26 روش بهبود رتبه بندی سئو در سال 2021

26 روش بهبود رتبه بندی سئو در سال 2021 26 روش بهبود رتبه بندی سئو در سال 2021

یکی از مهم‌ترین مواردی که در شروع یک کسب و کار اینترنتی باید به آن توجه کنید، سئو (SEO) است. احتمالا این اصطلاح را بارها شنیده‌اید و حتی اطلاعاتی درباره آن به دست آورده‌اید. اما آیا می‌دانید چگونه می‌توانید در سئو نتیجه بهتری بگیرید؟ ما در این مقاله قصد داریم روش‌هایی برای بهبود رتبه بندی سئو، به شما پیشنهاد دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

نتایج سئوی سایت‌تان راضی‌کننده نیست؟ برای این که ورق را برگردانید، باید آموزش‌هایی را برای بهبود رتبه بندی سئو پشت سر بگذارید. با صرف زمان کافی و دیدن آموزش‌های لازم، می‌توانید برند خود را مطرح‌تر کنید، خود را به سادگی در بین فضای مجازی به شهرت برسانید، ترافیک سایت‌تان را بیشتر کنید و در مجموع کسب و کارتان را ارتقا دهید. اما اول از همه باید مطمئن شوید که سایت‌تان شالوده‌ی ساختاری و فنی قابل قبولی دارد. همچنین تولید محتوای فوق‌العاده باکیفیت که برای مخاطبان‌تان ارزشمند باشد و داشتن بک لینک‌های (Backlink) ارگانیک نیز از جمله مواردی است که باید به آن‌ها توجه کنید.

جستجوی ارگانیک موجب فراهم شدن فرصت رشد بی‌سابقه‌ای در کسب و کارتان می‌شود و اجازه می‌دهد بیشتر دیده شوید. وقتی بتوانید یک برنامه پیچیده و سطح بالا بسازید و یاد بگیرید که چگونه از سئو استفاده کنید، می‌توانید نتایج خوبی را برای خود متصور شوید. از جمله این نتایج می‌توان به احتمال رشد 20 برابری ترافیک سایت از طریق جستجوی ارگانیک اشاره کرد. 60 درصد از بازاریاب‌ها می‌گویند که بهترین نتایج‌شان را به لطف ترافیک ورودی (Inbound Traffic) کسب کرده‌اند. علاوه بر این، گوگل اعلام کرده که بازگشت سرمایه (ROI) از طریق جستجوی ارگانیک 5.3 برابر است. در نتیجه این روش از Paid Search که بازده دو برابری دارد، مفیدتر است.

اگر از عملکرد و نتایج مربوط به جستجوی ارگانیک خود رضایت ندارید، نباید خیلی خود را نگران کنید چون بسیاری از همکاران شما نیز شرایط مشابهی دارند. بر طبق گزارشات Ahrefs، حدود 90.63 درصد صفحات هیچ ترافیکی از جستجوی ارگانیک گوگل دریافت نمی‌کنند.

با این حال اگر صفحات شما رتبه خوبی دارند و سایت‌تان نسبت به رقبا ترافیک بیشتری از طریق جستجوی ارگانیک کسب می‌کند، باز هم جای زیادی برای پیشرفت دارید. در واقع در مبحث سئو چیزی به نام کامل شدن و بن بست در ارتقا کسب و کار وجود ندارد. آماده هستید که کسب اطلاعات جدید را آغاز کنید و ترافیک سایت‌تان را به شکل چشم‌گیری افزایش دهید؟ ما در ادامه روش‌هایی برای بهبود رتبه بندی در سئو معرفی می‌کنیم که به لطف آن‌ها می‌توانید ترافیک بیشتری به دست آورید، بیشتر دیده شوید و کسب و کارتان را ارتقا دهید. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چگونه استراتژی سئوی بهتری داشته باشیم؟

در رابطه با استراتژی سئو، باید به سایت‌تان یک نگاه جامع داشته باشید. شما برای رسیدن به اهداف خود باید محتوای باکیفیت تولید کرده و کاری کنید که سایر سایت‌های معتبر به صفحات شما لینک‌دهی کنند. اما همان‌طور که پیش‌تر ذکر کردیم، در ابتدای کار باید مطمئن شوید که سایت‌تان شالوده‌ی ساختاری و فنی قابل قبولی داشته باشد. در ادامه برای کمک کردن شما در این راه، روش‌هایی را پیشنهاد می‌کنیم:

  1. طراحی سایت‌تان را سازماندهی کنید

آیا کاربران می‌توانند در سایت‌تان به راحتی کاوش کرده و صفحات مختلف را ببینند؟ آیا ساختار سلسله مراتبی‌تان منطقی است؟ ساختار URLها اهمیت زیادی دارند و نباید به آن‌ها بی‌توجه باشید. هر پوشه و زیرپوشه در URL شما، اطلاعات و محتوای زیادی درباره‌ی صفحه و ارتباط URL با کلیت سایت را در اختیار موتورهای جستجو قرار می‌دهند.

وقتی سایت‌تان را سازماندهی می‌کنید، باید به ساختار اطلاعات موجود توجه کافی داشته باشید. این امر نهایتا موجب می‌شود که بازدید کنندگان بتوانند ساده‌تر به محتوای مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند. در واقع باید گفت که اگر کاربر بتواند تنها با سه کلیک به محتوای مورد نظرش برسد، شما توانسته‌اید تجربه‌ای خوب را برای او به ارمغان آورید. همه‌ی این موارد به این ختم می‌شوند که سایت شما راحت‌تر و به صورت موثرتر توسط خزنده‌های (Crawler) گوگل بررسی می‌شود.

