تیم سازی در استارتاپ ها و نکاتی پیرامون آن

تیم سازی در استارتاپ ها

راه‌اندازی کسب و کارهای نوپا و فراهم آوردن امکاناتی برای توسعه و تداوم آن‌ها بیش از هر چیزی مستلزم داشتن منابع انسانی با کیفیت و قدرتمند می‌باشد. در دنیای امروز که بازار رقابت در بین موسسان استارتاپ‌ها بسیار داغ می‌باشد، حضور نیروهای انسانی خلاق و چابک برای سازمان آن‌ها می‌تواند به عنوان یکی از ارکان بایسته‌ی موفقیت به شمار آید. چرا که تمام استارتاپ‌های موفق دنیا از جوانان با استعداد و پویا که ذهنشان سرشار از ایده‌های نوآورانه می‌باشد، تشکیل شده‌اند. شرکت‌های استارتاپی که نیروهای ماهری ندارند پس از مدتی به ورطه‌ی هلاکت کشیده خواهند شد و از دور رقابت خارج می‌شوند. بنابراین واضح است که هیچ عنصر دیگری به اندازه‌ی تیم سازی در استارتاپها به بهترین نحو، رشد و توسعه‌ی کسب و کارتان را تضمین نخواهد کرد. بدون شک استخدام نیروهای منحصر به فرد می‌تواند شانس موفقیت کارآفرینان در این زمینه را تا چندین برابر افزایش دهد.

آن‌چه که در دنیای پیشرفته‌ی امروز مشهود است، وجود روند تصاعدی در پیدایش استارتاپ‌های جوان می‌باشد. در ایران هم روز به روز بر تعداد سازمان‌های استارتاپی افزوده می‌شود. گواه این حرف هم شمار بالای آگهی‌های شغلی به ویژه آگهی‌های استخدام در تهران برای جذب نیرو در استارتاپ‌ها می‌باشد. اگر شما هم به عنوان موسس و کارآفرین در سازمان‌های نوپا به دنبال تیم سازی در استارتاپ خود می باشید، لازم است تا برای افزودن افراد جدید به تیم فعلی خود دقت نظر بیش‌تری داشته باشید. مطمئن باشید که به کارگیری نیروهای انسانی فعال و باتجربه می‌تواند یک مزیت رقابتی برایتان محسوب شود و شما را در پلکان بالاتری از رشد و توسعه قرار دهد. بنابراین برای تیم‌سازی موفق در استارتاپ‌ها باید یک برنامه‌ی مدون و اساسی در نظر گرفت. می‌توانید از مقالات، وبینارها، هزاران فیلم آموزشی در اینترنت و همچنین تجربیات پیشگامان موفق این عرصه برای شروع کمک بگیرید.

برای تیم سازی در استارتاپ ها باید از چه افرادی استفاده کنیم؟

تیم سازی با کمک چراغ

همان‌طور که پیش از این هم اشاره کردیم، جذب افراد با ایده‌های ناب برای تیم سازی در استارتاپ ها بسیار ارزشمند می‌باشد. اگر نگاهی به لیست استارتاپ‌های برتر سال ۲۰۱۹ داشته باشید، متوجه خواهید شد که اعضای اصلی تیم آن‌ها را افرادی با ایده‌های برجسته تشکیل داده‌اند. علاوه بر آن شوق دنبال کردن ایده‌ها و اراده و پشتکار این نیروهای جوان، مثال زدنی می‌باشد. وجه اشتراک استارتاپ‌های موفق در جهان این است که تمام آن‌ها به دنبال حل مشکلات جهان هستند. قطع به یقین دنبال کردن و محقق ساختن چنین هدفی برای هر شرکت استارتاپی، تنها در صورت وجود نیروهای مستعد و توانا امکان‌‌پذیر خواهد بود. بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها نیز اغلب کارآفرینانی با شخصیت‌های متمایز نسبت به سایر افراد هستند و چون با شرکت‌های پویا در ارتباط می‌باشند، از پرسنل خود انتظارات متفاوتی دارند. برای استخدام در استارتاپ‌ها معمولاً به کارکنانی با شرایط خاص نیاز است که در ادامه بیان می‌کنیم.

افرادی که آن‌ها را به خوبی می‌شناسید

موفقیت در هر کسب و کاری مستلزم وجود روابط امن و اعتماد میان اعضای تیم تشکیل دهنده، می‌باشد. بنابراین برای شروع تیم سازی در استارتاپ خود همواره به دنبال افرادی باشید که به خوبی آن‌ها را می‌شناسید و به توانایی‌های آن‌ها ایمان دارید. البته این بدان معنا نیست که از دوستان، آشنایان و اقوام خود برای همکاری دعوت به عمل آورید یا به اصطلاح به دنبال پارتی بازی باشید. منظور ما این است که شخصی را استخدام نمایید که از یک شبکه‌ی ارتباطی قوی برخوردار باشد و پیش از این افراد دیگری برای کار به او اعتماد کرده باشند. شما باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به شناخت از توانایی‌های فردی و تخصصی کاندیداهای مورد نظر، به کار گیرید.

برای آن‌که مهارت‌های تخصصی افراد پی ببرید می‌توانید طی بازه‌ی زمانی مشخص و به صورت آزمایشی چندین نفر را در پست مورد نظر در سازمانتان استخدام نمایید. سپس از بین آن‌ها کسی که بیش‌ترین استعداد و پتانسیل را دارد و مطمئن هستد که در بلند مدت شما را به اهدافتان خواهد رساند را انتخاب نمایید. همچنین برای شناخت شخصیت افراد می‌توانید از تست‌های شخصیت‌شناسی معتبر استفاده نمایید. تست‌های MBTI، Big Five و DISC از جمله مشهورترین تست‌های استانداردی هستند که در سازمان‌ها استفاده می‌شود. البته همان‌طور که این تست‌ها به صورت رایگان و بدون محدودیت در اختیار استخدام کننده است، کارجو هم می‌تواند به آن‌ها دسترسی داشته باشد. بنابراین، کارآفرینانی که به دنبال تیم سازی در استارتاپ خود هستند، باید هنر شناخت افراد را داشته باشند. در غیر این صورت، این ابزارها نه تنها در زمان مصاحبه به آن‌ها کمک نمی‌کنند، بلکه بیشتر موجب گمراهی آن‌ها خواهند شد.

افرادی که شناخت کافی از محصول و صنعت استارتاپ دارند

رایان باکلی، مدیر شرکت اسکریپت و اینک  (Inc) می‌گوید: «من اغلب با افرادی مصاحبه می‌کنم که آگاهی خاصی از شرکت ما ندارند. در حقیقت، آن‌ها برای استخدام در سازمان ما اقدام می‌نمایند، غافل از آنکه ما چه کاری انجام می‌دهیم؟! اما من به عنوان یک کارآفرین تمایل دارم شخصی را برای تیم سازی در استارتاپ انتخاب نمایم که در مورد شرکت ما تحقیق کرده باشد و چالش‌ها و فرصت‌های شغلی آینده را برای خود مشخص کرده باشد». در اصل، افرادی که صنعت شما را بشناسند و قبلاً از محصولات شما استفاده کرده باشند، برای سازمانتان بسیار با ارزش خواهند بود. چرا که این کارکنان به خوبی می‌دانند که چه چیزهایی صنعت شما را به سوی موفقیت سوق خواهد داد.

حضور متخصصان مالی، منابع انسانی و بازاریابی برای تیم سازی در استارتاپ ضروری است!

تمام کسب و کارهای نوپا نیازمند افرادی با انرژی بالا و متخصص در امر بازاریابی می‌باشند. متاسفانه اکثر متخصصین جوان برای تیم سازی در استارتاپ ها از ارزش یک کارشناس فروش و بازاریاب در تیم خود بی اطلاع هستند. در حالی که حضور این افراد با خلق ارزش برای مشتریان آن‌ها را به استفاده از محصولات و خدمات شما ترغیب خواهند کرد. در کنار متخصصان بازاریابی هر سازمان استارتاپی به یک کارشناس مالی و منابع انسانی نیز، احتیاج دارد. نگهداری و بستن حساب هزینه‌ها و همچنین کشف و جذب نیروهای کارآمد برای استارتاپ‌ها به ترتیب از وظایف متخصصین مالی و منابع انسانی (HR) می‌باشد. البته باید توجه داشت که اگر مباحث حسابداری و مالیات خیلی پیچیده نباشد، یکی از اعضای اصلی که از شم مدیریت مالی خوبی برخوردار می‌باشد، می‌تواند با صرف اندکی وقت این پست را در سازمان تقبل نماید.

تیم سازی در استارتاپ ها و یا به اصطلاح همان تیم‌آپ، یکی از کارها‌ی زمان‌بر و پرچالش برای هر کارآفرینی به حساب می‌آید. آن‌ها با کمی صبر، حوصله و تلاش، می‌توانند تمام این موانع را پشت سر گذاشت و ماندگاری و پایداری استارتاپ خود را تضمین نمایند. قطع به یقین جذب شایسته‌ترین و فعال‌ترین نیروها، عرصه را برای جهانی شدن و افزایش سهم جهانی هر استارتاپی فراهم خواهد آورد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.