توضیحات متا یکی از تگهای HTML است که برای توصیف یک صفحه به کار میرود، به عبارتی دیگر خلاصهای از محتوای یک صفحه را ارائه میدهد که در نتایج جستجو در زیر تگ عنوان نمایش داده میشود و کاربر با مشاهده آن میتواند مشاهده کند که محتوای صفحه وبسایت شما چقدر با عبارت جستجوی خود مرتبط است. وجود توضیحات متا باعث میشود کاربر از میان وبسایتهای موجود به راحتی بتواند تصمیمگیری و سایت موردنظر خود را انتخاب کند، استفاده از توضیحات متا به طور غیرمستقیم نقش بسیار موثری در بهبود سئو و بهینهسازی وبسایت شما دارد و به افزایش نرخ کلیک و ترافیک وبسایت و جذب بازدیدکننده کمک فراوانی میکند. پس توصیه میکنیم تاثیر متا دیسکریپشن در وبسایت را دست کم نگیرید و همچنین استاندارد نوشتن آن را نیز رعایت کنید. چناچه قصد نوشتن توضیحات متای جذاب برای صفحات سایت خود را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه نوشتن متا دیسکریپشن را به شما آموزش دهیم.
نحوه نوشتن توضیحات متا
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- چرا توضیحات متا مهم هستند؟
- نحوه نوشتن توضیحات متا
چرا توضیحات متا مهم هستند؟
توضیحات متای تاثیرگذار و جذاب باعث میشود کاربران و بازدیدکنندگان بیشتری را ترغیب کند تا بر روی وبسایت شما کلیک کنند و هر چقدر توضیحات متای شما جذابتر، پرمحتواتر و مرتبط با مطالب وبسایت باشد بازدیدکننده بیشتری در پی خواهد داشت، گوگل از متا دیسکریپشن برای رتبهبندی نتایج استفاده نمیکند و به عنوان یک فاکتور اصلی سئو محسوب نمیشود و فقط در 37 درصد از موارد توضیحات متا را به کاربر نشان میدهد، اما به طور غیرمستقیم بر روی سئو و بهینهسازی سایت تاثیرگذار است.
نحوه نوشتن توضیحات متا
توضیحات متا برای وبسایت شما بازدیدکننده و ترافیک بیشتری به ارمغان میآورد پس بهتر است برای نوشتن آن وقت بیشتری صرف نموده، استانداردهای لازم را رعایت کنید. در ادامه نحوه نوشتن توضیحات متا و مواردی که در حین نوشتن توضیحات متا لازم است به آنها توجه داشته باشیم خواهیم پرداخت.
- تگ عنوان را گسترش دهید.
توصیه میکنیم توضیحات متا را براساس عنوان خود بازگو کنید، در تگ عنوان به علت محدودیت در تعداد کاراکتر قادر نیستید به توضیح بیشتری در رابطه با محتوای صفحه خود بپردازید، اما وجود تگ توضیحات متا این امکان را برای شما فراهم میکند تا بتوانید توضیحات کامل-تری درباره عنوان خود بیان کنید و در آن بازدیدکنندگان را از محتوای صفحه آگاه کنید.
- از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید.
توجه داشته باشید که حتما لازم است کلمات کلیدی اصلی موجود در صفحه را در قسمت توضیحات متا قرار دهید، چناچه عبارت جستجو شده کاربر با کلمات کلیدی موجود در توضیحات متا منطبق باشد این کلمات در توضیحات متا به صورت پررنگ نمایش داده میشوند که با این کار شانس ترافیک وبسایت خود را چندین برابر افزایش میدهید.
- از جملات فعال و پویا استفاده کنید.
استفاده از جملات فعال و پویا تاثیر بسیار زیادی در جذب بازدیدکننده و نرخ کلیک سایت دارد، سعی کنید از جملات خاص و تحریک کننده استفاده کنید تا کاربر براحتی متقاعد شده و تشویق به انتخاب سایت شما در لیست نتایج جستجو شود. استفاده از جملات انگیزشی و تحریک کننده در توضیحات متا در در جذب کاربر بسیار موثرند.
- مفید و مختصر بنویسید.
یکی از مواردی که در نحوه نوشتن متا دیسکریپشن تاثیر بسزایی خواهد داشت خلاصهنویسی است، توصیه میشود در هنگام نوشتن توضیحات متا از ذکر توضیحات اضافه و غیرضروری خودداری نمایید و به طور خلاصه و مفید توضیحاتی مربوط به صفحه را بیان کنید. وجود و اهمیت هر کلمه در توضیحات متا بسیار مهم است زیرا براساس همین کلمات کاربران به سرعت تصمیم میگیرند بر روی کدام سایت کلیک کنند.
در حال حاضر تعداد کاراکترهای مجاز و قابل نمایش در دسکتاپ 160 کاراکتر و 120 کاراکتر برای دستگاههای موبایل میباشد، به منظور رعایت این استاندارد کافیست افزونه Yoast را در وردپرس خود نصب کنید تا در رعایت میزان کاراکتر مجاز به شما کمک کند. بهینهسازی توضیحات متا در میزان استفاده از دسکتاپ یا موبایل، بستگی به مخاطب شما دارد، اگر همواره به دنبال تعریف کاراکتر برای کاربرانی که با دسکتاپ کار می-کنند هستید به میزان کاراکتر مجاز تعریف شده توجه داشته باشید که در این صورت نیز کاربرانی که از تلفن همراه استفاده میکنند میتوانند آنها را ببینند.
- متا دیسکریپشن را در محل مناسبی از صفحه قرار دهید.
یکی دیگر از مواردی که در بحث متا دیسکریپشن همواره باید مورد توجه قرار گیرد محل مناسبی برای قرار دادن توضیحات متا میباشد، چنانچه از سیستمهای مدیریت محتوا یا CMS استفاده میکنید انجام این کار بسیار آسان است، کافیست یکی از افزونههای yoast و یا RankMath را بر روی وردپرس خود نصب نموده تا به راحتی توضیحات متای مربوط به هر صفحه را درون آن قرار دهند و یا در صورتی که تمایل دارید این کار را به صورت دستی انجام دهید میتوانید توضیحات مربوط به هر صفحه را درون تگ <head> آن صفحه جای دهید.
متا دیسکریپشن
توضیحات متا خلاصهای از محتوای یک صفحه را در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار میدهند و وجود آن برای صفحات هر وبسایتی حیاتی است، چناچه این بخش را خالی بگذارید گوگل به تشخیص خود یک پاراگراف از محتوای صفحه شما را به عنوان توضیحات متا انتخاب میکند، پس در صورتی که قادر نیستید توضیحات مناسب و مفیدی برای صفحه خود در نظر بگیرید بهتر است آن را خالی بگذارید.
متا دیسکریپشنها به صورت غیرمستقیم بر روی سئو سایت شما تاثیرگذارند و در صورت داشتن توضیحات متای خوب، افزایش نرخ کلیک و تعداد بازدیدکننده بیشتری برای وبسایت شما را به همراه دارد. داشتن یک متا دیسکریپشن خوب ملزم به رعایت استانداردهایی میباشد که در این مقاله نحوه نوشتن توضیحات متا و رعایت موارد لازم را مورد بررسی قرار دادیم.
شما میتوانید سوالات، نظرات و تجربیات خود را از بخش دیدگاهها مطرح کنید، همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال میشویم آن را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
منبع: ahrefs.com