ساخت سایت رایگان فقط در ۲۹ دقیقه!

ساخت سایت رایگان

در روزگاران گذشته صاحبان کسب‌وکار به شکل سنتی و در قالب رسانه‌های مختف، ازجمله روزنامه، رادیو و تلویزیون سعی می‌کردند تا به کسب‌وکار خود رونق ببخشند. این اقدام صرف‌نظر ازاینکه تا چه میزان باعث موفقیت می‌شد، هزینه بسیار بالایی را به همراه داشت. با گذشت زمان و پیشرفت فناوری در زمینه‌های گوناگون به‌خصوص اینترنت، همه‌چیز تغییر کرد. شکل تبلیغات و بازاریابی نیز به‌طور گسترده‌ای دچار تغییر شد. امروزه بسیاری از کارشناسان در حوزه‌های مختلف شغلی معتقدند کسب‌وکاری که در بستر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی حضور پررنگ‌تر و موثرتری داشته باشد، به موفقیت‌هایی عظیم می‌رسد. ساخت سایت و تولید محتوای ارزشمند در آن می‌تواند نقش عظیمی در دیده‌شدن تجارت و کسب‌وکار شما داشته باشد. بسیاری از افراد اعتقاد دارند ایجاد سایت دردسرهای زیادی دارد و نمی‌توان به‌راحتی یک سایت ساخت؛ اما طی این مطلب به شما ثابت خواهیم کرد که با برنامه‌ریزی درست و اهداف مشخص می‌توانید خیلی ساده یک سایت طراحی کرده و کار خود را در سریع‌ترین زمان ممکن به موفقیت برسانید.

ساخت سایت رایگان فقط در ۲۹ دقیقه!

مراحل ساخت سایت

بگذارید پیش از آنکه مراحل ایجاد سایت را شرح دهیم، یک چیز را برای شما کاملا مشخص کنیم؛ هرچقدر که برای سایت خود بیشتر ارزش قائل باشید و به آن اهمیت دهید، بیشتر در کار خود موفق خواهید بود و به سوددهی می‌رسید. ابتدا هدف خود را از ایجاد یک سایت مشخص کنید و در ادامه جهت دیده‌شدن آن تمام تلاش خود را به‌کار بگیرید. در ادامه قصد داریم مراحل ساخت سایت را برای شما مخاطبان عزیز شرح دهیم.

1. مشخص کردن هدف 

برای هر شغل و کسب‌وکار باید سایتی مناسب با آن را طراحی کرد؛ به‌طورمثال یک فرد موفق در حوزه ساخت مبل نیاز به سایتی جهت معرفی نمونه کار و کیفیت تولیداتش دارد. طبیعتا چنین فردی نیاز نیست که سایت مدنظرش را به شکل فروشگاهی طراحی کند. به همین دلیل در گام نخست تولید سایت باید هدف را مشخص کرد و مطابق با آن پیش رفت. یک وب سایت ممکن است دارای اشکال و فرم‌های مختلفی باشد که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به وب سایت‌های هنری، شرکتی، فروشگاهی، تبلیغاتی و شخصی اشاره کرد. توجه داشته باشید که اگر قصد دارید تجارت خود را به دیگران معرفی کنید، تنها قالب مشخصی را انتخاب کنید تا کاربر در همان نگاه نخست کاملا پی ببرد که هدف سایت چیست و چه موضوعی را دنبال می‌کند.

مراحل ساخت سایت
مراحل ساخت سایت

2. تعیین یک الگوی مشخص و موفق 

هنگام ساخت سایت جهت رسیدن به موفقیت باید به دو نکته توجه داشته باشید؛ یک اینکه سعی کنید خلاقیت داشته باشید و دو اینکه از سایت‌های موفق دیگری که در زمینه شغلی شما فعالیت دارند و به موفقیت رسیده‌اند الگو بگیرید. الگوگرفتن از سایت‌های موفق رقیب می‌تواند کمک زیادی برای شما باشد. شما می‌توانید از نقاط مثبت این سایت‌ها الگوبرداری کرده و در بخش نظرات با توجه به کامنت‌های کاربران به نقطه ضعف‌های آنان نیز پی ببرید. برآیندگرفتن از نقاط قوت و ضعف سایت‌های رقیب می‌تواند به فرآیند رسیدن شما به موفقیت سرعت بالایی هدیه کند.

3. استفاده از وب سایت‌ساز مناسب

انتخاب وب سایت‌ساز مناسب یکی از مهم‌ترین مراحل ایجاد سایت محسوب می‌شود که باید توجه ویژه‌ای به آن داشت. شاید اکنون این سوال در ذهن شما ایجاد شود که وب سایت‌ساز چیست؟ وب‌ سایت‌ساز که با عناوینی همچون CMS یا سیستم مدیریت محتوا نیز شناخته می‌شود، پلتفرمی به‌حساب می‌آید که به‌واسطه آن قادر به ساخت و شخصی‌سازی سایت خود هستید. توجه داشته باشید وب سایت‌سازهای زیادی در بستر اینترنت وجود دارند که دارای تنوع مختلفی هستند. اگر در انتخاب سیستم مدیریت محتوای خود بادقت عمل نکنید، با مشکلات بزرگی در ادامه مواجه خواهید شد که ممکن است علاوه‌بر هزینه، صدمات جبران‌ناپذیری نیز به سایت شما وارد کند.

4. اهمیت زیاد قالب سایت

گوگل طی سالیان اخیر با راه‌اندازی الگوریتم‌های مختلف نشان داد به سایت‌هایی اهمیت می‌دهد که برای کاربران اینترنت مفید باشند و موردپسند آنان قرار بگیرند. به‌طورکلی جهت کاربرپسند بودن سایت خود باید به دو مورد توجه کنید: 1. ارائه محتوای جذاب و منحصربه‌فرد 2. قالب و طراحی زیبای سایت. اگر بعد از ساخت سایت یک کاربر وارد آن شود و در دید نخست شاهد قالبی زشت و نامنظم باشد، خیلی سریع سایت را ترک می‌کند. با خروج کاربران عملا گوگل پس از مدتی سایت و محتوای شما را بی‌ارزش تلقی کرده و در کلمات کلیدی مختلف رتبه خوبی را برای شما درنظر نمی‌گیرد.

در سالیان گذشته جهت طراحی قالب ابتدا طرحی اولیه می‌ساختند و سپس به‌واسطه کدهایی خاص شروع به طراحی سایت می‌کردند؛ اما طی سالیان اخیر همه‌چیز آسان‌تر شده و شما می‌توانید به‌راحتی از قالب‌های آماده‌ای که وجود دارند استفاده کرده و وب سایت خود را راه بی‌اندازید. در ادامه و با پیشرفت سایت خود می‌توانید شروع به ساخت قالبی منحصربه‌فرد کرده و بیش‌ازپیش مخاطبان خود را راضی کنید. توجه داشته باشید که امروزه بخش اعظمی از کاربران به‌واسطه گوشی و تبلت از فضای اینترنت بهره می‌برند؛ بنابراین هنگام انتخاب قالب حتما سعی کنید گزینه‌ای را انتخاب کنید که در این دستگاه‌ها نیز ظاهر خوب و جذابی داشته باشد.

اهمیت زیاد قالب سایت
اهمیت زیاد قالب سایت

5. انتخاب دامنه

دامنه درواقع نامی است که برای سایت خود ثبت می‌کنید. دامنه از دو بخش اصلی تشکیل شده که به‌عنوان پسوند و نام شناخته می‌شوند. انتخاب دامنه خوب نقش بسزایی در موفقیت وب سایت شما خواهد داشت؛ بنابراین دراین‌مورد حتما هوشمندانه عمل کنید. بسیاری از متخصصان سئو اعلام‌ کرده‌اند بهترین راه جهت بهبود رتبه و رنک، انتخاب یک دامنه عالی است. به‌طور کلی برای یک دامنه خوب باید موارد زیر را درنظر بگیرید:

  • در آغاز و پایان نام دامنه نمی‌توانید از خط تیره استفاده کنید.
  • دامنه سایت را تا حد ممکن به شکل کوتاه و ساده درنظر بگیرید.
  • از به‌کاربردن اعداد و حروف در دامنه خودداری کنید.

