زبان پایتون چیست و در چه زمینه هایی به کار گرفته می شود؟

پایتون چیست

پایتون یکی از محبوب ترین و قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی در حال حاضر است که محبوبیت، قدرت، تنوع و فرصت شغلی بسیار مناسب و عالی دارد. از این زبان برنامه نویسی بیش از یک دهه است که برای طراحی و توسعه نرم افزارها، اپلیکیشن ها و غیره استفاده می شود. یادگیری این زبان برنامه نویسی به شما کمک می کند چند قدم از رقبای کاری خود پیشی گرفته و مهارت های خود را در دنیای دیجیتال امروز تا حد زیادی بالا ببرید. با ما همراه شوید تا بیشتر با این زبان محبوب و پرکاربرد در دنیا آشنا شویم.

تاریخچه پایتون

قبل از آن که با زبان برنامه نویسی پایتون آشنا شویم، می خواهیم بدانیم که این زبان از کجا طراحی و مورد استفاده قرار گرفته است. شروع رسمی این زبان برنامه نویسی را می توان سال 1991 توسط خیدو فان روسوم دانست. خیدو به دنبال طراحی و ارائه یک زبان برنامه نویسی بود که اهداف زیر را برآورده کند:

  • زبان قدرتمند اما در عین حال ساده باشد.
  • زبانی که همانند الفبای انگلیسی قابل یادگیری باشد.
  • متن باز باشد تا همه بتوانند در توسعه آن مشارکت داشته باشند.
  • امکان توسعه روزانه داشته باشد.

در سال 1999 زبان برنامه نویسی خود را به آژانس پروژه های پژوهشی پیشرفته دفاعی ارائه کرد و از آن سال به بعد این زبان دچار تحولات اساسی شد تا در این دهه اخیر به یکی از پر کاربردترین و قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی جهان تبدیل شود.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

بعد از آن که با تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون آشنا شدیم، باید بدانیم این زبان دقیقا چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان چند منظوره، سطح بالا، چند سکویی، چند پارادایمی، متن باز با پشتیبانی از انواع پویا است. سطح بالا بودن زبان برنامه نویسی پایتون به این معنا است که این کدهای این زبان بیشتر از آن که به زبان ماشین نزدیک باشند، مشابه با زبان انسان و الفبای انگلیسی هستند. از این رو یادگیری آن برای افراد ساده است.

این ویژگی زبان برنامه نویسی پایتون یعنی ساده و سطح بالا بودن آن باعث شده افرادی که به دنبال یادگیری یک زبان برنامه نویسی جدید هستند، کودکان، افراد مبتدی، تیم های برنامه نویسی که به دنبال تغییر زبان خود هستند و استارت آپ هایی که قصد ارائه نمونه اولیه خود را دارند از این زبان استقبال بالایی داشته باشند.

چند سکویی بودن زبان برنامه نویسی پایتون نیز به معنای آن است که شما می توانید از آن در پلتفرم های مختلف مانند موبایل، دسکتاپ، سیستم های امبدد، وب وغیره استفاده کنید. این ویژگی باعث تنوع و گستردگی کاربردهای آن شده و به شما به عنوان یک متخصص در زمینه پایتون کمک می کند بتوانید در زمینه های مختلف مشغول به کار شوید.

مزایای پایتون

کاربردهای گسترده زبان برنامه نویسی پایتون

بعد از آن که با تاریخچه و ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون آشنا شدیم، در این بخش به سراغ کابردهای گسترده زبان برنامه نویسی پایتون خواهیم رفت. بخش کوچکی از این کاربردها شامل موارد زیر است:

پایتون در حوزه فناوری مالی یا فین تک

یکی از کاربردهای جدید و بسیار جذاب زبان برنامه نویسی پایتون در حوزه فناوری مالی، رمز ارزها، مدیریت ریسک و غیره است. پایتون ساده اما دارا استحکام مدل سازی بالایی است که آن را به یکی از محبوب ترین زبان ها برای شرکت های بزرگ مالی تبدیل کرده است. در حال حاضر شرکت های بزرگی مانند استرایپ، زاپا و رابین هود از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند. کاربرد این زبان برنامه نویسی در بانکداری باعث شده است که تحلیل گران مالی و معامله گران نیز روی به یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون بیاورند.

کاربرد پایتون در فارکس

شاید برایتان جالب و البته عجیب باشد که بدانید کاربرد پایتون به دنیای فارکس نیز کشیده شده است. همان طور که می دانید معاملات الگوریتمی که در فارکس مورد استفاده قرار می گیرد، معاملات خودکاری هستند که بر اساس الگوریتم ها و با کم ترین میزانن دخالت انسان انجام می شوند. اگر شما اطلاعات کافی راجع به این الگوریتم ها داشته باشید، می توانید وارد این دنیای هیجان انگیز شده و با استفاده از کدها و کتابخانه های گسترده زبان برنامه نویسی پایتون درآمد رویایی برای خود داشته باشید.

کاربرد پایتون در پزشکی

از دیگر کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون که چند سالی است به طور جدی در کشورهای اروپایی مورد بررسی قرار گرفته است، پزشکی است. با استفاده از الگوریتم های این زبان برنامه نویسی می توان یک شبکه عصبی عمیق با کتابخانه های متعدد و گسترده داشت تا با کمک آن به تشخیص بیماری ها، درمان آن ها، تشخیص علائم پیش درمانی، مدیریت بیمارستان ها و غیره پرداخت.

کاربرد پایتون در ساخت اپلیکیشن موبایل

درست است که زبان اصلی برای ساخت اپلیکیشن ها زبان های برنامه نویسی کاتلین، جاوا و اندروید هستند اما با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون نیز می توانید اپلیکیشن های کاربردی بسیاری طراحی کنید.

