وردپرس یا بلاگر ، کدامیک را انتخاب می‌کنید؟

وردپرس یا بلاگر

هرگاه تصمیم گرفتید که وبلاگی راه‌اندازی کنید، باید پلتفرمی را انتخاب کنید. دو پلتفرم وردپرس یا بلاگر گزینه­‌های خوبی برای ساخت بلاگ هستند. اما واقعا کدامیک را انتخاب کنیم؟ آیا هر دو به یک میزان می‌توانند در عملکرد ما موثر باشند؟
شاید با خود بگویید چرا باید تا این حد سخت بگیریم و برای یک انتخاب ساده اینقدر زمان بگذاریم! شما قرار است یک بار انتخاب کنید و مدت‌ها با انتخاب خود کار کنید و زمان کافی برای این همه خطا ندارید. پس بهتر است با دقت این انتخاب را انجام دهید.

وردپرس یا بلاگر

حالا به نظر شما کدامیک از این دو سیستم بهتر است و جوابگوی فعالیت شماست؟ وردپرس یا بلاگر ؟
در این مقاله این دو را مقابل یکدیگر قرار می‌­دهیم تا خود را نشان دهند. البته هدف ما این نیست که نتیجه بگیریم کدام بهتر است و کدام بدتر؛ بلکه هر دو گزینه خوبی هستند. هدف ما این است که به شما کمک کنیم تا متوجه شوید که کدام یک متناسب با نیاز و پروژه شما است. اگر موافق هستید با هم به ادامه ماجرا بپردازیم لباس کاراگاهی خود را پوشیده و ذره بینتان را بیاورید تا به سراغ این دو پلتفرم حرفه‌ای برویم. 🙂

معرفی وردپرس

wordpress introduce- وردپرس یا بلاگر

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که استفاده از آن کار سختی نیست. وردپرس قالب‌ها، افزونه­‌ها و ابزارهای زیادی را در اختیار کاربران قرار می­‌دهد. با کمک وردپرس قادر به طراحی انواع مختلف وبسایت خواهید بود و به وبسایت خود موارد خاص و منحصر بفردی را می‌توانید اضافه کنید.
برای آشنایی با مبانی وردپرس می‌توانید آموزش‌های وردپرس را در همیار وردپرس مشاهده کنید.
در ادامه تعدادی از فواید وردپرس را به بیان می­‌کنیم:

نکات مثبت وردپرس

  • نرم‌افزاری رایگان است.
  • انتخاب خوبی برای همه، از وبلاگ نویسان مبتدی تا افراد صاحب کسب و کارهای بزرگ است.
  • گزینه­‌های سفارشی نامحدودی دارد.
  • فرد مالک وبسایت است و نیازمند شخص دیگری برای مدیریت آن ندارد.
  • انتخاب از میان هزاران قالب وردپرس ­و افزونه­ وردپرس
  • ایجاد هر نوع وبسایتی (شرکتی، خبری، فروشگاهی، وبلاگی و…)

نکات منفی وردپرس

  • زمانی را برای یادگیری نیاز دارد.
  • نصب و راه‌­اندازی یک وبسایت فقط در چند دقیقه ممکن نیست. (تنها نصب وردپرس در چند دقیقه امکان‌پذیر است)
  • شما باید مبالغی را بابت نام دامنه و سرویس‌­های هاستینگ بپردازید.
  • مسئولیت امنیت و نگهداری وردپرس بر عهده خودتان است.

معرفی بلاگر (Blogger)

blogger- وردپرس یا بلاگر

بلاگر یک سرویس انتشار و ساخت وبلاگ است، که هاستینگ و مالک آن گوگل است. اولین بلاگر توسط  Pyra Labs ایجاد شد و گوگل در سال ۲۰۰۳ آن را خرید. از آن زمان به بعد، بلاگر یک پلتفرم وبلاگ نویسی معروف شد که کار کردن با آن آسان و سریع است و هاست رایگان ارائه می­‌دهد.

از ویژگی­‌های مهم آن عبارتند از:

نکات مثبت بلاگر

  • برای وبلاگ نویسان جدید، ایده‌­ال است و راه­‌اندازی آن خیلی سریع و آسان است.
  • رایگان است.
  • می‌­توانید از نام دامنه خودتان یا ساب دامنه رایگان استفاده کنید.
  • قالب­‌های رایگان: انتخاب از یک قالب‌­های رایگان وبلاگ یا خرید از قالب third-party.
  • گوگل مراقب هاستینگ­، امنیت و نگهداری سایت است.
  • بصورت یکپارچه با ابزارهای دیگر گوگل مثل گوگل آنالیتیکس، گوگل پلاس و Google AdSense ادغام می‌­شود.

نکات منفی بلاگر

  • بلاگر تنها برای ایجاد وبلاگ است. اما اگر می­‌خواهید یک تجارت الکترونیک یا نوع وبسایت دیگری جز وبلاگ راه اندازی کنید، بلاگر مناسب شما نیست!
  • فقدان مالکیت: همه سایت­‌های ایجاد شده با بلاگر به وسیله گوگل دارای هاست می‌شوند.
  • عملکرد محدود: بلاگرها ابزارهای محدودی را فراهم می‌کنند که ممکن است برای وبلاگ سایت شما کافی نباشند.
  • فقدان کنترل: گزینه‌های سفارشی بسیار محدودی دارد.

تا اینجا نظر شما چیست؟ وردپرس یا بلاگر ؟ می‌توانید نظر خود را در مغزتان حفظ کنید اما از شما خواهش می‌کنم به این زودی نظر قطعی ندهید و صبور باشید!

اجازه دهید با جزئیات بیشتری این دو پلتفرم را بررسی کنیم.

هزینه وردپرس یا بلاگر

pricing- وردپرس یا بلاگر

در ادامه درباره هزینه‌های موجود در این دو پلتفرم صحبت خواهیم کرد.

هزینه وردپرس

وردپرس رایگان است؛ اما ممکن است به افزونه­‌ها و ابزارهایی نیاز داشته باشید که باید خریداری شوند. همچنین باید مبلغی را جداگانه برای هاست  و خرید نام دامنه بپردازید.

تعدادی زیادی قالب، افزونه و ابزار برای خرید وجود دارند که با کمک آن­ها می‌­توانید سایت و کسب و کار خود را توسعه دهید. اما تمامی این‌ها در نسخه‌های رایگان نیز یافت می‌شوند. به هر حال خرید این محصولات، اختیاری است و با خرید آن­ها و پیاده سازی در سایت، می­‌توانید سایتی مطابق میل خود را طراحی کنید. 

هزینه بلاگر

بلاگر در کل از ساب دامنه و هاست گرفته تا قالب‌ها، به صورت رایگان در دسترس شما است. شما م‌ی­توانید یک بلاگر را بدون پرداخت هیچ پولی راه­اندازی کنید. البته گزینه­‌هایی هم برای خرید نام دامنه یا قالب‌ها وجود دارد، که در ادامه این مقاله درباره آن­ها صحبت خواهیم کرد.

بلاگرها اسامی رایگانی را پیشنهاد می­‌کنند که مشابه ‘nameofblog’.blogspot.com . اما اگر نام دامنه‌ای را می‌خواهید که به blogspot.com ختم نشود، می‌­توانید دامنه خودتان در گوگل یا third party را خریداری کنید. 

مقایسه هزینه‌های موجود در این دو پلتفرم

 بلاگر یک گزینه خوب برای کسانی است که می‌خواهند یک وبلاگ رایگان را طراحی کنند یا بودجه محدودی دارند. راه اندازی وردپرس به علت هزینه‌­های دامنه و هاست در مقایسه با بلاگر بیشتر است. اما وردپرس، ابزارهایی را در اختیار شما قرار می‌­دهد تا وبسایت خود را کامل و در هر حوزه‌ای بسازید. حال در این مرحله شما چه می‌‌گویید؟ وردپرس یا بلاگر ؟

انتخاب هاست در وردپرس و بلاگر

hosting- وردپرس یا بلاگر

 هاست بلاگر و وردپرس متفاوت هستند و درک این تفاوت­‌ها برای شما بسیار مهم است، تا بتوانید متناسب با نیازتان یکی را انتخاب کنید. بنابراین باید اول از همه در مورد این دو اطلاعات خوبی کسب کنیم.

هاست مورد نیاز وردپرس

اگر وردپرس را ترجیح می‌دهید، باید یک ارائه دهنده سرور برای وبسایت خود انتخاب کنید. شرکت­‌های ارائه دهنده سرور زیاد هستند، اما باید تحقیق کنید و بهترین­‌شان را پیدا کنید. همچنین با توجه به قیمت بسیار متفاوت این شرکت­‌ها، باید مطابق بودجه‌­تان یک هاست مناسب وردپرس را انتخاب کنید.
وقتی که شما یک سایت وردپرس دارید، شما ۱۰۰% مالک وبسایت هستید و اگر از ارائه دهنده هاست خود راضی نیستید، به سادگی می‌­توانید وبسایت را به هاست دیگری انتقال دهید. و اینجاست که قدرت تصمیم گیری مشخص می‌شود.

هاست مورد نیاز بلاگر

 هاست مورد نیاز بلاگر توسط گوگل فراهم می‌شود؛ پس شما یک هاست رایگان دارید، اما هیچ حق انتخابی برای برگزیدن ارائه دهنده هاست ندارید. گوگل همچنین مسئول موارد امنیتی سایت، مشکلات بهینه­‌سازی و سرعت سایت است و به شما اجازه می­‌دهد تا روی فروش در وبلاگ‌تان تمرکز کنید.

پس یک بلاگر در سرورهای گوگل، محدود می­شود و شما واقعاً صاحب آن نیستید و نمی‌­توانید سایت را کاملاً کنترل کنید. همچنین اگر گوگل ناگهان تصمیم بگیرد که تمام آن را کنسل کند یا مانع دسترسی شما به آن شود؛ وبلاگ‌تان را از دست خواهید داد و تمام تلاش‌­های شما بی‏‌نتیجه خواهد شد. فاجعه است، نه؟

مقایسه هاست وردپرس و بلاگر

 اگر شما یک سرور رایگان می­‌خواهید، بلاگر را به شما توصیه می‌­کنیم. اما اگر سایت وردپرسی را می‌خواهید، بایستی مبلغی را برای هاست پرداخت کنید… اما در عوض شما مالک سایت­تان هستید و این برای بسیاری از افراد، فاکتور مهمی است. فکر می‌کنم حال می‌توان تا حدی بین وردپرس یا بلاگر یکی را انتخاب کنید.

کنترل و قابلیت استفاده بلاگر و وردپرس

 استفاده از وردپرس یا بلاگر، تجربه کاربری کاملاً متفاوتی را به شما می‌دهد. بلاگر سریع و آسان نصب می‌شود، و گزینه‌­ها و ابزارهایی در دسترس شما قرار خواهد داد. اما راه­‌اندازی وردپرس به وقت و دقت بیشتری نیاز دارد، با این حال یک سایت وردپرسی ایجاد می‌کنید که صاحب آن هستید و تماماً روی وبسایت کنترل دارید و می‌­توانید آن را ارتقا دهید.
در ادامه نگاه دقیق‌­تری به قابلیت‌های این دو پلتفرم خواهیم داشت.

