انسان همواره به دنبال بهترینها در زندگی خود بوده است. به همین خاطر بسیاری از ویژگیها را تغییر میدهد تا بهترین باشد. شاید به کرات این موضوع هم برای شما پیش آمده باشد و تصمیم به تغییرات بزرگی چون تغییر قالب سایت گرفته و به دنبال بهترین قالب وردپرس باشید. ممکن است حتی شما یک سایت عالی داشته باشید، ولی باز هم این ویژگی، شما را راضی نمیکند و به دنبال یک ظاهر و احساس جدیدی در سایت خود هستید. یک قالب دارای مواردی است که باید از آنها مراقبت کنید، و بسیاری از مضامین موجود در آن را از دست ندهید. ما در دیدگاهها، ایمیل و حتی اینستاگرام از کاربران خود زیاد میشنویم که میگویند به دنبال انتخاب قالب وردپرس هستند.
اگر به فکر نصب یک قالب جدید هستید، لطفاً به نکات زیر توجه کنید. به یاد داشته باشید قالب جدید باید در دسترس، سازگار، قابل تنظیم، یکپارچه و مطابق با استانداردهای روز باشد. این مقاله به شما کمک میکند تا وقتی به دنبال پیدا کردن قالب وردپرس هستید، از مشکل در امان بماند و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
بهترین قالب وردپرس
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- نیازهای خود را تعریف کنید
- پیدا کردن یک فروشگاه یا یک توسعهدهنده قابل اعتماد برای بررسی پشتیبانی قالب
- بررسی انعطاف پذیری قالب
- بررسی عملکردی یک قالب به عنوان والد یا فرزند
- مراقب ایجاد اختلال در قالب باشید
- بررسی سرعت و نسخه موبایلی قالب
- سازگاری قالب با اصول سئو
- بررسی اعتبار کدهای موجود در قالب
- تست کردن قالب
- بررسیهای ضروری قالب قبل از نصب
نیازهای خود را تعریف کنید
این که شما به دنبال چه هستید مهم است. شما در بازار به دنبال یک قالب رایگان میگردید، یا به دنبال یک قالب حرفهای هستید؟ یا اصلا
میخواهید یک توسعهدهنده را استخدام کنید تا بهترین قالب وردپرس اختصاصی را برای شما بسازد؟!
اولین قدم همیشه در این زمینه یکسان است و آن هم این است که نیازهای خود را تعریف کنید؛ در انتخاب قالب وردپرس باید ببینید، قرار است چه کاری برای شما انجام دهد. ممکن است در حال حاضر به یک فروشگاه eCommerce احتیاجی نداشته باشید، اما این روند در
سالهای بعد هم همینطور است؟ سایت شما چگونه باید باشد؟ به کدام صفحهها نیاز دارید؟ چه نوع مطالبی را برای انتشار میخواهید؟ بهترین قالب وردپرس برای شما کدام است؟
هنگامی که تصویری واضح از نیازهای خود داشته باشید، شانس بهتری برای پیدا کردن بهترین قالب وردپرس رویایی خود خواهید داشت.
پیدا کردن یک فروشگاه یا یک توسعهدهنده قابل اعتماد برای بررسی پشتیبانی قالب
آیا باید خودتان قالب مورد نظر را بسازید؟ یا باید به دنبال قالبی که قابلیت اجرای هر آنچه میخواهید را داشته باشد، بود؟ بحث در مورد اینکه آیا یک قالب توسعه یافته بهتر است یا یک قالب رایگان، همچنان باقیست. هر کدام این موارد شایستگیهای خود را دارند. تعداد زیادی قالب رایگان وجود دارد، اما به همان تعداد، قالبهای توسعه داده شده وجود دارد. کاری که شما باید انجام دهید این است که یک فروشنده یا یک توسعهدهنده قابل اعتماد پیدا کنید. به دنبال اثبات اجتماعی آن قالب باشید؛ این قالب چقدر محبوبیت دارد؟ این قالب، آخرین آپدیت خود را چه زمانی دریافت کرده است؟
به طور کلی، تمام قالبهای وردپرسی موجود در WordPress.org مورد بررسی قرار گرفتهاند، بنابراین استفاده از آنها بیخطر است. اما این بدان معنا نیست که آنها عالی هستند. همچنین سایتهایی وجود دارند که قالبهایی از بهترین قالب وردپرس را در درجات مختلف جذابیت و کاربر پسند بودن را ارائه میدهند. اما فقط به این دلیل که برای آنها هزینه پرداخت میکنید، لزوماً این مسئله، قالبها را از قالبهای رایگان، متمایز نمیکند. علاوه بر این، از آنجا که شما فقط هنگام پرداخت هزینه برای یک قالب، فایلها را دریافت میکنید، هیچ راهی برای بررسی کیفیت اولیه وجود ندارد. با وجود اثبات مالکیت اجتماعی آن، هنوز این کار، تیری در تاریکی است.
بررسی انعطاف پذیری قالب
وقتی میخواهید طرح صفحه سایت را در طی دو ماه تغییر دهید، مطمئنا استفاده از یک قالب استاتیک برای شما خوشایند نیست. حتماً در هنگام انتخاب قالب وردپرس، آن را از نظر ظاهری و همچنین عملکرد و انعطافپذیری، بررسی کنید. طرحی را انتخاب نکنید که برای نمایش تصاویر با تمام عرض زیاد، استفاده میشوند. زیرا اگر شما نخواهید از این تصاویر یا اسلایدر استفاده کنید و بخواهید که آن را بردارید، ممکن است برای قالب خطراتی به همراه داشته باشد. ولی اگر اقدام به چنین عملی کردید، باید یکسری موارد را چک کنید مثل:
- هنوز هم قالب با همان کیفیت کار میکند؟ آیا تغییر رنگها، فونتها و سایر عناصر بصری امکان پذیر است؟
بسیاری از قالبها، با تعدادی نمونه آزمایشی ارائه میشوند که ایدهای از تمام سبکهای مختلفی را که میتواند در اختیار شما قرار دهد.
برای انتخاب قالب وردپرس، شما باید به این نکته توجه کنید که پوسته مذکور فضای کافی برای ابزارکها داشته باشد، به علاوه باید از تصاویر برجسته نیز پشتیبانی کرده و از پشتیبانی چند زبانه نیز برخوردار باشد. بسیاری از قالبها دارای صفحهساز برای صفحات خود هستند. اینها به شما در ساختن طرح مورد نظر کمک میکنند.
بررسی عملکردی یک قالب به عنوان والد یا فرزند
قالبهای والد و یا فرزند، این دو با هم یک ترکیب عالی هستند. اگر از هر یک از فریمورکهای تم یا قالبها مانند Genesis hitter استفاده میکنید، میدانید که اینها با قالبهای معمولی چقدر قدرتمند هستند. یک قالب فرزند، عملکرد خود را از یک قالب والد میگیرد. بنابراین اگر شما تغییر در قالب فرزند سایت خود به وجود آورید، والد این موارد را نمیبیند. پس اگر اشتباهی در این تغییرات انجام دهید، قالب والد را خراب نمیکنید. این عملکرد در مورد بروزرسانیها نیز به همین منوال است. اگر قالب والد خود را بروز کنید، که اغلب برای بسیاری این اتفاق میافتد، تغییراتی را که در قالب خود ایجاد کردهاید، پاک نخواهد کرد زیرا این قالب، قالب فرزند است که شامل عملکرد اصلی نیست.
نیاز به یک فریمورک قالب، بستگی به نیازهای شما دارد، اینکه چه چیزی را بخواهید بر سایت خود اجرا کنید. تقریباً تمام پروژههای وردپرس از یک فریمورک قالب بهرهمند هستند، اما اگر به قسمتی از عملکرد آنها نیاز داشته باشید، کار دشوار خواهد شد! پس دقیقاً بدانید که به چه نوع تمی نیاز دارید.
مراقب ایجاد اختلال در قالب باشید
بسیاری از تمها دچار یکسری اختلال میشوند و این باعث افزایش زمان بارگذاری و لود شدن سایت میشود. اگر یک قالب خاص شامل همه ویژگیهای موجود در دنیای سایتها باشد، ممکن است شما یک محصول کامل و دارای امکانات زیادی داشته باشید اما یک محصول کاملاً پیچیده در اختیار دارید. سعی کنید به جای همه این امکانات و ویژگیهایی موجود در قالبها، قالبی را پیدا کنید که همه آن ویژگی که شما میخواهید را ارائه دهد. بهترین قالب وردپرس آن است که با نیاز شما تطابق داشته باشد.
بررسی سرعت و نسخه موبایلی قالب
این روزها که بیشتر کاربران از موبایل خود برای جستجو و گردش در وبسایتها استفاده میکنند، داشتن نسخه موبایلی سایت، ضروری است. علاوه بر آن، سایت شما و قالب آن باید در سریعترین زمان ممکن، لود شود. انتخاب یک قالب سبک و مناسب، مطمئناً در این زمینه کمک شایانی به شما خواهد کرد. ریسپانسیو بودن یک قالب را حتما بررسی کنید. همچنین میتوانید آدرس سایت نمایشی قالب را در ابزار PageSpeed Google وارد کنید تا ببینید که آیا مشکلات بارگیری خاصی در این قالب وجود دارد یا خیر. با این حال، این فقط یک قضاوت و بررسی براساس ظاهر قالب است، زیرا که شما میتوانید در انتخاب قالب وردپرس، سرعت بارگیری واقعی قالب را هنگام اجرای آن روی سرور خود قضاوت کنید.
سازگاری قالب با اصول سئو
در حالی که Yoast SEO بسیاری از موضوعات سئوی وردپرس را برطرف میکند و رنک سئوی آن را بهبود میبخشد، یک قالب خوب، میتواند در این زمینه کمک به سزایی به سایت شما کند. بیشتر قالبهای وردپرس ادعای سازگاری با اصول SEO را دارند، اما خودتان حتماً آن را بررسی کنید. دریابید که کد قالب انتخابی شما خوب و تمیز است یا یک آشفتگی نامشهود در آن پیداست. آیا اخیراً بروزرسانی انجام شده است؟ و آیا در آینده پشتیبانی برای این قالب خواهد بود؟ کتابخانه جاوا اسکریپت که قالب به آنها متکی است، چند مورد هستند ؟ آیا از دادههای ساختاری Schema.org پشتیبانی میکند؟ اگر از یک قالب رایگان استفاده میکنید، اطمینان حاصل کنید که هیچ لینک پنهانی به وبسایت توسعهدهنده آن وجود نداشته باشد، زیرا این لینک میتواند به تلاشهای شما برای بهبود سئو آسیب برساند. به طور کلی، هنگام یافتن قالبهای سازگار با سئو، دستورالعملهای کنسول گوگل را در نظر داشته باشید.
بررسی اعتبار کدهای موجود در قالب
بسیاری از سازنده قالبها، بیشتر از اینکه یک کدنویس باشند، طراح قالبها هستند. این جمله به این معناست که در واقع طراح شروع به کدزنی کرده و براساس منطق خود این قالب را به وجود آورده است. بدون اینکه زحمتی بکشد و بررسی کند که آیا این کدها در این
قالبهایی که به وجود آورده، HTML معتبر است یا خیر. اگر این کدها HTML معتبر نباشند، مرورگرهای فعلی یا آینده ممکن است در ارائه صحیح محتوا دچار مشکل شوند. بنابراین شما میتوانید با استفاده از اعتبار سنج W3C، بررسی کنید که آیا کد معتبر است یا خیر. اینگونه میتوانید بهترین قالب وردپرس را انتخاب کنید.
تست کردن قالب
پس از انتخاب قالب وردپرس مورد علاقه خود، زمان آن رسیده که آن را به چالش بکشید. برای آزمایش قالب، با نصب آن شروع کنید. هر نوع آزمایشی را که میتوانید به آن فکر کنید، انجام دهید. این ممکن است یک بررسی امنیتی در وردپرس با افزونه Sucuri یا یک بررسی قالب وردپرس با افزونه Theme Check باشد. هر کدام یک نوع بررسی برای اطمینان بیشتر خواهد بود. سایت خود را با دادههای ساختگی بارگذاری کنید تا ببینید که آیا هر عنصر، نمایش و عملکرد خود را دارد یا نه. تست سرعت صفحات و نسخه موبایلی قالب را اجرا کنید تا ببینید آیا مشکلی پیش میآید یا خیر. در صورت بروز مشکل، آن را برطرف کنید یا یک قالب جدید پیدا کنید.
بررسیهای ضروری قالب قبل از نصب
موارد زیادی وجود دارند که میتوانید قبل از نصب و انتخاب قالب وردپرس خود، آنها بررسی کنید. در صورت تمایل با این سه مورد شروع کنید:
Hooks: افزونههای وردپرس برای اینکه بتوانند وظایف تعیین شده خود را به خوبی انجام دهند، از “Hooks ” استفاده میکنند. به عنوان مثال این Hookها میتوانند خروجی اضافی، کدهای ردیابی، و غیره را اضافه کنند. وقتی یک نویسنده قالب، این Hooksها را فراموش کند، بسیاری از مشکلات مربوط به افزونه برای قالب شما ایجاد خواهد شد. خب حالا باید این مورد را چگونه بررسی کرد؟! شما میتوانید به صورت زیر، این مورد را بررسی کنید:
- در header.php، باید یک قطعه کوچک از کد PHP داشته باشید که دقیقاً شبیه به این ()wp_head است؛ یا این
;(‘do_action (‘wp_head، معمولاً درست قبل از یک تکه HTML که به این صورت است: </head>
- در footer.php، باید یک متن کوچک دیگر از PHP مانند این ()wp_footerیا ;(‘do_action (‘wp_footer وجود داشته باشد.
- در comments.php و یا comments-popup.php، باید یک قطعه کد مانند زیر وجود داشته باشد:
<؟ php do_action (‘comment_form’, $ post-> ID) ؟>، دقیقاً قبل از </HTML form > .
فایلهای قالب: نکته عاقلانه دیگر هنگام تغییر قالب و پیدا کردن قالب وردپرس جدید، مقایسه فایلهای قالب است. به عنوان مثال، اگر قالب فعلی شما دارای یک فایل author.php باشد، که حاوی الگوی پروفایلهای نویسنده شما است و قالب جدید شما هم آن را ندارد، ممکن است هنگام نصب این قالب دچار مشکل شوید. فایلهایی که باید در قالب قدیمی و جدید خود بررسی کنید:
- home.php: الگوی صفحه اصلی.
- single.php: الگوی ارسال پستها.
- page.php: الگوی صفحات.
- category.php: الگوی شاخصهای دستهبندی.
- author.php: الگوی نویسنده، هنگامی که شخصی بخواهد تمام ارسالهای یک نویسنده خاص را پیدا کند، این الگو استفاده میشود.
- date.php: الگوی تاریخ، وقتی شخصی سعی میکند مثلاً ماه خاصی از پستهای وبلاگ شما را جستجو کند، این الگو استفاده میشود.
- archive.php: این الگو وقتی استفاده میشود که در آن قالب category.php ، author.php یا date.php وجود نداشته باشد.
- search.php: هنگامی که کاربر در وبلاگ شما جستجو میکند، این کد مورد استفاده قرار میگیرد. الگویی بسیار مهم برای بررسی اینکه آیا افراد میتوانند پستهایی را که میخواهند در وبلاگ شما پیدا کنند یا نه.
- ۴۰۴: زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که وردپرس نمیتواند یک پست یا صفحه خاصی را پیدا کند، این یک فایل بسیار مهم برای قالب است!
بررسی مدیریت عناوین قالب شما
باید بررسی کنید که قالب فعلی شما چگونه عناوین صفحه را در پرونده header.php استفاده میکند. میتوانید آن را در تگهای
<HTML title> پیدا کنید. اگر تگ عنوان متفاوت است، شاید بهتر است هنگام فعال کردن قالب جدید خود، این مورد را بررسی کنید که چرا و چه اتفاقی میافتد. احتمالاً چیزی شبیه به این خواهد بود:
<title><?php bloginfo(‘name’); ?> <?php wp_title(); ?></title>
در صورت مشاهده این مورد میتوانید از قطعه کد زیر استفاده کنید:
<title> <?php wp_title(); ?></title>
انتخاب قالب وردپرس
اگر قالب جدیدی که انتخاب کردهاید تا ظاهر سایت خود را عوض کرده و با آن بسازید، حتما باید موارد زیادی را درنظر بگیرید. برای انتخاب بهترین قالب وردپرس باید بهترینها را بررسی کنید. استاندارد و بینقص بودن عنصر مهمی در انتخاب هر چیزی از جمله قالب وردپرس است. اگر قدم اشتباه را بردارید، روزی مجبور به پرداخت ضرر خواهید شد و تمامی زحمات شما از بین میرود. پس حتما جوری اقدام کنید تا از همین ابتدای کار قدمهای استوار خود را برداشته و کسب و کارتان را خیلی حرفهای راهاندازی کنید. اگر تمایل دارید از تمهای رایگان استفاده کنید میتوانید قالبهای وردپرسی رایگان را در همیار وردپرس مشاهده کنید.
iman niroobakhsh 4 سال عضو همیار وردپرس
سلام
بسیار متشکرم از مقاله عالیتان
فقط کاش چند تا قالب در زمینه مختلف(آموزشی و …) که دارای استانداردهایی که گفتید باشند معرفی می کردید که برای کسانی مثل بنده که اطلاعات زیادی در این رابطه ندارند مفیدتر باشه
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
قالبهای زیادی در زمینه های مختلف داخل همیار معرفی شده لطفا کمی جستجو کنید