یکی از ضروریترین بخشهای یک وبسایت صفحه سوالات متداول یا FAQ میباشد و امروزه اکثر وبسایتهای معتبر دارای چنین صفحهای هستند. صفحه سوالات متداول شامل یک سری سوالات و پاسخهایی میباشد که همگی در یک صفحه جمعآوری میشوند، اضافه کردن اسکیمای سوالات متداول به این دلیل حائز اهمیت است که علاوه بر صرفه جویی در زمان کاربر و پشتیبانهای سایت میتواند ظاهر بهتری به جستجوی صفحات سایت شما در گوگل بدهد. سایتهای وردپرسی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و با استفاده از افزونهها به راحتی میتوانید صفحه سوالات متداول را به سایت خود اضافه کنید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه اضافه کردن FAQ Schema در وردپرس را به شما آموزش دهیم.
ایجاد سوالات متداول در وردپرس
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- سوالات متداول (FAQ) چیست؟
- ساخت صفحه سوالات متداول در ویرایشگر گوتنبرگ با افزونه Yoast SEO
- ساخت صفحه سوالات متداول در ویرایشگر کلاسیک با افزونه Structured Content
- نمایش سوالات متداول در نتایج گوگل
سوالات متداول (FAQ) چیست؟
سوالات متداول یا FAQ که مخفف عبارت frequently asked questions میباشد به معنی سوالاتی هستند که بیشتر پرسیده میشوند. سوالات متداول معمولا برای صفحات محصول، خدمات و غیره استفاده میشود و به شما کمک میکند تا بتوانید در زمان کاربران و تیم پشتیبانی سایت صرفهجویی کرده و سوالاتی که ممکن است برای اکثر کاربران پیش آید را در صفحه سوالات متداول قرار دهید تا کاربران بدون نیاز به ارسال ایمیل و تیکت به راحتی و بسرعت بتوانند پاسخ سوال خود را بیابند.
با در دسترس قرار دادن این سوالات احتمالی در اختیار کاربران می-توانید از پاسخ دادن به سوالات تکراری تا اندازه بسیاری جلوگیری کنید. علاوه بر این از طریق ساخت صفحه سوالات متداول سایت وردپرسی شما میتواند در اولویت سرچ گوگل نیز قرار بگیرد. در ادامه این مقاله، ایجاد سوالات متداول در وردپرس را با دو افزونه Yoast SEO و Structured Content مورد بررسی قرار دادیم.
ساخت صفحه سوالات متداول در ویرایشگر گوتنبرگ با افزونه Yoast SEO
افزونه کاربردی و محبوب Yoast SEO با بیش از 5 میلیون نصب فعال از بهترین افزونههای وردپرس است که علاوه بر سئو و بهینهسازی سایتهای وردپرسی، میتواند در کوتاهترین زمان ممکن اسکیمای سوالات متداول را در ویرایشگر گوتنبرگ سایت شما اضافه نماید. برای این کار لازم است افزونه Yoast SEO را از مخزن وردپرس دریافت و نصب نمایید، پس از فعالسازی افزونه کافیست یک برگ جدید باز نموده و عنوان موردنظر خود را وارد کنید.
سپس مطابق تصویر زیر بر روی علامت “+” در بالای صفحه کلیک کنید تا بلوکهای موجود را مشاهده کنید، از قسمت بلوک داده ساختار یافته YOAST، بلوک “سوالات متداول یوست” را انتخاب کنید.
پس از کلیک بر روی این بلوک، کادری مانند تصویر زیر مشاهده خواهید کرد که میبایست سوالات و پاسخهای خود را وارد نمایید.
این سوالات و جوابها در سایت شما نمایش داده میشوند پس بهتر است با دقت و توجه سوالات مهم و کاربردی را قرار دهید که ممکن است سوال اکثر کاربران باشد. همانند تصویر زیر میبایست پرسشها و پاسخهای خود را وارد کرده تا صفحهی FAQ شما تکمیل گردد.
با کلیک بر روی گزینه “سوالی را اضافه کنید” میتوانید یک سوال جدید اضافه کرده و همچنین میتوانید با استفاده از گزینه “افزودن تصویر” برای هر کدام از سوالات یک تصویر اختصاص دهید. پس از تکمیل سوالات میبایست برگه را انتشار داده تا نتیجه را مشاهده کنید:
برای مطالعه آموزش رایگان سئوی وردپرس با افزونه yoast میتوانید به مقاله زیر مراجعه نمایید.
