
امروزه یکی از مهمترین بخش سایت، سئو و بهینه سازی آن است. سئو یکی از مهمترین مسائلی است که هر وبسایتی با توجه به ساختار و استراتژی های خودش به آن نیاز دارد. همه مدیران وب سایت به دنبال بهترین افزونه سئو وردپرس هستند تا بهینه سازی داخلی سایت را به حداکثر برسانند. وردپرس، یکی از بهترین سیستمهای مدیریت محتوا از دید سئو میباشد که در میلیونها وبسایت، مورد استفاده قرار گرفته است. بدون شک از میان صدها افزونه مختلف سئو انتخاب بهترین افزونه سئو برای کاربران کار بسیار دشواریست. در این مقاله قصد داریم امکانات و ویژگیهای چند افزونه سئو وردپرس را معرفی کنیم و به بررسی عملکرد هر کدام از آنها بپردازیم.
بهترین افزونه سئو
آنچه به اختصار در این مقاله خواهید خواند:
- معیارهای انتخاب بهترین افزونه سئو وردپرس چیست؟
- معرفی 2 افزونه Yoast SEO و Rank mathe
- مقایسه افزونه Rankmath با yoast seo
معیارهای انتخاب بهترین افزونه سئو وردپرس چیست؟
وبمستران برای انتخاب قویترین و بهترین پلاگین سئو وردپرس یک سری معیارها را در نظر دارند. که در ادامه به بررسی این معیارها میپردازیم.
- آپدیت شدن منظم افزونه براساس الگوریتم های گوگل
- میزان محبوبیت و نصب فعال آن
- نصب و راه اندازی آسان
- دارای امتیاز بیشتر در مخزن وردپرس
- دارای امکانات و قابلیت های کاربردی
- سازگاری با زبان فارسی
معرفی 2 افزونه Yoast SEO و Rank mathe
افزونه yoast seo

Yoast SEO یکی از محبوبترین و حرفه ایترین افزونه سئو وردپرس و بهینه سازی مطالب، محتوا و محصولات ووکامرس می باشد که از آن می توانید در وب سایت های وردپرسی خود استفاده کنید. این افزونه سال ها به عنوان بهترین افزونه سئو وردپرس شناخته میشود و با ارائه راهنمایی ها ، پیشنهاد ها و راهکار های مناسب می تواند رتبه سئوی وب سایت شما در موتور های جستجو نظیر گوگل ، یاهو ، بینگ و.. را بهبود بخشد
افزونه yoast seo در حال حاضر در بیش از 5 میلیون وب سایت نصب و فعال میباشد و توانسته امتیاز 4.9 از 5 را دریافت کند. از قابلیتهای برجسته این افزونه میتوان به بررسی کلید واژههای وب سایت، بهینه سازی پیوند یکتا ، نمایش پیشنهادات و راه کارهای ویژه برای بهبود نتایج وب سایت و همچنین تکنولوژی نمایش کلمات کلیدی که بیش از همه مورد استفاده قرار میگیرند اشاره نمود.
یواست سئو به شما میگوید که چگونه پست سئو شده بزارید. لینک دادن کلمات کلیدی، افزودن عکس همراه با تگ alt شامل کلمات کلیدی سایت، متای توضیحات، نسبت کلمه کلیدی به کلمات و محتوای سایت، لینک های درونی و بیرونی سایت، کلید واژه کانونی باید در عنوان، لینک و متای توضیحات سایت ذکر شود.
انتخاب عنوان سئو، توضیحات متا، کلمه کلیدی و… از کارهایی هست که باید برای مطالب خود انتخاب کنید و این افزونه آنها را تحلیل کرده و به شما اخطار میدهد که این مورد مثلا برای قسمت کلمه کلیدی مناسب نمیباشد و باید آن را اصلاح کنید حتی در قسمت خوانایی، مطالب شما را از نظر زیبایی و مخاطب پسند بودن نیز تحلیل میکند و به شما کمک میکند مطالب خود را زیباتر و با محتوای مناسب انتشار دهید.
