به ویدئوهای کوتاهی که محتوا و پیام را به صورت متحرک در زمان کوتاه انتقال میدهند، موشن گرافیک گفته می شود. این شکل از انتقال محتوا به دلیل کوتاه بودن و سبک خاص و جذاب تاثیرگذاری بیشتری روی مخاطب دارد. موشن که در زبان ما پویا ترجمه میشود، به هرچیز دارای بعد حرکتی گفته میشود. موشن گرافیک سازه هنری گرافیکی متحرک است که برای انتقال مفاهیم کوتاه استفاده میشود. برای طراحی این طرح های گرافیکی از نرمافزارهای خاصی مانند ایلاستریتور و فتوشاپ استفاده می شود. ویدئوهای موشن قابلیت اجرا به صورت آنلاین و آفلاین روی موبایل و کامپیوتر در قالب وبسایت و نرمافزارهای خاص نمایش ویدئو را دارند. طراحی موشن گرافیک که به عبارتی طراحی حرکتی نیز گفته میشود، زیرشاخهای از طراحیهای گرافیکی محسوب میشود. در این نوع طراحی گرافیکی، ویدیوهایی به صورت فیلمسازی به کمک تکنیکهای فیلم یا استفاده از ابزارهای تولید انیمیشن ساخته میشود.
انواع سبکهای موشن گرافیک
ویدئو رئال
نوعی ویدئو هستند که با فیلمبرداری از فضای واقعی و تدوین و صداگذاری تولید میشوند. در این سبک از طرحهای گرافیکی استفاده نمیشود.
استاپ موشن
در این شیوه همانند برنامه کودکهای قدیمی از اجسام چند عکس واقعی گرفته میشود و این اشیاء را حرکت داده و بعد از هر حرکت عکس گرفته میشود. درنهایت همین عکسها به کمک نرمافزارهای ویژه پشت سرهم قرار گرفته و تصویر متحرکی ایجاد میشود.
ویدئو موشن
این سبک از موشن ترکیبی از طراحی گرافیک و فیلمبرداری واقعی است. هدف اصلی از کاربرد گرافیک، علاوه بر جذابیتهای بصری، انتقال اطلاعات بخصوصی است که تنها به کمک فیلمبرداری قابل ارائه نیست.
اینفوموشن
اینفوموشن هم مدل دیگری از ویدئوهای ساخته شده مبتنی بر تکنیکهای اینفوگرافیک برای انتقال محتواست. به بیان واضح تر اینفوموشن اینفوگرافیکی است که به موشن گرافیک مبدل شده است. از آنجایی که در این طرح جنبه بصری با سناریوی صوتی ترکیب می شود، تاثیر بیشتری روی کاربران میگذارد.
انیمیشن UI
انیمیشن ها برخلاف موشن گرافیک دارای شخصیت و کاراکترهای مشخصی هستند که در قالب داستان فلسفی یا احساسی به آنها پرداخته میشود. چنانچه اپلیکیشن یا سایتی را به تازگی راه اندازی کرده اید، می توانید نحوه عملکرد آن را به صورت انیمیشن های UI یا موشن در بیاورید تا مخاطب را بیشتر جذب کند.
احتمالاً شما هم سبکهای مختلف موشن گرافیک را در هنگام گشتوگذار در فضای مجازی مشاهده کردهاید. اما تابهحال با ماهیت آن آشنا نبودید. موشن ها به دلیل کاربرد شخصیت، رنگ، فضای متفاوت و گاهی تلفیق با کمدی محتوای جذاب و خاصی برای انتقال به کاربران هستند که معمولا بسیار مورد توجه قرار میگیرند. از آنجایی که ویدئوهای موشن گرافیک در مدت بسیار کوتاه اطلاعات زیادی را به کاربر منتقل میکنند، معمولاً مخاطبان وب سایتها ترجیح میدهند به جای خواندن متنهای طولانی از آن استفاده کنند.
تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک
موشن گرافیک در واقع برشی از یک طرح انیمیشنی است که تصاویر متحرک را برای انتقال محتوا ارائه میدهد. اما انیمیشن بستری کامل از تصاویر متحرک در برگیرنده کاراکترها را در قالب داستان ارائه میدهد. در حالیکه در موشن گرافیک جنبه داستانسرایی خیلی کمرنگتر است. مهمترین عنصر در Graphic Motionخلاقیت است. طراحی هایی که همیشه به دنبال این هستند چگونه راهی را برای تعامل با بیننده و انتقال پیام پیدا کنند؟ پیام متحرک کوتاهی که اگر با موسیقی و تصاویر جذاب همراه شود، بهترین شیوه برای تبلیغ است.
