فریلنسینگ بین‌المللی چیست و از کجا باید شروع کنم؟

فریلنسینگ بین‌المللی چیست و از کجا باید شروع کنم؟

در عصر حاضر که با پیشرفت تکنولوژی همه‌چیز با سرعت زیاد در حال تغییر است، شغل‌ها و روش‌های کسب درآمد هم مدام تغییر شکل می‌دهند و از حالت سنتی‌ای که سال‌هاست همه به آن خو گرفته‌ایم خارج می‌شوند. حالا دیگر برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا کار کردن در جایگاه یک کارمند الزاماً نباید از خانه خارج شویم و می‌توانیم فضایی دنج و کوچک از خانه‌ی خودمان را به محل کارمان تبدیل کنیم.

یکی از روش‌های شناخته‌شده و محبوب برای کسب درآمد از خانه یا هرجای دیگری که فکرش را بکنید، فریلنسینگ یا فریلنسر شدن است. شغلی که این امکان را به شما می‌دهد تا در هر وضعیتی که راحت هستید و ترجیح می‌دهید پشت لپ‌تاپتان بنشینید و با استفاده از مهارتی که در آن تخصص دارید کار کنید و پول دربیاورید.

در مقام یک فریلنسر مهم نیست که ساکن کجا هستید. با وجود اینترنت و فضای مجازی که همه‌ی ما را در کمترین فاصله از یکدیگر قرار داده است، می‌توانید در اتاق خودتان به هر نقطه‌ای از دنیا وصل شوید و برای هر کارفرمایی در هر سرزمینی کار کنید.

اما فریلنسینگ بین‌المللی دقیقاً یعنی چه و برای ورود به این حوزه باید از چه توانایی‌هایی برخوردار بود و از کجا شروع کرد؟ پاسخ به این سوال‌ها موضوع پادکستی است که شما در حال گوش دادن به آن هستید. اما قبل از پرداختن به این پاسخ‌ها اجازه بدهید که در مورد مفاهیم فریلنسینگ و فریلنسر بودن بیشتر بدانیم.

آموزش فریلنسینگ

فریلنسینگ یعنی چه و فریلنسر چه کسی است؟

به یک بیان ساده فریلنسر بودن وقتی اتفاق می‌افتد که شما ترجیح می‌دهید به عنوان یک فرد مستقل کار کنید. یعنی  نمی‌خواهید توسط شخص یا سازمان دیگری به صورت تمام وقت یا نیمه‌وقت و با تعهد بلندمدت استخدام شوید. فریلنسر همان کسی است که زمان و فضای کاری‌اش را خودش انتخاب می‌کند و در این زمینه‌ها به کسی وابسته نیست.

ممکن است شما یک عکاس، تولیدکننده‌ی محتوا، نویسنده، مترجم یا برنامه‌نویس باشید که کارفرمای مشخصی ندارید و پروژه‌ای کار می‌کنید. در این حالت به شما فریلنسر می‌گویند. درواقع این‌طور نیست که شما با یک کمپانی خاص قرارداد ببندید که فقط برای آن‌ها کار کنید و از صبح تا عصر در اختیارشان باشید. شما کسی هستید که خودش شغلش را مدیریت می‌کند. در این حالت ممکن است پروژه‌ای کار کنید و یا هم‌زمان با چند جای مختلف مشغول همکاری باشید.

فریلنسینگ این فرصت را برای یک فرد فراهم می‌کند تا توسط شرکت‌ها و کمپانی‌ها به‌صورت پاره‌وقت یا کوتاه‌مدت استخدام شود. البته در این شرایط فرد مثل یک کارمند تمام‌وقت مزایا دریافت نمی‌کند اما به همان اندازه هم تعهدی به شرکتی که با آن در ارتباط است ندارد و بعد از اتمام پروژه و تسویه‌حساب،از آن شرکت یا کمپانی جدا می‌شود.

فریلنسیگ بین‌المللی یعنی چه؟

این روزها این سؤال که «چگونه یک فریلنسر بین‌ المللی شویم؟» ذهن فریلنسرهای زیادی را به خود مشغول کرده است. مخصوصاً در ایران که افراد با مشکلات اقتصادی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و حقوق یک شغل کارمندی یا هر درآمد دیگری به تومان، به‌سختی کفاف یک زندگی معمولی را می‌دهد. این شرایط باعث شده است که فریلنسرها تمایل داشته باشند که وارد بازراهای بین‌المللی شوند و به درآمد دلاری دست پیدا کنند. اما چطور و چگونه؟

شاید از خودتان بپرسید که چرا کارفرماهای خارجی باید با ما همکاری کنند که هم‌زبان‌شان نیستیم و فرسنگ‌ها دور از آن‌ها زندگی می‌کنیم؟ قطعاً تمایل آن‌ها به کار با ما فوایدی برای‌شان دارد. مهم‌ترین دلیلش این است که در این شرایط قیمت تمام‌شده برای آن‌ها به‌طرز چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. آن‌‌ها حاضر می‌شوند پروژه را به ما بسپرند چون در این صورت می‌توانند با هزینه‌ی کمتری کارشان را انجام دهند. اما این نکته‌ی مهم را در نظر داشته باشید که آن‌ها هزینه‌ی کمتری پرداخت می‌کنند اما شمایی که در ایران زندگی می‌کنید به دلار حقوق می‌گیرید و وقتی این مبلغ را به تومان تبدیل ‌کنید، به رقم قابل‌توجهی تبدیل می‌شود.

پس اگر در حوزه‌هایی مثل دیجیتال مارکتینگ، برنامه‌نویسی، گرافیک، رشته‌های مهندسی‌ای مثل معماری که پتانسیل دورکاری دارند، طراحی وب یا اپلیکیشن، مترجمی و…تخصص دارید و البته به دنبال رشد و توسعه‌ی مهارت‌های‌تان هستید، ورود به جهان فریلنسینگ بین‌المللی را جدی بگیرید.

برای این‌که یک فریلنسر بین‌المللی شویم به چه مهارت‌هایی نیاز داریم؟

اگرچه شما باید یک فریلنسر باشید تا وارد حوزه‌ی فریلنسینگ بین‌المللی شوید اما برای کار کردن در چنین ابعادی، باید حرفه‌ای تر شوید و مهارت‌های‌تان را بیشتر تقویت کنید تا رزومه‌ای که به کمپانی‌ها و شرکت‌های بین‌المللی ارائه می‌دهید آن‌قدری غنی باشد که آن‌ها به همکاری با شما تمایل پیدا کنند.

به‌طور کلی مهارت‌های موردنیاز برای فریلنسری به دو دسته تقسیم می‌شوند :

مهارت سخت یا Hard Skill   که در واقع همان توانمندی و تخصص شماست که می‌خواهید با استفاده از آن پروژه بگیرید و مهارت نرم یا Soft Skill   که شامل مهارت‌هایی مثل متقاعد‌سازی، گزارش‌نویسی، مذاکره و…هستند و باید حتماً آن‌ها را بلد باشید تا بتوانید پروژه بگیرید. اما در فضای بین‌المللی قطعاً شما به توانمندی‌های بیشتری نیاز دارید چون دنیا پر از فریلنسر است و شما باید آن‌قدر جذاب باشید که در این دریای پهناور غرق نشوید و به چشم بیایید.

با این اوصاف برای موفقیت در حوزه‌ی فریلنسینگ بین‌المللی باید مهارت‌های بیشتری کسب کنید. مهارت‌هایی مثل:

ساخت پرزنتیشن و ارائه‌ی آن: شما باید یاد بگیرید که چطور پروپوزال خدمات‌تان را برای مشتری آماده کنید. طوری که مشتری بعد از دیدن آن تصمیم بگیرد که شما را به هر کس دیگری ترجیح دهد.

ساخت پورتفولیو و وبسایت حرفه‌ای: پورتفولیو و وبسایت جزء ابزارهایی هستند که یک فریلنسر حرفه‌ای باید آن‌ها را داشته باشد. چون شما تنها با یک پورتفولیوی خوب می‌توانید اعتماد مشتری را به دست بیاورید و با داشتن یک وب سایت حرفه‌ای به اعتبار خودتان اضافه می‌کنید.

یادگیری استراتژی‌های قیمت گذاری و بازاریابی: یک حقیقت پنهان وجود دارد و آن این است که تخصص ما بدون فروش کوچکترین اهمیتی ندارد. اگر ما نتوانیم خدمات خود را بفروشیم، هرگز درآمد دلاری هم نخواهیم داشت. درواقع هرچقدر هم که متخصص باشیم، به تکنیک‌های بازاریابی و استراتژی‌های قیمت‌گذاری نیاز داریم تا بتوانیم خدمات خودمان را به خوبی بفروشیم.

یادگیری تبلیغات موثر: بعد از گرفتن پروژه‌های اولیه شما باید باد بگیرید که چطور تبلیغات کنید تا فروش و درآمدتان افزایش پیدا کند و بدانید که چطور خدمات خود را با تبلیغات موثر بفروشید.

تفاوت یک فریلنسر عادی با درآمد ماهیانه 200 دلار با فردی که ماهیانه 2000 دلار و حتی بیشتر درآمد دارد، دقیقا همین چند موضوعی است که به آن‌ها اشاره کردیم. اما اگر یک فریلنسر هستید و قصد ورود به بازارهای بین‌المللی را دارید اصلاً با فکر کردن به این مهارت‌ها نگران نشوید چون این‌ها چیزهایی نیستند که نتوانید به آن‌ها دست پیدا کنید. کافی است از مهارت و تخصص اولیه برخوردار باشید تا بتوانید با یادگیری مفاهیم، سازوکارها و استراتژی‌های لازم برای فریلنسینگ بین‌المللی، خودتان را برای همکاری با معتبرترین شرکت‌های خارجی آماده و به درآمدی دلاری دست پیدا کنید.

دوره آموزشی فریلنسینگ FBAMAP رو شرکت کن و به راحتی با منتور های بین المللی به درامد برسید.

مجموعه FBAMAP فارسی با افتخار دوره آموزشی فریلنسینگ بین المللی رو شروع کرده است و با شما تا رسیدن به درامد بین المللی همراه خواهد بود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید