۴ روش کاربردی برای تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس

تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس

تا به حال زیاد درباره بک آپ گرفتن یا تهیه نسخه پشتیبان از سایت صحبت کردیم. در واقع روشی کاملا ایمن در زمان انجام تغییرات یا خطرات احتمالی است. با این کار سوپاپ اطمینانی را همیشه برای خود نگه می‌داریم. اما بهتر است بدانیم که دقیقا کدام روش‌ها بهترین و مطمئن‌ترین هستند. ایجاد نسخه پشتیبان یک راه عالی برای محافظت از داده‌های وبسایت در برابر تهدیدات امنیتی و خطاهای انسانی است. شما به راحتی می‌توانید نسخه ذخیره شده سایت خود را در صورت بروز مشکل بازیابی کنید. در این مقاله به شما نشان می‌دهیم بهترین روش‌های تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس چیست.

تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس

به عنوان یک مالک وبسایت وردپرسی، باید از داده‌های خود در برابر رویدادهای غیرمنتظره محافظت کنید. ایجاد یک نسخه پشتیبان از وبسایت یکی از راه‌های محافظت از داده‌های مهم شما است. تهدیدات امنیتی زیادی وجود دارد که باعث به خطر افتادن سایت شده و منجر به از دست رفتن اطلاعات می‌شود. به عنوان مثال، هکرها، بدافزارها و حملات فیشینگ می‌توانند داده‌ها را آسیب پذیر کنند.
به همین ترتیب، خطاهای انسانی، تداخل بین افزونه‌های وردپرس، تم‌ها یا خرابی سرور نیز می‌تواند سایت شما را نابود کند. اگر نمی‌توانید مشکل را عیب یابی کنید، بازیابی وبسایت سخت می‌شود.

یک نسخه پشتیبان در واقع یک کپی از فایل‌ها، پوشه‌ها و پایگاه داده‌های مهم سایت را ذخیره می‌کند. این موارد شامل محتوا، افزونه‌ها، قالب‌ها، تصاویر، ویدیوها، تنظیمات و سایر اطلاعات می‌شود. در صورت دان شدن وبسایت به دلیل خطا یا حمله سایبری، می‌توانید به راحتی از نسخه پشتیبان برای بازیابی وبسایت خود استفاده کنید.

توجه داشته باشید که وردپرس یک گزینه داخلی برای پشتیبان گیری خودکار ارائه نمی‌دهد. شما باید به صورت دستی از سایت خود با استفاده از cPanel سرویس میزبانی یا یک سرویس گیرنده FTP نسخه پشتیبان تهیه کنید.
یک راه ساده‌تر، استفاده از یک افزونه است، زیرا کنترل بیشتری روی محتوای ذخیره شده خواهید داشت. به علاوه، این یک روش مبتدی پسند است، زیرا دسترسی به cPanel یا سرویس گیرنده FTP معمولا برای کاربران مبتدی سخت است.

با این اوصاف، بیایید ببینیم چگونه می‌توان با استفاده از روش‌های مختلف یک نسخه پشتیبان از وردپرس ایجاد کرد:

  • روش ۱: پشتیبان گیری از سایت وردپرسی با استفاده از یک افزونه (توصیه می شود)
  • روش ۲: تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس بصورت دستی با استفاده از cPanel
  • روش ۳: پشتیبان گیری دستی از پایگاه های داده وردپرس
  • روش ۴: پشتیبان گیری دستی از یک سایت وردپرس با استفاده از FTP
  • بازیابی سایت وردپرس از پشتیبان گیری

روش ۱: پشتیبان گیری از سایت وردپرسی با استفاده از یک افزونه

ساده‌ترین راه برای تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس، استفاده از افزونه‌ای مانند Duplicator است. بهترین افزونه پشتیبان وردپرس بوده که بیش از ۱۵۰۰۰۰۰۰ حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. Duplicator یک افزونه محبوب است که تهیه نسخه پشتیبان، مهاجرت و شبیه سازی از وبسایت شما را بسیار آسان می‌کند. شما می‌توانید از نسخه رایگان آن بهره ببرید.
ما قبلا آموزش تهیه بک آپ از وردپرس با Duplicator را آموزش دادیم و شما می‌توانید با مطالعه آن عملیات را انجام دهید.

افزونه‌های رایگان و غیر رایگان زیادی برای تهیه نسخه پشتیبان در وردپرس موجودند که می‌توان با بررسی عملکرد هر کدام تصمیم درستی برای استفاده از آن‌ها گرفت.

  خطا 413 Request Entity Too Large چیست و چطور میتوان آن را رفع کرد؟

بررسی ۵ افزونه بک آپ گیری از وردپرس

روش ۲: تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس بصورت دستی با استفاده از cPanel

همانطور که گفتیم می‌توانید با استفاده از cPanel سرویس میزبانی وردپرس خود به صورت دستی از وبسایت وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. برای این منظور باید به بخش‌های مختلف پنل هاست مسلط باشید و آن را کاملا بشناسید. برای این منظور نیز آموزش کاملی را قبلا تهیه کردیم که با مراجعه به آن به راحتی می‌توانید نسخه پشتیبان خود را تهیه کنید.

تهیه فول بکاپ در سی پنل

روش ۳: پشتیبان گیری دستی از پایگاه های داده وردپرس

با استفاده از cPanel، می‌توانید از پایگاه داده‌های مختلف وردپرس نیز نسخه پشتیبان تهیه کنید. با این حال، این یک فرآیند وقت گیر است زیرا باید چندین جدول را به صورت دستی وارد کنید. ابتدا باید وارد cPanel سرویس هاست خود شوید. در مرحله بعد، از منوی مدیریت به برگه «advanced» رفته و به قسمت پایگاه داده بروید. از اینجا به سادگی روی گزینه phpMyAdmin کلیک کنید.

پی اچ پی ادمین

پس از باز شدن phpMyAdmin، می‌توانید یک پایگاه داده راانتخاب کنید. پس از آن، به سادگی جداولی را که می‌خواهید پشتیبان بگیرید انتخاب کرده و روی دکمه Export در بالا کلیک کنید.

جداول پایگاه داده

به همین روش می‌توان از هر جدولی در پایگاه داده نیز بک آپ تهیه کرد.

روش ۴: پشتیبان گیری دستی از یک سایت وردپرس با استفاده از FTP

اگر نمی‌خواهید از افزونه پشتیبان‌گیری استفاده کنید یا به cPanel دسترسی پیدا کنید، می‌توانید با استفاده از یک سرویس گیرنده FTP از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. نرم افزارهایFTP زیادی وجود دارند که می‌توانید برای Mac و Windows استفاده کنید. معمولا از FileZilla استفاده می‌کنیم. ابتدا باید با استفاده از نرم افزار FTP به سایت خود متصل شوید. پس از اتصال، کافی است از پانل سمت راست خود به فهرست راهنمای اصلی وب‌سایت خود بروید. اینجا جایی است که پوشه‌هایی مانند wp-content، wp-admin و سایر فایل‌های مهم مانند wp-config و htaccess را پیدا خواهید کرد.

اتصال با FTP

در مرحله بعد، می‌توانید روی هر پوشه یا فایلی که می‌خواهید نسخه پشتیبان تهیه کنید، کلیک راست کنید. پس از آن، به سادگی روی گزینه «download» کلیک کنید.

دانلود فایل

بازیابی سایت وردپرس از پشتیبان گیری

اکنون که تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس انجام شد، گام بعدی این است که در صورت مواجهه با خطای حیاتی یا به خطر افتادن سایت، آن را بازیابی کنید. حال هر عملیاتی که می‌خواهید انجام دهید. در مرحله بعد، آماده بازیابی نسخه‌های پشتیبان وردپرس خود شوید.
اگر از افزونه Duplicator Pro استفاده می‌کنید، آپلود بسته پشتیبان بسیار آسان است. به سادگی به Duplicator Pro » Import از داشبورد وردپرس خود بروید و فایل بسته را بکشید و رها کنید.

تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس

تهیه بک آپ از هر سایتی جزء واجبات است. چنانچه روزی برای سایت مشکلی ایجاد شود بدون بک آپ دیگر نمی‌توانید به کارتان ادامه دهید و تمام زحماتتان به باد می‌رود. پس یاد بگیرید که درست و دقیق نسخه پشتیبان تهیه کرده و یاد بگیرید چگونه آن را در زمانی که نیاز است استفاده کرده و برگردانید.
افزونه دوپلیکیتور پرو

سوالات متداول

به عنوان یک مالک وبسایت وردپرسی، باید از داده‌های خود در برابر رویدادهای غیرمنتظره محافظت کنید. ایجاد یک نسخه پشتیبان از وبسایت یکی از راه‌های محافظت از داده‌های مهم شما است. تهدیدات امنیتی زیادی وجود دارد که باعث به خطر افتادن سایت شده و منجر به از دست رفتن اطلاعات می‌شود.
روش ۱: پشتیبان گیری از سایت وردپرسی با استفاده از یک افزونه (توصیه می شود) روش ۲: تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس بصورت دستی با استفاده از cPanel روش ۳: پشتیبان گیری دستی از پایگاه های داده وردپرس روش ۴: پشتیبان گیری دستی از یک سایت وردپرس با استفاده از FTP
Duplicator بهترین افزونه برای این منظور است.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.