6. تولید محتوای ارزشمند و کابردی

اگر بگوییم محتوا مهم‌ترین مرحله در ساخت سایت است، به‌هیچ‌وجه اغراق نکرده‌ایم. محتوا قلب تپنده سایت شما محسوب می‌شود. بگذارید مثالی درباره اهمیت محتوا برای وب سایتتان بزنیم؛ فردی را درنظر بگیرید که هرروز ورزش کرده و با تمرینات جدید و تغذیه مناسب به سلامت جسمی و قلب خود کمک می‌کند. حال اگر این فرد این تمرینات مفید را کنار بگذارد و روی به کشیدن سیگار بیاورد، خیلی زود سلامتی‌اش وارد خطر شده و قلبش به مرور زمان دچار مشکل می‌شود. محتوای خوب به مانند تغذیه مناسب و تمرینات منظم برای سایت شما مفید است و جایگاه شما را نزد گوگل بهبود می‌بخشد؛ اما محتوای بد و بی‌ارزش به مانند دود سیگار مضر بوده و توسط گوگل شناسایی می‌شود. زمانی که گوگل پی ببرد سایت شما در مهم‌ترین فاکتور رتبه‌بندی و ارزش‌گذاری‌اش کم‌کاری کرده‌ است، خیلی سریع روی از شما برمی‌گرداند.

تولید محتوای ارزشمند و کابردی
تولید محتوای ارزشمند و کابردی

اکنون ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که یک محتوای خوب دارای چه ویژگی‌هایی است؟ محتوای تولیدی در سایت شما بستگی به کسب‌وکارتان دارد و باید به آن مرتبط باشد تا به نتیجه دلخواه برسید. در درجه بعد توجه داشته باشید که به‌اندازه تولید محتوا کنید. باور غطلی وجود دارد مبنی‌ بر آنکه هرچه یک محتوا طولانی‌تر باشد، ارزش آن نزد گوگل بیشتر است؛ این یک باور کاملا غلط است. تحقیقات مختلف نشان داده که کاربران به‌دنبال محتوایی هستند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ سوالات آن‌ها را بدهد؛ بنابراین بعد از ساخت سایت حتما به فکر محتوای جذاب و درعین‌حال مفید باشید تا بتوانید مخاطبان خود را راضی نگه دارید.

ساخت سایت فروشگاهی

ساخت سایت فروشگاهی با دیگر سایت‌ها کمی تفاوت دارد و جهت رسیدن به موفقیت در زمینه طراحی این سایت‌ها باید به یکسری نکات جزئی و درعین‌حال مهم توجه داشته باشید. در ادامه قصد داریم ضمن شرح مراحل مختلف ساخت یک سایت فروشگاهی، به استراتژی‌های مختلف آن نیز شاره کنیم. شاید در ظاهر این مراحل مشابه با مراحل ساخت سایت باشد که پیش‌تر راجع به آن‌ها صحبت کردیم؛ اما در بطن آن شاهد تفاوت‌هایی هستیم که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

ساخت سایت فروشگاهی
ساخت سایت فروشگاهی

1. انتخاب هاست خوب

جهت ساخت سایت در زمینه فروشگاه، انتخاب هاست خوب نقش مهمی را ایفا می‌کند. کاربران پس از ورود به سایت‌های فروشگاه‌های اینترنتی، در کنار طراحی، به سرعت سایت نیز توجه ویژه‌ای دارند. اگر یک فروشگاه اینترتی محصولات خوب و محتوای ارزشمندی داشته باشد، اما دارای سرعت لود بالایی نباشد، از سوی مخاطبان طرد شده و خیلی زود توسط گوگل کنار گذاشته می‌شود. یکی از راه‌های افزایش سرعت لودینگ این‌ سایت‌ها، انتخاب یک هاست مناسب و قدرتمند است. در ساخت سایت برای فروشگاه باید به این نکته توجه داشت که این سایت‌ها معمولا مورد استقبال کاربران زیادی قرار می‌گیرند؛ به همین دلیل نیز هاست موردنظر باید آنقدر قدرتمند باشد که قادر به ساپورت بازدیدهای بالا باشد و دچار مشکل نشود.

2. انتخاب نام مناسب 

نام سایت یک فروشگاه اینترنتی باید خاص و متناسب با زمینه فعالیت شما باشد. سعی کنید نامی را برای فروشگاه خود انتخاب کنید که نمونه مشابهی نداشته باشد تا کاربران را دچار اشتباه نکند. درمجموع انتخاب دامنه موضوع بسیار پراهمیتی است که باید تحقیق کافی روی آن صورت بگیرد تا با گذر زمان با مشکلاتی در این زمینه مواجه نشوید.

3. سادگی 

هیچ‌گاه فاکتور سادگی طراحی و ظاهر را جهت ساخت سایت برای فروشگاه از یاد نبرد. نگذارید مخاطب پس از ورود به سایت شما دچار سردرگمی شود. ایجاد حس سردرگمی در مخاطب باعث می‌شود که او خیلی زود خسته شده و سایتتان را ترک کند. هر آن چیزی که فکر می‌کنید مخاطب ممکن است بیشتر به آن نیاز داشته باشد، در دسته‌بندی مشخص قرار دهید تا به‌راحتی در دسترس قرار بگیرد. سادگی یکی از کلیدهای رسیدن به موفقیت برای سایت‌های فروشگاهی است.

4. توجه ویژه به نظرات کاربران

موفقیت سایت و فروشگاه شما در گرو رضایت مخاطبانتان است. پس از ساخت سایت و طراحی بخش نظرات، حتما به کامنت‌ها، انتقادات و پیشنهادات مخاطبان خود توجه ویژه‌ای داشته باشید. کاربران فروشگاه‌های اینترتی در بخش نظرات از تجربیات خرید خود سخن گفته و به نقاط قوت و ضعف شما اشاره می‌کنند. با بررسی این نظرات می‌توانید ضمن حفظ کاربران کنونی و افزایش رضایت آن‌ها، به نقاط ضعف خود نیز پی برده و در جهت اصلاح آن‌ها اقدام کنید.

توجه ویژه به نظرات کاربران
توجه ویژه به نظرات کاربران

5. استفاده از تصاویر باکیفیت

در فروشگاه‌های حضوری یا فیزیکی مشتری می‌تواند به‌راحتی محصول مدنظر خود را بررسی کرده و در صورت رضایت آن را خریداری کند؛ اما در فروشگاه‌های اینترنتی این‌چنین نیست و خریدار باید با مشاهده تصاویر و تحقیق، نسبت به خرید محصول مدنظرش اقدام کند. در راستای این موضوع باید از تصاویری با کیفیت بالا استفاده کرد تا کاربر ترغیب به خرید کالا یا محصول مورد نظر شود. پس از ساخت سایت و انتخاب تصاویر باکیفیت، حتما توجه کنید که این تصاویر حجم چندان بالایی نداشته باشند. حجم بالای تصاویر باعث می‌شود که سرعت آن صفحه و درمجموع کل سایت دچار افت شود.

6. پرداخت آسان

پیچیده بودن فرآیند خرید از یک فروشگاه اینترنتی می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به شما وارد کند؛ بنابراین فرآیند خرید و دسترسی به درگاه‌های پرداخت را تا حد امکان برای کاربران خود ساده کنید. امروزه دلیل اصلی موفقیت برنامه‌های پرداختی مختلف، مربوط به سادگی در استفاده آن‌ها می‌شود؛ به همین دلیل حتما به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشید. با مراجعه به فروشگاه‌های اینترنتی موفق می‌توانید الگوی مناسبی را در این زمینه برای سایت خود پیدا کنید.

7. تولید محتوا

تولید محتوا یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت سایت است که پیش‌تر راجع به آن صحبت کردیم. تولید محتوای خوب و کاربردی به همان میزان می‌تواند برای یک فروشگاه اینترنتی نیز واجب و حیاتی باشد. در درجه اول با نگارش مقالات و مطالب سئوشده می‌توانید ارزش سایت خود را نزد گوگل ثابت کرده و به رتبه‌های فوق‌العاده‌ای دست پیدا کنید. در درجه بعدی حتما در صفحه معرفی محصول، توضیحاتی در مورد آن ارائه دهید تا کاربر به درک بالاتری از محصول مدنظر برسد. در فروشگاه‌های حضوری مشتری به‌راحتی کالای مورد نظرش را بررسی کرده و نسبت به خرید آن اقدام می‌کند، اما در فروشگاه‌های اینترنتی تصاویر و همین توضیحات مربوط به محصول هستند که می‌توانند کاربران را تا حد زیادی به سمت خود جلب کنند و منجر به فروش شوند.

سخن پایانی

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، مشخص گردید در دوران کنونی اینترنت نقش مهمی در رونق کسب‌وکار دارد و افراد جهت رسیدن به موفقیت می‌توانند با ساخت سایت و پیمودن مراحل درست آن به پیشرفت‌های بزرگی دست پیدا کنند. فروشگاه‌های اینترنتی یکی از بهترین نمادهای موفقیت کسب‌وکار آنلاین به شمار می‌روند که توجه افراد زیادی را به سمت خود جلب کرده‌اند. سایت مدیر وب با یک دوره رایگان تحت عنوان دوره ساخت سایت در 29 دقیقه می‌تواند کمک بسیار خوبی برای شما در این زمینه باشد. لینک زیر پل ارتباطی شما با این دوره جذاب و کاربردی است:

شرکت در دوره رایگان ساخت سایت در ۲۹ دقیقه

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید