هزینه‌ های طراحی سایت چقدر است؟

هزینه های طراحی سایت هزینه طراحی سایت

فرض کنید که با شریک تجاری به توافق رسیده و آماده عقد قرارداد هستید. آن‌ها از شما دعوت می‌کنند تا به دفتر کارشان بروید. دفترشان در پشت نیسانی فرسوده زیر یک پل مخروبه قرار دارد. آیا دیگر تمایلی به عقد قرارداد دارید؟ مشتریان، مصرف کنندگان و سرمایه گذاران شما هم در صورتی که هیچ صفحه‌ای از کسب و کارتان در فضای آنلاین نبینند یا با سایتی منسوخ شده مواجه شوند، حس مواجهه با همان نیسان را پیدا می‌کنند. اگر دنبال دفترکاری به روز در فضای آنلاین می‌گردید، پس باید با هزینه‌های طراحی سایت در این مقاله آشنا شوید. در انتها نیز با یک پلتفرم حرفه ای جهت سفارش طراحی سایت آشنا می‌شویم.

عوامل دخیل در هزینه‌های طراحی سایت کدامند؟

در ادامه اجزای اصلی در هر پروژه طراحی سایت معرفی خواهد شد. البته قیمت هر کدام از عوامل زیر بسته به اندازه، پیچیدگی و نوع سایت مدنظر تغییر می‌کند.

1.نام و پسوند دامنه (domain)

نام دامنه همان نام سایت یا آدرس اینترنتی کسب و کارتان محسوب می‌شود. می‌توانید با توجه به نام خودتان، شرکت یا برندتان، نامی که قبلاً به ثبت نرسیده را درخواست دهید. هزینه ثبت و تمدید دامنه در سال 1400 از 20 هزار تومان تا چند میلیون تومان متغییر است. دامنه‌های ایرانی با پسوند .ir کمترین هزینه و دامنه‌های بین المللی با پسوندهای .com ، .net و .info قیمت های بالاتری را دارند. هزینه دامنه .com نیز در سال 1400 کمتر از 300 هزار تومان است. (قیمت جهانی: حدود 5 تا 10 دلار)

البته باید توجه کنید که اگر دامنه مورد نظر شما قبلا توسط شخص دیگری ثبت شده باشد و قصد خرید آن را داشته باشید، بستگی به نام دامنه و تعداد حروف آن، ممکن است چندین میلیون تومان یا حتی چند صد هزار دلار(!) پرداخت کنید!! همچنین خرید برخی دامنه ها مانند edu نیاز به ارسال مدارک خاصی دارند و خرید آن ها به راحتی امکان پذیر نیست.

نام و پسوند دامنه
نام و پسوند دامنه

2.هاستینگ (Hosting)

خدمات هاستینگ از جانب شرکت‌های هاست یا میزبان ارائه می‌شود. این شرکتها دارای فضایی امن برای بارگذاری مشخصات و فایل‌های شما هستند. با توجه به نوع هاستینگ و فضای مورد نیاز، هزینه متفاوتی پرداخت می‌کنید. شرکت‌های مختلف برای انواع‌هاست از لینوکس، وردپرس و ابری گرفته تا ویندوز و پایتون، هزینه‌های اشتراک ماهیانه و سالیانه را قید کرده‌اند.

به طور کلی برای یک وب سایت 100 مگابایتی حق اشتراک سالیانه 120 هزار تومانی تا حق اشتراک 9 میلیونی برای وب سایتهای 5 گیگابایتی مرسوم است. هر 100 مگابایت ارتقای هاستیگ هم هزینه مضاعفی تا حدود 100 هزار تومان را به همراه دارد. البته عواملی مثل پهنای باند و پشتیبانی هم روی قیمت خدمات‌ هاست اثر دارد.

3.طراحی قالب سایت یا معماری اطلاعات سایت

این طراحی شامل طراحی بصری، طراحی تجربه کاربری، نقشه سایت و ساختار صفحات سایت می‌شود. این مرحله حداقل به 30 ساعت زمان نیاز دارد. برای این طراحی می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید که رایگان یا ارزان هستند و حداکثر چند صد هزار تومان تا تا چند میلیون تومان هزینه بر می‌دارند.

