چگونه یک کسب و کار بین المللی ایجاد کنیم؟

در دنیای امروز بسیاری از مدیران و صاحبان کسب و کار به این نتیجه رسیده‌اند که باید یک برند یا کسب و کار جهانی داشته باشند؛ چون با این کار هم سود بیشتری کسب می‌کنند و هم می‌توانند در تمام جهان محصول خود را بفروشند و راحت‌تر معروف شوند. خوشبختانه اینترنت، یوتیوب، وردپرس و اینستاگرام راه اندازی کسب و کار بین المللی را راحت کرده و باعث شده که افراد بتوانند خیلی راحت و بی‌دردسر کسب و کار خود را بین‌المللی کنند. بسیاری از کارآفرینان به راه اندازی بیزینس بین المللی علاقه دارند ولی راه و رسم آن را نمی‌دانند. در این مقاله می‌خواهیم ابتدا مزایای کسب و کار بین المللی را بررسی کنیم و سپس چند نکته مهم که باید برای راه اندازی چنین بیزینسی در نظر داشته باشید را بیان کنیم. در صورتی که شما به این نوع کسب و کار علاقه دارید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

مزایای راه اندازی کسب و کار بین المللی

راه اندازی کسب و کار بین المللی مزایای فراوانی دارد. در ادامه این بخش از مقاله می‌خواهیم تنها چند مورد از این مزایا را در کنار هم بررسی کنیم:

1. افزایش قابل توجه درآمد

یکی از مهم‌ترین مزایای راه اندازی کسب و کار بین المللی این است که از طریق آن می‌توانید درآمد کسب و کار خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. برخی از افراد تصور می‌کنند که راه اندازی بیزینس بین المللی زحمت و دردسر زیادی دارد؛ در حالی که اصلاً این طور نیست و با چند ابزار ساده و چند کار کاملاً رایگان مثل شماره مجازی رایگان می‌توانید کسب و کار خود را بین المللی کنید. بین المللی کردن بیزینس، هزینه بالایی ندارد ولی می‌تواند درآمد شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

2. توسعه بازار و فروش محصولات در تمام جهان

دومین مزیت بیزینس بین المللی این است که دیگر محدودیت بازار ندارید و می‌توانید محصول خود را در سراسر جهان به فروش برسانید. در گذشته ممکن بود یک کسب و کار محصول خوبی داشته باشید و این محصول را با قیمتی مناسب به بازار عرضه کند ولی چون بین المللی نبود، معروفیت چندانی نداشت و نمی‌توانست بازار خود را به صورت قابل توجهی توسعه دهد.

امروزه خوشبختانه توسعه بازار خیلی راحت شده و می‌توانید با استفاده از رسانه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، یوتیوب و فیسبوک یا با کمک وب‌سایت کسب و کاری جهانی و شکوفا داشته باشید و محصولات خود را در سطح جهان به فروش برسانید. محصولی که جهانی شود، مطمئناً مشتریان آن به میزان قابل توجهی بیشتر می‌شوند. از این رو است که توسعه بازار اینقدر اهمیت دارد و ضروری است.

3. گیر افتادن در رقابت کمتر

یکی دیگر از مزایای مهم و حیاتی کسب و کارهای بین المللی است که مشکلات رقابت را کمتر تجربه می‌کنند. یک کسب و کار ممکن است در ایران رقبای زیادی داشته باشد و محصولات خود را با استفاده از ترفندهای مختلفی به فروش برساند ولی زمانی که صحبت از بین المللی شدن به میدان می‌آید، رقابت هم کمتر می‌شود و شما می‌توانید خیلی راحت‌تر و بی‌دردسرتر محصولات خود را به فروش برسانید. از این رو است که بیزینس کوچ‌ها بر این باور هستند که باید با استفاده از ابزارهای موجود به سمت یک کسب و کار بین المللی پیش برویم.

4. رها شدن از مشکلات و گرفتاری های اقتصادی

بعضی از کسب و کارها تمرکز خود را روی بازار داخلی می‌گذارند و همین موضوع است که آن‌ها را در مشکل فرومی‌برد؛ چون گاهی اوقات بازارهای داخلی به خاطر مشکلات اقتصادی، تحریم، افت ارزش پول، رکود یا هر چیز دیگری به مشکل می‌خورند ولی زمانی که محصول شما جهانی باشد ممکن است در یک کشور فروش آن کمتر شود یا طرفداران آن کاهش پیدا کند ولی کشورهای دیگری هم هستند که به محصول شما علاقه دارند و آن می‌خرند.

