سئو منفی یا نگاتیو سئو Negative SEO چیست ؟

سئو منفی یا نگاتیو سئو Negative SEO چیست ؟ سئو منفی یا نگاتیو سئو Negative SEO چیست ؟

سئو (SEO) از زمانی که مطرح شد، توانست برای همیشه فضای اینترنت را دست‌خوش تغییراتی کند. از آن زمان تاکنون جستجوی اطلاعات، پژوهش‌ها و کاوش سایت‌ها تغییرات زیادی را به خود دیده‌اند. در این بین برخی از تکنیک سئو (Negative SEO) منفی استفاده می‌کنند. اما نگاتیو سئو چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم هرآنچه باید درباره سئو منفی بدانید، به شما بگوییم. پس در ادامه همراه ما باشید.

این روزها رساندن صفحات سایت به صفحه اول گوگل اهمیت زیادی پیدا کرده است. شما فقط در صورتی می‌توانید به این مهم دست یابید که به سئو اهمیت دهید. بودن صفحات سایت در بین پیشنهادات اول گوگل موجب شناخته‌تر شدن برند شما شده و همچنین افزایش ترافیک سایت را به دنبال دارد. برای این امر شما باید به کلمات کلیدی، تولید محتوای مناسب، استراتژی سئو و تشکیل کمپین‌های مختلف توجه داشته باشید. پس به هیچ وجه تاثیر سئوی داخلی (On-Site) را دست کم نگیرید. به عبارت دیگر اگر شما یک برنامه منظم برای سایت خود داشته باشید و بتوانید زمان را به خوبی برای کار روی بخش‌های مختلف مدیریت کنید، قادر خواهید بود که به موفقیت‌های زیادی دست یابید. توجه به سئو افزایش تعداد مخاطب را به دنبال دارد و بالا رفتن تعداد کاربران موجب شناخته‌تر شدن برند شما خواهد شد. همه این‌ها نیز به بهبود شرایط کاری و مالی شما ختم می‌شوند.

البته در هر کاری همیشه رویکردهای نامناسب نیز وجود دارد و از مواجه شدن با آن‌ها نباید تعجب کنید. در کارهای آنلاین و مجازی نیز کسانی وجود دارند که می‌خواهند بدون زحمت و سرمایه‌گذاری، به سرعت به بهترین نتایج دست پیدا کنند. در نتیجه آن‌ها تصمیم می‌گیرند از راه‌های میان‌بر استفاده کنند. یکی از این روش‌ها، تکنیک سئو منفی است. در واقع این رویکرد اصلا درست نیست و کسانی که از آن استفاده می‌کنند، قصد دارند با فریب دادن موتورهای جستجو، سایت‌های خود را در رتبه‌های بهتری قرار دهند. برخی سئوکارها برای رساندن مشتریان‌شان به نتایج سریع، به استفاده از تکنیک Negative SEO رو می‌آورند. اما برخی افراد نیز به صورت سهوی در دام نگاتیو سئو می‌افتند و در حقیقت خودشان نمی‌دانند که دارند چه کار می‌کنند.

اگر شما از کسانی هستید که می‌خواهید کسب و کار موفقی راه بیندازید، بهتر است روش‌های تشخیص سئو منفی را بدانید. برای کسب اطلاعات در این خصوص تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

سئو منفی چیست؟

نگاتیو سئو گاهی با نام سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) نیز شناخته می‌شود. در واقع سئو منفی از تکنیک‌های نامناسب جهت کسب رتبه‌های خوب در موتورهای جستجو استفاده می‌کند. سئوکاری که این روش را به کار می‌برد، در حقیقت روی برخی از کلمات کلیدی مهم کار می‌کند تا بتواند رتبه‌ای بهتر از سایت‌های رقیب به دست آورد. اما باید بدانید Negative SEO موجب می‌شود که اعتبار سایت شما در گوگل لکه‌دار شود. در گذشته شاید نگاتیو سئو صرفا همان بنرهای تبلیغاتی سوال‌برانگیز بود که برای جلب توجه مخاطب ساخته می‌شد. اما امروزه این روش پیچیده‌تر شده‌اند و تشخیص آن نیز کمی چالش‌برانگیز شده است.

سئو منفی چیست؟

مثال‌های سئو منفی

مزرعه لینک: در این حالت مجموعه‌ای از سایت‌های بی‌ارزش به سایت شما لینک می‌دهند. این لینک‌ها کاملا بی‌ربط بوده و اسپم تشخیص داده می‌شوند.

محتوای تکراری : کپی کردن و انتشار محتوای سایت‌تان روی چندین سایت دیگر در بستر اینترنت یکی دیگر از مثال‌های نگاتیو سئو محسوب می‌شود. این امر نیز اسپم در نظر گرفته شده و موجب افت رتبه سایت شما خواهد شد.

اصلاح محتوا: اجرای اسکریپت‌های نامرئی از هدر یا فوتر قالب‌ها.

اطلاعات جعلی مربوط به شبکه‌های اجتماعی: بازخوردها و نظرات منفی مرتبط با شما روی شبکه‌های اجتماعی عواقب ناخوشایندی را برای‌تان به همراه خواهند داشت. برخی از افرادی که می‌خواهند به یک سایت یا برند خاص ضربه بزنند، معمولا از راه شبکه‌های اجتماعی این کار را انجام می‌دهند. در واقع آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی نظیر فیسبوک یا توییتر حساب کاربری با نام برند هدف ایجاد می‌کنند و سعی می‌کنند با انتشار محتوای نامناسب، شهرت آن‌ها را خدشه‌دار کنند. این مورد نیز از مهم‌ترین مثال‌های Negative SEO محسوب می‌شود.

خارج شدن از ایندکس (De-index): تغییر فایل robots.txt در سرور، جهت حذف شدن سایت هدف از ایندکس موتورهای جستجو.

کلاه‌برداری کلیکی (Click Fraud): در این حالت یک ربات CTR مخصوص در سایت شما به دنبال کلمات کلیدی اصلی و اصطلاحات مهم می‌گردد. پس از پیدا کردن آن‌ها، به صورت خودکار و مکررا روی آن‌ها کلیک می‌کند تا موتور جستجو به آن واکنش نشان دهد. در چنین شرایطی موتورهای جستجو نظیر گوگل گمان می‌کنند که سایت شما در حال فریب دادن آن‌ها است، در نتیجه اعتبار سایت‌تان کاهش پیدا خواهد کرد.

افزودن بدافزار: اگر بدافزاری سایت شما را مورد حمله قرار دهد، گوگل به بازدید کنندگان اخطار می‌دهد که «این سایت احتمالا هک شده است». در نتیجه این امر موجب کاهش ترافیک سایت‌تان خواهد شد. پس مورد آخر از مثال‌های سئو منفی را نیز باید مد نظر داشته باشید.

واکنش گوگل به سئو منفی چیست؟ و چه اقدامی می کند ؟

مشخصا گوگل از همه کاربران می‌خواهد که مطابق قوانین و الگوریتم‌ها عمل کنند. گوگل اعلام کرده که در سال 2012 نیز نگاتیو سئو به کار می‌رفته است. این خبر که حاکی از وجود این روش طی 9 سال گذشته بوده، موجب تعجب بسیاری از متخصصین سئو و کسب و کار شد. مت کاتس (Matt Cutts)، یکی از کارمندان بالا رتبه گوگل، در مصاحبه‌ای گفت: «تجربه من نشان می‌دهد که افراد زیادی درباره Negative SEO حرف می‌زنند، اما تعداد کمی از آن‌ها این روش را به کار برده‌اند. حتی افرادی که از این راه به نتیجه رسیده‌اند، بسیار کمتر است.» همچنین او اعلام کرد که سایت‌ها و کسب و کارهای کوچک نیازی نیست نگران این قضیه باشد. زیرا سئو منفی عموما دامن‌گیر کسب و کارهای بزرگ می‌شوند. چرا که در رقابت بین آن‌ها ما شاهد اتفاقات بزرگی هستیم.

  سئو سایت وردپرس و بهبود آن برای افزایش ورودی از گوگل

گوگل برای مقابله با نگاتیو سئو همه‌کار می‌کند. البته آن‌ها نمی‌توانند توضیحی درباره تغییرات اعمال شده در به روز رسانی‌های مختلف ارائه دهند. زیرا در غیر این صورت، هکرها با این تغییرات آشنا می‌شوند و سعی می‌کنند به سرعت خود را با الگوریتم‌های جدید سازگار کنند.

در اکتبر سال 2012 گوگل در پاسخ به نگرانی‌های عمومی مبنی بر Negative SEO، درباره ویژگی Link Disavow صحبت کرد. این ابزار به متخصصین درباره اسپم شدن لینک‌ها یا وجود لینک‌های نامناسب اخطار می‌دهد. همچنین به لطف این ابزار کاربران می‌توانند بک‌لینک‌های نامناسب را غیر فعال کنند.

واکنش گوگل به سئو منفی چیست؟ و چه اقدامی می کند ؟

چگونه از سایت‌مان دربرابر سئو منفی محافظت کنیم؟

مواردی که گوگل به آن‌ها اشاره کرده نمی‌تواند به همه افراد اطمینان خاطر بدهد. مخصوصا کسانی که فعالیت زیاد و مداومی دارند. خوشبختانه روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای محافظت از سایت‌تان درمقابل نگاتیو سئو استفاده کنید. در ادامه ما به این موارد اشاره خواهیم کرد.

  1. اعلان‌های ایمیل مربوط به Google Search Console را فعال کنید

در این حالت تمام اطلاعات مورد نیاز و همه مشکلات سایت‌تان به سرعت برای شما ارسال می‌شود و شما از آن‌ها آگاه خواهید شد. زمانی که شما متوجه مشکلات شوید، سریعا می‌توانید یک استراتژی مشخص را به کار ببرید تا با Negative SEO مقابله کنید. به عنوان مثال می‌توانید بک‌لینک‌های سایت‌تان را نظارت کنید. سپس می‌توایند بک‌لینک‌های مشکوک را حذف کنید تا دیگر هکرها و بدافزارها نتوانند سایت‌تان را تهدید کنند.