افزونه yoast seo در دو نسخه رایگان و پولی ارائه شده است که در ادامه امکانات و ویژگی های هر دو نسخه را بررسی میکنیم.
امکانات افزونه Yoast SEO
- بهینهسازی بر اساس کلمات یا عبارات کلیدی و مترادف آنها؛ در این افزونه شما میتواند کلمه یا عبارت کلیدی که میخواهید آن مطلب بر آن اساس رتبهبندی شود را مشخص کنید. این افزونه محتوای شما را چک میکند تا مشخص کند آیا به میزان کافی از آن عبارت استفاده کردهاید یا خیر. در نسخه پرمیوم، علاوه بر این مورد، برحسب تمام حالتهای مختلف آن عبارت یا کلمه نیز آنالیز میکند.
- بهینهسازی محتوا برای کلمات مرتبط (فقط در نسخه پرمیوم)؛ در نسخه رایگان شما میتوانید تنها یک عبارت کلیدی مشخص کنید اما در نسخه پرمیوم این امکان وجود دارد که چند کلمه مرتبط را بهعنوان کلمات کلیدی آن مطلب تعیین کنید و درنتیجه مخاطبان بیشتری را جذب کنید.
- پیشنهاد لینکسازی داخلی(فقط در نسخه پرمیوم)؛ نسخه پرمیوم این افزونه این قابلیت را دارد که متن شما را آنالیز کند و پیشنهاد دهد به کدامیک از محتوایی که منتشر کردهاید لینک دهید.
- پیشنمایش صفحه شما در نتایج جستجو گوگل بر روی دسکتاپ و موبایل؛ بدین ترتیب میتوانید بررسی کنید آیا مطلب شما جذاب استریا خیر.
- مدیریت ریدایرکت صفحات (فقط نسخه پرمیوم).
- سازگاری با ویرایشگرهای WordPress
- پیشنمایش صفحه شما در شبکههای اجتماعی فیس بوک و توئیتر (فقط نسخه پرمیوم).
- ارائه پیشنهاداتی جهت بهبود خوانایی مطالب.
- کنترل کامل بر روی Breadcrumbs
- بهینهسازی محتوا برای گوگل و شبکههای اجتماعی.
- امکان تعیین عنوان و توضیحات.
- بررسی تعداد لینکهای داخلی و خارجی متن.
- امکان شناسایی متون تکراری یا Duplicate content و مشخص کردن کنونیکال برای رفع این مشکل.
- مدیریت مسائل فنی سایت؛ با این افزونه شما قادر به مدیریت مسائل فنی همچون ویرایش فایلهایtxt و .htaccess، ساخت Sitemap و اتصال آن به کنسولهای جستجوی گوگل و وبمستر بینگ و موارد فنی دیگر خواهید بود.
- بهروزرسانی افزونه؛ بهروز بودن افزونه سئو بسیار مهم است چراکه، گوگل 500-600 بار در سال الگوریتمهایش را بهروزرسانی میکند! نسخه پرمیوم این افزونه هر 2 هفته آپدیت میشود، اما در نسخه رایگان زمان بیشتری میبرد.
- رابط کاربری کاربرپسند و نمایش بهینه بودن محتوا از لحاظ سئو و خوانایی با رنگهای قرمز، نارنجی و سبز.
- بررسی خوانایی متن، (در فارسی قابلیت پایینی دارد)
- کمک به noindex کردن صفحات در صورت نیاز، (جلوگیری از بررسی محتوای یک صفحه توسط موتور جستجو)
- کمک به ویرایش فایل های htaccess و robot.txt مربوط به ایندکس صفحات سایت
- و…
برای یادگیری تنظیمات صحیح و اصولی افزونه yoast حتما مقاله آموزش رایگان سئو وردپرس با yoast seo را مطالعه کنید.
