انتخاب بهترین قالب برای سایت وردپرسی و آموزش نصب آن

قالب وردپرس

امروزه بسیاری از کسب وکارها برای فعالیت در فضای مجازی به دنبال طراحی سایت برای خود هستند و با توجه به مزایای فراوان طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس از جمله هزینه کمتر طراحی سایت به این روش ترجیح میدهند از این ابزار برای ایجاد سایت خود استفاده کنند. یکی از ویژگی های جذاب این ابزارتم یا قالب است که ما در این محتوا در ادامه محتواهای آموزش وردپرس به معرفی آن میپردازیم.

ما در این محتوا در مورد هر یک از سرفصلهای زیر به صورت جداگانه صحبت خواهیم کرد:

  • قالب یا تم وردپرس چیست
  • ویژگی های یک قالب خوب چیست؟
  • روشهای نصب قالب

یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک سایت شکل ظاهری آن است و اگر ظاهر سایت برای کاربر جذاب نباشد حتی اگر از نظر محتوای و سایر جنبه های عملکردی مناسب باشند احتمالا موفقیت چندانی در جذب مخاطب نخواهد داشت. در سایتهای وردپرسی ، قالب یا تم همان ظاهر سایت است و یکی از مزایای وردپرس هم همین وجود قالبهای متنوع برای انواع مختلف سایتهای فروشگاهی ، شرکتی یا هر نوع سایت دیگری است.

ویژگی های یک قالب خوب چیست؟

شاید سوالی که برای بسیاری از کاربران پیش آمده باشد این است که یک قالب مناسب چه ویژگی ها و خصوصیتهایی باید داشته باشد که در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت. به طور کلی یک قالب مناسب باید دارای ویژگی های زیر باشد:

واکنشگرا و ریسپانسیو بودن قالب

امروزه با توجه به افزایش استفاده مردم از گوشی های هوشمند و تبلت بسیاری از کاربران از این نوع ابزارهای برای ورود به سایتها استفاده میکنند و منظور از ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن سایتها هم این است که محتوای سایت به شکل مناسبی در دستگاههای مختلف مثل گوشی موبایل ، تبلت و یا لبتاب نمایش داده شود.

گوگل هم با توجه به همین موضوع اهمیت ویژه ای به ریسپانسیو بودن سایتها قائل است و یکی از معیارهای این موتور جستجو برای رتبه دادن به سایتها همین ویژگی ریسپانسیو بودن آنهاست. بنابراین یکی از اصلی ترین معیارهایی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار گیرد همین ویژگی است.

سبک و کم حجم بودن قالب

یکی از ویژگی هایی که باید در هنگام خرید در نظر داشت سبک و کم حجم بودن قالب است زیرا اگر قالب سنگین باشد سرعت بارگذاری سایت به شدت کاهش مییابد و این موضوع تاثیر منفی روی تجربه کاربری و سئو سایت خواهد داشت.

به علاوه نصب قالب سنگین نیاز به هاست با حجم بالاتری دارد و احتمالا در هنگام نصب آن قالب ، کاربر با مشکلات و خطاهای بیشتری مواجه میشود.

راست­چین بودن قالب

یکی از ویژگی های که باید برای سایتهای فارسی وجود داشته باشد راست­­چین بودن قالب است زیرا بسیاری از قالبها انگلیسی و چپ­­چین هستند که استفاده از این قالبها برای سایتهای فارسی باعث نمایش نامناسب محتوا به کاربران میشود.

سازگاری قالب با سایر افزونه های وردپرس

در هنگام راه اندازی یک سایت با وردپرس کاربر باید برای افزودن ویژگی های موردنظر خود از افزونه ها یا پلاگینهایی مثل یوست سئو ، فرم تماس 7 استفاده کند به عنوان مثال اگر شخصی قصد راه اندازی سایت فروشگاهی را داشته باشد باید از افزونه ووکامرس استفاده کند.