  1. حواس‌تان به بک‌لینک‌ها باشد

پلتفرم‌هایی نظیر SEMrush که مربوط به مدیریت آنلاین سایت می‌شوند، می‌توانند در تحت نظر گرفتن بک‌لینک‌ها به شما کمک کنند. این پلتفرم‌ها عموما خلاصه‌ای از اطلاعات را پس از مدت‌زمانی خاص برای‌تان ارسال خواهند کرد. همان‌طور که گفتیم استفاده از بک‌لینک‌های نامناسب از سایت‌های بی‌ارزش، یکی از راه‌هایی است که افراد می‌توانند با آن به سایت شما ضربه بزنند. پس این روش از مقابله با سئو منفی را حتما مدنظر داشته باشید.

  1. به صورت دقیق مراقب بک‌لینک‌های مهم‌تان باشید

در این مورد نیز استفاده از پلتفرمی مثل SEMrush اجتناب ناپذیر است. در این پلتفرم شما می‌توانید مهم‌ترین بک‌لینک‌های‌تان را مشخص کرده و از برنامه بخواهید اگر آن‌ها پاک شدند، اعلانی برای شما ارسال شود. شما در ابتدا باید از متخصصین سئو سایت خود بخواهید که بک‌لینک‌های مهم را به شما بدهند. این روش تاثیر قابل توجه روی عملکرد سایت شما خواهد داشت.

  1. از سایت‌تان در برابر بدافزارها و هکرها محافظت کنید

هک و حمله بدافزارها در این سال‌ها به کرات دیده شده است. در نتیجه بسیار مهم است که بتوانید به بهترین شکل ممکن از سایت‌تان در برابر هکرها و بدافزارها مراقبت کنید. خوشبختانه برای این کار نیازی نیست اقدامات پیچیده‌ای انجام دهید. موارد زیر در این امر می‌توانند به شما کمک کنند:

  • از یک کلمه عبور قوی برای مدیریت سایت‌تان استفاده کنید
  • تایید هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید
  • سعی کنید همیشه سایت‌تان را به روز نگه دارید
  • از پلاگین‌های محافظتی مختلف استفاده کنید
  • سعی کنید همیشه از سایت‌تان نسخه پشتیبان (Back-up) تهیه کنید
  1. مراقب محتوا دزدها و کپی‌کارها باشید

سایت‌های Copyscape و Grammarly می‌توانند به شما کمک کنند که بتوانید محتوای کپی شده خود را در سایر سایت‌های موجود در بستر اینترنت پیدا کنید. همچنین این سایت‌ها در بهتر شدن کیفیت محتوا به شما کمک می‌کنند و مانع از بروز تصادفی سرقت ادبی می‌شوند.

  1. به منشن‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنید، توجه داشته باشد

شبکه‌های اجتماعی در پروموت کردن سایت تاثیر زیادی دارند و به همین جهت بسیاری از کسب و کارها در این بستر نیز فعالیت می‌کنند. HubSpot، Hootsuite و Social Mention ابزارهایی بسیار کاربردی برای نظارت بر شبکه‌های اجتماعی، به شما ارائه می‌دهند. در نتیجه اگر کسی در شبکه‌های اجتماعی نام شما را ذکر کند، به سرعت از آن مطلع خواهید شد. در نتیجه شما سریعا می‌توانید مشکل کاربر را حل کرده یا در صورت مثبت بودن بازخورد از او تشکر کنید. این امر در بهبود تعامل کاربر با کسب و کار شما مفید خواهد بود.

  1. زمان برگذاری سایت‌تان را بهبود دهید

وقتی سرعت بارگذاری سایت شما بسیار کاهش یابد، Google Analytics Alerts به شما ایمیلی ارسال می‌کند. در نتیجه شما به سرعت می‌توانید متوجه شوید که مشکل از کجا است و اینگونه در مدت‌زمان کوتاه قادر به رفع اشکال خواهید بود. برای این کار شاید مجبور شوید تغییراتی در حافظه پنهان اجاد کنید یا دست به حذف برخی از افزونه‌ها بزنید. کاهش دادن حجم برخی تصاویر، پاک کردن بعضی از کدهای اضافی و مواردی از این دست می‌توانند در بالا بردن سرعت بارگذاری سایت به شما کمک کنند.

چگونه از سایت‌مان دربرابر سئو منفی محافظت کنیم؟

به هر حال باید بدانید که گاهی از سئو منفی استفاده می‌شود و این امر اجتناب ناپذیر است. پس تنها کاری که از دست شما برمی‌آید، این است که اطلاعات‌تان را درمورد روش‌های مختلف نگاتیو سئو و راه‌های مقابله با آن افزایش دهید. راهکارهای ذکر شده در این مقاله نیز مطمئنا به شما در راه دستیابی به بهترین نتایج ممکن کمک می‌کنند. این بود هرآنچه باید درباره سئو منفی می‌دانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منبع :

What is Negative SEO? (smartbugmedia.com)

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.