Motion graphic سبک متفاوتی از انیمیشن
دلیل اینکه چرا به جای تصاویر ثابت اینفوگرافیک از تصاویر متحرک استفاده میکنیم، این است که برای انتقال پیام و ایدههای بزرگتر کاربرد کلمات و تصاویر ثابت به تنهایی دشوار است. خوبی موشن این است که از سبک بالغانه ای از انیمیشن برای برقراری ارتباط با مخاطب استفاده میکند. احتمالاً بعد از مشاهده نمونههای موشن گرافیک به این فکر میکنید که چقدر به انیمیشن شبیه است. درست است که خاستگاه آن تقریباً با انیمیشن مشابهتهای زیادی دارد. اما انیمیشن فضای داستانی دارد که در قالب کاراکترهای داستان روایت میشود. اما موشن گرافیک نوعی طرح سمبلیک تبلیغاتی است و بیشتر در برندسازی و تبلیغات استفاده میشود.
به طور کلی طرح های موشن گرافی با انیمیشن و اینفوگرافیک و پوستر تفاوت های اساسی دارد. طرح های موشن درون کادر مشخص با ترتیب خاصی حرکت می کنند. در حالی که در انیمیشن کاراکترهای مشخصی وجود دارد که هر کدام دیالوگ تعریف شده ای دارند. در مقابل در موشن، المانهای گرافیکی با پس زمینه ای از موسیقی حرکت می کنند و تنها گاهی صدای گوینده روی تصویر پیاده سازی می شود.
از طراحی های موشن در چه فضایی استفاده میشود؟
میتوان گفت موشن گرافیک سبکی از رسانهی مدرن برای انتقال پیام و ایجاد تعامل در دنیای امروزی است. در عصر دیجیتال که سرعت زندگی به طور فزایندهای به واسطه امکانات تکنولوژی در حال افزایش است، کاربرد پلتفرمهای دیجیتالی کوتاه و سریع نقش معجزه گری دارند. این نوع طراحی در برنامههای تجاری، تلویزیونی، وب سایتها و حتی برنامه تلویزیونی استفاده میشود. تفاوتی ندارد در چه صنعتی فعالیت دارید. موشن گرافیک در هر جایگاهی میتواند پیام کسبوکار را با شیوهای سرگرمکننده و حرفهای انتقال دهد. به طورکلی میتوان گفت به کمک این سبک از طرح ریزی گرافیکی میتوان پیغامی استراتژیک ایجاد کرد که از طریق تصاویر ساکن به هیچ عنوان قابل انتقال نیستند.
شکلگیری طرح های موشن گرفیک
اگر بخواهیم خیلی ساده بیان کنیم در این طرح های متحرک ساده و گرافیکی ابتدا طرح گرافیکی اولیه به طور مجزا در نرمافزارهای طراحی مانند photo shop , illustrator ایجاد میشود. سپس این طرحها را در نرم افزارهای Apple Motion یا After effects پیادهسازی میکنیم تا طرح نهایی را در Timeline رندر بگیریم.
ویدئوهای توضیح محصول
یکی از رایجترین کاربردهای ساخت موشن گرافیک ، موشن گرافی ویدیوهایی با مضمون معرفی و توصیف ویژگیهای محصول است. جالب این است که در این متد عملکردی گاه پیچیده را به کمک موشن گرافیک ساده کرده یا به بخشهای کوتاهتر تقسیم میکنند. درنهایت طرحی ارائه میشود که توضیحات قابلفهم و کاربردی ( نحوه استفاده از محصول ) را انتقال میدهد. این روزها کاربران ترجیح میدهند در قالب ویدئوهای کوتاه دادههای موردنظر خود را در مورد یک محصول و قابلیت های ویژه آن به دست بیاورند. یک طرح گرافیکی خوب می تواند از طریق داستان کوتاه جذاب در مورد روند شکل گیری برند یا محصول یا قابلیت هایی که محصول به مصرف کنندگان می دهد، مخاطبان را علاقه مند کرده و در نهایت به فروش بالای برند منتهی شود.
ساخت موشن گرافیک را به کجا بسپاریم؟
یکی از بهترین شرکت هایی که میتوانید برای ساخت موشن گرافیک روی آن حساب کنید؛ آژانس طراحی ایده پلاس است که طراحی های اختصاصی و حرفه ای موشن گرافیک را انجام میدهد. می توانید به وبسایت آژانس طراحی ایده پلاس مراجعه نموده و موشن خود را در چهار سطح انتخابی متناسب با هدف و بودجه خود سفارش دهید.