پس یکی دیگر از معیارهایی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرد سازگاری قالب انتخابی با پلاگینهای مورد نیاز آن سایت است به عنوان مثال اگر میخواهید یک سایت فروشگاهی با پلاگین ووکامرس ایجاد کنید میتوانید از قالب فلت­سام یا قالب انفولد که سازگار با این افزونه هستند استفاده کنید.

قابلیت شخصی سازی مناسب 

یکی از ویژگی هایی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرد قابلیت کاستومایز کردن و شخصی سازی قالب است تا کاربر بتواند با توجه به حوزه فعالیت کسب وکارش ، مخاطبین و سلیقه شخصی خودش ظاهر سایت را تغییر دهد.

جذاب و کاربرپسند بودن 

یکی از ویژگی های دیگری که در هنگام خرید باید در نظر داشت جذاب بودن آن برای مخاطبین هدف سایت است. اگر قالب سایت ظاهر چندان مناسبی نداشته باشد قطعا بسیاری از کاربران در همان ابتدای ورود به سایت ، با دیدن ظاهر آن خیلی سریع سایت را ترک میکنند و این موضوع باعث افزایش نرخ پرش یا Bounce Rate خواهد شد که همین امر تاثیر منفی بر سئو سایت دارد.

امنیت مناسب 

با توجه به روند روبه رشد هک اطلاعات و انواع مختلف جرایم اینترنتی یکی از ویژگیهایی که در هنگام خرید قالب باید مورد توجه باشد امنیت مناسب آن قالب است.

به عنوان مثال اگر قالب سایت امنیت مناسبی نداشته باشد ممکن است یک کسب­وکار برای موفقیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ مدت زیادی روی سایت خود هزینه کند و بعد از اینکه سایت به بازدهی مناسب رسید گروهی از هکرها آن را از دسترس خارج کنند.

پشتیبانی مناسب از قالب

کاربران و طراحانی که با استفاده از قالبهای آماده اقدام به طراحی سایت با وردپرس میکنند احتمالا توانایی زیادی برای رفع باگهای موجود یا هر مشکل دیگری در قالب آن ندارند بنابراین یکی از مسائلی که باید در هنگام خرید قالب به آن توجه کرد پشتیبانی مناسب تیم طراحی و یا سایت فروش آن قالب است تا در صورت بروز هرگونه مشکلی بتوان از آنها کمک گرفت.

 

شما می‌توانید بهترین قالب های وردپرسی را برای طراحی فروشگاه اینترنتی یا سایت شرکت خود، از طریق لینک “قالب وردپرس” دریافت کنید

 

روش های نصب قالب

برای نصب قالب روشهای متفاوتی وجود دارد که ما در این محتوا به معرفی سه مورد از این روشها خواهیم پرداخت.

نصب قالب از طریق مخزن وردپرس

برای نصب قالب از طریق مخزن وردپرس کافی است مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید.

گام اول :  ورود به پنل مدیریت

وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید.

گام دوم : رفتن به بخش قالبها

مطابق شکل زیر از بخش Appearance یا نمایش در نسخه فارسی وردپرس به زیر منوی Themes یا پوسته های در نسخه فارسی وردپرس بروید.

رفتن به بخش قالبها

گام سوم : افزودن قالب

مطابق شکل زیر در بخش پوسته ها روی دکمه “افزودن جدید” یا “Add New” کلیک کنید.

رفتن به بخش آپلود فایل

گام چهارم : انتخاب قالب

در این بخش میتوانید یک قالب را از بین قالبهای موجود در مخزن وردپرس برای سایت خودتان انتخاب کنید.

 برای پیدا کردن قالب مورد نظرتان میتوانید از بخش جستجو ، بین قالبها جستجو کنید یا از بخش صافی خصوصیت یا همان feature filter ، ویژگیهای قالب مورد نظر خودتان را تعیین کنید تا قالبهایی با آن خصوصیتها برای شما نمایش داده شوند. مثلا میتوانید براساس موضوع سایت قالبها را فیلتر کنید و به عنوان مثال فقط قالبهای فروشگاهی یا آموزشی را انتخاب کنید یا حتی بر اساس طرح بندی قالبهای دوستونی یا هر نوع قالب دیگری را انتخاب کنید.

  14 راه برای افزایش سرعت ووکامرس و افزایش فروش

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که قالبهایی که در مخزن وردپرس وجود دارند اغلب انگلیسی و به صورت چپ چین هستند که این موضوع با سایتهای فارسی که راست چین هستند سازگاری ندارد.

انتخاب قالب

گام پنجم : نصب قالب 

در این مرحله باید تم وردپرس که انتخاب کرده اید را نصب کنید برای این منظور کافی است در مخزن وردپرس در بخش مربوط به قالب مورد نظر روی دکمه نصب یا install کلیک کنید تا قالب انتخابی شروع به نصب روی کند.

نصب قالب

گام ششم : فعالسازی قالب

بعد از اتمام مراحل نصب قالب نوبت به فعالسازی آن میرسد برای این منظور کافی است روی دکمه فعالسازی یا activate کلیک کنید تا قالب مورد نظر روی وردپرس فعال شود.

فعالسازی قالب

نصب قالب با استفاده از آپلود فایل

روش دیگر نصب قالب ، آپلود فایل زیپ قالب روس داشبورد آن است برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام انجام دهید.

گام اول : دانلود یا خرید قالب

در اولین گام باید قالب مورد نظر را دانلود کنید برای این منظور میتوانید از قالبها رایگان یا پولی استفاده کنید ولی توصیه ما به شما این است که سعی کنید از قالبهای رایگان استفاده نکنید زیرا این قالبها دارای پشتیبانی نیستند و معمولا باگهای زیادی دارند.

برای خرید قالب سایتهای ایرانی و خارجی زیادی وجود دارند که از جمله آنها میتوان به سایت ژاکت که ایرانی هست و سایت خارجی themeforest اشاره کرد.

سایت همیار هم دارای قالبهای متنوع و جذاب فراوانی است که به شما توصیه میکنیم حتما به بخش قالبهای وردپرسی سایت ما مراجعه کنید.

گام دوم : رفتن به بخش قالبها

در این مرحله باید وارد بخش قالبهای وردپرس شوید برای این منظور باید در از بخش نمایش یا Appearance روی زیرمنوی پوسته ها یا Themes کلیک کنید.

رفتن به بخش قالبها

گام سوم : رفتن به بخش آپلود فایل

در این مرحله در بخش قالبها مطابق شکل زیر روی دکمه افزودن یا Add New کلیک کنید تا به بخش آپلود قالب منتقل شوید.

رفتن به بخش آپلود فایل

گام چهارم : آپلود قالب

در این مرحله نوبت به آپلود تم وردپرس میشود برای این منظور کافی است مطابق شکل زیر روی دکمه “آپلود پوسته” یا “upload theme” کلیک کنید.

آپلود قالب

گام پنجم : آپلود و نصب قالب

با اجرای گام به گام مراحلی که تا کنون گفته شده است به صفحه ای مطابق شکل زیر میرسید که در این مرحله باید با کلیک روی دکمه choose file ، فایل زیپ قالب مورد نظرتان را آپلود کنید و سپس با کلیک روی دکمه Install Now آن را نصب کنید.

آپلود و نصب قالب

گام ششم : فعالسازی قالب

بعد از آپلود و نصب قالب ، نوبت به فعالسازی آن میرسد در این مرحله باید مطابق شکل زیر بعد از نصب قالب روی دکمه Activate کلیک کنید تا قالب فعال شود و یا به بخش قالبهای وردپرس در پنل مدیریت وردپرس بروید و از این بخش قالب مورد نظر خود را انتخاب و فعالسازی کنید.

 نصب قالب با استفاده از پروتکل ftp روی هاست

برای نصب قالب روی هاست با توجه به اینکه حجم فایل قالب ممکن است زیاد باشد  آپلود دستی فایلها فرآیندی مشکل و زمانبر خواهد بود که در این حالت استفاده از پروتکل ftp برای انتقال فایلها میتواند بسیار مفید باشد برای این منظور باید مراحل زیر را گام به کام دنبال کنید.