  1. زمان بارگذاری صفحات را کاهش دهید

کاهش زمان بارگذاری صفحات سایت نیز در بهبود رتبه بندی سئو تاثیرگذار است. در سال 2010 گوگل درخواست خود را برای ثبت پتنتی (Patent) ارسال کرد که مربوط به سرعت سایت بود. در واقع این پتنت سرعت سایت را یکی از فاکتورهای مهم در رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک در نظر می‌گرفت. این پتنت نهایتا در تاریخ 4 فوریه سال 2014 ثبت شد.

در واقع گوگل به طور مشخص اعلام کرد که سایت‌هایی با سرعت بارگذاری بیشتر صفحات، ارزشمندتر هستند. شما می‌توانید تمرکز روی این امر را به کرات بسترهای مختلف مربوط به گوگل ببینید؛ از Google DNS گرفته تا Google Hosted Libraries، Google Fiber، PageSpeed Tools، AMP Project و Core Web Vitals.همچنین این تمرکز و اهمیت آن در پروتکل‌ها و استانداردهای اجرایی جدید گوگل نیز کاملا مشهود است.

وقتی صحبت از سرعت سایت می‌شود، منظور ما صرفا بارگذاری سایت‌ها در مرورگرهای کامپیوترهای شخصی نیست. بلکه شما باید به سرعت سایت برای باز شدن رو گوشی‌های موبایل نیز توجه داشته باشید. کاربران تلفن‌های هوشمند معمولا از سرعت اینترنت کمتری برخوردارند و این موضوع در حال حاضر نیز همچنان در بسیاری از کشورها مشهود است. با این حال کاربران موبایل دوست دارند دست کم بتوانند سایت‌ها را با سرعتی مشابه با مرورگرهای وب روی کامپیوترهای شخصی باز کنند.

افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت صرفا یک نکته مثبت برای تجربه کاربری به حساب نمی‌آید، بلکه در نهایت به بهبود و ارتقا کسب و کار منجر می‌شود. بر طبق گزارشات گوگل و دلویت (Deloitte)، بهبود سرعت بارگذاری صفحات سایت حتی به میزان تنها 0.1 ثانیه، می‌تواند در ارتقا نرخ تبدیل تاثیر قابل توجه بگذارد. برای مثال این موضوع 8.4 درصد در کسب و کار فروشگاه‌های اینترنتی و 10.1 درصد در کسب و کارهای مسافرتی تاثیر می‌گذارد. علاوه بر این، کاهش زمان بارگذاری سایت در بهبود نرخ پرش نیز موثر است.

برای افزایش دادن سرعت بارگذاری صفحات سایت و گرفتن نتایج بهتر در موتورهای جستجو می‌توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید:

  1. سایت‌تان باید برای گوشی‌های موبایل بهینه باشد

با توجه به رشد روز افزون کاربران گوشی‌های موبایل، در حال حاضر میزان جستجوهای مربوط به تلفن‌های هوشمند از مرورگرهای کامپیوترهای شخصی پیشی گرفته است. بسیاری از شرکت‌ها و به خصوص سایت‌های فروشگاهی، مخاطبان کم سن و سال را هدف قرار می‌دهند. این سایت‌ها اکثر ترافیکی ورودی خود را طریق گوشی‌های موبایل به دست می‌آورند.

با توجه به افزایش چشم‌گیر ترافیک ورودی از گوشی‌های موبایل، گوگل بیشتر تمرکز خود را روی تلفن‌های هوشمند معطوف کرده و این ابزارها را دستگاه‌های آینده می‌داند. برای مثال در حال حاضر گوگل از نسخه موبایلی محتوای سایت برای رده‌بندی سایت‌ها استفاده می‌کند. در نتیجه این مورد را نیز باید یکی از روش‌های بهبود رتبه بندی سئو در نظر گرفت. حال که در حین نزدیک شدن به سال 2022 هستیم، باید بدانید که گوگل از این به بعد تمرکز خود را روی این موضوع بیشتر و بیشتر خواهد کرد.

از همین رو باید سایت شما برای گوشی‌های موبایل کاملا بهینه باشد. منظور ما صرفا بخش ظاهری و رسپانسیو بودن آن نیست، بلکه سایت‌تان از نظر سرعت نیز باید بتواند برای کاربران رضایت‌بخش باشد. اگر از ابتدای طراحی سایت هدف اول خود را بهینه کردن آن برای مرورگرهای دسکتاپ درنظر گرفته‌اید، حالا زمان این است که رویکرد خود را تغییر دهید. در واقع در صورت این که واقعا می‌خواهید به نتایج بهتر دست یابید، چاره‌ای به جز توجه به این امر ندارید. ما در ادامه ابزارهایی را به شما معرفی می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید ببینید که آیا سایت‌تان برای گوشی‌های موبایل بهینه است یا نه.

  1. رفع هرگونه مشکل مربوط به نمایه‌سازی (Indexing)

برای این که در رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک ثبت شوید، باید کاری کنید که گوگل صفحات سایت‌تان را ایندکس کند. اگر در سر راه شما مشکلات فنی وجود داشته باشد، امکان تحقق این امر به صفر می‌رسد و موتورهای جستجو نمی‌توانند صفحات شما را ثبت کنند.