آموزش سئوی وردپرس با Yoast SEOساخت صفحه سوالات متداول در ویرایشگر کلاسیک با افزونه Structured Content
یکی دیگر از روشهایی که با کمک آن میتوانید در ویرایشگر کلاسیک سایت وردپرسی خود یک صفحه سوالات متداول ایجاد کنید استفاده از افزونه Structured Content میباشد. افزونه Structured Content با بیش از 10 هزار نصب فعال امکان افزودن عناصر داده ساختار یافته مانند ساخت صفحه سوالات متداول را در صفحات و پستهای سایت شما فراهم میکند.
برای اضافه کردن FAQ Schema در وردپرس لازم است پلاگین Structured Content را از مخزن وردپرس دریافت و نصب نمایید، پس از فعالسازی افزونه کافیست یک برگ جدید باز نموده، به بخش ویرایشگر کلاسیک وردپرس مراجعه و عنوان موردنظر خود را وارد کنید.
پس از نصب افزونه، مطابق تصویر زیر یک آیکون جدید در صفحه ویرایشگر کلاسیک خود مشاهده خواهید کرد که با کلیک بر روی آن چند گزینه نمایان خواهد شد که امکان استفاده از اسکیماهای دیگر را نیز فراهم میکند، برای ایجاد صفحه FAQ میبایست گزینه Multi FAQ را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی این گزینه پنجرهی زیر آشکار خواهد شد، در بخش Question به راحتی میتوانید سوالات خود را اضافه و در قسمت Answer نیز پاسخهای خود را قرار دهید. همچنین بخش Bild ID امکان افزودن تصاویر را فراهم میآورد. با کلیک بر روی دکمه Add one به ترتیب میتوان سوالات بیشتری اضافه نمود.
پس از افزودن کلیه سوالات مورد نظر با کلیک بر روی دکمه “قبول” صفحهای مانند تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد:
در مرحله آخر لازم است برگه را انتشار داده و نتیجه را مشاهده کنید:
به راحتی توانستید صفحه سوالات متداول را در ویرایشگر کلاسیک وردپرس خود ایجاد کنید.
دانلود افزونه Structured Content
دانلود افزونه Structured Content صفحه افزونهنمایش سوالات متداول در نتایج گوگل
نمایش سوال جواب در نتایج گوگل به تازگی برای جستجوی فارسی نیز فعال شده است و امکان نمایش محبوبترین سوالات متداول را در نتایج گوگل امکانپذیر میکند، به عبارتی سادهتر زمانی که سایت شما از اسکیمای سوالات متداول استفاده میکند، گوگل در زمان جستجو بهترین سایتی که متناسب با فاکتورهای گوگل باشد را نمایش میدهد. این ویژگی نرخ کلیک و ترافیک سایت شما را افزایش داده و در نتیجه موجب افزایش رتبه سایت شما خواهد شد.
تا زمان ایندکس و نمایش دادن نتایج در گوگل میتوانید برای نحوه نمایش پرسش و پاسخ در نتایج گوگل از ابزار structured data testing استفاده کنید تا ببینید در گوگل به چه شکل به نظر میرسد. نمایش سوال جواب در نتایج گوگل به شکل زیر خواهد بود:
اسکیمای سوالات متداول
اگر در وبسایت شما به طور روزانه پرسشها و پاسخهای تکراری بسیاری مطرح میشود برای جلوگیری از اتلاف وقت توصیه میکنیم از سوالات متداول یا FAQ استفاده کنید. وجود صفحه سوالات متداول در یک وبسایت موجب میشود کاربران بتوانند در زمان کمتری جواب پرسش خود را یافته و مشکل خود را حل کنند، تجربه کاربری یک سایت را بهبود بخشد، میزان نرخ کلیک و ترافیک سایت را افزایش داده و در بالاترین سطح از جستجوی گوگل قرار بگیرد. در این مقاله به معرفی صفحه FAQ، نمایش سوال جواب در نتایج گوگل و روشهای اضافه کردن FAQ Schema در وردپرس را به شما آموزش دادیم، امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید صفحه سوالات متداول را در سایت وردپرسی خود ایجاد کنید.
شما میتوانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاهها با ما مطرح کنید؛ همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال میشویم آن را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
Alireza Derakhshan 4 سال عضو همیار وردپرس
سلام بخش اضافه کردن FAQ در ویرایشگر کلاسیک نیستش ؟؟
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
حالت باز و بسته شو، خیر!