سایتها برای توسعه کسب و کارها اهمیت زیادی دارند. مخصوصا اگر بازاریابی و تولید Lead برایتان مهم باشد، این سایتها هستند که میتوانند تا حد زیادی شما را یاری کنند. برای این که بتوانید در تولید لید عملکرد خوبی داشته باشید، باید سایت خود را بهینهسازی کنید تا بیشتر دیده شوید. در واقع سایت شما باید از نظر نرخ کلیک بهینه شود. به همین دلیل هم باید با مفهوم CTA و نحوه افزایش نرخ کلیک آشنا شوید. اگر میخواهید این موضوعات را به صورت کامل یاد بگیرید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
هرآنچه در این مقاله خواهید خواند:
- CTR چیست و چرا اهمیت دارد؟
- 8 راه کلیدی برای افزایش نرخ کلیک
احتمالا همین حالا هم میدانید که گوگل از 200 فاکتور مختلف برای رتبهبندی سایتها استفاده میکند و در صورت خوب بودن شرایط یک سایت است که آن را در سرپ گوگل خواهید دید. CTR نیز یکی از آنها است که نباید آن را نادیده بگیرید. ما در ادامه منظور از CTR را به شما میگوییم و روشهای افزایش نرخ کلیک را آموزش خواهیم داد تا بتوانید در کسب و کارتان پیشرفت کنید.
CTR چیست و چرا اهمیت دارد؟
پیش از این که به سراغ آموزش نحوه افزایش نرخ کلیک برویم، بد نیست کمی شما را با مفهوم CTR آشنا کنیم. در ادامه مطلب به شما میگوییم CTR چیست و به چه دلیلی حائز اهمیت است. CTR شکل کوتاه شدهی عبارت Click-through rate است. CTR درصد جستجوکنندگانی که در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) روی نتایج ظاهر شده کلیک میکنند را نشان میدهد. برای مثال اگر یک کلمه کلیدی خاص 100 بار در طول یک ماه جستجو شود و 10 نفر روی سایت شما کلیک کنند، مقدار CTR شما 10 درصد خواهد بود.
وقتی توانستید کاری کنید که سایت یا صفحات وب شما رتبه خوبی داشته باشند، باید پس از آن به فکر افزایش نرخ کلیک یا همان CTR بیفتید. اگر جستجوگران روی لینکهای شما کلیک نکنند، سایتتان بازدیدکنندگان ارزشمندی را از دست خواهد داد.
افزایش نرخ کلیک چه اهمیتی دارد؟
چرا افزایش CTR برای موفق شدن یک سایت حائز اهمیت است؟ ما در ادامه به دو دلیل اصلی این امر اشاره میکنیم.
- به بهبود رتبه کمک میکند: یکی از فاکتورهایی که موتورهای جستجو برای رتبهبندی سایتها استفاده میکنند، تعداد بازدیدکنندگان از صفحات یک سایت است. هر چه افراد بیشتری روی سایت شما کلیک کنند، موتورهای جستجوی بیشتر به آن اهمیت میدهند. در نتیجه رتبه سایتتان بهتر میشود.
- افزایش نرخ کلیک برای کسب و کار خوب است: هر چه تعداد افراد بیشتری روی سایت شما کلیک کنند، شانس تولید لید برایتان افزایش پیدا میکند. در نتیجه مشتریان بیشتری خواهید داشت و کسب و کارتان توسعه پیدا میکند.
همانطور که دیدید، افزایش نرخ کلیک اهمیت قابل توجهی دارد. پس باید از تمام توانتان برای بیشتر کردن CTR استفاده کنید. مخصوصا اگر میخواهید از سایتتان کسب درآمد کنید، نباید این موضوع را از یاد ببرید.