فایل robots.txt را بررسی کنید. در این فایل نباید دستورالعملی مبنی بر عدم Crawl کردن بخش‌های مهم سایت توسط عنکبوت گوگل وجود داشته باشد.

برخی شرکت‌ها قبل از موارد بااهمیت، از بالغ بر 4000 یا 5000 کد HTML استفاده می‌کنند. این امر مشخصا کار گوگل را برای تشخیص محتوای اصلی و ارزش‌گذاری عنوان مطلب دشوار می‌کند. سعی کنید به بخش کدنویسی توجه ویژه داشته باشید و کدهای خود را سازماندهی شده و ساده بنویسید.

  1. همه خطاهای مربوط به لینک‌های مشکل‌دار و ارورهای 404 را رفع کنید

همه خطاهای مربوط به لینک‌های مشکل‌دار و ارورهای 404 را رفع کنید

یک روش دیگر برای بهبود رتبه بندی سئو، رفع خطاهای مربوط به لینک‌های مشکل‌دار و ارورهای 404 است. اطمینان حاصل کنید که تمام صفحات سایت‌تان درست کار می‌کنند و دسترسی به آن‌ها ممکن است. گاهی اوقات ممکن است بازدید کنندگان از سایت وقتی قصد وارد شدن به صفحه‌ای را دارند، با خطای 404 مواجه شوند. این خطا ممکن است با پیغام‌هایی مثل «404 Page»، «Error Page» و «Page Not Found» برای شما به نمایش درآیند. خطای 404 بدان معنا است که بازدیدکننده از سایت در دامنه‌ی صحیحی قرار دارد، اما مسیر آن URL مشخص، وجود ندارد.

اگر سایت‌تان خطای 404 دارد، با یک 301 Redirect آن صفحه را به مسیر مناسب آدرس‌دهی کنید.

گوگل سایتی را که دارای خطای 404 است، اصلا مورد توجه قرار نمی‌دهد؛ زیرا وجود چنین خطاهایی روی تجربه کاربر تاثیر بسیار بدی می‌گذارند. اگر بحث مسیر یک لینک از SERP گوگل باشد، نتایج حاصله بدتر نیز خواهد بود. در این حالت جستجوکننده نه تنها نمی‌تواند پاسخ خود را دریافت کرده یا به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کند، بلکه باید مجددا به صفحه پیشین برگشته و دوباره برای پیدا کردن صفحه مورد نظر دست به جستجو بزند.

بسیاری از سایت‌های فروشگاهی و دیگر بسترهایی که حجم زیادی از محصولات مختلف را در صفحات خود لیست کرده‌اند، دائما با چالش تغییر مداوم محصولات و کالاهای موجود در سایت‌شان دست و پنجه نرم می‌کنند. از همین رو، متاسفانه بازدیدکنندگان این گونه سایت‌ها معمولا بیشتر با خطای 404 روبه‌رو می‌شوند؛ زیرا گاهی محصولی از سایت پاک می‌شود و وجود آن آدرس می‌تواند چنین خطایی را به بار بیاورد.

به روز رسانی و توجه کردن به صفحات غیر فعال اهمیت زیادی دارد و نباید این موضوع را پشت گوش انداخت. اگر به این امر توجه کافی داشته باشید، گوگل متوجه می‌شود که سایت شما کاربردی و قابل اعتماد است.

  1. استاندارد سازی URLها

استاندارد سازی URLها یکی دیگر از روش‌های مربوط به بهبود رتبه بندی سئو است. هر یک از صفحات سایت شما باید یک URL مشخص و منحصر به فرد داشته باشند. اگر هر صفحه‌ی وب به صورت بالقوه دارای چندین URL باشد، کسب و کار مربوط به آن از نظر سئو به مشکل می‌خورد. برای مثال بیایید تصور کنیم که آدرس صفحه خانگی سایت شما www.domain.com است. احتمال دارد که این صفحه با URLهای مختلفی که در ادامه لیست شده‌اند، ظاهر شود:

  • https://www.domain.com
  • https://www.domain.com/index.htm
  • https://www.domain.com/home.asp
  • https://domain.com
  • https://domain.com/index.htm
  • https://domain.com/home.asp
  • http://www.domain.com
  • http://www.domain.com/index.htm
  • http://www.domain.com/home.asp
  • http://domain.com
  • http://domain.com/index.htm
  • http://domain.com/home.asp
  • com
  • com/index.htm

حال این موضوع چه آسیبی به سئوی سایت می‌زند؟

خزنده موتور جستجو با این که تشخیص می‌دهد محتوای URLها یکسان است، اما هر یک از آن‌ها را به عنوان یک صفحه مجزا در نظر می‌گیرد. این امر موجب می‌شود که گوگل در تشخیص‌ها و بررسی‌های‌اش به مشکل بخورد. علاوه بر این، وجود چنین مواردی از ارزش بک لینک‌های‌تان نیز می‌کاهد. زیرا ممکن است هر سایت به یکی از این URLها لینک داده باشد.

  1. رفع مشکلات مربوط به Canonicalization

توجه به Rel Canonical یک راه حل فنی جهت تعیین URL اصلی برای گوگل بوده و در بهبود رتبه بندی در سئو نیز موثر است. معمولا Rel Canonical در بین کدهای HTML صفحه‌ای نمایش داده می‌شود که محتوای تکراری دارد. در برخی موارد هم این موضوع در سایت‌های فروشگاهی که باید با محصولات متنوع سر و کار داشته باشند، حائز اهمیت است. برای مثال، آدرس www.domain.com/shirts/this-shirt/ ممکن است صفحه‌ی اصلی مربوط به یک لباس باشد. گرچه هر یک از رنگ‌های مختلف آن لباس، می‌توانند آدرس خاص خود را داشته باشند (برای مثال: www.domain.com/shirts/this-shirt?color=red، www.domain.com/shirts/this-shirt?color=blueیا www.domain.com/shirts/this-shirt?color=yellow).

در چنین شرایطی مشخصا شما می‌خواهید گوگل فقط صفحه اصلی مربوط به لباس را ایندکس کند (یعنی www.domain.com/shirts/this-shirt/). در این حالت شما باید کد مربوط به Rel Canonical را در آدرس مربوط به رنگ‌های مختلف به کار ببرید. درست مثل نمونه زیر:

<link rel=”canonical” href=”https://www.domain.com/shirts/this-shirt/”>

اگر از این تکنیک برای همه URLهای مشابه که نمونه آن را دیدیم استفاده کنید، می‌توانید سئوی سایت‌تان را بهبود ببخشید. در این حالت گوگل متوجه می‌شود که باید کدام URL را برای جستجوی ارگانیک هدف قرار دهد. در واقع هدف از این کار این است که همه لینک‌های مربوط به URLهای مختلف، برای URL اصلی در نظر گرفته شوند. حتی شما می‌توانید از Canonical URLها که خاصیت خود ارجاعی (Self-Referecing) به صفحه کنونی دارند، استفاده کنید. فقط پیش از این کار موضوع را با تیم توسعه درمیان بگذارید تا ناهماهنگی به وجود نیاید و به مشکل نخورید.

قابل ذکر است که شما می‌توانید از ابزار URL Inspection گوگل استفاده کنید. این ابزار وضعیت URLهای صفحات مختلف سایت شما را بررسی می‌کند.

  1. از URLهای بهینه شده استفاده کنید

ما نمی‌توانید بدون بحث درباره‌ی URLها، راهکارهایی برای بهبود رتبه بندی سئو سایت به شما پیشنهاد دهیم. یکی از مهم‌ترین اقدامات این است که باید درک و تفسیر URLها را برای گوگل ساده کنید. چه صفحه مربوط به دسته‌بندی، محصولات یا پست‌های بلاگ باشد، چه به هر نوع دیگر از صفحات سایت‌تان بستگی داشته باشد.

در ادامه به برخی از صفحات واقعی مربوط به یک سایت فروشگاهی بزرگ و شناخته شده اشاره می‌کنیم:

  • https://www.domain.com/en_us/productpage.0893133001.html
  • https://www.domain.com/en_us/productpage.0877014001.html
  • https://www.domain.com/en_us/productpage.0502190006.html

مشخصا گوگل از طریق URL به هیچ وجه نمی‌تواند تشخیص دهد که این صفحات مربوط به چه محتوایی می‌شوند. در حقیقت موتور جستجو در این حالت قادر به تشخیص یک صفحه مربوط به دسته‌بندی از صفحه‌ای درباره محصولات نیست. یک روش بهتر و بهینه‌تر برای URLهای سایت، چیزی مانند نمونه زیر است:

https://www.domain.com/en_us/womens/shirts/satin-boat-necked-blouse

  1. به اصول سئو 101 توجه داشته باشید

اگر واقعا می‌خواهید روش بهبود رتبه بندی سئو را یاد بگیرید، باید ابتدا اصول سئوی داخلی یا on-page را مورد توجه قرار دهید. عناوین صفحات، زیرعنوان‌ها، تگ‌های ALT و انکرتکست‌ها از مهم‌ترین مواردی هستند که باید به آن‌ها توجه داشته باشید. در ادامه به نکاتی اشاره کرده‌ایم که برای بهینه کردن تمام و کمال سایت‌تان باید آن‌ها را مد نظر قرار دهید:

  • از XML Sitemap برای برقراری ارتباط با گوگل و بهبود دادن شرایط ایندکس شدن صفحات سایت استفاده کنید
  • برای ایمن کردن سایت از HTTPS استفاده کنید
  • تگ‌های عنوان را بهینه کنید، زیرا آن‌ها یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی جستجوهای گوگل هستند
  • توضیحات متای بهینه‌ای داشته باشید
  • برای تصاویرتان از تگ ALT استفاده کنید تا گوگل بتواند به دقت عکس‌های شما را تشخیص دهد
  • ساختار و طراحی سایت‌تان را بهبود ببخشید تا خزنده‌های گوگل بتوانند به شکل موثرتری سایت شما را مورد بررسی قرار دهند
  • از 301 Redirect برای تغییر دادن مسیرهای موقتی استفاده کنید
  • Redirectهای سایت را حتما مورد بررسی قرار دهید
  • استفاده از لینک‌های داخلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است
  • برای ایمن نگه داشتن سایت، سعی کنید همیشه نرم‌افزار آن را به روز نگه دارید

چگونه سئو را به کمک محتوا ارتقا دهیم؟

پیش‌تر در بین روش‌های بهبود رتبه بندی سئو به مواردی اشاره کردیم که کلی‌تر بودند و به استراتژی سئو مربوط می‌شدند. حال قرار است کمی نگاه‌مان را جزئی‌تر کنیم و به مبحث مربوط به محتوا بپردازیم. پس ادامه مقاله را از دست ندهید.

