بهبود ساختار سایت شما باید جنبه مهمی از استراتژی SEO شما باشد. ساختار سایت مناسب برای سئو شما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا حرکت کاربران و گوگل را در سایت آسانتر و بهینهتر میکند. اما چگونه بهبود ساختار سایت صورت میپذیرد؟ از کجا بایستی شروع کرد و حتی اگر سایت در حال رشد است چگونه به ساختار سایت خود توجه باید کرد و آن را بهبود بخشید؟ در این مقاله به شما میآموزیم که با انجام 4 مرحله ساده ساختار سایت خود را بهبود ببخشید.
بهبود ساختار سایت
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- چرا باید به بهبود ساختار سایت بپردازید؟
- محتوا اصلی و سنگ بنای (cornerstone) سایت خود را بروز کنید و بهبود ببخشید!
- به سنگ بنا و محتوای اصلی سایتتان لینک بدهید!
- به مقالات تنها (orphaned articles) لینک بدهید!
- لینک سازی را به صورت هدفمند انجام دهید!
چرا باید به بهبود ساختار سایت بپردازید؟
در ابتدا شما باید بدانید که گوگل برای لینکهای قرارگرفته در سایت اهمیت زیادی قائل است و آنها را دنبال میکند. این لینکها بخش اعظمی از هر سایتی را تشکیل میدهند. به طوریکه اگر یک صفحه از سایت شما لینک و پیوندهای زیادی (از جمله لینکهای داخلی یا خارجی) را به دست آورد، به عنوان یک صفحه با ارزش بالا تلفی شده و برای موتورهای جستجو در رتبه بالاتری قرار میگیرند. اما باید توجه داشته باشید صرفا توجه به لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی نمیتواند به شما در ارتقای رتبه کمک کند. چراکه برای گوگل نظر و تجربه کاربران در ارتباط با سایت شما هم بسیار اهمیت دارد و در بسیاری از مواقع مقدم است!
به عبارتی دیگر پیش از آنکه سایت خود را برای گوگل بهبود ببخشید باید ابتدا به ایجاد یک تجربه کاربری مناسب بپردازید. بدین ترتیب ارتقای رتبه با بهبود ساختار سایت و تجربه کاربری صورت میپذیرد.
امروزه خوانندگان سایتهایی را جستجو و دنبال میکنند که به راحتی بتوانند در آنها حرکت کنند و به مطالب، محصولات و خدمات مورد نظرشان دست پیدا کنند. پس اکنون وقت آن است که کمی برای ساختار سایت خود سرمایه گذاری کنید! در ادامه مقاله ما 4 گامی که برای بهبود ساختار سایت فوقالعاده موثر است را آموزش خواهیم داد. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
گام اول: محتوا اصلی و سنگ بنای (cornerstone) سایت خود را بروز کنید و بهبود ببخشید!
ابتدا خوب است بدانید که سنگ بنا یا اصلاحا کرنر استون به چه معناست؟! کرنر استون به محتوای اصلی و شاخص محتوای سایت شما (شامل نوشتهها، برگهها و…) که براساس هدف کسبوکارتان بنا شده است و قرار است به گوگل و کاربران بفهماند موضوع سایت شما پیرامون چیست؟، اطلاق میشود. نوشتهها و مقالات شما باید پیرامون همین کرنر استون تولید شوند و خدمات و محصولات شما نیز به کمک آن به مشتریان ارائه خواهد شد.
محتوای کرنر استون از مهمترین مقالات شما تشکیل شده است. این مقالات دقیقا همانهای هستند که شما میخواهید کاربرانتان بخوانند و موتورهای جستجو نیز بر اساس آنها به شما رتبه بدهند. این مقالات باید جزو کاملترین و دقیقترین مقالات سایت شما باشند. پس همین حالا به مقالات سایتتان مراجعه کنید و از خود بپرسید:
- آیا این مقالات از کیفیت فوق العادهای برخوردارند؟
- آیا آموزنده هستند و خواندن و درک آنها برای مخاطبان آسان است؟
اگر اینطور نیست، همین حالا شروع به بهبود آنها کنید!
اگر از افزونه yoast seo برای بهبود سئوی وردپرس استفاده میکنید، مطابق شکل زیر این افزونه تنظیمات مربوط به کرنر استون را در خود دارد. فقط کافیست آن را در مقالهای که در حال نگارش آن هستید، فعال و روشن کنید.
هنگامی که آن را فعال کنید، محتوای آن صفحه با تجزیه و تحلیل خوانایی یوآست سئو دقیقتر ارزیابی می شود. چراکه برای مقالات کرنر استون باید سطح خوانایی و نگارش خود را بالا ببرید زیرا آنها بسیار مهم هستند! آنها باید بهتر از سایر مقالات شما باشند و به همین دلیل باید از مهارتی بالایی در نگارش آن مقاله استفاده کنید.
گام دوم: به سنگ بنا و محتوای اصلی سایتتان لینک بدهید!
دومین مرحله برای بهبود ساختار سایت شما این است که اطمینان حاصل شود که پستهای وبلاگ در مورد یک موضوع خاص، همه به مهمترین مقاله شما در مورد آن موضوع پیوند و لینک دارند.
در این قسمت نیز مطابق شکل زیر اگر از افزونه یوآست سئو استفاده میکنید. در بخش مقالات و وبلاگتان میتوانید ببنید که آیا از تعداد پیوندهای مناسب استفاده شده است و مقاله از نظر خوانایی و سئو صحیح نگارش شده است (چراغ آن سبز رنگ است) یا خیر؟
گام سوم:به مقالات تنها (orphaned articles) لینک بدهید!
گام سوم در ارتقای رتبه با بهبود ساختار سایت، لینک دهی به مقالات تنها میباشد.
در نسخه پولی افزونه یوآست سئو به تازگی عنوانی اضافه شده است به نام مقالات تنها یا اصطلاحا مقالات یتیم (orphaned articles). به مقالاتی که در سایت شما وجود دارند و لینکی به آنها داده نشده مقالات تنها میگویند. به عبارتی دیگر مقالات یتیم، پستها یا صفحههایی هستند که پیوند داخلی ندارند.
بنابراین شما بعد از آنکه در مرحله قبل به مقالات سنگ بنای خود لینک دادهاید، حال وقت آن را رسیده است که مطمئن شوید که هیچ مقاله تنهایی در سایتتان ندارید. یافتن آنها در سایت شما، هم برای مخاطبان شما و هم برای گوگل دشوار است. به همین خاطر برای شناسایی مقالات یتیم، نیاز به نسخه پولی یوآست سئو دارید که درون خود فیلتر محتوای یتیم دارد و فوراً تمام پستهای بدون پیوندهای داخلی را به شما نشان میدهد.
گام چهارم: لینک سازی را به صورت هدفمند انجام دهید!
گام آخر در بهبود ساختار سایت نیز لینکسازی هدفمند است. درست است که در در هریک مقالات شما باید لینکهایی برای مطالعه کاملتر به مقالات مرتبط وجود داشته باشد اما شما باید توجه داشته باشید که محل و نحوه قرار دادن این لینکها نیز بسیار حائز اهمیت است. به عبارتی دیگر شما نباید تنها به اضافه کردن پیوند و لینک به مقالات خود اهمیت بدهید بلکه باید برای نحوه قرارگیری آنها نیز استراتژی داشته باشید.
به عنوان مثال اگر شما مقاله در رابطه با مزایای استفاده از کفش های کتان دارید خوب است پیوندی نیز به کفشهای ورزشی در مقاله خود داشته باشید. اگر بجای پیوند به کفشهای ورزشی شما به محصول دیگر خود یعنی لباس بچگانه لینک بدهید این نشان دهنده این است که شما اصلا به صورت هدفمند لینک سازی نکرده اید!
ارتقای رتبه با بهبود ساختار سایت
در این مقاله ما هر آنچه که برای ارتقای رتبه با بهبود ساختار سایت نیاز داشتید را به شما آموزش داده ایم. الان وقت آن رسیده است که از این نکات استفاده کرده و باعث شوید که هم تعداد بیشتری از کاربرانتان به سایت شما مراجعه کنند و هم آنها در مدت بیشتری در سایت شما حضور داشته باشند. از سوی دیگر با به کارگیری 4 گام بهبود ساختار سایت، میتوانید رتبه خود را در گوگل بهبود ببخشید و به کسبوکارتان توسعه بدهید. درنهایت از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا نظرات و سوالات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: yoast.com