راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی، ایمیل مارکتینگ و فروش و عرضهی خدمات و محصولات نیاز به تجربه و سابقهی طولانی در دراز مدت ندارد، تنها رمز موفقیت، شناخت مخاطبان، رفتار و علایق آنها میباشد. هر چه با مخاطبان خود تعامل بیشتری برقرار کنید و نیازهای آنها را بهتر بشناسید، نرخ بازدید، نرخ کلیک و فروش محصولات خود را تا چندین برابر افزایش دادهاید، این شناخت با آزمایشی به نام تست A/B در ایمیل مارکتینگ امکانپذیر است. تا آخر مقاله با ما همراه باشید تا به معرفی آزمون A/B در ایمیل مارکتینگ که یکی از بهترین موارد در شناخت و تجزیه و تحلیل رفتار مخاطب بشمار میرود بپردازیم.
تست A/B در ایمیل مارکتینگ
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- تست A/B در ایمیل مارکتینگ چیست؟
- کدام موارد را میتوان با تست A/B آزمایش کرد؟
- تعیین اهداف
- تست A/B و استفاده از نتایج آن
- تهیه چک لیست در مورد آزمایش A/B
تست A/B در ایمیل مارکتینگ چیست؟
تست A/B ایفا کنندهی نقشی مهم در زمینهی ایمیل مارکتینگ میباشد و یک روش مقایسهی کارآمد بین دو گزینه است تا عملکرد بهترین گزینه را به شما نشان دهد. با تست A/B در ایمیل مارکتینگ میتوانید اطمینان حاصل کنید که ایمیلهای شما به بهترین شکل ممکن کار میکنند و قادر است دو قالب ایمیل کاملا متفاوت را مورد ارزیابی قرار دهد و نشان دهد که کدام قالب نتیجه بهتری دارد و یا کلیکهای بیشتری تولید میکند. با تست A/B میتوانید به جای حدس زدن، دقیقا محتوایی که مخاطبان شما به آن نیاز دارند را در اختیار آنها قرار دهید. در مبحث ایمیل مارکتینگ مهمترین مواردی که میتوان با تست A/B آزمایش کرد عبارتند از:
کدام موارد را میتوان با تست A/B آزمایش کرد؟
1. عنوان صفحه
عنوان صفحه یکی از مهمترین عناصر در کمپین بازاریابی ایمیل است زیرا اولین چیزی است که در صندوق ورودی مشاهده میشود. اگر قصد دارید یک خبرنامه را با چند قطعه محتوا انتخاب کنید، طول عنوان یا محتوای موجود در عنوان را در تست A/B در ایمیل مارکتینگ مورد آزمایش قرار دهید.
2. شخصی سازی
یکی از مواردی که در تحریک کردن مخاطب برای باز کردن ایمیل بسیار موثر است، شخصی سازی کردن ایمیلها است، در صورتی که پایگاه دادهای که حاوی اطلاعات مخاطبان شما باشد در اختیار دارید به راحتی میتوانید با بکار بردن نام مخاطب در موضوع ایمیل شانس خود را در در بهتر دیده شدن ایمیلهایتان افزایش دهید. به عنوان مثال استفاده از جملهی: “علی عزیز” میتواند بسیار صمیمانهتر و موثرتر از “مشتری گرامی” باشد، به طوری مخاطب احساس کند این ایمیل فقط برای او طراحی و ارسال شده است.
3. نام فرستنده
نام فرستنده میتواند تاثیر مثبتی در مشاهده و باز کردن ایمیل توسط کاربر داشته باشد. مخاطبان شما نسبت به ایمیلهایی که نام شخص، شرکت یا سازمان شما باشد حس اعتماد بیشتری دارند. شما میتوانید نام فرستنده و آدرس ایمیلی را که میخواهید ترکیب شود، تهیه کنید و آزمایش کنید ببینید استفاده از کدام ترکیب عملکرد بهتری دارد.
4. تصاویر و فیلمها
امروزه متون در بازاریابی ایمیلی چندان جذاب به نظر نمیرسد و بیشتر کاربران با دیدن یک صفحهی پر از نوشته به سرعت از کنار آن میگذرند، اما استفاده از تصاویر گرافیکی، فیلم، پادکست و اینفوگرافیکها در ایمیل مارکتینگ بسیار قدرتمند عمل میکنند و نظر مخاطب را بلافاصله پس از باز کردن ایمیل جلب میکند به طوری که باعث شود مخاطب تمام مطالب را بخواند، تحقیقات نشان میدهد که افراد تصاویر را بسیار سریعتر از کلمات پردازش میکنند پس با اقدامات بسیار ساده میتوانید چند قدم نسبت به رقبای خود جلوتر باشید، اما فراموش نکنید محتوای ایمیل خود را در کوتاهترین حالت به صورت مفید بیان کنید، زیرا استفادهی بیش از حد از تصاویر نیز حجم ایمیل شما را افزایش داده و منجر به عدم بارگیری کامل تصاویر میگردد.
5. دکمههای فراخوانی یا Call to Action
دکمههای فراخوانی یا CTA از مهمترین قسمتهای کمپینهای بازاریابی ایمیلی به شمار میرود. طراحی خوب یک دکمهی فراخوان عمل باعث میشود تا اندازهی بسیاری نرخ تبدیل شما را افزایش دهند و بازدیدکننده را تبدیل به خریدار و مشتری دایمی کند.
6. متن دکمههای فراخوانی
یکی دیگر از مواردی که همواره باید در تست A/B در ایمیل مارکتینگ مورد آزمایش قرار بگیرد محتوای موجود در دکمههای فراخوان عمل میباشد، متن موجود در دکمه باید جذاب، خلاقانه و صریح باشد. شما اگر نتوانید احساس کاربر را در لحظهی تصمیم گیری درگیر کنید احتمال کلیک بر روی دکمهی فراخوان عمل بسیار کاهش مییابد، به عنوان مثال استفاده از عبارت “بدون پرداخت هزینه سئوکار حرفهای شوید” نرخ کلیک بیشتری نسبت به عبارت “آموزش سئو” خواهد داشت و یا استفاده از عبارت “دریافت راهنما” نسبت به عبارت تکراری “اینجا را کلیک کنید” قطعا بازخوردی بیشتری دارد.
7. زمان ارسال
در بازاریابی ایمیلی زمان ارسال ایمیل بسیار مهم است، اگر ایمیلها در زمان درست ارسال شوند نرخ باز شدن و دیده شدن آنها به مراتب افزایش پیدا میکند. ارسال ایمیل را در روزها و زمانهای خاص را باید مورد آزمایش قرار دهید تا متوجه شوید ایمیلهای شما چه ساعاتی شانس باز شدن بیشتری دارند.
تعیین اهداف
در تست A/B در ایمیل مارکتینگ لازم است اهداف خود را از پیش تعیین کنید و بدانید قرار است با انجام این تست به چه چیزهایی برسید. این اهداف میتواند شامل نرخ باز شدن، تعداد کلیک، نرخ تبدیل، نرخ بازدید، میزان فروش، ثبت نام و یا عضویت باشد.
- نرخ باز شدن یا (open rate): نرخ باز شدن نشان دهندهی تعداد افرادی است که ایمیل شما را باز میکنند، هر چقدر میزان نرخ باز شدن بیشتر باشد به این معنی است که درصد موفقیت شما نیز افزایش یافته است. به طور میانگین نرخ باز شدن باید بین 10 الی 15 درصد باشد، به عبارتی دیگر در صورت ارسال 1000 ایمیل به مخاطبانتان باید 100 الی 150 نفر ایمیلهای شما را باز کنند.
- نرخ کلیک یا (Click Through Rate): به عبارتی ساده نرخهای کلیک یک ایمیل نشاندهنده تعداد کلیکهایی است که هر کدام از ایمیلها ایجاد میکنند، به طور میانگین نرخ کلیک در ایمیل مارکتینگ حدود 44 درصد میباشد.
- نرخ تبدیل یا (Conversion Rate): نرخ تبدیل به درصدی از بازدیدکنندگان گفته میشود که در نهایت پس از بازدید از وبسایت شما هدف مورد نظر شما را انجام میدهند، این اهداف میتواند به فروش محصول یا استفاده از خدمات ارائه شده در سایت منجر شود. به طور مثال اگر از بین 1000 نفر مخاطبان شما 100 نفر آنها از محصولات و خدمات شما استفاده کنند میانگین نرخ تبدیل 10 درصد خواهد بود.
تست A/B در ایمیل مارکتینگ و استفاده از نتایج آن
اگر یک پایگاه داده ایمیلی با 5000 هزار مخاطب دارید بهتر است آنها را به دو گروهA و B تقسیم کنید و دادههای مربوط به هر دو گروه را برای آنها ارسال کنید به عنوان مثال قرار است عکس العمل دو دسته از افراد را نسبت به دو متن متفاوت، یا دو قالب ایمیلی متفاوت مشاهده کنیم.
در پایان، ایمیلی که نرخ باز شدن و بازخورد بیشتری داشته و مورد استقبال بیشتر مخاطبان قرار گرفته است را مورد ارزیابی قرار داده و از آن بر روی محصولات و خدمات خود ایده بگیرید. به عنوان مثال در یک کمپین ایمیلی، ایمیل B با ایمیل A یکسان است تنها تفاوت آنها در رنگ دکمههای فراخوان است که به رنگهای قرمز و سبز هستند و متوجه میشوید که 10 درصد افراد بیشتری بر روی دکمهی قرمز کلیک کردهاند، میتوانید این اطلاعات کوچک و بسیار مفید را در کمپینهای ایمیلی که در آینده برگزار میکنید به کار ببرید.
تهیه چک لیست در مورد آزمایش A/B
- جمع آوری اطلاعاتی از قبیل آمار مربوط به نرخ بازدید، نرخ کلیک و غیره.
- تعیین اهدافی که در راستای موفقیت شما تاثیرگذار هستند.
- تمام عناصری که در ایمیل مارکتینگ موثرند را مورد آزمایش قرار دهید.
- برای بهبود عواملی که در ایمیل مارکتینگ دخالت دارند از ابزارهای مناسب استفاده کنید.
افزایش فروش محصولات
موارد بسیاری هستند که در فروش محصولات و خدمات شما را یاری کنند، یکی از این موارد آزمون A/B در ایمیل مارکتینگ میباشد که با کمک آن به سادگی و بدون پرداخت هزینهای میتوانید با رفتار و سلایق مخاطبان خود بیشتر آشنا شوید و فروش خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید و بیشتر زمانی کاربرد دارد که سایتی با نرخ بازدید بالا قصد دارد بازدیدکنندگان را تشویق به خرید یا استفاده از خدمات سایت خود کند. در این مقاله با تست A/B در ایمیل مارکتینگ آشنا شدیم، امیدواریم شما نیز با استفاده از این تکنیک بتوانید میزان فروش محصولات خود را بهبود ببخشید.
شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید، همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال میشویم آن را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
منبع: blog.alexa.com