چگونه یک استارتاپ موفق راه اندازی کنیم؟

استارت آپ چیست؟

استارتاپ چیست؟

اصطلاح استارتاپ  startup به شرکتی اطلاق می شود که در مراحل اولیه فعالیت خود قرار دارد. استارت‌آپ‌ها توسط یک یا چند کارآفرین تأسیس می‌شوند که می‌خواهند محصول یا خدماتی را توسعه دهند که معتقدند تقاضا برای آن وجود دارد. این شرکت ها عموما با هزینه های بالا و درآمد محدود شروع به کار می کنند، به همین دلیل است که به دنبال سرمایه از منابع مختلفی مانند سرمایه گذاران خطرپذیر هستند.

استارت آپ یک شرکت جوان است که در مراحل اولیه فعالیت است و به طور معمول بر توسعه یک محصول، خمات یا فناوری منحصر به فرد برای حل یک مشکل خاص یا رفع یک نیاز خاص در بازار متمرکز است. استارت‌آپ‌ها اغلب توسط یک نفر یا گروه‌های کوچکی از افراد تأسیس می‌شود و رشد می کنند بسیاری از کسب و کارهای بزرگ دنیا یک استارتاپ بوده اند.

چند درصد استارتاپ ها موفق می شوند؟

استارت‌آپ‌ها با تمرکز بر نوآوری شروع به کار می کنند و اغلب دارای درجه بالایی از عدم اطمینان و ریسک  هستند. آنها معمولاً در بازارهای پویا و به سرعت در حال تحول فعالیت می کنند و باید بتوانند به سرعت با تغییرات در تقاضای مشتری، شرایط بازار و پیشرفت های تکنولوژیک سازگار شوند و یا باید بتوانند منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کنند. آمارها نشان می دهد حدود 90 درصد از استارتاپ ها شکست می خورند و از این تعداد 10 درصد در سال اول و 70 درصد در سال های دوم تا پنجم است.

استارت آپ های موفق اغلب به شرکت های بزرگ و تاسیس تبدیل می شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به دلیل عواملی مانند کمبود بودجه، اجرای ضعیف یا ناتوانی در مقیاس پذیری شکست بخورند. با وجود خطرات و چالش‌های موجود، استارت‌آپ‌ها همچنان محرک اصلی نوآوری، رشد اقتصادی و ایجاد شغل در بسیاری از صنایع و مناطق در سراسر جهان هستند در تصویر زیر هم نمونه هایی از کسب و کار های موفق دنیا را مشاهده می کنید. در ادامه نکات مهم برای راه اندازی یک استارتاپ موفق را بررسی می کنیم.

نمونه های موفق

مراحل راه اندازی استارتاپ موفق

راه اندازی یک استارتاپ معمولاً شامل چندین مرحله است در هر مرحله رعایت نکاتی برای اینکه کسب و کارتان موفق شود را هم یادآوری می کنیم تا در این مسیر پر چالش موفق شوید.

ایده پردازی

این مرحله شامل شناسایی یک مشکل یا فرصت و ارائه یک ایده تجاری  جدید است اما اگر نباید همیشه ایده شما جدید باشد و می توانید محصولات و خدمات موجود را برای کاربران بهینه کنید مثلا ایده تاکسی های اینترنتی آژانس ها و تاکسی های موجود را در را در بستر اینترنت برای کاربران قابل دسترس تر کرد و یا آیفون با ایده محصولات با کیفیت تر  و نوآوری های متنوع استفاده از لپ تاپ را آسان تر می کند.

تحقیق و اعتبارسنجی

هنگامی که ایده ای دارید بررسی بازار هدف از اهمیت بالایی برخوردار است تا زمانی که مشتریانی نداشته باشید که به دنبال خدمات شما هستند تمام تلاش های شما بیهوده است باید امکان پیاده سازی ایده تان را بررسی کنید و بتوانید مقیاس مشتریانتان را برآورد کنید.

 

برنامه ریزی

بعد از تایید ایده، مرحله بعدی ایجاد یک برنامه برای استارتاپ شما است. برای این کار نیاز یک به یک بیزنس مدل دارید همان طور که در تصویر می بینید تمام بخش های یک بیزنس در این طرح ساده قرار داده شده و همانند یک نقشه راه به شما می گوید که برای کسب و کارتان چه چیزهایی نیاز دارید دارید. بوم کسب و کار با canvas یکی از ضروریات برای هر کسب و کاری است.