وقتی این اتفاق افتاد کسب و کار شما همیشه درآمد دارد و وقتی درآمد باشد، رشد و توسعه خیلی آسان می‌شود. همچنین وقتی فروش محصولتان در یک کشور کمتر شد می‌توانید روی سایر کشورها تمرکز کنید تا کاهش فروش خود را در کشورهای دیگر جبران کنید.

همچنین با فروش محصولات در بازارها و کشورهای مختلف، عمر آن محصول را بیشتر می‌کنید. اگر فقط در یک کشور فعالیت کنید، پس از مدتی رقبا سعی می‌کنند محصولات بهتری به بازار عرضه کنند و شما به خاطر این رقابت مجبور می‌شوید محصولات جدیدتر و بهتری به بازار عرضه کنید و در نتیجه عمر محصول شما کم می‌شود.

این در حالی است که در بازارهای خارجی رقابت کمتر است و همیشه تقاضا برای محصول شما وجود دارد و از این رو نیاز به بهینه‌سازی مداوم کمتر احساس می‌شود. البته در نظر داشته باشید که بهینه‌سازی مداوم ذاتاً چیز بدی نیست ولی زمانی که بیش از حد انجام شود هم مشتری را سردرگم می‌کند و هم با غرق شدن کسب و کار در رقابت، ممکن است رسالت اصلی بیزینس فراموش شود.

5. افزایش توانایی و مهارت در مدیریت ریسک کسب و کار

وقتی کسب و کار شما بین المللی باشد، تنگناها برای شما کمتر و راه‌های مدیریتی برای شما بیشتر می‌شود. در واقع با بین المللی کردن کسب و کار راه را برای مدیریت کسب و کار خود آسان می‌کنید و ریسک‌های کسب و کار به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

البته توجه داشته باشید که اگر محصولتان کیفیت لازم را نداشته باشد یا در مسیر بازاریابی برای کسب و کار خود نتوانید درست عمل کنید، دیر یا زود به بن بست خواهید خورد و ممکن است برندتان در تمام جهان خدشه‌دار شود ولی در اکثر مواقع اگر بیزینس بین المللی داشته باشید و یک کشور محصول شما را نپسندید، می‌توانید آن کشور را از لیست مخاطبان هدف هدف کنید و در عوض تمرکز خود را روی سایر کشورها بگذارید.

6. امکان جذب سرمایه گذاری برای رشد و توسعه کسب و کار

کسب و کارهای بین المللی فضای بیشتری برای رشد و پیشرفت دارند؛ چون خیلی راحت‌تر می‌توانند سرمایه‌گذار جذب کنند. خیلی مواقع کسب و کارهای بین المللی تا مرز ورشکستگی پیش می‌روند ولی از آنجا که برند و محصولشان جهانی است، ناگهان یک سرمایه‌گذار از راه می‌رسد و کلاً بازی را تغییر می‌دهد.

7. برندسازی راحت تر  و پربازده تر

یکی دیگر از مزایای بسیار عالی کسب و کار بین المللی این است که از راه این بیزینس خیلی راحت‌تر می‌شود برندسازی کرد و وقتی در سطح جهانی برندسازی می‌کنیم مسلماً خیلی زودتر به نتیجه می‌رسیم. برندسازی در سطح یک کشور خیلی عالی است ولی باعث افزایش فروش در سطح آن کشور می‌شود. این در حالی است که برندسازی در سطح جهانی باعث می‌شود که بتوانید در کشورهای مختلف فروش خوبی داشته باشید.

8. امکان بهره مند شدن از حمایت دولت ها

وقتی در یک کشور کار و فعالیت کنید و محصولتان را فقط در آن کشور عرضه می‌کنید فقط می‌توانید از طرف دولت آن کشور حمایت شوید و بعید است که سایر کشورها از شما حمایت کنند؛ چون نفعی برای آن‌ها ندارید. این در حالی است که اگر کسب و کاری بین المللی داشته باشید، احتمالاً می‌توانید از سوی کشورهای بیشتری حمایت شوید.

نکاتی برای موفقیت در کسب و کار بین المللی

وقتی می‌خواهید یک کسب و کار بین المللی راه اندازی کنید باید نکات و راهکارهای زیادی را یاد بگیرید. در این بخش از مقاله چند مورد از مسائل مهم و تأثیرگذار را در کنار هم مرور می‌کنیم:

1. نیاز جهان را بررسی کنید و بهترین پاسخ را بیابید

یکی از کارهای مهمی که باید قبل از راه اندازی کسب و کار بین المللی انجام دهید این است که باید نیاز جهان را کشف و شناسایی کنید. در صورتی که نیاز جهان را به درستی شناسایی و درک کنید، مطمئن باشید که خیلی از مشکلات برایتان پیش نخواهد آمد. خیلی از مشکلات و استرس‌هایی که برای مدیران و صاحبان کسب و کار پیش می‌آید، از عدم شناخت نیاز مشتریان نشئت می‌گیرد.