طراحی قالب سایت از طرف طراحان گرافیک و فریلنسرها طراح هم هزینه‌ای بالاتر از 100 هزار تومان را در بر دارد و متوسط هزینه برای یک سایت 10 صفحه‌ای و ساده حدود 500 هزار تومان است. طراحی قالب سفارشی را می‌توان به شرکت‌های حرفه‌ای طراحی سایت واگذار کرد. در این صورت هزینه‌های طراحی سایت افزایش می‌یابد و معمولاً باید هزینه‌ای بالاتر از 500 هزار تومان را بابت طراحی تجربه کاربری و رابط کاربری پرداخت کنید. بهتر است طراحی قالب‌های حرفه‌ای را به فریلنسرهای باتجربه یا شرکت‌های طراحی واگذار کنید چون نیروی انسانی و متخصص بیشتری در اختیار دارند.

4.تأمین امنیت سایت

هر سایتی با هر محتوایی به تأمین امنیت نیاز دارد. ولی در مورد سایت‌های فروشگاهی که نیازمند سبد خرید، اتصال به درگاههای بانکی، افزونه‌های خرید و سایر ویژگیهای سفارشی هستند به امنیت بالاتری نیاز دارید. با خرید مجوزهای SSL یا Secure Socket Layer (HTTPS کردن سایت)، امنیت تبادل اطلاعات میان کاربر و سرور را تضمین خواهید کرد. حداقل هزینه ماهیانه برای تأمین امنیت یک سایت حدود 20 هزار تومان و حداکثر هزینه برای تأمین امنیت سالیانه در حدود 5 میلیون تومان است.

5.تأمین محتوای سایت

اگر دست به قلم هستید، پس خودتان به طور رایگان و با صرف وقت می توانید محتوای مناسب را تولید کنید. در غیر این صورت باید هزینه تأمین محتوای متنی، صوتی و تصویری را بر حسب زمان صرف شده برای تولید محتوا یا حجم محتوای تولید شده پرداخت کنید. کمترین هزینه در این زمینه برای نوشتن مقاله یا بلاگ، به ازای کلمه‌ای 15 تومان است و از جانب نویسنده دریافت می‌شود. بالاترین هزینه هم از جانب شرکتهای تخصصی تولید محتوا، تا کلمه ای چند هزار تومان هم می‌رسد. البته مبلغ نهایی تولید محتوا تا حد زیادی به موضوع و زبان محتوا، بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو (SEO) و تجربه تهیه کننده محتوا وابسته است.

6.پشتیبانی سایت

با این که امروزه بسیاری از وب سایتها با کمک سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) ساخته می‌شوند، ولی باز هم همه افراد از نحوه کار و راه اندازی درست این سایت‌ها آگاهی ندارند. فریلنسرها و شرکتهای طراحی سایت به شما در این زمینه کمک می‌کنند. معمولاً کارهایی مثل اضافه کردن محتوای جدید از جمله اطلاعات محصولات جدید و تغییر و به روز رسانی طراحی و رفع باگ‌ها به پشتیبانی نیاز دارد. شرکت‌های طراحی، پکیج‌های مختلفی را با قابلیت‌های مختلف ارائه می‌کنند. برای مثال پکیج‌های برنزی، نقره‌ای و طلایی در طیف‌های قیمتی از یک تا 7 میلیون تومان برای پشتیبانی سالیانه عرضه می‌شوند. فریلنسرها هم کارهای مختلف پشتیبانی سایت را به طور ساعتی و با هزینه حدود 50 تا 500 هزار تومان انجام می‌دهند.

برآورد کلی هزینه‌های طراحی سایت

تا اینجا با عوامل اثرگذار بر هزینه‌های طراحی سایت آشنا شدیم. حالا هزینه‌های کلی طراحی سایت را به سه دسته «کم، متوسط و بالا» تقسیم می‌کنیم تا تصویری کلی از هزینه‌ها را در اختیارتان قرار دهیم.

کم‌ترین هزینه طراحی سایت

کم‌ترین هزینه طراحی مربوط به روش‌های DIY (Do-It-Yourself) یا خودت انجامش بده! است. در اینجا فقط هزینه ثبت دامنه و هاستینگ را پرداخت می‌کنید. معروف‌ترین وب سایتهای DIY خارجی شامل WordPress، Wix، Square Space، Weebly و غیره هستند. از جمله سایت سازهای ایرانی هم می‌توان به وبزی، پرتال، هیرو، ایران سرور و غیره اشاره کرد.

البته استفاده از سایت سازهای رایگان، محدودیتهای خاصی دارد. مثلا آنها تبلیغات پیش فرض خودشان را در سایت شما قرار می‌دهند. نام دامنه شما وابسته به نام این سایتها است. پایگاه داده مستقلی ندارید و امکان سفارشی سازی سایت با کمک کد نویسی مستقل فراهم نیست. این سایتها برای ارائه هر کدام از این امکانات و تغییرات احتمالی مد نظرتان، هزینه جداگانه‌ای را در قالب افزونه یا پکیج مطالبه می‌کنند.

هزینه طراحی متوسط

یکی از روش‌های متداول طراحی سایت که هزینه قابل قبولی دارد، استخدام فریلنسر طراح سایت است. در این شرایط قبل از هر چیزی باید خواسته‌های خودتان و کسب و کارتان را مشخص کنید تا با فریلنسر به توافق در مورد طراحی کاربردی و جذاب برسید. البته یافتن فریلنسری که تمامی مهارهای لازم جهت طراحی و راه اندازی سایت را دارد؛ دشوار است. فریلنسرهای مسلط به زبانهای برنامه نویسی مستقل عملکرد خوبی دارند و حتی قادر به ارتقا و پشتیبانی سایتهای طراحی شده با CMS هایی مثل وردپرس یا فریم ورکهایی مثل لاراول هستند.

بالاترین هزینه طراحی سایت

بالاترین هزینه طراحی هم مربوط به شرکتهای طراحی وب است که می‌توانید سایتی سفارشی با تمامی جزئیات مدنظرتان را در زمان مقرر طراحی کنند. این شرکتها طیفی از خدمات مختلف از تهیه بلاگ شخصی و ساده تا سایتهای سفارشی کد نویسی شده و مستقل با تمامی جزئیات طراحی اختصاصی برند را در اختیارتان قرار میدهند.

بالاترین هزینه طراحی سایت
بالاترین هزینه طراحی سایت

هزینه‌های طراحی سایت به تفکیک انواع آنها

نوع سایت طراحی شده به نیاز شما وابسته است. شاید به دنبال سایتی ساده برای معرفی خدمات خودتان هستید تا مخاطبان بیشتر با شما آشنا شوند. شاید هم به دنبال سایتی حرفه‌ای هستید. هر کدام از این سایتها، دشواری‌های خاص خودشان را در زمینه طراحی وب دارند. در نتیجه به هزینه‌های طراحی سایت متفاوتی هم می‌رسند. در ادامه به چهار مورد اصلی و طیف قیمتی هر کدام اشاره می‌کنیم.

سایت‌های شخصی

بلاگ یا سایت شخصی که از جانب خود فرد، فریلنسر یا شرکت، طراحی شده طیف هزینه‌ای از یک میلیون تا 5 میلیون را برای یک سال به همراه دارد. در این سایت می‌توانید محتوای مدنظرتان از دغدغه‌های اجتماعی و محیط زیستی گرفته تا کسب و کار خانگی خودتان را معرفی کنید. معمولاً این سایت‌ها، قالبی ساده و جوان پسند دارند.

سایت‌های شرکتی

این سایتها برای معرفی کسب و کارهای کوچک تا متوسطی هستند که مجوز رسمی فعالیت دارند. هزینه طراحی این گونه سایت‌ها هم حدودا از 8  تا 15 میلیون متفاوت است. تعداد صفحات سایت و حجم مورد نیاز برای بارگذاری اطلاعات در هزینه نهایی اثر بسزایی دارد.

سایت‌های فروشگاهی و نیمه حرفه‌ای

این سایتها دارای جزئیات طراحی و ملاحظات تکنیکی بیشتری نسبت به دو مورد قبل هستند و هزینه‌ بین 16 تا 20 میلیون برایشان عادی به نظر می‌رسد.

سایت‌های حرفه‌ای و سفارشی

این سایت‌ها طبق جزئیات مدنظر مالک کسب و کار و با همکاری تیمی از متخصصان حرفه‌ای طراحی می‌شوند. هدف از طراحی سفارشی، یکپارچه سازی تکنیک‌های فروش و بازاریابی است. در نتیجه علاوه بر طراحی کاربرپسند نیازمند به روزرسانی و پشتیبانی تمام وقت هستند. هزینه سالیانه 50 تا 100 میلیون تومانی هم برای طراحی این سایتها معقول به نظر می رسد. طراحی اپلیکیشن وابسته به این سایتهای حرفه‌ای، نیز مرسوم است.

هزینه طراحی سایت در کارلنسر

کارلنسر، یک پلتفرم دورکاری و فریلنسینگ حرفه ای برای استخدام فریلنسرها و متخصصان باتجربه در ایران است که خدمات مختلفی در آن از تولید محتوا تا طراحی سایت قابل سفارش و انجام است. یکی از مزایای استفاده از کارلنسر، توافقی بودن هزینه انجام کار است که در ادامه شرح خواهیم داد.

روش کار در کارلنسر بدین گونه است که کارفرما (یا شخص متقاضی سایت)، درخواست خود را در قالب یک پروژه به همراه جزییات کامل و بودجه پیشنهادی خود در سایت ثبت می‌کند. برای مثال:

طراحی یک سایت فروشگاه اینترنتی

جزییات و امکانات مورد نیاز:

————–

————–

————–

بودجه پیشنهادی: 20 تا 30 میلیون تومان

زمان: 2 ماه

پس از ثبت پروژه، فریلنسرهای طراح سایت و برنامه نویسان، از پروژه باخبر شده و افرادی که مایل به انجام آن هستند، مبلغ و زمان پیشنهادی خود را به کارفرما اعلام می‌کنند. بنابراین کارفرما، ده ها پیشنهاد از جانب طراحان مختلف دریافت می‌کند.

در این مرحله کارفرما پیشنهادها، پروفایل و نمونه کارهای فریلنسرهای طراح را بررسی کرده و در صورت تمایل با آن ها چت می‌کند. در نهایت و پس از انتخاب فریلنسر مطلوب و تعیین هزینه توافقی با او، طراح را استخدام کرده و پروژه رو به او واگذار می‌کند و مبلغ توافقی را ار طریق سیستم پرداخت امن کارلنسر واریز می‌کند.

سایت این مبلغ را نگه داشته و پس از انجام کار توسط فریلنسر و تحویل به کارفرما و تایید او، برای فریلنسر آزاد می‌کند. با این سیستم، هم کارفرما از انجام کار اطمینان دارد و هم فریلنسر هم پرداختی وجه.

هزینه طراحی سایت در کارلنسر
هزینه طراحی سایت در کارلنسر

آیا کارفرما و فریلنسر می‌توانند اطلاعات تماس مانند شماره یا ایمیل رد و بدل کنند؟

اگر کارفرما، پروژه خود را ارتقا دهد و “تمام وقت” کند، می‌تواند با تمامی فریلنسرها، اطلاعات تماس رد و بدل کند.

آیا می‌توان هزینه انجام پروژه را در چند مرحله (قسطی) پرداخت کرد؟

بله. این کار در کارلنسر امکان دارد.

در صورتی که کارفرما از کیفیت نتیجه کار رضایت نداشته باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟

فریلنسر موظف است که پروژه را با کیفیت و امکانات “توافقی” و نه بیشتر به کارفرما تحویل دهد. در غیر  این صورت و بروز اختلاف، ابتدا کارلنسر مدت زمانی را تعیین می‌کند تا کارفرما و فریلنسر، اختلافات خود را حل کنند، در غیر این صورت مساله به داوری سایت ارجاع داده می‌شود و تیم داوری، پس از بررسی ادعای طرفین، همه یا بخشی از مبلغ پروژه را برای طرفین آزاد می‌کند.

آیا می‌توان در کارلنسر به عنوان برنامه نویس یا طراح سایت، فعالیت کرد؟

بله. کافیست که به صورت رایگان در سایت به عنوان “فریلنسر” ثبت نام کنید، پروفایل خود را تکمیل کنید، نمونه کار قرار دهید و در نهایت پروژه انجام دهید یا خدمت طراحی سایت ثبت کنید و با قیمت دلخواه بفروشید.

به نظرتان هزینه طراحی سایت در ایران چگونه است؟ گران است یا ارزان است؟ قیمت گذاری ها چه ایراداتی دارند؟ در مورد سایت های فریلنسینگ مانند کارلنسر چه فکری می‌کنید؟ برایمان بنویسید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید