طراحی وب سایت چیست و چطور آن را یاد بگیریم؟

طراحی وب سایت چیست

امروزه کسب و کارهای اینترنتی به سرعت در حال گسترش هستند. کمتر سازمان یا شرکتی را می‌بینید که وب‌سایتی را برای معرفی محصولات و خدمات خود ایجاد نکرده باشد یا در رسانه‌های اجتماعی صفحاتی را به معرفی مجموعه خود اختصاص نداده باشد. امروزه هویت آنلاین، بخش جدایی‌ناپذیر همه کسب و کارهاست. در این مطلب می‌خواهیم با این مقوله آشنا شویم که اصلا طراحی وب سایت چیست و چطور می‌توانیم آن را به تنهایی یاد بگیریم؟ با ما همراه باشید.

طراحی وب سایت چیست

طراحی وب چیست؟

طراحی وب به طراحی وب‌سایت­هایی گفته می‌شود که در اینترنت نمایش داده می‌شوند. یک طراح وب روی ظاهر، چیدمان و در برخی موارد محتوای یک وب‌سایت کار می‌کند. به‌عنوان مثال، ظاهر به رنگ‌ها، فونت‌ها و تصاویر استفاده شده در وب‌سایت مربوط می‌شود. چیدمان به چگونگی ساختار و طبقه‌بندی اطلاعات اشاره دارد. بدین معنی که یک وب‌سایت شامل چه منوهای اطلاعاتی باشد و هر یک از محتواهای وب‌سایت در کدام زیرمنوها قرار بگیرند. به‌عنوان مثال اغلب وب‌سایت‌ها دارای منوی “درباره ما”، “اطلاعات تماس”، “محصولات” یا “خدمات” هستند.

بنابراین یک طراح وب، باید چیدمان منوها و ساختار اطلاعات را در یک سایت مشخص نماید. رنگ، طرح کلی و تصاویر سایت را طراحی و بارگذاری نماید و وب‌سایت را آماده ارائه محتواهای متنی و تصاویر نماید. سپس طرح پیاده‌سازی شده را با URL یا آدرس وب‌سایت که قبلاً مشخص کرده است، در اینترنت بارگذاری و آماده نمایش به کاربران نماید.

طراحی وب‌سایت بر مبنای نیازهای مخاطب

طراحی وب‌سایت به معنای درک نیازهای کاربران نهایی و مخاطب سایت است. شما باید بدانید که چگونه درباره نیازهای کاربران هدف خود تحقیق کنید و چگونه پرسونای هر کاربر را ایجاد نمایید. پرسونا، داستان وار‌ ای است در مورد رفتار و عملکردهای زندگی شخصی هر فرد و نیازی که به جستجوی مرتفع ساختن آن ممکن است از وب‌سایت شما بازدید نماید. علاوه‌براین، باید بدانید که چگونه از این اطلاعات در ایجاد طرحی که برای نیازهای آن‌ها بهینه شده است استفاده کنید.

آیا من می‌توانم بدون شرکت در کلاس‌های آموزشی، طراحی وب‌سایت را یاد بگیرم؟

بله قطعا این امکان‌پذیر است که خودتان بدون شرکت در کلاس‌های آموزشی، طراحی وب‌سایت را یاد بگیرید، در حقیقت این سوال خیلی از کاربران است! چگونه سایت بسازیم؟ برای این کار دو روش وجود دارد:

یادگیری طراحی سایت
یادگیری طراحی سایت
  1. آموزش از طریق یاد گیری کدنویسی در سایتهای اینرنتی: آموزش‌های متنوع زیادی هست که می‌توانید بر مبنای آن‌ها، کلیه زبان‌های برنامه‌نویسی و مهارت‌های لازم برای طراحی یک وب‌سایت را بیاموزید. یک جستجوی ساده در اینترنت این سایت‌ها را به شما نشان می‌دهد. در ذیل ما به چند مورد از این سایت‌ها اشاره کرده‌ایم.
  2. آموزش از طریق ویرایش قالب‌های آماده: قالب‌های آماده کدنویسی شده‌ای برای طراحی وب‌سایت وجود دارد که کار همه افراد را برای طراحی وب‌سایت شخصی یا فروشگاهی خودشان آسان کرده است. احتمالاً در مورد CMS چیزهایی شنیده‌اید. CMS مخفف Content Management System، قالب‌های آماده وب‌سایت به‌صورت از پیش کدنویسی و طراحی شده‌ای هستند که شما را قادر می‌سازد، بدون نیاز به دانش کدنویسی، وب‌سایت خود را طراحی کنید. کافی است نحوه کار و ویرایش این قالب‌های آماده را بیاموزید و عکس‌ها و محتواهای متنی خود را در آن‌ها بارگذاری نمایید. از معروف‌ترین این CMSها می‌توان به جوملا و وردپرس اشاره کرد. امروزه از وب‌سایت‌های مبتنی بر WordPress برای طراحی سایت شرکت‌های حرفه‌ای و بزرگ نیز به وفور استفاده می‌شود.