وقتی نیاز را به خوبی شناسایی کردید، کار تمام نمی‌شود. در گام بعدی باید بهترین پاسخ را به این نیاز بدهید. این نیاز باید با مناسب‌ترین قیمت و به خلاقانه‌ترین شکل ممکن پاسخ داده شود. اگر شما به بهترین شکل به این نیاز پاسخ ندهید ممکن است افراد دیگری از راه برسانند و بتوانند به شکلی بهتر به این نیاز پاسخ دهند.

2. از دانش گرافیک کمک بگیرید

یکی از کارهای مهمی که باید یاد بگیرید، استفاده از هنر و دانش گرافیک است. اگر بتوانید از این دانش به شکل درست استفاده کنید، مطمئن باشید که هم در رسانه‌های اجتماعی و هم در وب‌سایت مخاطبان و مشتریان زیادی را جذب خواهید کرد. این دانش می‌تواند کسب و کار شما را در ایران و خارج از ایران متحول کند.

سعنی کنید انگلیسی و فارسی نوشتن در فتوشاپ را یاد بگیرید و در ایران و جهان با ترکیب کردن تصویر و متن، اثری متفاوت و منحصر به فرد خلق کنید. این کار به هیچ عنوان دشوار نیست؛ کافی است کمی خلاقیت داشته باشید، آثار افراد خبره را ببینید و از آن‌ها الهام بگیرید. در هر حال اگر می‌خواهید یک وب‌سایت حرفه‌ای داشته باشید یا در رسانه‌های اجتماعی خصوصاً اینستاگرام خوش بدرخشید، اصلاً از فتوشاپ و سایر ابزارهای گرافیکی غافل نشوید.

3. خط مشی اخلاقی خود را مشخص کنید و به آن وفادار باشید

اگر می‌خواهید  در عرصه بین الملل یک برند عالی، معروف و درجه یک داشته باشید  و کشورهای مختلف مشتری محصولات و خدمات شما باشند، باید یک خط مشی اخلاقی برای کسب و کار خود تدوین کنید و سعی کنید که با تمام وجود به این خط مشی وفادار باشید؛ چون همین خط مشی می‌تواند شما را نزد مشتریان حساس و تیزبین محبوب و معتبر کند.

البته توجه داشته باشید که تدوین یک خط مشی اصول و معین بخش اول کار است. باید در بخش دوم، به اصول و قوانینی که تدوین کرده‌اید، وفادار باشید. باید سعی کنید که تحت هیچ شرایطی از این خط مشی تخطی نکنید؛ چون مشتریان خیلی روی حرکات و اقدامات شما حساس هستند و اگر نتوانید به این خط مشی وفادار باشید؛ خیلی زود اعتبار خود نزد مشتریان را از دست خواهید داد.

4. برای کسب و کار جهانی به جزئیات فرهنگی اهمیت بدهید

کسی که می‌خواهد کسب و کار بین المللی و جهانی راه اندازی کند و محصول خود را در کشورهای مختلف بفروشد، باید به جزئیات و مسائل فرهنگی اهمیت ویژه بدهد. به عنوان مثال اگر برندی می‌خواهد در کشورهای مسلمان گوشت بفروشد، باید به حلال بودن آن گوشت و شیوه ذبح آن اهمیت ویژه بدهد.

شما هم اگر می‌خواهید محصول خود را در یک کشور به فروش برسانید، باید به جزئیات فرهنگی اهمیت بدهید و این مسائل را جدی بگیرد. در غیر این صورت ممکن است خیلی زود برند شما جایگاه خود را از دست خواهد داد.

5. از قدرت محتوا غافل نشوید

یکی از نکاتی که باید مد نظر قرار دهید، اینترنتی کردن کسب و کار است. وقتی کسب و کار خود را آنلاین و اینترنتی کنید، مطمئن باشید که خرید مشتریان از شما راحت‌تر می‌شود. از طرفی دسترسی هم به شما راحت‌تر می‌شود و می‌توانید خدمات خود را به مشتریان بیشتری ارائه دهید. همچنین باید از قدرت محتوا نهایت استفاده را ببرید. سعی کنید انواع و اقسام محتوا حتی گیف را در سایت خود منتشر کنید. روی آموزش ساخت گیف کار کنید و یاد بگیرید که از این نوع محتوا نهایت استفاده را ببرید. گاهی یک گیف، جای هزاران کلمه کارایی و بازدهی دارد.