افزونه رنک مث Rankmath

دومین افزونه سئو وردپرس که سازندگان افزونه از آن به عنوان یک چاقوی سوئیسی همه کاره یاد میکنند، افزونه Rankmath است. این افزونه در حال حاضر بیش از 900 هزار نصب فعال دارد.
دلیل اینکه اکنون این افزونه به عنوان بهترین افزونه سئو وردپرس شناخته شده، امکانات و رابط کاربری ساده این افزونه بود یعنی افزونه رنک مث حتی نسخه رایگانش که در مخزن وردپرس موجود هست امکانات بیشتری نسبت به یواست سئو دارد و از لحاظ عملکرد توانسته چند قدمی جلوتر از یواست سئو برود مثلا برای مدیریت کردن ریدارکتها در وردپرس شما باید نسخه پرو افزونه یواست سئو رو خریداری کنید. اگر این کار رو انجام ندهید باید به جز افزونه یواست سئو از افزونه دیگه برای ریدایرکت کردن استفاده کنید. اما افزونه رنک مث اومده و حتی قابلیت ریدایرکت کردن رو هم در نسخه رایگانش قرار داده.
افزونه رنک مث نسخه رایگانش قابلیتهای بسیار خوب و کاربردی داره و کار اکثر سایتهای وردپرسی رو راه میندازه ولی اگر در هر صورتی نیاز به یکسری قابلیت های بیشتر این افزونه داشتید میتونید نسخه پرو آن را از سایت اصلی خریداری کنید. اگر بخواهیم چند نمونه از قابلیتهای افزونه رنک مث پرو رو نام ببریم میتونیم به لیست زیر اشاره کنیم
قابلیتهای نسخه رایگان:
- تعیین عنوان سئو و متا دیسکریپشن: امکان ایجاد فرمت آماده که به صورت خودکار به متن اعمال میشود و همچنین تنظیم دستی عنوان و توضیحات سئو برای هر محتوای مجزا
- تنظیم توضیحات شبکههای اجتماعی: امکان کنترل متن و عکس مورد استفاده در هنگام به اشتراک گذاری در فیسبوک و توئیتر
- آنالیز کلمه کلیدی هدف (با امکان تعریف چند کلمه): امکان انتخاب و تعریف یک یا چند کلمه کلیدی و بررسی میزان بهینه بودن محتوا برای کلمات کلیدی تعریف شده بر اساس تحقیق کلمات کلیدی
- نقشه سایت XML: امکان ایجاد یک نقشه سایت XML، با داشتن امکانات بیشتر نسبت به نقشهساز پیشفرض وردپرس
- دادههای ساختار یافته / اسکیما: تنظیم و تعریف چارچوب کلی اسکیما(Schema) برای سایت و همچنین امکان کنترل ویژگیهای اسکیما به طور مجزا برای هر بخش محتوایی
- گوگل سرچ کنسول: امکان اتصال گوگل سرچ کنسول (Search Console) به وبسایت و ثبت خودکار نقشهی سایت و امکان مشاهده مستقیم آنالیز سرچ کنسول در داشبورد وردپرس
- برِدکرامب (Breadcrumb): اضافه کردن خودکار بردکرامب به سایت
- شمارنده لینک: شمارش خودکار لینکهای داخلی و خارجی محتوا
- مدیریت بازنشانیها(Redirections): ایجاد و مدیریت بازنشانیهای 301 و 302
- مانیتورینگ خطای 404: رصد و بررسی سایت برای یافتن خطاهای 404
- گوگل آنالیتیکس: اضافه کردن کد رهگیری گوگل آنالیتیکس و مشاهده اطلاعات
- سئوی ووکامرس پایه: تنظیم عنوان و توضیحات محصولات فروشگاهی
- سئوی محلی و گراف دانش: امکان بهینهسازی سایت برای سئو محلی (تنها برای یک لوکیشن رایگان است)
- سئو تصاویر: بهبود سئوی تصاویر و تنظیم خودکار متن جایگزین و تگهای عنوان
- پیشنهاد لینک داخلی: پیشنهاد محتوای موجود در سایت به کاربر، در هنگام نگارش یا ویرایش متن برای تنظیم لینکهای داخلی و ارجاع به صفحات مرتبط
قابلیتهای نسخه پولی:
- ردیابی رتبه سایت در هر کلیدواژه: بررسی و ردیابی رتبه سایت و عملکرد آن برای هر کلیدواژه در ۱۲ ماه اخیر (قابلیت استثنایی)
- نقشه سایت برای سئوی اخبار گوگل
- امکان تعریف بیش از یک لوکیشن برای سئوی محلی
- مدلهای اسکیمای از پیش تعریف شده بیشتر
- امکان اضافه کردن گوگل ترندز (Google Trends)
- نقشه سایت برای سئوی ویدئوی گوگل
- تاریخچه دستاوردهای گوگل ادسنس (Google AdSense)
- اضافه کردن خودکار واترمارک به عکسهای شبکههای اجتماعی
یکی از مزایای رنک مث این است که تمام این قابلیتهای آن به صورت انتخابی هستند و کاربر میتواند با توجه به نیاز خود به راحتی هرکدام از اینها را فعال و یا غیرفعال کند، این ویژگی در افزونه سئو یوست موجود نیست.
مقایسه افزونه Rankmath با yoast seo

در قسمت بالا هر مورد کدام از افزونه ها به به صورت کامل توضیح دادیم و امکانات و ویژگی های هر کدام را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دادیم . حال به مقایسه دو افزونه میپردازیم و در آخر بهترین افزونه سئو وردپرس را انتخاب میکنیم.
بررسی نحوه نصب
نصب و فعال سازی افزونهها تقریبا مشابه یگدیگر است، علاوه بر این هر دو افزونه پس از فعال شدن بخش جدیدی در نوار کناری داشبورد وردپرس شما ایجاد می کنند. در اینجا میتوانید ویژگیهای مختلف پلاگین را تنظیم کرده و نحوه بهینه سازی محتوای شما برای افزایش ترافیک ارگانیک را پیکربندی کنید.
به طور کلی، Rank Math در مقایسه با Yoast SEO بسیار کاربرپسندتر است، این موضوع برای کاربران بدون تجربه در زمینه SEO بسیار مهم است.
رابط کاربری
تا آنجا که به رابط کاربری مربوط میشود، Yoast SEO بیشتر از زیبایی به عملکرد توجه دارد. اما در واقع به نظر میرسد رابط کاربری Yoast SEO کمی غیر منعطف و بی روح است و به شما کمک چندانی نمیکند.این امر میتواند برای مبتدیان جالب و ایده آل نباشد، به ویژه هنگامی که شخص به زیبایی اهمیت بیشتری دهد. Rank Math یک رابط بصری جذاب را اجرا میکند، که نه تنها مدرن به نظر میرسد بلکه احساسات و تجربه کاربر را نیز افزایش میدهد.
قسمت سئو و آنالیز افزونه
رنک مث امکانات بیشتری ارائه میدهد. این پلاگین شامل چهار بخش است که هر کدام از آن بخشها قسمتهای مختلف وبسایتمان را بررسی میکنند. اما یوست امکانات کمتری در این مورد دارد. پس به طور کلی رنک مث قابلیت بیشتری برای تجزیه و تحلیل خوانایی و سئو وبسایت در اختیار ما قرار میدهد. یک نکته جالب درباره رنک مث این است که ما میتوانیم در بخش شبکههای اجتماعی، تصویر و متا دیتا برای فیسبوک و تویتر ارائه دهیم ولی در پلاگین یوست نمیتوانیم تنظیمات خاصی برای شبکههای اجتماعی تعیین کنیم و حتما برای دسترسی به این بخش باید مبلغی بپردازیم.
نقشه سایت XML
نقشههای سایت XML توسط رباتهای موتور جستجو و خزنده های وب استفاده می شود، تا از طریق همه پستها و صفحات مختلف در وب سایت شما حرکت کنند و آنها را به درستی در پایگاه داده موتور جستجو فهرست بندی کند. بدون نقشه سایت XML ، این رباتها ممکن است برخی از پستهای سایت شما را از دست بدهند، در نتیجه هرگز در SERP نمایش داده نمیشود. در این امر هم Yoast SEO و هم Rank Math به شما امکان میدهند با فشار یک دکمه نقشه سایت XML ایجاد کنید. این امر هیچ سردردی برای شما ایجاد نخواهد کرد و خوب است که با هر یک از افزونهها همراه باشید.
سئو WooCommerce
هم یواست و هم رنک مث جفتشون از ووکامرس پشتیبانی میکنن و قسمتهای مربوط به ووکامرس رو براتون سئو سازی میکنن. افزونه Rank Math قابلیت SEO WooCommerce را کاملاً رایگان ارائه میدهد، در حالی که این قابلیت به عنوان یک ویژگی برتر در Yoast SEO قفل شده است.
کلمه کلیدی کانونی
قابلیت بعدی کلمه کلیدی کانونی هست که ما حتی تو نسخه رایگان Rankmath هم میتونیم تا پنج کلمه کلیدی کانونی اضافه کنیم در صورتی که این قابلیت توی نسخه پولی یوئست سئو در دسترس هست و در نسخه رایگان فقط امکان یک کلمه برای ما فراهم هست.
قابلیت NoFollow کردن لینک های خارجی و ردیابی صفحات 404
امکان NoFollow و مانیتور 404 در رنک مث
امکان No Follow کردن لینکها و ردیابی صفحات 404 هم دو تا قابلیت باحال تو افزونه رنک مث هستن که توی یواست در دسترس نیست.
بهترین افزونه سئو وردپرس
قابلیتهای این دو افزونه رو باهم بررسی کردیم! پس به طور کلی طبق بررسیهایی که داشتیم به این نتیجه میرسیم که رنک مث برای سئو وبسایتمان پلاگین بهتری است زیرا قابلیتهای بیشتری نسبت به یواست سئو دارد، خصوصا در مقایسه نسخههای رایگان این دو افزونه. در واقع چیزی که رنک مث را نسبت به یواست ارجحیت میدهد و توانسته عنوان بهترین افزونه سئو را به خود اختصاص دهد این است که تمام مشکلات و کاستیهای یواست را در نسخه خود برطرف کرده و همچنین امکانات رایگان بیشتری به کاربران خود ارائه میدهد. پس پیشنهاد ما برای انتخاب بهترین افزونه سئو وردپرس، افزونه Rankmath هست چرا که میتونید به طور رایگان قابلیتهایی رو تجربه کنید که حتی بعضا تو نسخه پولی یواست سئو هم این قابلیت در دسترس شما نیست! در نهایت از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
خرید محصولات حرفه ای وردپرس
رعد آموز 7 ماه عضو همیار وردپرس
واقعا مطالب آموزشی شما عالی هستن خیلی ساییتون عالی هست و کمک های زیادی به من در رسیدنم به موفقیت کرده با تشکر از زحمات گروه شما.
Mad Graphic 4 سال عضو همیار وردپرس
اگر رنک مث بهتره چرا خودتون از یواست استفاده میکنید. نصب رنک مث و انتقال کوچ از یواست بسیار ساده ست چرا شما از رنک مث استفاده نمیکنید؟ رنک مث افزونه ی خوبیه ولی بهتر بود به باگهایی که داشته و هنوزم داره اشاره میکردید.