کاربرد پایتون در طراحی سایت

در حال حاضر پایتون به یکی از زبان های برنامه نویسی پرطرفدار برای طراحی سایت تبدیل شده است به خصوص از زمانی که پایتون فریمورک های جذابی برای طراحی سایت به کاربران خود ارائه کرد. در حال حاضر فریمورک Django یکی از فریمورک های زبان برنامه نویسی پایتون ششمین فریمورک محبوب در دنیای طراحی سایت به شمار می رود. از محبوبیت و کاربرد بالای زبان برنامه نویسی پایتون در دنیای طراحی سایت می توان به ناسا، اینستاگرام، پینترست و غیره اشاره کرد که از این زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت خود استفاده می کنند. در بسیاری از دوره های آموزشی نیز، برای آموزش طراحی سایت به علاقه مندان، این زبان را آموزش می‌دهند.

کاربرد پایتون در طراحی سایت
کاربرد پایتون در طراحی سایت

کاربرد پایتون در هک و نفوذ

این کاربرد از زبان برنامه نویسی از زبان برنامه نویسی پایتون کمی ترسناک و البته غیر قانونی است که بهتر است شما هیچ گاه به فکر استفاده از آن نیافتید! اما هکرهای بسیاری زبان برنامه نویسی پایتون را بهترین راه برای باز کردن درهای ممنوعه می دانند.

کاربرد پایتون در اسکریپت نویسی

از دیگر کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون می توان به اسکریپت نویسی اشاره کرد. اسکریپت برنامه های کوچکی هستند که برای اتوماتیک سازی فرایندها مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل وجود کتابخانه های بسیار گسترده و متعدد در پایتون شما تنها با چند خط کد ساده می توانید اسکریپت های متعددی بنویسید.

کاربرد پایتون در هوش مصنوعی

در حال حاضر هوش مصنوعی و یا یادگیری ماشین یکی از مهم ترین بخش های دنیای IT است که بازار کار بسیار عالی نیز دارد. هوش مصنوعی به ماشین ها کمک می کند همانند انسان ها فکر کنند و بدون دخالت آن ها کارها را به طور خودکار انجام دهند. چند سالی است که زبان برنامه نویسی پایتون در این حوزه نیز حرف های زیادی برای گفتن داشته است.

کاربرد پایتون در شبکه های اجتماعی

همه ما می دانیم در عصر جدید، شبکه های اجتماعی یکی از اجزای جدایی ناپذیر از زندگی، صنعت، هنر و تمامی بخش های دیگر شده است. از آن جا که در این شبکه ها ترافیک بالا و تعامل پذیری با مخاطب نقش کلیدی دارد، مقیاس پذیر بودن زبان برنامه نویسی به کمک طراحان این شبکه های اجتماعی آمده است. به طوری که اگر تمامی این شبکه ها با پایتون نوشته نشده باشند، اما در بخش های مهمی از آن مورد استفاده قرار گرفته اند. از اهمیت پایتون در این حوزه همین بس که بدانید اینستاگرام، فیس بوک و یوتیوب نیز از پایتون استفاده کرده اند.

کاربرد پایتون در شبکه های اجتماعی
کاربرد پایتون در شبکه های اجتماعی

کاربرد پایتون در طراحی سیستم عامل

همه ما با اهمیت سیستم های عامل مورد استفاده در دستگاه های دیجیتال آشنا هستیم. اهمیت پایتون در طراحی این سیستم های عامل به گونه ای است که آن را یکی از ستون های طراحی سیستم عامل می دانند. سیستم عامل لینوکس یکی از معروف ترین سیستم های عاملی است که پایتون نقش کلیدی در طراحی آن ایفا کرده است.

کاربرد پایتون در مهندسی

از دیگر کاربردهای بسیار مهم زبان برنامه نویسی پایتون استفاده از آن برای عیب یابی، تست، تعمیر، تولید نمونه های اولیه، یکپارچه سازی، کنترل، گردآوری و موارد دیگر در علوم مهندسی است. اگر شما یک مهندس هستید، دانستن زبان برنامه نویسی پایتون فرصت های شغلی بسیاری را برای شما فراهم خواهد کرد.

چرا یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون مهم است؟

همه ما می دانیم که در حال حاضر در عصر دیجیتال زندگی می کنیم و کاربرد زبان های برنامه نویسی، اپلیکیشن ها، موبایل، اینترنت و غیره در تمامی جنبه های زندگی رو به افزایش است. اگر شما قصد مهاجرت دارید یا در کشور خود به دنبال فرصت شغلی عالی هستید و یا خودتان می خواهید یک استارت آپ راه اندازی کرده و کار آفرین شوید، یادگیری یک زبان برنامه نویسی به خصوص زبان پایتون می تواند کلید ورود شما به دنیای موفقیت باشد.

برای یادگیری این زبان برنامه نویسی محبوب، می‌توانید در دوره آموزش برنامه نویسی پایتون موسسه منظومه ایرانیان شرکت کنید. از مزایای شرکت در دوره های موسسه منظومه ایرانیان می‌توان به شرکت در دوره های غیر حضوری (وبینار) در شرایط کرونایی، هزینه بسیار مناسب و همچنین اخذ مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کشور اشاره کرد.

منظومه ایرانیان
منظومه ایرانیان
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 3 سال عضو همیار وردپرس

    سلام
    من پایتون رو شنیده بودم، ولی اطلاعات دقیقی ازش نداشتم… ممنون مقالتون جالب بود، مخصوصا تو بحث بازار کارش.

مطالب زیر را حتما بخوانید