6. خودتان را در زمینه فروش قوی کنید

سعی کنید فروشندگان عالی و کاربلد استخدام کنید و از قدرت آن‌ها برای افزایش فروش محصولات و خدمات خود کمک بگیرید. قاعدتاً اگر می‌خواهید به کشورهای مختلفی محصولات خود را بفروشید، باید خودتان را در زمینه فروش قوی کنید و فروشندگانی استخدام کنید که به چند زبان زنده دنیا مسلط باشند. اگر پیدا کردن چنین فروشندگالنی دشوار است، سعی کنید برای هر زبان زنده چند فیلسوف استخدام کنید.

7. اینستاگرام می تواند شما را ثروتمند کند

سعی کنید همیشه از شبکه‌های اجتماعی به نفع خودتان استفاده کنید. رسانه‌های اجتماعی مثل یوتیوب، فیسبوک و اینستاگرام را دوست خود بدانید و سعی کنید که از قدرت آن‌ها به نفع خودتان استفاده کنید. بی‌تفاوت بودن به این رسانه‌ها باعث می‌شود که فرصت‌های خیلی مهمی از دست شما برود. سعی کنید کار با این رسانه‌ها را یاد بگیرید، محتوای خوبی در آن‌ها منتشر کنید و مشتریان بالقوه را خیلی راحت مجذوب کسب و کار خود کنید.

توجه داشته باشید که به طور کلی بازاریابی محتوا و بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی، طول می‌کشد تا به نتیجه برسد. به همین خاطر سعی کنید به اندازه کافی وقت بگذارید و تا زمان رسیدن به نتیجه صبور بمانید. بسیاری از کسب و کارها کلی زمان، انرژی و هزینه روی این کسب  و کارها می‌گذارند ولی تا درست زمانی که این تلاش‌ها می‌خواهد به نتیجه برسد از کوشش دست می‌کشند و همه چیز را خراب می‌کنند. سعی کنید به زبان‌های مختلفی در رسانه‌های اجتماعیث فعالیت کنید تا مشتریان مختلفی بتوانند با شما آشنا شوند و محصولات و خدماتی که به بازار عرضه کرده‌‎اید را خریداری کنند.

برای راه اندازی بیزینس بین المللی روی کمک همیار آکادمی حساب کنید

همیار آکادمی مجموعه‌ای است که شعار خود را «یادگیری مهارت‌های جدید» معرفی کرده و تلاش می‌کند که مسیر را برای رشد و پیشرفت کسب و کارها هموار کند. این مجموعه دوره‌های آموزشی ارزشمند و درجه یکی دارد و اهداف این دوره‌ها را پیاده‌سازی فرهنگ کسب و کار اینترنتی در ایران می‌داند.

در صورتی که می‌خواهید کسب و کاری اینترنتی و بین المللی داشته باشید، می‌توانید روی کمک همیار آکادمی حساب کنید؛ چون دوره‌های آموزشی این مجموعه به شما کمک می‌کند که بیزینس خود را راه بیندازید و سپس این سایت را چند زبانه کنید و در نهایت محصولات و خدمات خود را در نقاط مختلف جهان به فروش برسانید. به عنوان مثال دوره آموزش کسب درآمد از سایت، دوره‌ای است که به شما کمک می‌کند وب‌سایتی جهانی داشته باشید و به یک مرجع در سراسر جهان تبدیل شوید. همچنین دوره آموزش کسب درآمد از اینستاگرام به شما کمک می‌کند که اینستاگرام را به بستری برای رشد و توسعه بیزینس خود در سراسر جهان تبدیل کنید. البته اگر دنبال پیشرفت از طریق اینستاگرام هستید، حتماً به قابلیت ریلز اهمیت بدهید.

برای آشنایی با دوره‌های آموزشی مختلف همیار آکادمی کافی است به وب‌سایت این مجموعه مراجعه کنید. سپس از نوار بالایی این وب‌سایت به بخش دوره‌های آموزشی بروید. در این بخش کلیه دوره‌های آموزشی همیار آکادمی وجود دارد. شرکت در این دوره‌های همیار آکادمی آمادگی شما را برای راه اندازی یک بیزینس قدرتمند به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید