آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس و اطلاعاتی که از این طریق در اختیار وبمسترها و صاحبان کسبوکارهای اینترنتی قرار میگیرد، موجب شده که امروزه نصب آن بر روی سایتهای وردپرسی یک الزام محسوب شود. چراکه به این وسیله کلیه مواردی که برای حضور قدرتمند در فضای اینترنت ضروری هستند، به دقت اجرا و پیادهسازی خواهند شد. درواقع تمامی مدیرانی که به صورت حرفهای در فضای دیجیتال فعالیت میکنند بایستی آشنایی کافی با ابزارهای قدرتمندی همچون گوگل آنالیز داشته و بتوانند بیشترین بهره را از آنها ببرند. زیرا با کمک این برنامه قادر خواهید بود مخاطبان خود را از میان خیل عظیم کاربران آنلاین شناسایی کرده و عملکرد سایت خود را بهتر کنید. به همین دلیل است که وجود ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس بهعنوان لازمه کسبوکارهای اینترنتی شناخته میشود.
همچنین با دنبال کردن آموزش های سئو، در صفحه ی آموزش سئو به سئوی سایت خود کمک شایانی میکنید . میتوانید درآمد خود را سرعت و شدت ببخشید.
در ادامه بیشتر در مورد آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس صحبت خواهیم کرد.
معرفی ابزار گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس ازجمله ابزارها یا سرویسهایی است که گوگل بهطور رایگان در اختیار مدیران و صاحبان کسبوکارهای دیجیتال قرار داده است تا با کمک آن بتوانند ارزیابی درستی از اطلاعات سایت خود به دست آورند. اصلیترین عملکرد این ابزار حرفهای و معتبر، رهگیری ترافیک سایت و ارائه گزارشاتی به واسطه آنالیز اطلاعات بهدستآمده است. بنابراین در صورتیکه شما نیز قصد راهاندازی یک سایت وردپرسی را دارید، بهتر است نصب یک سرویس گوگل آنالیتیکس را نیز در اولویت برنامههای خود قرار دهید. چراکه با کمک آن، اطلاعاتی دقیق از نحوه تبدیل کاربر به مشتری، بررسی رفتار آنها در سایت و موارد بسیار دیگر که در ادامه ذکر خواهیم کرد، در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
همچنین برای راه اندازی یک سایت وردپرسی، سری به صفحه آموزش وردپرس بزنید.
دادههای قابلارائه توسط گوگل آنالیتیکس
اساساً آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس که مهمترین کارکرد این ابزار به شمار میرود، از طریق پردازش برخی اطلاعات اولیه امکانپذیر است که این دادهها در طیف بسیار وسیعی ارائه میگردند. اما در این بخش تنها به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم داشت:
- تعداد کاربرانی که از سایت بازدید میکنند.
- منبعی که کاربران از آن طریق به سایت شما لینک شدهاند.
- ارائه گزارشاتی از میزان تعامل بازدیدکنندگان با سایت شما
- بررسی رفتار کاربران در حین بازدید از سایت
- نوع و میزان ارتباط مخاطبان با مؤلفههای موجود در صفحات وبسایت
- مدتزمانی که هر کاربر در وبسایت شما سپری میکند.
- ترک کاربران در چه مرحله یا کدام صفحه از سایت شما صورت میگیرد.
آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس
آنالیز دادههایی که از طریق گوگل آنالیتیکس و باهدف بهبود عملکرد سایت و شناخت مخاطبین بهدست آمدهاند، از سه طریق امکانپذیر خواهد بود. درواقع میتوان این فرآیند را در سه دستهبندی قرار داد و شما به عنوان مدیر یک وبسایت حرفهای با داشتن اشراف کافی به آنها، عملکرد سایت خود را بهبود ببخشید. این روشها به شرح زیر میباشند:
-
Pageview
بهمحض ورود بازدیدکنندگان به سایت، اطلاعات مربوط به آنها نیز به طور دقیق رصد و ثبت میشود که از این اطلاعات میتوانید نوع دستگاه و مرورگری که کاربران از آن برای ورود به صفحات شما استفاده میکنند را شناسایی کنید. به علاوه اینکه شما درمییابید که بازدید کاربر از کدامیک از صفحات سایت شما بوده است.
-
Event Hit
روش دوم آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس ، از طریق دادههای مربوط به امور و اقداماتی است که کاربران در سایت شما انجام دادهاند. این اقدامات میتواند پر کردن یک فرم و یا کلیک بر روی یک ویدئو یا لینک باشد.
