پیش از آن که به مبحث مهم سئو وردپرس بپردازیم، نیاز است ببینیم وردپرس چیست؟ وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا cms است و افرادی که آشنایی کمی در خصوص کار با کامپیوتر و برنامههای مختلف داشته باشند، میتوانند سایت وردپرسی را راهاندازی کرده و آن را مدیریت کنند. ما در ادامه به بررسی این نوع سایت خواهیم پرداخت، اما اینکه شما اکنون در حال خواندن این مطلب هستید تا درباره سئو وردپرس نکات بیشتری را فراگیرید به این معناست که با سایت وردپرسی و عملکرد آن آشنا هستید. ما در این مطلب سعی داریم نکاتی را با شما در میان بگذاریم که میتواند به بهبود و افزایش سئو سایت وردپرسی شما کمک نماید.
وردپرس یک cms سئو فرندلیسایت وردپرسی چیست؟
اصولاً سایتهای مختلف مانند سایت فروشگاهی، شرکتی و خبری و .. به دو روش پی اچ پی PHP یا وردپرس طراحی میشوند. در روش پی اچ پی از یک زبان برنامه نویسی برای راهاندازی سایت استفاده میشود و طراح باید از این زبان اطلاعات کافی داشته باشد. روش دیگری که با استفاده از آن میتوان به راحتی یک سایت راهاندازی کرد طراحی سایت با وردپرس WordPress است. طراحی سایت وردپرسی نیاز به اطلاعات تخصصی ندارد و به دلایل ذیل در حال حاضر بیشتر سایتها و حتی مهمترین آنها با استفاده از وردپرس ساخته میشوند.
- وردپرس بر تجربه کاربر متمرکز است.
- میتوانید در آن لینکهای یکتای جذابی ایجاد کنید.
- وردپرس مدیریت دیتا و محتوا را برای کاربر ساده کرده است.
- زمان لود سایت وردپرسی سریع است.
- ریسپانسیو هستند.
- افزونههای جذابی برای وردپرس طراحی شده است.
- دارای قالبهای سئو فرندلی است.
سئو وردپرس یعنی چه؟
میدانید که سئو SEO به معنای بهینهسازی موتورهای جستجو Search Engine Optimization است و طبیعتاً داشتن سایت تنها منوط به راهاندازی آن نمیشود زیرا تازه پس از این، کار اصلیتان آغاز میشود که همان توجه به موضوع بهبود و افزایش سئو سایت است، زیرا لازم است با انجام روشهای مختلف کاری کنید که سایت شما در بین موتورهای جستجو مانندGoogle ، Yahoo و .. بیشتر نمایش داده شود.
راهکارهای بهبود سئو سایت وردپرسی
برای بهبود سئو وردپرس لازم است به دو بخش مهم سئو سایت یعنی سئو داخلی و سئو خارجی به یک اندازه توجه داشته باشید. ما در این مطلب به سئو داخلی پرداخته و به چند راهکار مختلف افزایش سئو سایت اشاره خواهیم کرد.
سئو داخلی یا SEO On-page یکی از دو بخش مهم سئو سایت وردپرسی است که ضمن انجام فرآیندی خلاقانه کمک میکند وبسایت شما توسط موتورهای جستجو بیشتر دیده شود و در صدر صفحه اول گوگل نمایش داده شود. آماده سازی محتوای مرتبط و صحیح و بهینهسازی آن و همچنین توجه به مبحث سئو تکنیکال از راههای رسیدگی به سئو داخلی سایت محسوب میشوند. در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که انجام آنها به سئو داخلی سایت شما کمک خواهد کرد.
- محتوا: برای ارتقای سایت وردپرسی تهیه محتوای تازه و غیرکپی که از واژگان کلیدی اصلی و مرتبط با موضوع شما برخوردار باشد، میتواند به ارتقای سئو وردپرس سایت شما کمک نماید.
- عنوان و تیتر مناسب: برای اینکه به افزایش سئو سایت خود کمک کنید به شما پیشنهاد میکنیم عنوان هر یک از محتوای سایت را به گونهای انتخاب کنید که کلمات کلیدی در آن وجود داشته باشد.
- متن جایگزین عکس: برای بهبود سئو داخلی سایت بهتر است از عکسهای مرتبط استفاده کنید و متنی مرتبط را در بخش متن جایگزین عکس بنویسید.
- URL :در بخش یو آر ال URL باید حتما موضوع و کلمات کلیدی درج شود زیرا این بخش آدرسی است که شما به مخاطب میدهید و باید به گونهای باشد که علاوه بر موتورهای جستجوگر افراد مختلف نیز با دیدن آن به موضوع محتوای شما پی ببرند.
- لینک داخلی و خارجی: شما میتوانید برای بهبود سئو سایت وردپرسی خود صفحات مختلف سایت و مطالبی که به یکدیگر مرتبط هستند را به هم لینک دهید. حال اگر این عملیات را نسبت به سایتی دیگر که دارای محتوایی شبیه به سایت شماست، انجام دهید لینک سازی خارجی انجام دادهاید که میتواند تاثیر بسیار زیادی در افزایش سئو سایت شما داشته باشد.
با توجه به نکاتی که پیشتر به آنها اشاره کردیم موضوع مهمی به نام تگ کنونیکال وجود دارد که توجه به آن علاوه بر موارد بالا، در بخش سئو داخلی میتواند به بهبود سئو وردپرس کمک نماید.
تگ کنونیکال چیست؟
تا این قسمت متوجه شدید که موضوعات مختلفی در سئو سایت وردپرسی اهمیت دارد و از آن جا که گاهی موتورهای جستجو در تشخیص محتوای اصلی دچار مشکل میشوند لازم است شما از راه حلهایی استفاده نمایید تا موتورهای جستجوگر به خوبی هدایت شده و صفحات سایت و محتوای شما را به زودی ایندکس کنند. تگ کنونیکال یکی از این راه حلها به شمار میآید که در ادامه به بررسی روشهای استفاده از آن خواهیم پرداخت. اما پیش از آن بهتر است ببینیم چگونه می توان تگ کنونیکال را در سایت وردپرسی تنظیم کرد.
روش تنظیم تگ کنونیکال در وردپرس
اگر سایت خود را با استفده از سیستم سایت ساز وردپرس ساختهاید، میتوانید با استفاده از افزونه Yoast ابزار تگ Canonical را در هر صفحه از سایت به کار ببرید. در بخش Advanced این افزونه قسمتی به نام Canonical URL وجود دارد که میتوانید آدرسی به غیر از URL صفحه فوق را در آن قرار دهید. همچنین در استفاده و به کاربردن تگ کنونیکال نیاز است تا 4 اصل مهم رعایت شود.
- نکته اول: از آدرس URL به طور کامل استفاده کنید.
- نکته دوم: از حروف کوچک در URL استفاده کنید برای این منظور لازم است توجه کنید که آیا قبلا در سرور شما URL ها با حروف کوچک تعریف شدهاند یا خیر؟
- نکته سوم: از نسخه اصلی دامنه استفاده کنید و مطمئن شوید که هیچ نشان اینترنتی بدون SSL را در تگ کنونیکال استفاده نکرده باشید.
- نکته چهارم: در هر صفحه از یک تگ کنونیکال جداگانه استفاده کنید زیرا به این صورت گوگل نمیتواند آنها را نادیده بگیرد.
در انتها باید اضافه کرد استفاده از تگ Canonical از آن جهت در سئو سایت وردپرسی شما نقش دارد که میتواند از اشتباه موتورهای جستجوگر جلوگیری نماید. در غیر این صورت ممکن است موتورهای جستجوگر تشخیص دهند که محتوای شما کپی است و تأثیر منفی بر سئو وردپرس و افزایش سئو سایت شما بگذارند.
مجموعه طراحی سایت وب وان
اگر در فکر راهاندازی یک سایت وردپرسی هستید و علاقمندید پشتیبانی صفر تا صد آن را خودتان برعهده بگیرید و یا سایتی را آماده کردهاید ولی در بهبود سئو سایت وردپرس خود و افزایش سئو سایتتان دچار مشکل شدهاید؛ نگران نباشید، مجموعه وب وان میتواند در انجام این پروسه شما را همراهی نماید.
اگر سری به وبسایت وب وان به آدرس الکترونیکی https://webone.co بزنید با تمامی فعالیتها و توانمندی متخصصان این مجموعه آشنا خواهید شد. وب وان کمک میکند تا شما برای کسب و کار آنلاین خود بدون پرداخت هزینههای مالی زیاد سایت با کیفیتی را راهاندازی کنید و با استفاده از راهکارهای علمی و قانونی در حوزه سئو، سئو سایت وردپرسی خود را بهبود ببخشید. این مجموعه از ابتدای فعالیت خود تاکنون بیش از 4000 وب سایت را طراحی و راهاندازی کرده که میتوانید نمونه کارهای قبلی را در وبسایت این شرکت ببینید.