برنامه ریزی

راه‌اندازی استارت

حالا که ایده تان را دارید و نیازهای کسب و کارتان مشخص شده زمان شروع است و با ایجاد تیم کسب و کارتان را شروع کنید محصول یا خدمات تان را بسازید و به دست مشتریان برسانید. در این مرحله باید با تمام وجود تلاش کنید و مراقب جنبه های مختلف کسب و کارتان باشد.

انجام مراحل قانونی

همانند هر کسب و کاری اطمینان از انجام قانونی کار از اهمیت بالایی برخوردار است شما احتمالا یک یا چند شریک دارید و باید نوع حساب بانکی، دسترسی های برداشت مالی، صورت حساب هزینه ها و تقسیم سود مشخص باشد. مجوزهای مختلف به خصوص برای کسب و کارهای اینترنتی مانند دریافت نماد الکترونیکی، مجوز رسانه های دیجیتال، مجوز نظام صنفی رایانه‌ای، عضویت در انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی و اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی وجود دارد که برای کسب و کارهای اینترنتی از اهمیت بالایی برخوردار است. با ثبت قانونی کسب و کارتان احتمالا می توانید از وام های موجود بهره مند شوید.

تدوین استراتژی بازاریابی

در ابتدای کسب و کار نیاز به برند سازی، تبلیغ و جذب مشتریان دارید، اقدامات بازاریابی برای  تمام کسب و کارها به خصوص کسب و کارهایی که در ابتدای کار هستند ضروری است. تدوبن استراتژی سئو برای کسب و کارهای کوچک با توجه به محدودیت بودجه از اهمیت بالایی برخوردار است و باید تمام کانال های مختلف مانند طراحی سایت، استفاده از شبکه های اجتماعی، ارائه تخفیف به مشتریان، استفاده از سیستم های مدیریت مشتریان و… را در برنامه خود قرار دهید.

رشد و توسعه

پس از راه‌اندازی استارت‌آپ، نیاز به سرمایه گذاریو تمرکز به رشد کسب‌ وکار است این مرحله امل جذب مشتریان،  فروش بیشتر و افزایش درآمد شما است. با رشد استارت‌آپ‌تان اقداماتی مانند شامل استخدام کارکنان اضافی، توسعه محصولات یا خدمات جدید و گسترش به بازارهای جدید ضروری است.

ساخت بیزنس پلن

مراحل اولیه راه اندازی کسب و کار و یا برای گسترش کار نیاز به جذب سرمایه دارید. حدود 29 درصد کسب و کارها به خاطر نداشتن منابع مالی کافی شکست می خورند برای جذب سرمایه بهتر است یک بیزنس پلن داشته باشید تا کسانی که می خواهند بر روی کار شما سرمایه گذاری کنند درک بهتری از کار شما داشته باشند و به شما اعتماد کنند.  در بیزنس پلن ( BUISNESS PLAN)  جزئیات مواردی مانند معرفی کسب و کار، تعیین اهداف بلند مدت و کوتاه مدت، تحقیقات بازاریابی(بازار هدف، مشتربان و رقبا)، تعیین آمیخته بازاریابی، نیروی انسانی، منابع مالی مشخص می شود و باید یک برنامه زمانی برای  اجرای پلن را داشته باشید تا بتوانید نظر سرمایه گذاران را جلب کنید.

هر مرحله از راه اندازی یک استارتاپ می تواند چالش برانگیز باشد و نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. داشتن استارتاپ موفق نیازمند  از مرحله ایده تا اجرا به توانایی شما برای شناسایی و حل سریع و موثر مشکلات، و سازگاری با شرایط متغیر و نوآوری بستگی دارد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 1 سال عضو همیار وردپرس

    ممنون از مقاله خوبتون
    تجربه ای که من از راه اندازی استارتاپ داشتم اینکه برای موفق شدن استارتاپ باید تمام جوانب را در نظر گرفت و تمامی موارد می تونه بر موفقیت و شکست شما تاثیر بذاره مثلا اگر برآورد درستی از منابع مالی با توجه به شرایط متغیر قیمت ها در بازار نداشته باشید برای شما مشکل ساز می شود
    و یا نیروی انسانی مورد نیاز، هر چند در ابتدای شروع یک کسب و کار نیاز هست که صرفه جویی داشته باشید و با تعداد کمتر نیرو کار را پیش ببرید اما شما به نیرذوی متخصص هم نیاز دارید و این مورد هم مخصوصا در زمان توسعه استارتاپ اهمیت پیدا می کنه
    در کل راه اندازی استارتاپ موفق باید با تصمیمات درست و بررسی جوانب مختلف باشه