هدف نهایی همه سایتها این است که در سرپ گوگل رتبه خوبی داشته باشند. همین موضوع باعث میشود که کمپانیهای مختلف استراتژیهای سئو را تبیین کنند و دست به استخدام متخصصان سئو بزنند. هر چه نرخ کلیک شما بیشتر باشد، یعنی شما در استراتژیتان موفقتر بودهاید. در ادامه به 8 راه کلیدی برای افزایش نرخ کلیک اشاره میکنیم که کمک زیادی به شما خواهند کرد و میتوانند تغییرات قابل توجهی را در کسب و کارتان ایجاد کنند. اگر میخواهید از فاکتور CTR حداکثر بهره را ببرید تا رتبه خوبی در سرپ گوگل داشته باشید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
8 راه کلیدی برای افزایش نرخ کلیک
خوشبختانه افزایش نرخ کلیک یک مهارت تخصصی نیست و شما میتوانید به راحتی روشهای مختلف آن را یاد بگیرید. برای بیشتر کردن CTR کافی است ادامه مقاله را مطالعه کنید.
-
به دنبال کلمات کلیدی طولانی باشید
کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail Keywords) بسیار مفید هستند و میتوان آنها را لازمهی موفقیت هر استراتژی سئو در نظر گرفت. با استفاده هر چه بیشتر از کلمات کلیدی طولانی در محتوای سایتتان، میتوانید به سادگی شانس بهبود رتبه سایتتان در ردهبندی موتورهای جستجو را بهبود ببخشید. به این فرآیند دسته کردن کلمات کلیدی (Keyword Clustering) گفته میشود. در واقع در این روش به جای این که فقط روی کلید واژههای اصلی تمرکز کنیم، باید برای همهی کلمات کلیدی مرتبط نیز اهمیت قائل شویم.
با دسته کردن کلمات کلیدی شانس سایت شما برای بهتر شدن رتبهاش در سرپ گوگل افزایش پیدا میکند. علاوه بر این، رقابت در بین کلمات کلیدی طولانی کمتر است و به همین دلیل هم شانس بیشتری برای دیده شدن خواهید داشت.
-
نوشتن توضیحات متای موثرتر
توضیحات متا در افزایش نرخ کلیک اهمیت زیادی دارد. در واقع همین بخش است که میتوانید مخاطب را به کلیک روی لینک ترغیب کند و از سوی دیگر ممکن است موجب ایجاد دافعه در مخاطب شود. در واقع توضیحات متا به افراد میگوید که لینک مربوطه به چه موضوعی اختصاص دارد و اگر آنها روی آن کلیک کنند، چه نتایجی را خواهند دید. نوشتن توضیحات متای واضح، کوتاه و موثر، میتواند موجب افزایش نرخ کلیک یک صفحه شده و ترافیک بیشتری را به سمت سایت روانه کند.
در حال حاضر محدودیت طول توضیحات متا 160 حرف است. در نتیجه باید از خلاقیتتان استفاده کنید تا بتوانید با وجود این محدودیت، محتوای صفحه را شرح دهید. شما میتوانید با استفاده از افزونه Yoast یا seomofo.com که یک ابزار رایگان برای سئو است، پیشنمایشی از توضحات متای سایتتان را مشاهده کنید. به یاد داشته باشید که همیشه وجود یک CTA میتواند به جلب نظر مخاطب و افزایش نرخ کلیک کمک کند.
-
پیادهسازی دادههای سازماندهی شده
دادههای سازماندهی شده برای نمایش در قسمت Infoboxهای سرپ گوگل که اطلاعات مفیدی را به نمایش میگذارند، اهمیت دارند. این موارد کار را برای مخاطب سادهتر میکنند، زیرا کاربران میتوانند بدون کلیک روی یک سایت، پاسخ سوال خود را بیابند. در واقع به لطف این ویژگی شما میتوانید در کمترین زمان ممکن، به نتایج دلخواه دست پیدا کنید. این ویژگی مخصوصا برای زمانی که میخواهیم به عنوان مثال تاریخ وقوع جنگ جهانی دوم یا تاریخ اکران یک فیلم سینمایی را پیدا کنیم، به دردمان میخورند.
دادههای سازماندهی شده به موتورهای جستجو کمک میکنند تا محتوای سایت شما را بهتر بشناسند و رتبهتان را بهبود دهند. در واقع اگر سایتتان محتوای مناسبی داشته باشد، موتور جستجو در پاسخ به سوال فرد جستجوکننده، از مطلب قرار داده شده در سایت شما استفاده خواهد کرد. حتی اگر سایت شما در سرپ گوگل رتبه 5 یا 6 را داشته باشد، اما محتوایتان جزو نتایج برجسته قرار بگیرد، احتمال کلیک شدن روی سایتتان نسب به حالتی که در رتبه 1 یا 2 در سرپ گوگل باشید، بیشتر خواهد بود.
-
در مطالبتان از تصاویر استفاده کنید
تصاویر در افزایش نرخ کلیک اهمیت زیادی دارند و موجب تعامل بیشتر کاربر با سایت میشوند. بر طبق گزارشات Vero، تصاویر نرخ کلیک را تا 42 درصد میتوانند ارتقا دهند. در واقع محتوای بصری روز به روز مهمتر میشود و میتوان گفت این ویژگی در آینده تولید محتوا را بیشتر از پیش تحت تاثیر قرار خواهد داد. پس تا میتوانید از محتوای تصویری در محتوای خود استفاده کنید تا به نتایج بهتری دست پیدا کنید. همچنین به یاد داشته باشید که در تصاویرتان باید تگهای Alt را نیز به کار ببرید. تولید محتوا با استفاده از تصاویر مرتبط میتواند در قرار گیری مطلب در بین نتایج برجسته نقش پررنگی داشته باشد.
-
از عناوین ساده استفاده کنید
اولین چیزی که در هر نتیجه جستجوی آنلاینی نظرتان را جلب میکند، عنوان مطالب است. پس باید سعی کنید از عناوینی ساده و در عین حال جذاب استفاده کنید. اگر میخواهید برندسازی شخصیتان را ارتقا دهید، میتوانید از نام سایتتان در ابتدا یا انتهای عنوان استفاده کنید. مهم نیست که دوست دارید چه نوع عناوینی بنویسید، در هر صورت باید سعی کنید عناوین درستی را به کار ببرید. اگر تیترها و عناوین شما نمیتوانند مخاطب را برای کلیک کردن یا مطالعه مطلب ترغیب کنند، باید درباره آنها تجدید نظر کنید. در واقع در چنین شرایطی باید ببینید در کجای کار مرتکب اشتباه شدهاید و سپس از عناوین بهتری استفاده کنید.
وقتی کمپینهای گوگل ادز یا Facebook Ad را راه میاندازید، در واقع میتوانید نحوه عملکرد عناوینتان را ارزیابی کنید. باید سعی کنید هر از چند گاهی تیترها را تغییر دهید و سپس میزان CTR را مورد بررسی قرار دهید تا ببینید آیا تغییرات نتیجه دادهاند یا نه. با این روش به راحتی میتوانید بفهمید که آیا عناوینتان عملکرد خوبی دارند یا اصلا توانستهاند در افزایش نرخ کلیک موثر باشند یا خیر. اگر پس از چند مرتبه ایجاد تغییر، تفاوتی چشمگیری در میزان CTR مشاهده نکردید، بهتر است از یک متخصص سئو برای بهتر کردن شرایط کمک بگیرید.
-
از URLهای توصیفی استفاده کنید
URLهای توصیفی به بهترین شکل ممکن میتوانند موجب افزایش نرخ کلیک شوند. در واقع URL یک صفحه وب میتواند یک فرصت عالی برای استفاده از کلمات کلیدی طولانی باشد. این مورد یکی از اولین مولفههایی است که افراد در حین بررسی نتایج جستجوی آنلاین به آن توجه میکنند. وقتی میخواهید مطلبی بنویسید یا صفحه وبی را در دسترس قرار دهید، دستهبندی کردن مناسب همهچیز اهمیت زیادی دارد. این موضوع به استفاده بهتر از کلید واژههای بیشتر کمک میکند و همچنین موجب میشود شانس دیده شدنتان در نتایج جستجو افزایش پیدا کند. همچنین این موضوع باعث میشود بازدیدکنندگان متوجه شوند که در حال مشاهده صفحهای در سایت شما هستند که مربوط به دستهبندی محصولات گستردهتری میشود. در وردپرس ما میتوانید مسیر URLها را از طریق تنظیمات پیوندهای یکتا تغییر دهیم.
-
سرعت سایتتان را بهینه کنید
سرعت سایت در افزایش نرخ کلیک نقش اساسی دارد و یک فاکتور اصلی در این امر به حساب میآید. اگر سایتتان با سرعت پایین لود (Load) شود، کاربران از این امر آزرده میشوند و به سرعت سایت را ترک میکنند. روی گوشیهای موبایل زمان انتظاری بین 1 تا 5 ثانیه میتواند بانس ریت را تا 90 درصد افزایش دهد.
همانطور که احتمالا خودتان میدانید، سرعت سایت یکی از فاکتورهای اصلی رتبهبندی در گوگل به حساب میآيد. در نتیجه باید سرعت کنید تا میتوانید سرعت سایتتان را بیشتر کنید تا بازدیدکنندگان تجربه کاربری خوبی داشته باشند. ابزارهای رایگان و آنلاین بسیار زیادی وجود دارند که به شما اجازه میدهند سرعت سایتتان را ارزیابی کنید. قابل ذکر است که فشردهسازی تصاویر، کم کردن زمان پاسخدهی سرور و کاهش دادن درخواستهای HTTP از جمله راههای معمول برای بهتر کردن سرعت سایت هستند.
-
تجربه کاربری روی گوشیهای موبایل و دسکتاپ را مقایسه کنید
وقتی قرار است دست به تحلیل CTR یک وبسایت بزنید، باید هم نسخه موبایلی و هم نسخه دستکاپ آن سایت را مورد بررسی قرار دهید. آن چه در نسخه وب جواب میدهد، لزوما روی نسخه موبایل جواب نخواهد داد و برعکس. در نتیجه باید سعی کنید سایتتان را هم برای کاربران دسکتاپ و هم برای دارندگان گوشیهای هوشمند بهینهسازی کنید. پس سرعت لود شدن را در هر دو بستر مورد ارزیابی قرار دهید. همچنین باید به دنبال صفحات مشکلدار، تصاویر حجیم و دیگر مواردی که ممکن است مانع از افزایش نرخ کلیک شوند، بگردید.
شما میتوانید به سادگی CTR در دسکتاپ و موبایل را با کمک ابزارهای رایگان سئو مورد بررسی قرار دهید و مشکلات احتمالی را پیدا کنید. اگر هیچ مشکل قابل توجهی را در صفحاتتان پیدا نکردید، نگاهی به تگهای متایتان بیندازید. در واقع باید بررسی کنید که مبادا عناوین متا یا توضیحات متا برای حالت دسکتاپ یا موبایل بیش از حد طولانی باشند.
کلام آخر
CTR یک فاکتور مهم است که میتواند روی موفقیت سایت شما تاثیرگذار باشد. ما روشهای مختلفی را برای افزایش نرخ کلیک پیشنهاد دادیم که همهی آنها میتوانند به شما در رسیدن به هدفتان کمک کنند. این روشها هیچ نیازی به داشتن تخصص در یک زمینه خاص ندارند و خودتان میتوانید با استفاده از این راهها شرایط سایتتان را بهبود دهید. این بود هرآنچه باید درباره افزایش نرخ کلیک میدانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
منبع:
12+ Proven Ways to Improve Your Click Through Rate In (2022) (bloggersideas.com)