-
Transaction/Ecommerce Hit
در روش سوم، بهمحض اینکه بازدیدکنندگان اقدام به خرید یک محصول از وبسایت شما کنند، اطلاعات مربوط به آن نیز در اختیار گوگل آنالیتیکس قرار خواهد گرفت. به عنوانمثال، صفحاتی که کاربر از آنها بازدید داشته است و حتی نوع و قیمت محصول خریداریشده نیز از آن جمله هستند.
به طور کلی، دسترسی به این اطلاعات و بررسی آنها در افزایش نرخ تبدیل صفحه فرود سایت، تأثیر بسزایی دارد و میتوانید با ایجاد کمپینهای تبلیغاتی موفق، فروش و درآمد خود را دوچندان کنید.
برای آموزش های بیشتر، سری به صفحه آموزش گوگل آنالیتیکس بزنید.
نحوه پردازش اطلاعات در گوگل آنالیتیکس
در این مرحله آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس و پس از جمعآوری و دستهبندی دادهها، نوبت به پردازش اطلاعات و تهیه گزارش از آنها میرسد. این اطلاعات در ابتدا به دو دسته دادههای کاربر و جلسات تفکیک میشوند که شرح هرکدام از قرار زیر است:
-
دادههای کاربر یا User Data
با توجه به اینکه اطلاعات هر کاربر متفاوت است، گوگل آنالیز یک کد یا شناسه رندوم و انحصاری را برای هر فرد در نظر میگیرد و با مراجعه دوباره کاربر به سایت، Analytics او را شناسایی میکند. لذا در گزارشات، این کاربر تحت عنوان بازدیدکننده “بازگشتی” شناخته میشود. البته این در صورتی خواهد بود که کاربر با همان دستگاه قبل از سایت بازدید کند. چراکه استفاده از دستگاه جدید برای ورود به سایت، باعث پاک شدن کوکیهای ساختهشده از حافظه سایت خواهد شد و او یک کاربر جدید محسوب میشود.
-
دادههای جلسه یا Session Data
بخش دیگری از آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس از طریق دادههای جلسه صورت میگیرد. منظور از جلسه، مدتزمانی است که کاربر در سایت شما صرف میکند. به بیان بهتر، یک جلسه از زمانی شروع میشود که کاربر برای اولین بار وارد سایت شما شده است و تا وقتی ادامه پیدا میکند که از آن خارج میشود. در طول این مدت، گوگل آنالیتیکس دادههای متنوع و فراوانی را جمعآوری و ارائه میکند. مثلاً تعداد صفحاتی که کاربر مورد بازدید قرار داده، کارهایی که انجام داده و یا زمانی را که در سایت سپری نموده ازجمله اطلاعات هر Sessionاست.
به این وسیله، رفتار کاربران به دقت بررسی و تحلیل میشود که نتیجه آن، درک بهتر عملکرد مخاطبین سایت و بهکارگیری روشهای بهینه بازاریابی دیجیتال برای جذب بیشتر بازدیدکننده است.
تهیه گزارش توسط گوگل آنالیتیکس
اکنون کلیه اطلاعاتی که از طریق Google Analytics جمعآوری و پردازش شدهاند به صورت یک گزارش در اختیار مدیر سایت قرار خواهد گرفت. در حقیقت، شما توسط آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس و گزارشات تهیهشده، یک شمای کلی از عملکرد کاربرانتان در دست خواهید داشت. گفتنی است، طراحی این رپورتاژ بهگونهای است که کارکرد بسیار سادهای دارد و به درک بهتر از وضعیت بیزنس شما کمک زیادی میکند.
بر این اساس، در گوگل آنالیتیکس گزارشها را میتوان تلفیقی از ابعاد و معیار دانست که در ادامه به بررسی هرکدام میپردازیم:
-
ابعاد یا Dimensions
این مورد، بیانگر خصوصیات مهم دادههای گردآوریشده است. مثلاً ممکن است یکی از ابعاد دادهها مربوط به کشور باشد! به این معنی که میتوانید تشخیص دهید کاربران از کدام کشورها به سایت شما مراجعه نمودهاند.
-
معیارها یا Metrics
معیارها، فاکتور بعدی در تهیه گزارشات مربوط به آنالیز رفتار کاربران سایت وردپرسی با گوگل آنالیتیکس هستند که دادههای کمی و اندازهگیری شده را نشان میدهد و با کمک آن میتوان مقدار هر مؤلفه را درک کرد. مثلاً معیار Session، نشاندهنده آن است که چند جلسه طی بازه زمانی خاص در وبسایت شما به وجود آمده است.