آیا طراحی وب‌سایت گزینه مناسبی به‌عنوان شغل آینده من است؟

از منظر شغلی، طراحی وب یک گزینه و فرصت خوب برای شروع حرفه‌ای در صنعت فناوری اطلاعات است. طراحان وب‌سایت، صفحات وب و برنامه‌های کاربردی وب را برای سازمان‌های دولتی و خصوصی، مشاغل، صنایع و شرکت‌های بزرگ طراحی می­کنند تا هویت خود را به‌صورت آنلاین ایجاد کنند. با وجود اینکه در حال حاضر اغلب شرکت‌ها و صنایع کوچگ و بزرگ دارای وب‌سایت هستند، ولی نیاز به طراحان وب‌سایت به صورت حرفه‌ای هر روز افزایش می‌یابد، چرا که بسیاری از آن‌ها ممکن است از طراحی سایت خود راضی نباشند یا تمایل به ارتقاء آن داشته باشند. علاوه‌بر اینکه شرکت‌های نوظهور نیز بدون داشتن یک هویت آنلاین، امکان رقابت در دنیای امروزی را نخواهند داشت. سایت همیار آی تی یک گزینه خوب به‌عنوان راهنمای شما در این مسیر است.

بهترین سایت‌های آموزش رایگان طراحی وب‌سایت

بهترین سایت‌های آموزش رایگان طراحی وب‌سایت
بهترین سایت‌های آموزش رایگان طراحی وب‌سایت
  1. W3School

شاید نام آشناترین و قدیمی‌ترین وب‌سایت در حوزه آموزش طراحی سایت و زبان‌های برنامه‌نویسی مرتبط با آن، سایت W3School باشد. در این سایت کلیه زبان‌های کدنویسی مرتبط با طراحی وب‌سایت به شما به‌صورت رایگان و به زبان ساده از ابتدا تا مراحل پیشرفته آموزش داده می‌شود. بعد از یادگیری هر کد شما می‌توانید آن را همانجا تست کرده و خروجی اجرای کدنویسی خود را ببینید.

  1. Bitdegree

این سایت نیز آموزش‌های زبان‌های کدنویسی را به‌صورت طبقه‌بندی شده و رایگان قرار داده است که می‌توانید بلافاصله پس از آموزش هر کد، آن‌ها را اجرا کرده و خروجی آن را به‌صورت همزمان ببینید.

  1. Udemy

در این سایت، آموزش‌های ویدئویی رایگان برای طراحی وب‌سایت و همچنین کدنویسی وجود دارد. این سایت بستری برای تست کد و مشاهده خروجی آن نیست، اما آموزش‌های ویدویی رایگان و کوتاه آن به‌راحتی می‌تواند مطلب را به شما منتقل کند.

  1. SoloLearn

این سایت نیز انواع زبان‌های برنامه‌نویسی را به‌صورت طبقه بندی شده در اختیار شما قرار می‌دهد. این سایت‌ها فقط شامل زبان‌های کدنویسی مرتبط با وب‌سایت نیستند، بلکه شما می‌توانید زبان‌هایی نظیر جاوا و پایتون را هم از طریق آن‌ها بیاموزید.

  1. HamyarIT

علاوه‌بر سایت‌های انگلیسی زبان، سایت‌های فارسی زبان زیادی هستند که می‌توانید آموزش وب‌سایت را تا بخش‌هایی در آن‌ها به‌صورت رایگان بیاموزید و یا پکیج‌های آموزشی را خریداری کنید. به‌عنوان مثال می‌توانید به  سایت همیار آی تی مراجعه نمایید. در این سایت انواع زبان‌های آموزش کدنویسی و نحوه طراحی سایت به‌صورت طبقه‌بندی شده و مدون آموزش داده شده است که می‌توانید به‌راحتی از آن‌ها استفاده نمایید. همچنین در مورد انواع CMSها و روشهای طراحی سایت چیست؟  بدون کدنویسی توضیح داده شده و آموزش‌های رایگان برای شما دوستان قرار داده شده است.

در کنار طراحی وب‌سایت چه مهارتهای دیگری لازم است که بیاموزم؟

طراحی وب، بدون داشتن اطلاعات کافی در زمینه SEO یا بهینه‌سازی وب‌سایت برای یافته شدن از طریق موتورهای جستجو چندان کارا به نظر نمی‌رسد. نقطه نهایی برای همه دارندگان وب‌سایت این است که مخاطبین آن‌ها بتوانند وب‌سایت را از طریق جستجوی کلمات کلیدی مرتبط در اینترنت بیابند و با خدمات و محصولات آن شرکت‌ها آشنا شوند. بنابراین اطلاعات دقیق و کارا در خصوص دانش SEO برای هر طراح وب لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

همچنین موضوع امنیت وب‌سایت‌ها و جلوگیری از هک یا سرقت اطلاعات نیز یکی از موضوعات مهم و حیاتی در حوزه طراحی وب‌سایت است و می‌تواند به‌صورت تخصصی گزینه بسیار خوبی به عنوان یک شغل در حوزه IT و امنیت وب باشد. در سایت همیار آی تی می‌توانید در خصوص بهینه‌سازی صفحات وب و امنیت آن‌ها نیز آموزش‌های مفیدی دریافت کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید