سئو کار کیست و چگونه متخصص سئو شویم؟

سئو کار چیست سئو کار کیست و چگونه متخصص سئو شویم؟

امروزه سئو و بهینه‌سازی وبسایت به یکی از مهمترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های مدیران سایت‌ها و وبمستران تبدیل گشته است و برای اینکه بتوانند در نتایج اولیه جستجوی گوگل باشند روش‌ها و اقدامات بسیاری را مورد بررسی و آزمایش قرار می‌دهند. به عبارتی دیگر بهبود سئو در دیده شدن سایت شما تاثیر فراوانی دارد، در نتیجه این اقدام موجب افزایش بازدیدکننده و فروش محصولات و خدمات بیشتر می‌گردد. قوانین، روش‌ها و الگوریتم‌های بسیاری وجود دارد که با استفاده از آن‌ها قادر خواهید بود وبسایت خود را در صدر نتایج گوگل نمایش دهید، پیاده‌سازی این قوانین از وظایف متخصصین سئو یا سئوکار می‌باشد. در عصر حاضر هر وبسایتی و با هر نوع کسب و کاری خواستار قرارگیری سایت خود در نتایج اولیه گوگل است و قاعدتا بکارگیری سئو و متخصصین سئو روز به روز در حال افزایش است، به همین دلیل افراد زیادی به سمت این شغل گرایش پیدا می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به دو مسئله مهم؛ منظور از سئو کار چیست و چگونه سئو کار شویم بپردازیم.

سئو کار یا متخصص سئو کیست ؟

سئوکاران یا متخصصین سئو به مدیران وبسایت‌ها کمک می‌کنند تا سایت خود را در نتایج اولیه گوگل و در معرض نمایش کاربران بیشتری قرار دهد، عوامل بسیاری وجود دارند که موتورهای جستجو براساس آن‌ها وبسایت را مورد بررسی قرار داده و ایندکس می‌کنند. سئوکار شخصی است که طرز عملکرد موتورهای جستجو را بشناسد، مطالب و محتوای موجود در وبسایت را بررسی کند، با اصول و اساس سئو و رتبه‌بندی آشنا باشد و بتواند با بکارگیری صحیح آن جایگاه سایت را در گوگل بهبود بخشد. بهبود جایگاه سایت و کسب رتبه بالا در نتایج جستجو، نقش مهمی در افزایش ترافیک ورودی، فروش محصولات و استفاده از خدمات دارد که در نتیجه افزایش درآمد را به دنبال خواهد داشت. سئو یک اقدام پیوسته و همیشگی است و محدود به یک دوره کوتاه مدت نمی‌باشد، در صورت عدم فعالیت روزانه و مداوم سایت شما به تدریج با کاهش رتبه مواجه خواهد شد، پس لازم است مسئله سئو و بهینه‌سازی سایت مورد توجه بیشتری قرار گیرد. در ادامه این مقاله به شما مطالبی در مورد یادگیری سئو و اینکه که چگونه سئو کار شویم خواهیم گفت.

سئو کار کیست و چگونه متخصص سئو شویم؟
سئو کار کیست و چگونه متخصص سئو شویم؟

چگونه سئو کار یا متخصص سئو شویم؟

تبدیل به یک سئو کار حرفه‌ای شدن یک امر سخت، پیچیده و بسیار زمان‌بر است، ممکن است در طول یادگیری این مسیر دچار شکست و ناامیدی شوید، اما با کمی صبر، تلاش و تمرین و مطالعه مداوم این راه را با موفقیت به پایان خواهید رسانید. در ادامه این مقاله مواردی که به شما در حوزه سئو کمک خواهند کرد را ذکر می‌کنیم.

  • آشنایی با مفاهیم سئو

تحقیقات نشان داده که نرخ کلیک برای نتایج جستجوی برتر تقریبا 30 درد بیشتر است، با پیشرفت و پیچیدگی روزافزون سئو و بهینه‌سازی موتورهای جستجو اهمیت حیاتی آن در افزایش ترافیک کارشناسان سئو به یک عضوی ضروری در هر تیم بازاریابی تبدیل می‌شوند. بنابراین رتبه‌بندی مناسب می‌تواند نقش مهمی در موفقیت یک وبسایت ایجاد کند. برای تبدیل شدن به متخصص سئو، لازم است ابتدا با اصول و مفاهیم اولیه سئو آشنا شوید، یادگیری اصول اولیه سئو به چند دسته اصلی خلاصه می‌شود:

  • یافتن و انتخاب کلمات کلیدی: کلمات کلیدی کلماتی هستند که کاربران با استفاده از آن‌ها در موتورهای جستجو بسیار راحت و سریع به اهداف خود دست پیدا می‌کنند، به عبارتی دیگر کلمات کلیدی به موتورهای جستجو و کاربران کمک می‌کنند تا از موضوع محتوای وبسایت شما باخبر شده و وارد سایت شوند. ۳ اصل مهم برای یافتن کلمات کلیدی، مرتبط بودن آن، میزان جستجوی کلمات کلیدی موردنظر و میزان رقابت‌پذیری آن می‌باشد. یافتن و انتخاب کلمات کلیدی نقش مهم و اساسی را در وبسایت شما ایفا می‌کنند، بنابراین در انتخاب آن‌ها دقت کنید تا علاوه بر برطرف کردن نیاز کاربر، ترافیک زیادی را برای سایت خود به ارمغان آورید.
  • بازاریابی محتوا: بازاریابی محتوا از دیگر مواردی است که استفاده از آن در هر وبسایت با هر نوع کسب و کاری ضروری می‌باشد، در واقع بازاریابی محتوا به نوعی مکمل سئو و بهینه‌سازی سایت است به طوری که سئو بدون محتوا معنایی ندارد؛ با کمک بازاریابی محتوا می‌توانید رضایت کاربر را جلب و خود را از سایر رقیبان متمایز کنید.
  • بهینه‌سازی محتوا: بهینه‌سازی محتوا شامل یک سری تکنیک‌هایی است که در بهبود وبسایت شما در موتورهای جستجو موثر است. بهینه‌سازی محتوا شامل بکارگیری کلمات کلیدی در بخش‌های مخصوص، ریسپانسیو بودن سایت، بهینه‌سازی توضیحات متا، بهینه‌سازی تصاویر، استفاده از لینک‌های داخلی و غیره می‌باشد.
  • بهینه‌سازی فنی: به طور کلی سئو فنی یا تکنیکال به کلیه اقداماتی گفته می‌شود که نه تنها موجب ایندکس سریع‌تر صفحات وبسایت توسط موتورهای جستجو می‌شود بلکه کارایی و عملکرد سایت را نیز افزایش می‌دهد. سئو فنی شامل سرعت بارگذاری سایت، امنیت و استفاده از گواهینامه SSL، واکنش‌گرا بودن سایت، بررسی کدهای موجود در سایت، صفحات ۴۰۴ و ریدایرکت‌ها و غیره می‌باشد.
  • لینک سازی: یکی از تاثیرگذارترین اقدامات در سئو لینک‌سازی یا لینک بیلدینگ می‌باشد، با ساخت لینک‌های باکیفیت و مناسب کاربران و موتورهای جستجو مدت زمان بیشتری را در سایت شما پیمایش می‌کنند، همچنین رتبه سایت را در موتورهای جستجو افزایش می‌دهد.
  • آشنایی با عملکرد موتورهای جستجو
  نحوه نصب و راه اندازی سرچ کنسول ( گوگل وبمستر ) + آموزش ویدیویی
آشنایی با عملکرد موتورهای جستجو
آشنایی با عملکرد موتورهای جستجو

آشنایی با عملکرد موتورهای جستجو از جمله مهمترین مواردی است که لازم است یک سئوکار حتما آن را به طور کامل درک و بشناسد. نحوه عملکرد موتورهای جستجو دارای سه قسمت اصلی زیر می­باشد:

  • خزیدن: موتورهای جستجو با استفاده از ربات‌ها به سایت‌های مختلف وارد شده و در آن‌ها شروع به گشتن یا خزیدن می‌کنند. این ربات‌ها کلیه محتوا، فایل‌ها و صفحات موجود در سایت را مورد بررسی قرار می‌دهند و با دنبال کردن لینک‌های موجود در هر صفحه به صفحات جدید وارد می‌شوند؛ موتورهای جستجو به همین ترتیب تمامی صفحات وبسایت را ایندکس می‌کنند.
  • ایندکس کردن: ربات‌های موتور جستجو در هنگام خزیدن در صفحات به طور همزمان اطلاعات سایت را ذخیره و ایندکس می‌کنند، زمانی که موتورهای جستجو سایت شما را ایندکس کنند به معنای این است صفحات سایت شما در نتایج جستجوی گوگل قابل نمایش می‌باشد.
  • رتبه‌بندی: زمانی که جستجویی را در موتورهای جستجو انجام می‌دهید، موتورهای جستجو مرتبط‌ترین نتایج را براساس سایت‌های ایندکس شده بررسی، سپس برحسب اولویت رتبه‌بندی کرده و بهترین نتایج را به کاربر نشان می‌دهد.
  • آشنایی با بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM
آشنایی با بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM
آشنایی با بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM

بازاریابی موتورهای جستجو یا Search Engine Marketing به روشی گفته می‌شود که برای قرار گرفتن لینک سایت در نتایج اول جستجوها و SERPها از تاکتیک‌های غیررایگان استفاده می‌کند. به عبارتی ساده‌تر SEO یک فرایند پیوسته و دائمی است و از استراتژی‌های ارگانیک برای قرارگیری سایت در نتایج اولیه گوگل استفاده می‌کند اما SEM در یک فرایند زمانی خاص قابل اجرا است و از استراتژی‌های پولی برای رسیدن به صدر نتایج گوگل استفاده می‌کند.

