ویژگی‌های اصلی ایجاد یک فروشگاه اينترنتی موفق در سال جدید چیست؟

سلام به همه دوستان عزیز
اقای حاجی محمدی ( بنیانگذار همیار وردپرس) مقاله ای که در سایت شخصیشون منتشر کرده بودند که ظاهرا آخرین یادداشت اینشون در سال ۹۴ در مجله خلاقیت بوده است که به همه کسانی که میخواهند در سال جدید فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی نمایند، پیشنهاد کرده اند که بخوانند، ما هم دیدیم ممکن است برای خیلی از دوستان مفید باید و جواب خیلی از سوالاتشان را بگیرند برای همین در زیر آن را درج کرده ایم:

یادداشتی از علي حاجی‌محمدی، مديرعامل شرکت هميار وردپرس

تفاوت بزرگي که ميان کسب‌وکارهاي امروزي و کسب‌وکارهاي ده سال پيش وجود دارد اين است که امروزه ابزاري به نام بازاريابي اينترنتي در دسترس مردم قرار گرفته است.
اگر تا به حال به دست به کار نشده‌ايد و قدم در راه بازاريابي اينترنتي، چه از طريق وب‌سايت فروشگاهي و چه به وسيله شبکه‌هاي اجتماعي نگذاشته‌ايد، سال جديد فرصت خوبي برايتان محسوب مي‌شود تا در اين حيطه سرمايه‌گذاري کنيد. اين روش يکي از کارآمدترين روش‌هاي کسب شهرت و محبوبيت براي کسب‌وکار، محصولات يا خدمات شماست.

شبکه‌هاي اجتماعي؛ برگ برنده شما در سال جديد

سوالي که هميشه از ما پرسيده مي‌شود اين است که چگونه مي‌توان در ميان حجم بالاي فروشگاه‌هاي اينترنتي به محبوبيت رسيد و ديده شد. امروزه بازاريابي با شبکه‌هاي اجتماعي بازار داغي دارد و هرکس با توجه به نياز بازار خود به شکلي از اين شبکه‌ها استفاده مي‌کند. در حال حاضر در ميان شبکه‌هاي اجتماعي اينستاگرام را بهترين پلت‌فورم براي بازاريابي مي‌دانند و دليل آن چيزي جز تصويرمحور بودن، سهولت استفاده و سادگي آن نيست. اما اينستاگرام راه و روش مشخصي براي افزايش امتياز ندارد، سئويي در کار نيست يا حتي استانداردي نيز از جانب گوگل مطرح نشده که کاربران بتوانند با رعايت آنها امتياز بيشتري به دست آورند و به اصطلاح ديده شوند. اينستاگرام تجربي است و هر کس روش خودش را دارد. معمولا در هر حوزه کاري هشتگ‌هاي معروفي وجود دارد: مانند «#خلاقيت» يا «#موفقيت» در حوزه کسب‌وکار و استارت‌آپ يا «#طراحي_سايت» يا «#وردپرس» در حوزه طراحي سايت. هشتگ‌گذاري مناسب کليد موفقيت پيج‌هاي اينستاگرامي محسوب مي‌شود. البته بايد توجه داشته باشيد که هشتگ‌گذاري زماني به کار مي‌آيد که پيج‌تان بسته يا private نباشد. روش مرسوم ديگر اين است که مشارکت اجتماعي داشته باشيد و درباره پست‌هاي ديگران نظر بدهيد؛ البته اين نظرات بايد مثبت و سازنده باشند نه اين که فقط از ديگران درخواست فالوکردن داشته باشيد! روش ديگري که کارايي بسيار بالايي دارد اين است که پيج‌هايي که با هم تداخل کاري ندارند، براي يکديگر تبليغات کنند. به عنوان مثال ما کار‌هاستينگ انجام نمي‌دهيم و به همين خاطر مي‌توانيم با پيجي مرتبط به يک شرکت ‌هاستينگ تبادل داشته باشيم؛ تبادل به اين معناست که ما براي آنها تبليغات کنيم و آنها نيز همين کار را براي ما انجام دهند. به اين شکل ما نه تنها تداخل کاري و تداخل مشتري نداريم، بلکه مشتريان هر دو طرف از اين نوع تبليغات خوشحال هم مي‌شوند.
يکي از اشتباهاتي که معمولا در اينستاگرام صورت مي‌گيرد اين است که از هشتگ‌هاي نامربوط استفاده مي‌شود. به نظر شما داشتن پنج هزار فالوئر وفادار و واقعي بهتر است يا به دست آوردن بيست هزار فالوئر غير‌واقعي از طريق هشتگ‌گذاري نامناسب؟ مسلما مي‌توان از طريق تعداد لايک‌ها و نظراتي که در زير هر عکس گذاشته مي‌شود دريافت که فالوئرهاي يک پيج تا چه حد به آن پيج علاقه دارند.

چطور مي‌توانم وب‌سايت فروشگاهي براي کسب‌وکارم راه‌اندازي کنم؟

ساده است.
براي ايجاد يک وب‌سايت فروشگاهي در ابتدا بايد سايتي داشته باشيد که مقدمه آن خريد دامنه و ‌هاست است.
براي کساني که هنوز با دامنه و‌هاست آشنا نيستند، مي‌خواهم با مثالي ساده مفهوم آنها را توضيح دهم.

‌هاست و دامنه مانند يک مغازه است. اگر بخواهيد مغازه‌اي داشته باشيد بايد در ابتدا اسمي برايش انتخاب کنيد: مثلا «کفش‌فروشي علي» که در واقع همان دامنه ما محسوب مي‌شود: alishoes.com. حالا فضايي را که داخل مغازه هست و مي‌توان اجناس را در آنجا قرار دارد در نظر بگيريد: اين فضا را در سايت‌هاست مي‌نامند که مثلا مي‌تواند 200 مگابايت باشد.

افرادي که مي‌خواهند دامنه‌اي ثبت کنند، مي‌توانند از بين دات‌آي‌آر، دات‌کام و ساير دامنه‌ها انتخاب کنند اما بهتر است دامنه ايراني يعني دات‌آي‌آر ثبت کنند.

کاربران معمولا نمي‌دانند که بايد براي شروع کار چند مگابايت‌هاست بخرند و در اين مرحله دچار استرس مي‌شوند. شما بايد اين را بدانيد که‌هاست قابل ارتقاست و نمي‌توان ميزان فضاي مورد نيازتان را از قبل پيش‌بيني كرد. بهتر است براي شروع حجم سبکي مانند 50 مگابايت و 5 گيگابايت پهناي باند بگيريد تا ريسک‌پذيري کمتري نيز داشته باشد. هزينه‌اي که تا به اينجا متقبل شده‌ايد حدود 60 هزارتومان‌هاست و زير بيست هزارتومان براي دامنه ايراني است. از اينجا به بعد بايد در مورد نحوه راه‌اندازي وب‌سايت‌تان تصميم‌گيري کنيد.

ساده‌ترين روش راه‌اندازي وب‌سايت اين است که از يک سيستم مديريت وب رايگان استفاده کنيد که معروف‌ترين آن وردپرس است. بعد از ثبت وردپرس بر روي سايت‌تان شما يک سايت وبلاگي خواهيد داشت. اگر مي‌خواهيد سايت‌تان را به فروشگاه تبديل کنيد، بايد پلاگين ووکامرس را روي آن نصب کنيد. براي يادگيري ادامه کار نيز مي‌توانيد با جست‌وجوي عبارت «آموزش وردپرس و آموزش ووکامرس» آموزش‌هاي زيادي در اين باره دريافت کنند.

با شرکت‌هاي COD کار کنيد تا کالايتان را به راحتي به دست مشتري برسانيد

بعد از اين که کاربران از وب‌سايت شما بازديد کردند، محصولي را سفارش دادند و هزينه را پرداخت کردند، نوبت شماست که دست به کار شويد و آن کالا را به دست آنها برسانيد. به سادگي مي‌توانيد با شرکت پست هماهنگ کنيد تا ماموري به دفتر کار يا انبار شما بيايد، بسته را تحويل بگيرد و به دست مشتري برساند. اما روش ديگري نيز وجود دارد. گاهي مشتريان نمي‌خواهند هزينه محصول را به صورت آنلاين پرداخت کنند و ترجيح مي‌دهند پس از دريافت محصول موردنظر هزينه آن را بپردازند. به اين شکل از پرداخت، پرداخت در محل يا COD (Cash On Delivery) مي‌گويند. شرکت‌هاي زيادي هستند که اين نوع تحويل کالا را براي شما انجام مي‌دهند که معروف‌ترين آنها Pardakht.ir است.

براي اطلاعات بيشتر مي‌توانيد عبارت «پرداخت در محل» را در گوگل سرچ کنيد.