گام اول : دانلود برنامه برای استفاده از ftp

برای استفاده از پروتکل ftp باید یک برنامه روی سیستم خود نصب کنید برای این منظور میتوانید از برنامه هایی مثل filezila ، freeftp ، fireftp و یا cyberduck استفاده کنید که ما توصیه میکنیم برنامه filezila  را انتخاب کنید.

گام دوم : ایجاد حساب ftp روی هاست و اتصال آن به برنامه

در گام بعدی باید یک حساب کاربری ftp روی هاست خود ایجاد کنید معمولا شرکتهای میزبانی و هاستینگ با توجه به هاست سایت ، خدمات متفاوتی برای ایجاد اکانت ftp ارائه میدهند.

بعد از ایجاد حساب ftp برای هاست باید اطلاعات آن را در داخل برنامه ای که در مرحله قبل نصب کرده اید وارد کنید تا آن نرم افزار بتواند از طریق نام کاربری و رمز عبور وارد هاست سایت مورد نظر شود.

گام سوم : دانلود فایل قالب

در این مرحله باید فایل زیپ قالب مورد نظرتان را دانلود کنید برای این منظور میتوانید قالبهای رایگان یا پولی را دانلود کنید که با توجه به وجود خدمات پشتیبانی و احتمال وجود باگ کمتر ، توصیه میکنیم که از قالبهای غیررایگان استفاده کنید.

گام چهارم : انتقال فایل قالب به هاست

در این مرحله باید فایلهای قالب را در داخل پوشه قالبها در هاست سایت خود بارگذاری کنید اگر پنل مدیریت هاست سایت شما cpanel است باید بعد از ورود به پنل مدیریت هاست روی بخش file manager کلیک کنید و سپس قالب را در مسیر زیر با استفاد از ویژگی drag & drop آپلود کنید.

Public_html -> wp-content -> themes

انتقال فایل قالب به هاست

 گام پنجم : فعالسازی قالب

در این مرحله بعد از آپلود فایلهای قالب باید قالب خود را فعالسازی کنید برای این منظور در پنل مدیریت وردپرس سایت خود از بخش نمایش یا Appreance روی گزینه پوسته ها و یا themes کلیک کنید تا قالبهای نصب شده روی هاست وردپرس را مشاهده کنید. از بین قالبهای نصب شده ، قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید و با کلیک روی دکمه Activate مطابق شکل زیر آن را فعالسازی کنید.

فعالسازی قالب

پس از نصب قالب روی لوکال یا هاست سایت میتوانید برای افزایش کارآیی سایت خود پلاگینهای مورد نیاز را نصب کنید به عنوان مثال اگر به دنبال ایجاد یک سایت فروشگاهی هستید میتوانید بعد از نصب قالبهای فروشگاهی مثل فلت­سام و انفولد ، پلاگین فروشگاهی ووکامرس را که بسیار کاربردی است را نصب کنید.

نتیجه گیری

در این بخش در ادامه مجموعه محتواهای آموزش وردپرس ، به موضوع کاربردی قالب پرداختیم و ضمن معرفی ویژگی های یک قالب مناسب ، سه روش مختلف برای نصب قالب را به شما آموزش دادیم.

منبع : هاب اسپات

سوالات متداول

یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک سایت شکل ظاهری آن است و اگر ظاهر سایت برای کاربر جذاب نباشد حتی اگر از نظر محتوای و سایر جنبه های عملکردی مناسب باشند احتمالا موفقیت چندانی در جذب مخاطب نخواهد داشت. در سایتهای وردپرسی ، قالب یا تم همان ظاهر سایت است و یکی از مزایای وردپرس هم همین وجود قالبهای متنوع برای انواع مختلف سایتهای فروشگاهی ، شرکتی یا هر نوع سایت دیگری است.
واکنشگرا و ریسپانسیو بودن قالب وردپرس سبک و کم حجم بودن قالب راست­چین بودن قالب سازگاری قالب با سایر افزونه های وردپرس قابلیت شخصی سازی مناسب قالب وردپرس جذاب و کاربرپسند بودن قالب وردپرس امنیت مناسب قالب وردپرس پشتیبانی مناسب از قالب وردپرس
برای این منظور به پیشخوان وردپرس رفته و سپس به بخش پوسته‌ها بروید. سپس افزودن پوسته را بزنید و قالب موردنظر را نصب و فعال کنید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. ببخشید من وقتی یک پست میزارم داخل سایت ، تمام مطالب پست در صفحه اصلی سایت نمایش داده میشه
    من میخوام فقط تصویر شاخص و تیتر و ابتدای مطالب نمایش داده بشه و کاربر با رفتن به ادامه مطلب وارد اون نوشته بشه و کامل اونو ببینه
    الان سوال من اینه که این جور تنظیمات به قالب ربط داره یا تنظیمات خاصی داره
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      این مسئله مربوط به قالب است.
      بهتر است دموی قالب را ببینید اگر چنین حالتی داشت شما هم در سایت خود می توانید این ظاهر را پیاده سازی کنید.

  2. سلام و وقتتون بخیر
    لطفا افزونه ای که در همیار وردپرس برای لود آخرین مطالب با اسکرول استفاده کردید رو معرفی کنید .
    با تشکر

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      بیشتر بخش‌های همیار وردپرس افزونه نیست. بلکه کدنویسی برپابه قالب همیار وردپرس است.

    • لطفا اگه افزونه مناسبی برای اینکار سراغ دارید بفرمایید.
      ممنون میشم.

  3. 9 سال عضو همیار وردپرس

    سلام عزیزان

    دوستان یه قالب مثل این سایت رو کجا میتونم سفارش بدم . ایا قالبی شبیهش و رایگان هست ؟
    http://telegfa.com/

  4. 8 سال عضو همیار وردپرس

    با سلام و تشکر از شما بخاطر مطالب بسیار خوبتون، ببخشید یه سوال داشتم از حضورتون. آیا اینکه ما خودمون قالب رو تو شاخه wp-content و بعدش themes آپلود کنیم، فرق میکنه با این روش نصبی که شما میگین؟؟ فکر کنم هر دو حالتش مشابه باشه و هر دو شون هم استاندارد باشن. بازم اگه دارم اشتباه میکنم ممنونم میشم که بهم بگین. بازم متشکرم ازتون.

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      خیر هیچ گونه مشکلی نیست فقط باید قالب بارگذاری شده را در قسمت نمایش>> پوسته ها فعال کنید.

  5. 9 سال عضو همیار وردپرس

    یه سؤال دیگه این که هیچ جایی توی ورد پرس برای اضافه کردن نوشته ای به جای این پیدا نکردم! وقتی تو گوگل سرچ میکنم این زیر اسم سایت و توضیح کتاه جلوی اسم میاد.
    Add the site description here

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      دقیقا این توضیح کجاست ؟

    • 9 سال عضو همیار وردپرس

      سلام مجدد.
      وقتی اسم سایت رو توی گوگل سرچ می کنم زیر اسم سایت میاد. ولی یادمه یه مدتی افزونه سئو نصب کرده بودم این مشکل وجود نداشت.

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      چی زیر اسم میاد ؟

    • 9 سال عضو همیار وردپرس

      Add the site description here همه پیامم راجع به همین نوشته بود که تو سرچ گوگل زیر اسم سایت میاد!

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      دوست عزیز شما باید اول ببینید این نوشته از سمت قالبه یا افزونه ی خاصی ؟ بی دلیل محاله زیر نوشته های شما اضافه بشه.

    • 8 سال عضو همیار وردپرس

      سلام سرکارخانم کوهستانی من قالب نیلسین را خریده ام و نصبش کرده ام میخوام برگه هارو و منوهارو ویرایش کنم اما تو پیشخوان اون چیزی که در خود قالب هست نشون داده نمیشه و پیدانمیکنم و دیگر اینکهاین قالب افزونه ویژوال کامپوزر همرا ش داره شما آموزش سراغ دارسن که کار با این افزئنه را آموزش بده . خیلی سپاسگزار از جوابتان

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      دوست عزیز، تمامی قالب ها را که نصب می کنید به صورت یک قالب خام هست و شمایید که باید آن را شبیه به دمو دربیارید و برگه و دسته و فهرست و… بهش اضافه کنید.
      ویژوال کامپوزر هم آموزش دارد می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید:
      ویژوال کامپوزر

  6. 9 سال عضو همیار وردپرس

    سلام استفاده از برنامه هایی که برای ساخت قالب بدون کد نویسی وجود دارند آیا مناسب است ؟
    مثلا تمپلیت توستر5 و …
    منظورم از لحاظ امنیت سایت، نصب افزونه ،کارایی و …
    من متأسفانه قالب مناسبی برای سایتم که آموزشیه پیدا نکردم.برای سایتم از این طریق قالب رو طراحی کردم. ولی مجبور شدم مثلا اسلاید ها رو توی خود قالب بذارم یعنی گزینه ای برای تغییر اسلاید موقع نصب نیومد و یه سری مشکلات جزیی دیگه!
    لطفا کمی راهنمایی کنید چون جز خود نرم افزار چیز دیگه ای تو اینترنت نیست!

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      خب به طور کامل نمیشه گفت قوی و کاربردی و بدون نقص هستند. نصب کنید و تست کنید

  7. سلام
    من قالب profitmag رو برای سایتم انتخاب کردم
    و حالا وقتی اسم سایت رو تو گوگل سرچ می کنم
    بجای توضیحی که من در مورد سایت نوشته بودم می نویسه یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
    اگر ممکنه راهنمایی کنید که برای توضیح کوتاه خودم باید چه کنم؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      از بخش تنظیمات>> همگانی می تونید این توضیح رو تغییر بدید

    • خانوم کوهستانی
      من اینکار رو هم انجام دادم ولی باز هم مشکل داره
      آدرس سایتم رو هم در این قسمت نوشته ام
      امکانش نیست که از قسمت ویرایشگر اینکار رو انجام بدم
      اگه امکانش هست توضیح بدید ممنون میشم

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      مشکل رو کامل توضیح بدید راهنمایی کنم

    • سلام
      ببینید من قالبprofitmagرو نصب کردم حتی بخاطر همین مشکل یه بار دیگه پاک کردم و دوباره نصب کردم ولی مشکل حل نشد
      مشکلم اینه که وقتی توی گوگل با هر مرورگری اسم سایتم رو میزنم نام سایتم میاد و در کنارش نوشته سایتی دیگر با وردپرس فارسی
      من باyoastهم امتحان کردم نشد و از گزینه تنظیمات _همگانی هم انجام دادم ولی بازهم نشد
      اینم اسم سایتمchitech.ir اگر امکانش هست تست کنید

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      دوست عزیز در بش تنظیمات >> همگانی توضیحات رو بردارید.

  8. سلام تاریخ بروز رسانی فکر کنم اشتباست! یک سال عقبه باید 94/9/12 باشه

  9. مرسی از توضیحاتتون.فقط اینکه یکم کاملتر توو آموزشاتون توضیح بیشتر بدید ممنون میشم.و البته اگر در مورد قالبه خاصی توضیح کامل اجراشو بزارید که بارک الله دارید.

  10. 9 سال عضو همیار وردپرس

    من میخوام قالب مدیکال پرس که یه قالب پزشکی هستش رو روی زمپ نصب کنم.
    حجم قالب حدودا 58 مگابایت هستش به خاطر همین نصب نمیشه و میگه از حداکثر حجم که 33 مگابایت هستش بیشتره.
    چطوری میتونم حداثر مقدار مجاز رو بیشتر کنم تا بتونم قالب رو روی زمپ نصب کنم؟