الگوریتم پاندا گوگل چیست و چطور کار می­کند؟

الگوریتم پاندا گوگل چیست و چطور کار می­کند؟ الگوریتم پاندا گوگل چیست و چطور کار می­کند؟

گوگل به عنوان بزرگترین و شناخته­ شده ­ترین موتور جست­و­جو در دنیای اینترنت همواره سعی کرده است تا برای پرسش ­های کاربران بهترین پاسخ ممکن را فراهم آورد تا رضایت کاربران را به دست آورد و می­توان گفت تا حدود زیادی به این هدف خود رسیده است. این موتور جست­­جو برای نمایش محتوای مرتبط با جست­جوی کاربران و جلوگیری از نمایش صفحات غیرمرتبط و بی­ کیفیت از الگوریتم ­های مختلفی مثل الگوریتم پاندا گوگل استفاده می­کند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با این الگوریتم به عنوان یکی از مهم­ترین الگوریتم ­های google آشنا کنیم.

الگوریتم panda گوگل برای اولین بار در تاریخ 23 فوریه 2011 منتشر شد و نام پاندا برگرفته از نام یکی از کارمندان این موتور جست­وجو به نام Navneet Panda است. هدف اصلی از طراحی و ایجاد الگوریتم پاندا توسط گوگل ، افزایش رتبه وب سایت­ ها با کیفیت بالا و کاهش حضور وب­ سایت ­ها با کیفیت پایین در نتایج موتور جست­و­جوی google بود. این الگوریتم در ابتدا با نام الگوریتم farmer یا کشاورز هم شناخته­ می­شد بر اساس آماری که خود google ارائه کرده ­است الگوریتم پاندا در چند ماه ابتدایی که منتشر شد حدود 12 درصد وب­سایت­ های انگلیسی زبان را تحت تاثیر قرار داد و در بین سال­های 2011 تا 2015 این الگوریتم 28 بار به ­روز­رسانی شد.

فاکتورهای تاثیرگذار در الگوریتم پاندا گوگل

فاکتورهای تاثیرگذار در الگوریتم پاندا گوگل

google در طراحی و به ­روز­رسانی الگوریتم panda سعی در اصلاح برخی از مشکلات در صفحه نتایج موتور جست­ و­جوی خود یا در اصطلاح SERP کرد از جمله این مشکلات می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محتوای ضعیف یا در اصطلاح Thin Content

صفحاتی که از لحاظ حجم محتوایی ارزش پایینی دارند و به منابع بسیار کمی لینک داده ­شده ­اند مثل صفحاتی که در مورد مثلا موضوع دیجیتال مارکتینگ صحبت می­کنند و فقط شامل چند جمله مختصر با بار معنایی کم هستند که نمی­تواند اطلاعات مفید و باارزشی را در اختیار مخاطبینی که از طرف این موتور جست­و­جو به این صفحات ارجاع داده ­شده ­اند قرار دهند.

محتوای ضعیف یا در اصطلاح Thin Content

  • محتوای تکراری یا در اصطلاح duplicate content

یکی از نکاتی که برای google بسیار اهمیت دارد این است که محتوای وب­سایت ­ها تکراری و کپی نباشند و در اصطلاح یونیک باشند. یکی از اهداف انتشار الگوریتم panda گوگل مقابله با محتوای کپی شده است منظور از محتوای کپی ، محتوایی است که کاملا مشابه یک محتوا دیگر است و یا شاید تفاوت­ های بسیار اندکی نسبت به محتوای دیگری دارد و یک نکته مهم این است که محتواهای داخل یک وب­سایت هم نباید کپی یکدیگر باشند.

محتوای تکراری یا در اصطلاح duplicate content

  • محتوای با کیفیت پایین

یکی از نکاتی که برای google بسیار مهم است ارزش محتوایی هر مقاله است تا بتواند کاربر را به صفحاتی ارجاع دهد که اطلاعات مورد نیاز او را تامین کند و رضایت کاربر را به دست آورد. یکی از مواردی که الگوریتم panda گوگل هم به آن پرداخته است مقابله با صفحاتی است که اطلاعات عمیق و باارزشی به مخاطبین منتقل نمی­کند.

  • محتوا با قابلیت اطمینان پایین یا غیرمعتبر

گوگل همواره تلاش می­کند تا کاربر را به صفحات غیرمعتبر ارجاع ندهد تا کاربر بتواند به این صفحات اعتماد بیشتری کند. یکی از مسائلی که در الگوریتم panda گوگل هم به آن توجه شده ­است همین مسئله است به گفته یکی از کارکنان این موتور جست­ و­جو ، وب­ سایت­ هایی که می­خواهند توسط الگوریتم پاندا جریمه نشوند باید به عنوان یک وب­سایت معتبر در حوزه فعالیت خودشان شناخته ­شوند به طوری که کاربران به راحتی بتوانند حتی اطلاعات بانکی خود را هم در اختیار این وب­سایت­ ها قرار دهند.

  •  کشاورزی محتوا یا در اصطلاح content farming

برخی وب­سایت ­ها اقدام به تولید محتوای بی کیفیت ، به تعداد زیادی که دربرگیرنده پاسخ بسیاری از نتایج جست و جوی google است می­کنند تا بتوانند به سایت خود ترافیک جذب کنند به این کار ایجاد مزرعه محتوایی می­گویند. این موضوع در ایجاد الگوریتم پاندا گوگل مورد توجه قرار گرفته و وب­سایت­ هایی که اقدام به ایجاد مزرعه محتوایی می­کنند توسط این الگوریتم گوگل جریمه می­شوند.

کشاورزی محتوا یا در اصطلاح content farming

  •  محتوای با کیفیت پایین که توسط کاربر تولید شده

یک مثال از محتوای کم ارزش می­تواند محتوای وبلاگی باشد که پر از اشتباه املایی ، نگارشی و دستوری است و حتی اطلاعات منتشر شده در آن چندان معتبر نیست نکته قابل توجه این است که برخی وبلاگ­ ها اجازه انتشار مقاله حتی به نویسندگان مهمان را هم می­دهند که این موضوع در کاهش کیفیت محتوای این وبلاگ ­ها بسیار موثر است. مقابله با این نوع وب­سایت ­ها نیز در الگوریتم پاندا گوگل مورد توجه قرار گرفته­است.

  • نسبت بیشتر تبلیغات به محتوا

شاید شما هم با سایت­ هایی مواجه شده ­اید که وقتی وارد آن­ها می­شوید حجم انبوه انواع تبلیغات موجب سردرگمی و نارضایتی مخاطبین می­شود و در واقع به نوعی می­توان گفت تبلیغات در این سایت ­ها بر محتوا غالب هستند. این موضوع نیز در الگوریتم panda گوگل بسیار مورد توجه قرار گرفته ­است. همان­طور که در تصویر زیر می­بینید حجم زیادی از محتوای صفحه سایت مربوط به تبلیغات است که این امر برای مخاطبین بسیار ناخوشایند است.

  فریلنسر کیست؟ چگونه فریلنسر شویم؟

نسبت بیشتر تبلیغات به محتوا

  • سایت­ هایی که توسط کاربران مسدود شده ­اند

سایت­ هایی که توسط کاربران در نتایج موتورهای جست­و­جو و یا از طریق افزونه ­های مرورگرها مسدود شده ­اند احتمالا کیفیت محتوای ضعیفی داشته ­اند که این موضوع در الگوریتم panda گوگل مورد توجه قرار گرفته ­است.

  • سازگار نبودن محتوا با موضوع جست­­جوی کاربر

اگر کاربر عبارت خاصی را در گوگل سرچ کند و این موتور جست­ و­جو کاربر را به صفحه ­ای هدایت کند که محتوای آن پاسخ مناسبی به درخواست کاربر ندهد این موضوع حس بدی را به کاربر منتقل می­کند مثلا فرض کنید یک کاربر عبارت “دانلود رایگان افزونه المنتور پرو” را در google سرچ کند اما به سایتی منتقل شود که فقط به معرفی افزونه المنتور پرداخته و لینک دانلود رایگان افزونه المنتور در آن وجود ندارد. این موضوع در الگوریتم پاندا گوگل مورد توجه قرار گرفته ­است تا نتایجی به کاربر در صفحه نتایج جست­ وجو نمایش داده شود که کاربر بتواند به خواسته و هدف خود از سرچ آن عبارت در گوگل برسد.

نحوه تشخیص جریمه شدن یک سایت توسط الگوریتم پاندا گوگل

یکی از نشانه ­های جریمه شدن یا در اصطلاح تخصصی penalize شدن یک سایت توسط این الگوریتم ، کاهش شدید و ناگهانی ترافیک ارگانیک سایت و پایین آمدن رتبه وب­سایت در صفحه نتایج گوگل است. منظور از ترافیک ارگانیک ، ترافیکی است که سایت­ها از طریق موتورهای جست­و­جو بدون اینکه هزینه ­ای برای آن پرداخت کنند جذب می­کنند. البته باید این نکته را هم در نظر داشت که کاهش رتبه یک سایت در گوگل ممکن است به عامل دیگری به جز این الگوریتم مرتبط باشد مثلا:

  • افزایش رتبه رقبا در صفحه نتایج گوگل به دلیل فعالیت هدفمند در حوزه سئو توسط آنها
  • جریمه شدن توسط سرچ کنسول گوگل به دلیل بررسی گزارش­ هایی که درباره سایت داده شده
  • کاهش جست­ و­جوی کلمه کلیدی مورد نظر در ایامی از سال مثلا قطعا تعداد سرچ عبارت ” خرید کاپشن زمستانی” در فصل بهار و تابستان کمتر می­شود.
  • بروزرسانی الگوریتم­ های دیگر گوگل مثل الگوریتم پنگوئن

اگر هنوز هم در مورد این که آیا به وسیله الگوریتم panda گوگل جریمه شده ­اید مطمئن نیستید می­توانید فلوچارت زیر را بررسی کنید

 نحوه بازیابی رتبه سایت بعد از جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا گوگل

در صنعت پرتلاطم و به شدت متغیر سئو ، بازیابی رتبه سایت بعد از این که توسط الگوریتم­ های گوگل جریمه شد کمی دشوار و زمانبر است با این وجود با توجه به این که الگوریتم پاندا تا حدود زیادی وابسته به کیفیت محتوای سایت است برای بازیابی رتبه سایتی که توسط این الگوریتم جریمه شده ­است باید روی بهبود کیفیت سایت و محتوای آن برای یک دوره زمانی میان­ مدت کار کرد.

برای بازیابی رتبه سایتی که توسط الگوریتم panda گوگل جریمه شده­ است می­توان اقدامات زیر را در انجام داد:

  • اجتناب از ایجاد مزرعه محتوایی که شامل حجم انبوهی از محتوای بی­ کیفیت است
  • بازبینی کلی سایت از لحاظ کیفیت محتوایی سایت ، میزان سودمندی برای کاربران ، میزان اعتبار و اطمینان کاربران و شیوه تعامل و ارتباط با کاربران
  • بازبینی سایت از لحاظ نسبت تبلیغات به محتوا یا نسبت محتوا به لینک ­دهی خارجی تا مطمئن شویم که تبلیغات و یا لینک ­دهی خارجی بر محتوای سایت غالب نیست.
  • حصول اطمینان از این که محتوای هر صفحه از سایت مطابق با خواسته و نیاز مخاطبین هدف است.
  • بررسی محتوای سایت برای حذف محتوای تکراری
  • بازبینی دقیق و موشکافانه محتواهای تولید شده برای مطمئن شدن از یونیک و بدون خطا بودن محتوا و اینکه محتوا برای مخاطبین هدف مفید باشد.
  • استفاده از متاتگ Robots و دو ویژگی nofollow و noindex آن برای این که گوگل صفحاتی از سایت که شامل محتوای تکرای یا مشابه هم هستند را کراول و ایندکس نکند.

در کل با قاطعیت می­­توان گفت که سایت­ هایی که محتوای یونیک و باکیفیت تولید می­کنند هیچگاه توسط الگوریتم پاندا گوگل جریمه نمی­شوند اما اگر یک وب­سایت اقداماتی که گوگل بر روی آنها حساس است و در این محتوا هم آنها را ذکر کردیم انجام دهد ممکن است توسط این الگوریتم گوگل جریمه شود. به طور کلی از نظر عملی ، بهترین روش برای جلوگیری از جریمه شدن سایت توسط الگوریتم panda گوگل ، توسعه برندسازی است به طوری که سایت به عنوان وب­سایت یک کسب­ و­کار معتبر شناخته شود. در کنار برندسازی ، محتوای باکیفیت هم عامل دیگری است که با اجرای درست این دو موضوع می­توان امیدوار بود که سایت توسط این الگوریتم گوگل جریمه نمی­شود.

 نتیجه­ گیری

گوگل برای نمایش مرتبط­ ترین نتایج با عبارت مورد جست ­و­جوی کاربر چندین الگوریتم متفاوت­ ایجاد کرده ­است که هدف از آن­ها جلوگیری از نمایش صفحات غیرمرتبط و یا بی­ کیفیت به کاربران است ما در این محتوا به معرفی یکی از مهم­ترین الگوریتم ­های این موتور جست­ جو یعنی الگوریتم پاندا گوگل و راه های در امان ماندن از جریمه شدن توسط این الگوریتم پرداختیم.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 2 سال عضو همیار وردپرس

    عالی بود