  1. استراتژی محتوایی بلاگ‌تان را به صورت سئو محور توسعه دهید

اگر به دنبال راه حلی هستید که خارج از مباحث فنی بتواند به بهبود رتبه بندی سئو سایت شما کمک کند، بهتر است توجه خود را روی بحث محتوا معطوف کنید.

  سئو داخلی سایت چیست ؟ + چک لیست اقدامات مهم

حال سوال اینجا است که یکی از موثرترین روش‌های محتوا محور برای افزایش شانس دیده شدن در گوگل چیست؟ این پرسش، پاسخ ساده‌ای دارد و آن هم چیزی نیست جز بلاگ‌نویسی.

پس در قدم اول باید یک استراتژی بلاگ‌‌نویسی خوب را به وجود آورید که سئو محور باشد. این امر به ارتقا رتبه شما کمک کرده و ترافیک ارگانیک را بهبود می‌بخشد. بلاگ‌نویسی به این دلیل موثر است که شما می‌توانید در مقالات و مطالب‌تان موضوعات بسیار زیادی را پوشش دهید و در نتیجه قادر به استفاده از کلمات کلیدی طولانی (Long Tail Keywords) بیشتری خواهید بود.

چرا این موضوع حائز اهمیت است؟ به این دلیل که بیشتر جستجوها برای کلمات کلیدی طولانی هستند. البته کلمات کلیدی طولانی به خاطر حجم جستجوی کمتر و تنوع بسیار زیاد، کلید واژه‌های محبوبی نیستند. به عبارت دیگر، هر پرسمان (Query) فقط چند بار در ماه جستجو می‌شوند، زیرا آن‌ها صرفا اصطلاحاتی خاص هستند که کاربرد زیادی ندارند. علاوه بر این، کاربران معمولا از عبارت‌های مختلف و متفاوت برای جستجوی مطلب مورد نظرشان استفاده می‌کنند و در نتیجه اصطلاحات یکسان کمتر به چشم می‌خورند. بسیاری از کلمات کلیدی طولانی از چندین واژه تشکیل می‌شوند. بر طبق گزارشات Ahrefs، حدود 69.7 درصد پرسمان‌های جستجو شامل چهار کلمه یا بیشتر می‌شوند.

حال اگر همه این‌ها را در کنار هم قرار دهیم، می‌توانیم به ارزش بلاگ‌نویسی پی ببریم. در واقع بلاگ، بستری را برای شما فراهم می‌کند که در آن می‌توانید از کلمات کلیدی مختلف استفاده کنید.

  1. محتوای باکیفیت تولید کنید

سعی کنید هر محتوایی که تولید می‌کنید، کیفیت بالایی داشته و از ارزش خواندن بالایی برخوردار باشد. البته یکی از مهم‌ترین موارد این است که باید در محتوای‌تان از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید. گوگل همیشه اعلام کرده که برای محتوای باکیفیت ارزش زیادی قائل است. در نتیجه اگر هدف‌تان بهبود رتبه بندی سئو است و می‌خواهید از دید گوگل ارزشمند‌تر باشید، استراتژی محتوایی‌تان باید روی تولید محتوای باکیفیت که برای مخاطبان ارزش خواندن بالایی داشته باشند، متمرکز باشد.

  1. محتوای معقول و ارزشمند تولید کنید

هر کسب و کاری می‌تواند از همین امروز به تولید محتوا بپردازد و هر کدام از رقبا شما می‌توانند در محتوای خود به کرات از کلمات کلیدی استفاده کنند. با این حال باید بدانید که تولید محتوای بدون دلیل و بی‌ارزش، هیچ نتیجه‌ی مثبتی برای‌تان به ارمغان نخواهد آورد. در این حالت نه شما به هدف‌تان می‌رسید و نه مخاطب می‌تواند اطلاعات مورد نظرش را به دست آورد. از همین رو باید اهداف مهم‌تری را در ذهن بپرورانید.

باید سعی کنید محتوایی بنویسید که خواننده را اسیر کرده و او را مجذوب سایت‌تان کند. در نتیجه باید محتوای ارزشمند، معقول و منطقی تولید کنید.

اگر بتوانید به این مهم دست پیدا کنید، مخاطب نه تنها با کسب و کارتان آشنا می‌شود و به آن علاقه پیدا می‌کند، بلکه آن را بازنشر کرده و لینک محتوای‌تان را با دیگران به اشتراک می‌گذارد. همه این‌ها به بهبود عملکرد جستجوی ارگانیک سایت‌تان منتهی می‌شوند.

  1. در تولید محتوا به سفر مشتری توجه داشته باشید

در تولید محتوا به سفر مشتری توجه داشته باشید

نقشه سفر مشتری (Customer journey) به شما کمک می‌کند که تاثیر سئو در سایت‌تان بیشتر شود. سعی کنید محتوای‌تان را بر طبق این الگو تولید کنید. وقتی یک کاربر در ابتدا درباره یک مورد خاص جستجو می‌کند یا به دنبال پاسخ و راه‌حلی می‌گردد، هنوز وارد مرحله‌ی به ذهن سپردن محصول یا برندی خاص نشده است. این دقیقا جایی است که می‌توانیم به مزایای جستجوی ارگانیک نسبت به PPC پی ببریم. زیرا در مراحل اولیه الگو، نرخ تبدیل فوری فوق‌العاده کم است و در نتیجه Paid Search در این جای کار برای‌تان گران تمام خواهد شد و به صرفه نخواهد بود.

اما هرگز میانه الگو را از یاد نبرید. در این مراحله مشتری به مقایسه کردن می‌پردازد. انتهای الگو نیز اهمیت زیادی دارد، چون تصمیم‌گیری نهایی در این مرحله انجام می‌شود. یکی از تاثیرگذارترین جنبه‌های سئو این است که شما می‌توانید محتوای خود را شخصی‌سازی کنید. از همین رو می‌توانید کاری کنید که شخص مناسب، در بهترین زمان ممکن به آن دسترسی پیدا کند.

  1. محتوای خود را برای جستجو بهینه کنید

یکی از روش‌های بهبود رتبه بندی سئو جهت به دست آوردن بازگشت سرمایه‌ی بیشتر در بازاریابی دیجیتالی، چیزی نیست جز تولید محتوایی که به هدف دیده شدن در جستجوها تولید شده باشد.

زمانی که کاربری عبارت «بهترین ]محصول[» را جستجو می‌کند، بیشتر به دنبال ارزیابی و بررسی انتخاب‌های مختلف توسط شخص ثالث است. اما از سوی دیگر اگر آن‌ها عبارت «بررسی ]محصول[» را سرچ کنند، بدان معنا است که مشخصا می‌خواهند لیستی از نظرات مختلف را درباره یک محصول مشخص مشاهده کنند. در صورتی که کاربران عبارتی نظیر «{محصول} در نزدیکی من» جستجو شود، یعنی فرد جستجوکننده می‌خواهد فروشگاهی را پیدا کند که از آن جا خرید‌های خود را انجام دهد. در نهایت نیز اگر مخاطب عبارت «]محصول[ چیست» را مورد جستجو قرار دهد، در واقع به دنبال یک معنی و تعریف خاص می‌گردد. شاید هم هدف از این جستجو کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ای خاص باشد.

همه این مثال‌هایی که زدیم ممکن است مربوط به یک محصول مشخص باشند، اما همان‌طور که دیدید نحوه جستجو، خواسته و اهداف کاربران متفاوت است. بهترین اتفاق برای کاربران این است که بتوانند بدون دردسر با جستجوی عبارت مورد نظرشان به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند.

  1. محتوای طولانی تولید کنید

یکی از راه‌های بهبود رتبه بندی سئو از طریق محتوا، تولید محتوای طولانی و بلند است. محتوای طولانی از آن جایی در سئو تاثیرگذار است که فرصت زیادی برای اعتمادسازی می‌دهد و در نتیجه مخاطبان شما بهتر می‌توانند با مطالب‌تان ارتباط برقرار کنند.

در واقع باید گفت که دیگر آن زمانی که مقالات 500 کلمه‌ای می‌توانستند در رقابت با سایر مطالب حرفی برای گفتن داشته باشند و در سئو ارزشمند باشند، گذشته است.

این روزها محتوای شما باید اعتبار، ارزش و انسجام داشته باشد تا بتوانید به نتیجه‌ای قابل قبول برسید. به لطف محتوای طولانی می‌توان طیف گسترده‌تری از زیرعنوان‌ها و موضوعات جانبی را پوشش داد. علاوه بر این، همین موضوع می‌تواند به شما کمک کند که بهتر بتوانید از کلمات کلیدی طولانی استفاده کنید.

در حقیقت کسب و کارهایی که روی محتوای جدی‌تر کار می‌کنند، در رتبه‌بندی گوگل نتیجه بهتری می‌گیرند. برای مثال Byrdie توانسته بدون هیچ هزینه‌ای برای تبلیغات، به درآمدی میلیارد دلاری از کسب و کار مربوط به لوازم آرایش دست پیدا کند.

  1. محتوای‌تان را به بخش‌های کوچکتری تقسیم کنید

در ادامه ما قرار است راهی را به شما معرفی کنیم که به لطف آن می‌توانید از طریق تولید محتوا، بازگشت سرمایه مارکتینگ بیشتری کسب کنید.

اگر پستی روی بلاگ منتشر می‌کنید، باید بتوانید با استفاده از سئو کاری کنید که آن مطلب در صفحه اول گوگل قرار بگیرد. اگر شما پست را به بخش‌های کوچکتری قسمت کنید و از هر بخش در قالبی متفاوت، یک محتوای فرعی به وجود آورید، به خودتان این شانس را می‌دهید که در نتایج جستجو بیشتر و بهتر دیده شوید.

برای مثال ممکن است شما یک صفحه‌ی محتوای ستونی داشته باشید، اما در کنار آن‌ها می‌توانید یک ویدیوی مرتبط، SlideShare یا یک اینفوگرافی نیز به کار ببرید. این تقسیم کردن محتوا به بخش‌های مختلف موجب می‌شود که هر مخاطب با سلیقه خاص، بتواند به بهترین شکل از قسمت مشخصی از مطلب استفاده کند. در مجموع باید گفت که این موضوع کمک زیادی به سئو سایت خواهد کرد.