کنترل و قابلیت‌های وردپرس

wordpress editor- وردپرس یا بلاگر

آن‌چنان که بیان شد، راه‌­اندازی وردپرس یک فرآیند زمان­بر است. برای شروع باید:

  • یک نام دامنه انتخاب کنید.
  • یک شرکت ارائه­‌دهنده هاست انتخاب کنید.
  • یک قالب وردپرس انتخاب کنید

این مراحل وقت‌­گیر هستند و برای انتخاب سرویس هاستینگ و قالب باید تحقیق کنید تا متناسب با پروژه‌­تان گزینه مناسب را انتخاب کنید.
بعد از نصب وردپرس و انتخاب قالب جدید، باید زمانی را برای وبلاگ اختصاص دهید. با توجه به قالب انتخابی، سایت را می‌­توانید از طریق گزینه­‌های پوسته در داشبورد وردپرس خود انتخاب کنید. با نصب افزونه­‌ها، قابلیت­‌های دیگری که در قالب وجود ندارند، قابل اضافه شدن به سایت هستند.

هرگاه سایت شما راه‌­اندازی شد، می‌­توانید پست­‌های وبلاگ را از طریق ویرایشگر وردپرس اضافه کنید که در داشبورد وردپرس دیده می­‌شوند. استفاده از ویرایشگر آن آسان است و به شما این امکان را می‌­دهد که تصاویر، ویدئو، جدول، دکمه و هر چیز دیگری را به نوشته­ خود اضافه کنید.

آنچه که شما می‌­بینید، نصب وردپرس در حد چند دقیقه نیست و نصب آن نیاز به دقت و کنترل دارد تا عناصر بصری و قابلیت­‌های مناسب را به وبلاگ‌تان اضافه کنید. با انتخاب ابزارهای مناسب قادر هستید، سایت خود را بهبود دهید و قابلیت­‌های زیادی به آن اضافه کنید تا تمام نیازهای وبلاگ شما برطرف شود.

  قلق هایی درباره آموزش ساخت قالب و مولدهای سیلیکونی و اکسسوریهای سنگی که به شما نمی گویند

کنترل و قابلیت‌های استفاده از بلاگر

blogger editor-وردپرس یا بلاگر

برای نصب و راه‌­اندازی بلاگر به یک آدرس جیمیل نیاز دارید. ابتدا باید یک نام برای وبلاگ خود تقاضا کنید و یکی از قالب‌های مورد علاقه را انتخاب کنید. سپس وبلاگ جدید شما در ویرایشگر بلاگر باز می‌­شود و آماده ویرایش است.

Blogger Editor جایی است که می‌­توانید وبلاگ را دست‌کاری کنید. در اینجا می­‌توانید، به صفحه اول سایت ابزارک اضافه کنید، صفحات جدید ایجاد کنید، پست بلاگ را بنویسید و منتشر کنید. شما می­‌توانید همچنین آنالتیکس وبلاگ را بررسی کنید و Google AdSense یا موارد دیگری را مدیریت کنید.

استفاده از Blogger Editor نسبتاً راحت است و هر کاربر مبتدی به راحتی آن را فرا خواهد گرفت. حالا شما با کلیک روی گزینه Publish یک سایت دارید. سایتی که هاست، امنیت و نگهداری آن بر عهده گوگل است.

به هر حال ابزارهای فراهم شده توسط بلاگر، به صورت پایه هستند و اگر قابلیت­‌های دیگری می­‌خواهید، از طریق تعدادی ابزارک محدود یا کدهای CSS باید قابلیت­‌هایی را به آن اضافه کنید. البته با راه‏‌اندازی آن، سایتی دارید که انعطاف­‌پذیر نیست و قابلیت رشد ندارد.

مقایسه کنترل و قابلیت استفاده دو پلتفرم

اگر می‌خواهید یک وبلاگ را سریع و با حداقل زمان لازم راه‌‏اندازی کنید، بلاگر یک پلتفرم مناسب برای شما است. شما به آسانی می‌توانید آن را نصب و استفاده کنید. همانطور که گفته شد بلاگر طرح مورد نظر شما را فراهم نمی‌کند و قابلیت ارتقاء ندارد و شما کم‏ترین کنترل را روی طرح و قابلیت­‌های سایت خود دارید. پس اگر شما بخواهید یک سایتی ایجاد کنید که آن را توسعه دهید و کاملاً روی آن تسلط داشته باشید، بلاگر گزینه مناسبی برای شما نیست!

راه­‌اندازی وردپرس مدت زمان بیشتری نیاز دارد. اما شما به صورت کامل روی سایت کنترل دارید، و به شما اجازه می‌دهد تا قابلیت‌های مورد نیاز سایت را به آن اضافه کنید. همچنین شما قادر خواهید بود، سایت را آپدیت کنید. حال می‌توانید بین وردپرس یا بلاگر یکی را انتخاب کنید؟ من که می‌توانم شما را نمی‌دانم!

قالب وردپرس و بلاگر

وردپرس یا بلاگر، هر دو تعدادی قالب رایگان دارند. اجازه دهید بیشتر در این خصوص صحبت کنیم.

قالب‌های وردپرس

wordpress theme- وردپرس یا بلاگر

وردپرس تعداد زیادی قالب به شما پیشنهاد می‌­کند. اگر قالب رایگان می‏‌خواهید، باید از مخزن وردپرس یا از توسعه ­دهندگان قابل اعتماد و شناخته­ شده، آن را انتخاب و نصب کنید. قالب‌های موجود در مخزن وردپرس، مراحل غربال‌گری دقیقی را طی و به خوبی کدگذاری شده‌­­اند و ایمن هستند. شما مطابق با نیاز خود، امکان انتخاب از میان هزاران قالب را دارید.

همچنین قالب‌هایی هم هستند که می‌­توانید از مارکت‌هایی مانند ژاکت خریداری کنید که قیمت آنها متفاوت است. پس با توجه به نیاز سایت خود، قادر هستید یا از قالب‌های رایگان استفاده کنید یا قالبی را خریداری نمایید. این تنوع به شما این امکان را می‌دهد تا وبسایت را مطابق با هدف کسب و کارتان طراحی کنید.

قالب‌های بلاگر

blogger theme- وردپرس یا بلاگر

 بلاگر تعدادی قالب رایگان دارد که می­‌توانید از Editor انتخاب کنید. همچنین قالب‌هایی هم از توسعه ‌دهندگان بلاگرها قابل خرید هستند. قالب‌ها قیمت­های متفاوتی دارند، پس مناسب با وبلاگ خود، قالب و توسعه ­دهنده را انتخاب کنید.

مقایسه قالب‌ها

قالب‌های وردپرس و بلاگر قابلیت­‌های متفاوتی دارند. قالب‌های وردپرس از نظر بصری زیباتر هستند. البته بلاگر هم قالب‌های مناسبی در دسترس دارد… اما قابلیت‌ها و کیفیت آن­ها در مقایسه با وردپرس ضعیف است. اضافه کردن عملکردها به وردپرس یا بلاگر می‌­تواند به جذب مخاطب و کیفیت سایت شما کمک کند.

قابلیت­‌ها و عملکردها در بلاگر و وردپرس

قابلیت‌­ها و عملکرد سایت شما مستقیماً به نیاز مخاطبان شما بستگی دارد. در ادامه این مقاله، عملکرد و قابلیت‌­های وردپرس و بلاگر را مقایسه می­کنیم.

عملکرد و قابلیت‌­های وردپرس

best of wordpress- وردپرس یا بلاگر

جدیدترین قالب‌های وردپرس طیف گسترده‌­ای از قابلیت‌­ها را به سایت شما اضافه خواهد کرد. قالب‌ها، ابزارهای اضافی متفاوتی را ارائه خواهند داد؛ بنابراین قبل از خرید آن، باید قابلیت‌­های هر یک را بشناسید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
مهم‌‏ترین عملکردهای وردپرس توسط افزونه­‌ها در اختیار شما قرار خواهند گرفت؛ آن چنان که اگر قابلیتی نیاز داشتید که در قالب وجود نداشت، به راحتی با نصب افزونه مناسب می‌­توانید آن را به سایت اضافه کنید.

 عملکرد و قابلیت­‌های بلاگر

یکی از بزرگ‏ترین ایرادهای استفاده از بلاگر، فقدان گزینه­‌های سفارشی‌­سازی است. بلاگر Gadgets را ارائه می‌­دهد. این Gadgets عملکردهای متفاوتی را به سایت اضافه می‌­کنند. عملکرد Gadgets شامل موارد زیر است:

  • ثبت‌­نام ایمیل: تشویق کاربران برای ثبت‌­نام در لیست ایمیل
  • جستجو در وبلاگ: اجازه می‌‏دهد تا مخاطب، موضوع مورد نظرش را در وبلاگ جستجو کند.
  • لیست پست‏‌های محبوب: طبقه‌بندی پست­‌ها با بیش‏ترین بازدید
  • لوگو: اضافه کردن لوگو به وبلاگ
  • پروفایل: نمایش اطلاعات درباره شما

همچنین بلاگر به شما اجازه می‌­دهد تا طراحی وبلاگ را با استفاده از HTML و CSS تغییر دهید.

مقایسه عملکرد و قابلیت­‌های دو پلتفرم

 مقایسه‌ کوچکی بین عملکرد و قابلیت­‌های وردپرس و بلاگر انجام می‌­دهیم. اگر چه بلاگر تمام عملکردهای اساسی مورد نیاز برای راه­‌اندازی وبلاگ را ارائه می‌­دهند؛ اما قابل رقابت و مقایسه با طیف بسیار گسترده عملکردها، ابزار و افزونه­‌های وردپرس نیستند. اینجاست که تفاوت بین وردپرس یا بلاگر آشکار می‌شود.

امنیت و نگهداری بلاگر و وردپرس

security-وردپرس یا بلاگر

امنیت و نگهداری کلی سایت شامل سرعت سایت، آپدیت کردن و نسخه پشتیبان و تمام جنبه‌‏های حیاتی مدیریت وبسایت است که در وردپرس یا بلاگر متفاوت هستند.

امنیت و نگهداری وردپرس

برخلاف بلاگر، اگر تصمیم بگیرید تا سایتی را با وردپرس راه‌­اندازی کنید، شما خودتان مسئول امنیت و نگهداری آن هستید. بنابراین نصب افزونه­‌هایی که به شما در امنیت و افزایش عملکرد سایت کمک کند، بسیار حیاتی است. مهم‌‏ترین افزونه‌­های وردپرس که باید نصب کنید به شرح زیر است:

  • امنیت: امنیت وبسایت با افزونه­‌های معروف و رایگان Wordfence Security
  • نسخه پشتیبان: استفاده از افزونه­‌هایی مثل VaultPress یا UpdraftPlus برای اینکه بطور منظم از سایت نسخه پشتیبان گرفته شود تا اگر نیاز بود، سایت به نسخه­‌های قبلی بازگردانی شود.
  • سرعت: W3 Total Cache  سرعت و عملکرد کلی وبسایت­ شما را بهبود می‌دهد. یا می‌­توانید از free CDN استفاده کنید.

امنیت و نگهداری بلاگر

امنیت و نگهداری بلاگرها با وبلاگ نویسان نیست. امنیت و نگهداری بلاگر بر عهده گوگل است و تنها با چند کلیک می‌­توانید از وبسایت یک نسخه پشتیان تهیه کنید و همه چیز رایگان است.

مقایسه امنیت و نگهداری بلاگر و وردپرس

 اساساً وردپرس و وبلاگر تجربه‌­های مختلفی برای ایجاد امنیت و نگهداری نیاز دارند. امنیت و نگهداری بلاگر بر عهده شما نیست… در حالی که در وردپرس شما مسئول نگهداری، کنترل و نصب افزونه­‌های مورد نیاز هستید. اینجا کمی انتخاب بین وردپرس یا بلاگر سخت می‌شود…

پشتیبانی بلاگر و وردپرس

 برای انتخاب پلتفرم مناسب، بسیار مهم است که شما با حمایت‌­های وردپرس و بلاگر آشنا باشید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

پشتیبانی در وردپرس

WordPress.org فرم‌­های آنلاین و اسناد گسترده‌­ای را ارائه می­‌دهد؛ البته برای یک مبتدی این موارد احتمالاً بهترین گزینه برای کمک نیستند. وبسایت همیار وردپرس، مقالات زیادی را برای کمک و راهنمایی شما منتشر کرده­ است تا زمان شروع کار با وردپرس، دانش خود را در این زمینه افزایش دهید. در این راهنما، مراحل کار با زبانی ساده و با جزئیات، گام به گام شرح داده شده است. اگر به عنوان یک مبتدی، مطمئن نیستید که چطور راه‌­اندازی وردپرس را آغاز کنید، مقالات سایت را حتماً بخوانید.

پشتیبانی در بلاگر

 بلاگرها اسناد گسترده‌ای دارند که جزئیات مراحل نصب بلاگ و نکات لازم را بیان می­‌کنند. همچنین مقالات زیادی وجود دارند که درباره رتبه سایت در موتورهای جستجو و چگونگی استفاده از گوگل آنالیتیکس برای مانیتور کردن عملکرد وبسایت، به شما کمک می‌کنند.

در Blogger Editor توابع کمکی وجود دارد که به شما اجازه می­‌دهند تا مقالات و نکات بلاگ را جستجو کنید. همچنین این امکان وجود دارد که وبلاگ نویسان با هم یک گروه تشکیل دهند و سوالات خود را بپرسند و مشکلات‏ را به اشتراک بگذارند.

در این موضوع نظر شما چیست؟ وردپرس یا بلاگر؟ نظر شما را به نتیجه گیری نهایی جلب می‌کنم!

نتیجه گیری

تصمیم نهایی شما برای انتخاب وردپرس یا بلاگر ، بستگی به هدف سایت شما دارد. بلاگر یک پلتفرم ایده‌آل برای کسانی است که می­‌خواهند یک وبلاگ را به سرعت راه‌اندازی کنند و تجربیات سفرهای خود، و عکس‌های مختلف را منتشر کنند. استفاده و نصب بلاگر راحت و رایگان است. فقط شما کنترل زیادی روی آن ندارید و در واقع مالک آن نیستید.

راه‌­اندازی وردپرس زمان بسیار بیشتری نیاز دارد و شما برای کار با آن باید دانش لازم را کسب کنید. اما وبسایتی است که شما کاملاً صاحب آن هستید و می‌­توانید آن را متناسب با کسب و کارتان ارتقا دهید.

ما اصلا نمی‌خواهیم نظری بدهیم زیرا ممکن است فکر کنید رای را به وردپرس خواهیم داد به همین قضاوت را برای خودتان می‌گذاریم. 🙂

انتخاب شما کدام است؟ وردپرس یا بلاگر؟ منتظر دیدگاه‌های شما هستم.

تهیه شده توسط سمیه زارع

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. سلام از همه مهمتر فیلتر بودن بلاگر است البته با نصب دامنه که رایگان است مشکل حله

  2. به نظرم بلاگر با وجود وبلاگدهی های رایگان تو ایران مثل بلاگ اسکای ، بلاگ بیان و رزبلاگ زیاد کاربران آشنایی ندارند

  3. 8 سال عضو همیار وردپرس

    صد در صد وردپرس