مشکلي به نام چگونگي پرداخت هزينه کالا و خدمات به صورت آنلاين

نحوه پرداخت آنلاين هزينه کالا و خدمات در ايران به چند صورت انجام مي‌شود:

  1. درگاه پرداخت مستقيم
  2. درگاه پرداخت غيرمستقيم
  3. در آينده نزديک پرداخت از طريق کدهاي USSD

درگاه‌هاي پرداخت مستقيم به بانک‌ها متصل مي‌شوند. اين نوع درگاه مختص افرادي است که وجهه حقوقي دارند؛ يا شرکتي ثبت کرده‌اند يا جواز کسب گرفته‌اند. اين افراد بايد در ابتدا نماد اعتماد الكترونيكي خود را بگيرند و سپس با بانک‌هاي پيشرو مانند پارسيان يا ملت قرارداد ببندند.

درگاه‌هاي پرداخت غيرمستقيم يا واسطه مانند زرين‌پال و پارس‌پل در حال رشد هستند. شما به راحتي مي‌توانيد با هويت واقعي خودتان در اين درگاه‌ها ثبت‌نام کنيد. تنها مشکلي که در اين ميان وجود دارد اين است که پول واريز‌شده سه روز در حساب آن درگاه بلوکه مي‌شود. دليل اين کار نيز اين است که اگر مشتري از خريد خود ناراضي بود بتواند بعد از طرح شکايت و برگزاري يک دادگاه مجازي بر اساس سيستم تيکتينگ، پول خود را پس بگيرد.

اما درگاه نوع سومي نيز وجود دارد. با توجه به اين که در اپليکيشن اينستاگرام نمي‌توان از لينک استفاده کرد و همين موضوع باعث دشواري در نحوه پرداخت هزينه کالا و خدمات مي‌شود، نوع سومي از درگاه‌هاي پرداخت آنلاين که به صورت کدهاي USSD هستند، مطرح شده‌اند. من فکر مي‌کنم نسل بعدي اين کدهاي USSD مانند «آپ‌کن» و «سه‌سوت» راه حل مشکل پرداخت آنلاين ما هستند. شما مي‌توانيد در اين سيستم‌ها ثبت‌نام و درگاه مختص خود را دريافت کنيد. به عنوان مثال شما در درگاه *780# ثبت‌نام مي‌کنيد و شماره اختصاصي خودتان، به عنوان مثال 5230 را دريافت مي‌کنيد. به اين شکل مشتري به راحتي مي‌تواند با استفاده از شماره و رمز دوم کارت بانکي‌اش، هزينه کالاي شما را با شماره‌گيري *780*5230# پرداخت و در نهايت رسيد ديجيتال را از طريق پيامک دريافت کند.

مدیریت زمان برای کسب و کارهای اینترنتی

در ضمن به تمام دوستاني که مايلند در سال جديد کسب‌وکار اينترنتي خود را آغاز کنند توصيه مي‌کنم در تمام شبکه‌هاي اجتماعي فعال باشند و اگر زمان و توانايي مديريت همه آنها شبکه‌ها را ندارند، از ابزارهاي آماده‌اي مانند ifttt.com استفاده و با فعاليت در اينستاگرام، ديگر شبکه‌ها را نيز از آن تغذيه کنند.

منبع: http://hajimohamadi.com/ecommerce-steps

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 9 سال عضو همیار وردپرس

    سلام آقای رحیمی
    میشه اسم افزونه خبرنامتونو اعلام کنید

  2. راهی وجود داره که کاربر با ussd پرداخت کنه و لینک محصول دانلودی براش ارسال بشه؟

  3. مرسی خوب بود استفاده کردیم

  4. 9 سال عضو همیار وردپرس

    فعلا که خبری از شارژ کیف پول ما نیست. طرح نوروزی خرید کردیم! 40 تومن قرار بود شارژ بشه نشد! خسته نباشی!

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      اگر چنین مشکلی برای شما به وجود آمده لطفا با شماره تماس 88198591 در ساعات اداری تماس بگیرید.

  5. با سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست عزیز
    اقای حاجی محمدی یه سوال ازتون داشتم بنده میخوام یه سایت فروش فایل راه اندازی کنم شما غیر وردپرس و افزونه edd اسکریپت اختصاصی دیگه ای برای این مورد چی پیشنهاد میدین؟
    ترجیح میدم وردپرس نباشه . ممنون میشم کمکم کنید.

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      پیشنهاد اول و آخر ما ووکامرس است ( و نه حتی edd ).
      اما اگر نمی‌خواهید از وردپرس استفاده کنید سرویس‌های اختصاصی مثل مجنتو یا پرستاشاپ وجود دارند. اما ما نه با آنها کار کرده‌ایم و نه اطلاعات خاصی در این مورد داریم.