  1. محتواهای قدیمی خود را بهینه کنید

تصور کنید که پس از گذشت هشت ماه در حال مشاهده و بررسی بخش‌هایی از سایت هستید. مثلا جستجوهای ارگانیک از 8598 در ماه ژوئن سال 2018 به 30927 در ماه فوریه سال 2019 رسیده است. در واقع ترافیک جستجوهای ارگانیک شما 360 درصد افزایش پیدا کرده است. این آمار و ارقام اصلا کم نیست، اما نکته‌ی قابل توجه این است که در این مدت زمان تنها پنج پست جدید به سایت اضافه شده است.

به یاد داشته باشید که برای بهبود رتبه بندی سئو صرفا نباید روی تولید محتوای جدید متمرکز باشید. بلکه باید اولویت‌بندی را در دستور کار خود قرار دهید و مطالب پیشین را بازبینی کنید. اگر پست قدیمی دارید که اطلاعات‌اش دیگر کاربردی نیست و منقضی شده، می‌توانید آن را حذف کرده یا آن را به روز کنید. اما فراموش نکنید که هدف اصلی شما باید منتشر کردن مرتبط‌‌ترین مطالب باشد.

سعی کنید همیشه از تمام محتوایی که دارید بهترین بهره را ببرید. بهتر است دائما به فکر تازه کردن و به روز رسانی محتواهای منقضی شده باشید و تلاش کنید که آن‌ها را مجددا در دسترس کاربران قرار دهید.

علاوه بر این، شما باید از ابزار سئو مانند Clearscope یا پلاگین‌های وردپرس نظیر Yoast استفاده کنید تا مطمئن شوید که محتوای‌تان بهینه است.

چگونه از بک لینک‌ها برای بهبود سئو استفاده کنیم؟

تا این جای کار ما درباره استراتژی سئو و اهمیت تولید محتوای مناسب صحبت کردیم. حال قرار است به اهمیت بک لینک‌ها اشاره کنیم. پس اگر می‌خواهید بدانید چطور می‌توان از بک لینک‌ها برای بهبود رتبه بندی سئو استفاده کرد، در ادامه با ما همراه باشید.

  1. بک لینک‌های باکیفیت داشته باشید

پس از این که از نظر فنی و محتوایی توانستید روی سایت‌تان تغییرات لازم را اعمال کنید، بهتر است به سراغ بک لینک‌ها بروید. در واقع داشتن بک لینک‌های یکی از مولفه‌های اصلی موفقیت در سئو است.

بک لینک‌ها را می‌توان یکی از مهم‌ترین فاکتورها در رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک دانست. اما متاسفانه بسیاری از کسب و کارها آن را بخشی چالش‌برانگیز می‌دانند و اکثرا آن را نادیده می‌گیرند. گزارشات حاکی از این است که 66.31 درصد صفحات وب فاقد بک لینک هستند.

از همین رو شما فرصت خوبی دارید که از بک لینک‌های باکیفیت استفاده کنید و گوی سبقت را از رقبا بربایید.

  1. یک استراتژی مناسب داشته باشید

برای گرفتن بیشترین بهره از بک لینک‌ها باید یک استراتژی مناسب داشته باشید. تلاش کنید که با ناشران و اینفلوئنسرهای مرتبط با حوزه کاری‌تان و کسب و کارهای موفق ارتباط برقرار کرده و رابطه‌ای خوب را با آن‌ها به وجود آورید. سعی کنید از ایده‌ها و نظرات آن‌ها استفاده کنید و کاری انجام دهید که مخاطبان و بازدیدکنندگان به وجد بیایند. اگر بتوانید بک لینک‌های ارگانیک داشته باشید، می‌توانید انتظار بهبود رتبه بندی سئو را داشته باشید.

  1. به بک لینک‌های قدیمی توجه داشته باشید

ممکن است برخی سایت‌ها مدت‌ها قبل به صفحات شما لینک داده باشند، اما در حال حاضر آن‌ لینک‌ها کاربردی نداشته باشند. گاهی نیز سایت‌هایی از مطالب و ایده‌های شما بدون لینک دادن، استفاده می‌کنند.

شاید در نگاه اول دید خوبی به این سایت‌ها نداشته باشید، اما حقیقت این است که آن‌ها به نوعی در حال انتقال دادن کاربران‌شان به سمت شما هستند. سعی کنید با این سایت‌ها ارتباط برقرار کنید و از آن‌ها بخواهید لینک‌های مشکل‌دار را اصلاح کرده و به مطالب فاقد لینک، لینک صفحات شما را اضافه کنند. در این حالت می‌توانید بک لینک‌های قبلی را نیز احیا کنید که این امر به سئوی سایت‌تان کمک زیادی خواهد کرد.

  1. محتوای‌تان را تقویت کرده و آن را وسعت دهید

سعی کنید از هر راهی برای تقویت و توسعه محتوای‌تان استفاده کنید. گزارشات تحقیقاتی، پادکست، ویدیو، وبینار، ابزار آنلاینو حتی پست‌های بلاگ راه‌های بسیار خوبی برای تولید محتوا هستند. شما باید از همه روش‌ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

اگر محتوایی دارید که فکر می‌کنید ارزش بازنشر داشته دارد، سعی کنید به بهترین شکل ممکن آن را در دسترس کاربران قرار دهید تا آن را ببینند. شاید در بین کسانی که مطلب شما را می‌بینند اینسایدرهای صنعتی خاص، متخصصانی در زمینه‌های مختلف یا بلاگرهای محبوب حضور داشته باشند. در این شرایط اگر آن‌ها از مطالب شما رضایت داشته باشند، در شبکه‌های اجتماعی یا پلتفرم‌های دیگر آن را به اشتراک می‌گذارند و به سایت شما لینک می‌دهند.