  • استفاده از ابزارهای مناسب سئو

از دیگر مهارت‌های موردنیاز برای سئوکار شدن آشنایی با ابزارهای مناسب سئو می‌باشد، متخصصان SEO از ابزارهای متنوعی برای بهینه‌سازی محتوا و تجزیه و تحلیل اثربخشی آن‌ها استفاده می‌کنند. دو ابزار کاربردی و ضروری که در این راه می‌توانند کمک بسیار موثری به شما بکنند ابزار گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول می‌باشد. این ابزارها اطلاعات بسیار مهمی از بازدیدکنندگان وبسایت را در اختیار شما قرار می‌دهند که با کمک این اطلاعات به راحتی قادر خواهید بود نقاط قوت و ضعف سایت خود را بشناسید و مشکلات موجود در آن را برطرف نمایید. همچنین در صورتی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید می‌توانید از افزونه‌هایی مانند یواست سئو کمک بگیرید، این افزونه کاربردی با ارائه پیشنهاداتی در راستای بهبود سئو وبسایت، به راحتی و در کمترین زمان سایت شما را بهینه‌سازی می‌کند. برای مطالعه آموزش سئوی وردپرس با افزونه yoast اینجا کلیک کنید.

  • آشنایی با SERP

SERP یا Search Engine Result Page به معنی صفحه نتایج موتور جستجو است که در هنگام سرچ یک عبارت به کاربر نمایش داده می‌شود. Serp معمولا شامل نتایج جستجوی ارگانیک، نتایج گوگل ادز، Richsnipet، Knowledge graph، سوالات متداول و غیره می‌باشد.  یک سئوکار لازم است با SERP و نحوه عملکرد آن به طور کامل آشنایی داشته باشد.

  • تمرین، مطالعه و آپدیت اطلاعات سئو

موتورهای جستجو هر روزه در حال تغییر و تحول‌اند و ویژگی‌ها و امکانات بسیاری به آن‌ها افزوده می‌شوند، به همین دلیل شما نیز به صورت پیوسته باید با آن‌ها هماهنگ بوده تا با این تغییرات آشنا شده و بتوانید رتبه سایت خود را افزایش دهید، آپدیت اطلاعات سئو به صورت روزانه می‌تواند در یادگیری و آشنایی با الگوریتم‌های گوگل و موتورهای جستجو به شما کمک کند، همچنین با ایجاد یک وبسایت برای خود می‌توانید کلیه تجربیات و مطالعات خود را پیاده‌سازی کرده و از طریق تمرین‌های بسیار و آزمون و خطا، استراتژی صحیح رایافت.

  • آموزش سئو به دیگران

از دیگر روش‌هایی که در یادگیری بهتر و بیشتر سئو و بهینه‌سازی سایت به شما کمک زیادی می‌کند آموزش و به اشتراک گذاری تجربیات و اطلاعات خود به دیگران است. به عبارتی دیگر بهترین روش برای یادگیری تعلیم دادن آن است. به طور مثال می‌توانید یک وبلاگ شخصی یا وبسایت آموزشی ایجاد کرده و تجربیات و اطلاعات خود را در آن به اشتراک‌گذاری بگذارید و به طور مداوم اطلاعات موجود در سایت را بروزرسانی کنید. این روش تاثیر بسیار مثبتی در تبدیل به یک سئوکار حرفه‌ای شدن دارد.

سئو کار یا متخصص سئو کیست؟

در عصر حاضر با پیشرفت و گسترش کسب و کارهای اینترنتی و بازاریابی آنلاین، مشاغل بسیار زیادی در این زمینه به وجود آمده‌اند، که یکی از این مشاغل پرطرفدار تخصص در حوزه سئو و بهینه‌سازی وبسایت می‌باشد. متخصصین سئو وظیفه دارند نحوه عملکرد موتورهای جستجو و الگوریتم‌های گوگل به خوبی آشنا بوده، آن‌ها را درک کند و با بکارگیری صحیح آن رتبه سایت را افزایش داده، در نتیجه سایت را در صدر نتایج جستجوی گوگل به نمایش بگذارند. تبدیل به یک سئو کار حرفه‌ای شدن، کاری زمان‌بر و خسته کننده است و نیازمند چندین سال تجربه و تلاش است، چنانچه علاقمند به یادگیری و کسب تجربه در حوزه سئو و بهینه‌سازی وبسایت هستید با صبر، تلاش، تمرین و مطالعه مداوم می‌توانید فردی حرفه‌ای در این زمینه شوید. در این مقاله به شما گفتیم که منظور از سئو کار چیست و چگونه سئو کار شویم، شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاه‌ها با ما مطرح کنید؛ همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.