ایمیل شناسایی میشوند.
در این بخش رایجترین مشکلات در ارسال ایمیل توسط وردپرس معرفی میشوند.
اختلال در وردپرس
گاهی اوقات هم ارسال نشدن ایمیلهای وردپرس به دلیل اختلال در وردپرس رخ میدهد که ممکن است از افزونهها، قالب و حتی ناسازگاری که در توابع مورد نیاز برای ایمیل وردپرس نیاز است، رخ دهد. اگر مشکل ارسال نشدن ایمیل وردپرس به دو دلیل قبلی نبود، میتوانید افزونهها را غیرفعال کرده و این موضوع را تست کنید. یا اینکه از قالب پیشفرض وردپرس موقتا استفاده کرده و ببینید که مشکل حل خواهد شد یا نه!
کارکرد نادرست تابع ایمیل در هاست
اولین دلیلی که باعث ارسال نشدن ایمیل وردپرس میشود، این است که تابع ایمیل هاست دچار مشکل شده و ایمیلهای هاست ارسال نمیشوند. در این مواقع میتوانید برای اطمینان از موضوع اگر روی دامنه از ایمیل اختصاصی info یا ایمیل با هر آدرس دیگری استفاده کردید، یک ایمیل برای حساب جیمیل یا یاهو خود ارسال کرده و مطمئن شوید که تابع ایمیل هاست کار میکند.
چگونگی رفع مشکل ارسال ایمیل با افزونه smtp mailer
حالا برای اینکه امکان ارسال ایمیل در وردپرس را داشته باشید، بهترین انتخاب این است که از ارسال ایمیل SMTP در وردپرس استفاده کنید. در ادامه با استفاده از افزونه smtp mailer به رفع مشکل ارسال ایمیل در وردپرس میپردازیم.
افزونه SMTP Mailer WordPress به شما کمک میکند تا یک سرور ایمیل اختصاصی برای مدیریت همه ایمیلهای خروجی از وبسایت خود تنظیم کنید. این افزونه کنترل کامل بر عملکرد تابع ()wp_mail را داشته و به شما کمک میکند تا به جای آن از SMTP استفاده کنید.
ابتدا افزونه را از مخزن وردپرس دانلود کنید و از پیشخوان سایت، قسمت افزودن افزونه اقدام به نصب آن کنید. با نصب و فعال سازی افزونه SMTP Mailer در وبسایت وردپرس خود، به یک پنل قدرتمند تنظیمات دسترسی خواهید یافت که از آنجا میتوانید میزبان SMTP ، پورت SMTP ، نام کاربری و رمز عبور SMTP را مشخص کنید و حتی بین رمزگذاری های TLS و SSL یکی را انتخاب کنید.
شما باید به منظور ارسال ایمیل از طریق SMTP فیلدهای خالی موجود در زبانه General را کامل نمایید. فیلدهای قرار گرفته در این صفحه باید مطابق با ایمیل ایجاد شده در هاست تکمیل شوند که در ادامه به شرح مفصل هر کدام خواهیم پرداخت.
برای پیدا کردن اطلاعات مربوط به ایمیل، باید وارد بخش Email account هاست شده و از طریق دکمه Connect Devices قرار گرفته در مقابل آدرس ایمیل مورد نظر وارد صفحه مربوطه شوید. در این صفحه دو باکس مجزا تحت عنوان Mail Client Manual Settings وجود دارد که در مقابل عبارت Incoming server شما می توانید نام سرور میزبان خود را مشاهده نمایید. در نظر داشته باشید که شما باید با توجه به فعال یا غیرفعال بودن SSL/TLS باید عبارت قرار گرفته در مقابل بخش عنوان شده را انتخاب نمایید. سایر اطلاعات مثل نام کاربری، رمز عبور و… نیز در این بخش قابل مشاهده است. تنظیمات بخش General افزونه به صورت زیر است:
- SMTP Host: در این قسمت شما باید نام میزبانی که قصد دارید از طریق آن ایمیل خود را ارسال نمایید را وارد نمایید. در نظر داشته باشید نام باید به فرمت mail.yourdomain.com یا yourdomain.com باشد.
- SMTP Authentication: شما از طریق این بخش تعیین می کنید که در فرآیند ارسال ایمیل از طریق SMTP اعتبارسنجی SMTP فعال باشد یا نه. بهتر است این گزینه را در حالت Yes قرار دهید.
- SMTP Username: در این قسمت شما باید نام کاربری smtp وب سایت خود را وارد نمایید. به طور معمول نام کاربری شما همان آدرس ایمیل هاستتان می باشد.
- SMTP Password: پسورد مربوط به نام کاربری مشخص شده نیز باید در این قسمت وارد شود. اگر نام کاربریتان همان آدرس ایمیلتان است در این قسمت نیز رمز ایمیل خود را وارد نمایید.
- Type of Encryption: در این بخش شما تعیین می کنید که ارسال ایمیل از طریق smtp به چگونه رمزنگاری شود. در اکثر سرورها پیشنهاد می شود از حالت TLS استفاده شود.
- SMTP Port: شما در این قسمت باید پورتی که می خواهید فرآیند ارسال ایمیل از طریق آن صورت بگیرد را وارد نمایید. پورتی که شما باید وارد نمایید 587 است.
- From Email Address: آدرس ایمیلی که قصد دارید ارسال ایمیل از طریق smtp را از طریق آن دنبال نمایید را باید در این قسمت وارد نمایید. به طور معمول آدرس ایمیل ارسالی شما همان ایمیلی است که در قسمت نام کاربری آن را وارد کرده اید.
- From Name: شما باید نامی که می خواهید در ایمیل به عنوان فرستنده نمایش داده شود را در این قسمت وارد نمایید.
- Disable SSL Certificate Verification: این بخش در خصوص اطلاع رسانی های مربوط به SSL شما است که بهتر است آن را بدون تغییر رها کنید.
بعد از اینکه فیلدهای عنوان شده را با محتوای مناسب پر کردید با کلیک روی دکمه Save Changes تغییرات اعمال شده را ذخیره نمایید. بعد از ذخیره تنظیمات بخش General حال زمان آن است که سراغ تست کردن عملکرد این افزونه برویم در همین راستا شما باید روی زبانه دوم یعنی زبانه Test Email کلیک نمایید.
در این زبانه شما با سه فیلد خالی زیر رو به رو میشوید:
- To: در این قسمت شما باید آدرس ایمیلی که میخواهید ایمیل تست به آن ارسال شود را وارد نمایید.
- Subject: عنوان ایمیل را میتوانید در این قسمت وارد نمایید. به عنوان مثال در تصویر زیر عنوان ایمیل، پیغام تستی است.
- Message: محتوایی که قصد دارید در ایمیل تست شما نمایش داده شود باید در این بخش وارد شود. در تصویر زیر این یک نمونه تستی است محتوایی میباشد که برای نمونه در آن قسمت وارد شده است.
بعد از پر کردن فیلدهای عنوان شده با اطلاعات مورد نظر روی دکمه Send Email کلیک نمایید. حال به آدرس ایمیل انتخاب شده مراجعه کنید و بررسی کنید که ایمیل به درستی ارسال شده است یا نه. در صورتی که فرآیند ارسال ایمیل از طریق smtp به درستی پیش رفته باشد، شما باید ایمیلی که ارسال کردید را مشاهده کنید.
ارسال نشدن ایمیل در وردپرس
ممکن است گاهی اوقات با مشکل عدم ارسال ایمیلها در وردپرس روبرو شوید. حل این مشکل در وردپرس بسیار راحت بوده و به آسانی میتوانید آن را برطرف کنید. در صورت بروز مشکل در ارسال ایمیلها باید ابتدا علت آن را بررسی کنید. با دانستن دلایل عدم دریافت ایمیل، راحتتر میتوان آن را رفع کرد. در این مقاله افزونه smtp mailer را معرفی کردیم و توانستیم با کمک این افزونه مشکل ارسال نشدن ایمیل در وردپرس را حل کنیم. چنانچه پیشنهاد دیگری دارید، حتما در قسمت دیدگاهها اعلام کنید.
غیاثی 2 سال عضو همیار وردپرس
با سلام بنظر میرسد آموزشی که گذاشتید برای افزونه با افزونه ای که لینکش را گذاشتید خیلی تفاوت دارد و تنظمات آنرا برای من گیج کننده است.