  1. بک لینک‌های خود را افزایش دهید

اگر در مارکتی هستید که رقابت در آن زیاد است، باید سعی کنید که بک لینک‌های بیشتری داشته باشید و نباید به تعداد کم آن‌ها خود را قانع کنید. در واقع گسترش بک لینک‌ها یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود رتبه بندی سئو است.

نحوه بهبود سئو از طریق تحلیل

پس از ذکر نکاتی درباره استراتژی سئو، ارزش تولید محتوا و اهمیت بک لینک‌ها، نوبت به تحلیل و آنالیز می‌رسد. اگر می‌خواهید ارزش تحلیل در بهبود رتبه بندی سئو را کامل درک کنید، بخش انتهایی مقاله را از دست ندهید.

  1. به معیارهای سئو نظیر رتبه‌بندی، ترافیک و نرخ تبدیل توجه داشته باشید

فقط در صورتی می‌توانید سئوی سایت‌تان را بهبود دهید که به معیارهای اصلی آن توجه داشته باشید. قدم اول استفاده از Google Analytics برای اطلاع از نرخ تبدیل و مقدار رشد ترافیک ارگانیک است. برای پیدا کردن کلمات کلیدی جدید نیز حتما از Google Search Console یا SEMrushاستفاده کنید. از Sta یا SERP API نیز می‌توانید برای بررسی کردن رتبه‌بندی استفاده کنید.

به لطف این ابزارها شما می‌توانید متوجه شوید که کدام بخش از کارتان نیاز به اصلاح دارد و همین امر نیز می‌تواند به بهبود شرایط سئوی سایت منتهی شود.

  1. تست کنید

اگر روش‌های جدید را تست نکنید، نمی‌توانید درکی از عملکرد آن‌ها روی سئوی سایت‌تان داشته باشید. در نتیجه باید همیشه روش‌های دیگر را ارزیابی کنید تا ببینید آیا آن‌ها به بهبود عملکرد جستجوی ارگانیک کمک می‌کنند یا خیر. در نتیجه همیشه باید تست کردن روش‌های دیگر را مد نظر داشته باشید تا بتوانید به نتایج خوبی دست پیدا کنید.

  1. روی اقداماتی که بازدهی دارند، تاکید بیشتری داشته باشید.

اگر روشی را پیدا کردید که از آن نتایج خوبی گرفتید، تلاش کنید بیشتر روی آن متمرکز شوید و سعی کنید بیشترین بهره ممکن را از این رویکردتان ببرید. آیا مدل خوشه‌ای (Topic Clusters) سئو نتایج جستجوی ارگانیک سایت شما را بهتر کرده است؟ اگر بله، سعی کنید بیشتر از آن استفاده کنید. آیا بهینه‌سازی برای یوتیوب کاری کرده که ویدیوهای شما در صفحه اول گوگل قرار بگیرند؟ اگر پاسخ مثبت است، سعی کنید تمرکز خود را روی این بخش بیشتر معطوف کنید. اگر می‌بینید که محتوای تصویری مثل تجسم داده‌ها (Data Visualization) یا اینفوگرافیک یا حتی اسکرین‌شات‌ها (Screenshot) بازدهی خوبی دارند، آن‌ها را بیش از پیش به کار ببرید.

به طور کلی اگر متوجه شدید که روش یا رویکردی توانسته بازدهی خوبی داشته باشد و تجربه‌ای بهتر را برای کاربران به ارمغان آورده است، باید تمرکز اصلی خود را روی همان راهکار بگذارید.

  1. مطمئن شوید تجربه کاربری در بهترین حالت ممکن باشد

بهبود رتبه بندی سئو به تجربه کاربری وابستگی زیادی دارد. در واقع اگر می‌خواهید ترافیک زیادی رو سایت‌تان داشته باشید، باید کاری کنید که کاربران از حضور در سایت شما رضایت کامل را داشته باشند. به طور کلی باید کاری کنید که بازدیدکنندگان به سرعت بتوانند چیزی که به دنبال‌اش هستند را پیدا کرده و پاسخ سوالات‌شان را بیابند.

کلام آخر

موفقیت در سئو یعنی این که بتوانید در زمان مناسب، تجربه‌ای خوب را به کاربران ارائه دهید. در حقیقت باید این موضوع را درک کنید که تجربه کاربری با سئو رابطه‌ی تنگاتنگی دارند. برای گرفتن بهترین نتیجه در سئو باید تلاش زیادی کنید و باید سایت‌تان از نظر فنی شرایط بسیار خوبی داشته باشد. در نتیجه استراتژی سئو اولین چیزی است که باید مد نظر داشته باشید. تولید محتوای باکیفیت نیز از دیگر مواردی است که باید به آن اهمیت دهید. اما بحث به همین موارد خلاصه نمی‌شود. شما باید وقت و انرژی زیادی بگذارید تا بتوانید از نظر بک لینک‌ها نیز به شرایط خوبی دست پیدا کنید. شاید این پروسه طولانی و زمان‌بر باشد، اما باید بدانید که به لطف سئو می‌توانید نتایج بهتری بگیرید و رشد زیادی را در کسب و کارتان تجربه کنید. این بود هرآنچه باید درباره روش‌های بهبود رتبه بندی سئو می‌دانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منبع : How to Improve SEO Rankings in 2021 (26 Effective Ways) – Terakeet

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.